بیشتر افراد خجالتی سعی دارند حس خجالتی بودن خود را پنهان کنند تا دیگران متوجه آن نشوند اما در این میان بعضی ار آنها نمی تواند این حس را کنترل کنند و در میان جمع آن را بروز می دهند. افراد خجالتی در میان جمع همیشه به این فکر می کنند که تصور دیگران درباره آنها چیست و چه فکری در مورد آنها دارند و این موضوع موجب تشدید شدن این امر می شود. این افراد اغلب دچار مشکلات انزوا و افسردگی می شوند.
افرادی که خجالت می کشند و در جمع کم حرف می زنند از نظر دیگران مغرور به نظر می رسند. مدام رفتارهای خود را چک می کنند و حواسشان به رفتارشان است. علل بروز کمرویی و خجالتی بودن در افراد متفاوت است شخصیت افراد، تربیت، تجارب شخصی، فرهنگ های مختلف از جمله این علل می باشند.
ترفندهای حل مشکل خجالت کشیدن:
برای حل مشکل خجالتی بودن باید به خودآگاهی برسید و موقعیت هایی که در آن خجالت کشیدن را تجربه می کنید در نظر بگیرید و سعی کنید علت کمرویی و حرف نزدن در این موقعیت ها را شناسایی کنید. و خودتان به این نتیجه برسید که باید مشکل را حل کنید و سعی کنید از یک جا شروع کنید.
در موقعیت هایی که کمتر احساس خطر می کنید حرف بزنید:
در موقعیت هایی که راحت تر هستید و احساس امنیت بیشتری دارید سعی کنید شروع به حرف زدن کنید و از راه های مختلفی برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کنید می توانید با تعریف کردن از دیگران شروع کنید و یا در یک فروشگاه و در یک مغازه با لبخند زدن و سلام کردن به خودتان کمک کنید که بر ترستان غلبه کنید و با این مشکل روبه رو شوید.
با خودتان بگویید که مردم انقدر هم به رفتار شما توجه نمی کنند:
همانطور که گفتیم علت خجالت کشیدن خیلی از این افراد توجه بیش از حد به تصورات مردم است در صورتی که مردم تصورات گوناگونی دارند و هیچ یک قابل اهمیت نیست هریک از انسان به رفتارها و ظاهر خود اهمیت می دهد و به آن میزانی که فکر می کنید به رفتار شما اهمیت نمی دهند. این باور مقداری از حس تر و نگرانی شما نسبت به این تصور ر ا از بین می برد و راحت تر با دیگران ارتباط برقرار می کنید.
توقعات بی جا از خود نداشته باشید:
افراد خجالتی به دلیل اعتماد به نفس پایین و تصورات منفی که درباره خود دارند برای ثابت کردن خود به دنبال معیارهای کمال گرایی در سطح بالا هستند و در صورت تحقق نیافتن این خواسته ها خودرا بسیار سرزنش می کنند توجه کنید که برای رسیدن به موفقیت و محبوبیت در نزد دیگران نباید دست به هر کاری بزنید و باید برای خودتان چارچوبی ا هدف های واقع بینانه تعیین کنید.
جنبه های مثبت خود را ببینید:
به جای کندو کاو در ناتوانی های خود به دنبال ویژگی های مثبت و کارهای درستی که انجام داده اید بگردید و با فراموش کردن اشتباهات و تمرین کردن مشکل کمرویی خود را حل کنید.
با خودتان مهارت حرف زدن را تمرین کنید:
یکی از ترفندهای مقابله با خجالتی بودن این است که چند موضوع خبری و یا طنز را که درباره آن تسلط دارید و می توانید را در جمع صحبت بیان کنید از آنها نظراتشان را بپرسید و به سوالات آن ها پاسخ دهید. برای تسلط بیشتر و کاهش استرس خود می توانید از قبل این موضوعات را با خود تمرین کیند .
به این توجه کنید که هیچ وقت نمی توانید همه را راضی نگه دارید:
چه افراد عادی و چه افراد خجالتی باید بدانند که هیچ وقت نمی توانند همه ار ازخود راضی نگه دراند و ممکن است همه گاه این حس را تجربه کنند و پس زده شدن توسط دیگران به معنای عیب یا مشکلی در شما نیست به این خاطر است که آدم ها افکار و شخصیت های متفاوتی دارند که این افکار در برخوردهای اجتماعی نیز نشان داده می شود.
منبع : آرگا