کم خونی در کودکان تاثیر زیادی بر روی سلامت آنها می گذارد و می تواند دلایل متعددی داشته باشد که بر حسب نوع کم خونی و شدت آن درمانهای مختلفی برای این امر می توان استفاده کرد. با ما در ادامه این مقاله از روش های درمانی برای کم خونی در کودکان مطلع شوید.
علت کم خونی در کودکان:
کم خونی در کودکان می تواند ژنتیکی باشد و بسته به نژاد مقدار آن در بعضی ها بیشتر و در برخی کمتر دیده می شود. البته مصرف مواد غذایی که عاری از آهن هستند، رشد سریع در سال اولیه زندگی که نیاز به افزایش آهن را سبب می شود، خونریزی و از دست دادن خون در طولانی مدت، عدم توانایی بدن در جذب آهن، همچنین نوزادانی که در دوره شیرخواری مورد مراقبت قرار نگرفته اند نیز از دلایل کم خونی در کودکان به شمار می رود.
نشانه های کم خونی در کودکان:
چون کم خونی بی هیچ نشانه های پدیدار می شود و در مراحل اولیه قابل تشخیص نمی باشد ما در اینجا به علایمی اشاره می کنیم که در کودکان کم خون رایج بوده و در تشخیص کم خونی به شما کمک می کند:
- ضعف و خستگی
- زودرنجی
- خواستن غذاهای غیر معمول
- سر درد و کم اشتهایی
- تنگی نفس و سوزش زبان
- ناخن های شکننده و رنگ پریدگی پوست
- مشاهده خون در مدفوع
- رنگ پریدگی سفیده چشم
درمان کم خونی در کودکان:
در درمان کم خونی برای کودکان، مصرف مواد غذایی سرشار از آهن توصیه می شود و اگر کم خونی شدید باشد، پزشک برای درمان کم خونی کودکان، مکمل های آهن را برای وی تجویز می کند که بهتر است قبل از ناشتایی خورده شود تا جذب بهتر صورت بگیرد. همچنین استفاده از مواد غذایی دارای ویتامین ث به جذب بیشتر آهن بسیار کمک می کند. تا می توانید در وعده های غذایی به کودکان خود جگر، گوشت قرمز، زرده تخم مرغ، سبزی، نان گندم و کشمش بدهید تا به درمان کم خونی با غذا بپردازید و از خوراندن شیر و مواد غذایی ضد اسید معده که با مکمل های آهن تداخل دارند، بپرهیزید.
اقلام نام برده شده در ذبل منبع غنی از آهن هستند که شما در درمان کم خونی در بچه ها می توانید از آنها استفاده نمایید:
- آلو بخارا
- جو
- زردآلو
- تن ماهی
- اسفناج
- کلم پیچ
- ماهی
- سبزیجات برگ دار
- تخم مرغ
- عدس
- مرغ
- سویا
- کره بادام زمینی
- بوقلمن
- شیره قند
کم خونی در کودکان را جدی بگیرید زیرا ممکن است مشکلاتی نظیر عملکرد نادرست شناسایی و حرکات فیزیکی، همچنین عدم تمرکز و یادگیری و مسمومیت سرب را به وجود آورد.
برای تشخیص نوع و میزان کم خونی در کودکان آنها را نزد پزشک ببرید تا درمانی مناسب را برای کودک شما در نظر بگیرد. نگران کم خونی در کودکان خود نباشید زیرا به راحتی با مصرف مواد غذایی سرشار از آهن برطرف و بهبود می یابد.
منبع : آرگا