در هر شرایطی و با هر ویژگی شخصیتی که دارید به دنبال آرامش در زندگی خود باشید ذهنتان را از افکار منفی و نا امید کننده دور کنید و با آرامش ذهنی به دنبال خواسته های خود بروید و به خودتان بگویید که می توانید. برای رسیدن به آرامش از تغییر خودتان و باورهای مأیوس کننده خود شروع کنید با این کار شرایط و اطرافیان هم به نفع شما تغییر خواهند کرد و زمینه ی آرامش برای شما فراهم می شود.
آرامش ذهن و روح در زندگی افراد تعبیر های متفاوتی دارد انسان دارای افکار و علایق منحصر به فرد خود هستند به همین خاطر نمی توان تعبیر دقیق از آرامش ارائه داد اما به طور کلی زمانی می توان گفت فردی دارای آرامش ذهنی است که به گفته ی خودش از آنچه که دارد و ندارد احساس خرسندی و خوشنودی کند آرامش یعنی فرد با وجود مشکلات هم بتواند راه هایی برای لذت بردن از زندگی بیابد.
تکنیک هایی برای دست یافتن به آرامش ذهن:
قابلیلت های خود را کشف کنید و به دنبال رشد آن باشید. به خاطر داشته باشید آرامش چیزی دست نیافتنی نیست و شما همیشه لایق داشتن آن هستید پس برای آرامش ذهنی و روحی خود تلاش کنید و زندگی را برای خود لذت بخش تر کنید. همیشه امیدوار باشید و به به دیگران هم این امیدواری بدهید با این شما یک انرژی مثبت دریافت خواهید کرد که موجب شادی، نشاط و آرامش شما خواهد شد.
۱- فکر خود را از مسائل گوناگون آزاد کنید:
سعی کنید مسائل را برای خود پیچیده نکنید و دائم آن را در ذهن مرور نکنید این کار نه تنها آرامش ذهن شما را به هم می زند موجب خستگی روحی و آشفتگی خاطر شما می شود و د ر این صورت نمی توانید در برابر مسائل واکنس صحیح و مناسبی انجام دهید. فکر کردن دائمی به مشکلات نیروی تلاش و امید را از شما سلب می کند. به جای فکر کردن به علت بروز مشکل و افکار بیهوده، به خودتان فرصت دهید و به دنبال راه حل های مناسب برای حل مسائل باشید. این کار بیشتر به موفقیت شما کمک خواهد کرد.
۲-ایمان و توکل به خدا:
توکل به خدا و اعتماد به او موجب آرامش ذهن و خاطر شما می شود و نیرویی معنوی در شما ایجاد می کند تأثیر این نیروها را دست کم نگیرید. در مواقعی که در برابر مشکلات کم آورید با توکل کردن به خدا و ایمان به او این فرصت را به خود می دهید که زمان این مشکل را حل کند.
۳-افکار مثبت را در خود پرورش دهید:
افکاری که در درونتان شما را آزار می دهند از خود دور کنید به نکات مثبت و توانایی های خود فکر کنید و بر روی آن تمرکز کنید افکار مثبت شما را به مسیر موفقیت نزدیک تر می کند و با قدرت و تلاش بیشتری اهداف خود را دنبال خواهید کرد. سعی کنید این احساس و افکار مثبت را به دیگران هم انتقال دهید با این از جانب آن ها اعتماد و آرامش دریافت خواهید کرد. برای مثبت اندیشی و آرامش ذهنی بیشتر به خودتان اهمیت دهید و علایق خود را دنبال کنید.
۴-برنامه ریزی های دقیق و پیش بینی شده داشته باشید:
بسیاری از آشفتگی های ذهنی به دلیل نداشتن یک برنامه ریزی دقیق می باشد افرادی که برای انجام کارهایشان هدف گذاری می کنند و برنامه ی دقیق و تنظیم شده دارند کمتر کارهای عقب افتاده دارند و این موجب می شود که فشار روانی کمتری را نسبت به افرادی که هدفمند کار نمی کنند تحمل کنند.
برای داشتن یک برنامه ریزی مناسب توانایی ها و محدودیت های خود را شناسایی کنید موانعی که امکان دارد در مسیر برنامه ریزی شما را دچار مشکل کند پیش بینی کرده و از بروز آن ها جلوگیری کنید اینگونه در وقت خود صرفه جویی کرده و کمتر دچار تنش کارهای انجام نشده می شوید. با شناسایی محدودیت ها و واقع بینی افراد آرامش ذهنی بیشتری را تجربه خواهند کرد.
۵-به کسانی که دوستشان دارید ابراز احساسات کنید:
به همه ی کسانی که در اطراف شما هستند و به نوعی با زندگی شما در ارتباط می باشند بگویید که دوستشان دارید با این کار به بزرگ کردن شخصیت خود کمک می کنید و در مقابل اشتباهات افراد صبور خواهید بود. دوست داشتن بی حد و مرز شما را به فردی بخشنده و سخاوتمند تبدیل می کند و این موجب خوشحالی و احساس آرامش درونی شما می شود.
۶- کمی از خود گذشته و فداکار باشید:
انسان ها در زندگی روزمره با رفتارهای فراوانی مواجه می شوند که گاهی ممکن است موجب آشفتگی آن ها شود افراد با گذشت سعی می کنند این رفتارها را از یاد ببرند. سعی می کنند به دیگران کمک کنند و فرد مفیدی برای اطرافیان باشند با بیشتر افراد همدردی می کنند . اینگونه افراد ناخودآگاه یک انرژی از سمت اطرافیان دریافت می کنند که موجب تصلی خاطر آن ها می شود. افرادی که در قبال اشتباهات دیگران آن ها را می بخشند و به افراد فرصت دوباره می دهند موجب آرامش ذهنی خود و دیگران می گردند.
۷- بر ترس هایتان غلبه کنید:
ترس ها مانع پیشرفت انسان می شوند و قدرت حرکت و تلاش را از او سلب می کنند. انسان ترسویی نباشید و نگرانی هایتان را مدیریت کنید تا آرامش شما ر ا برهم نریزد. افرادی که جسور تر هستند راحت تر می توانند برای آینده ی خود برنامه ریزی کنند و به دنبال اهداف بلند خود باشند این افراد اجازه نمی دهند تا ترس هایشان مانع پیشرفت آن ها شود و آن نها را از رسیدن به آرزوها و اهدافشان دور کند.
۸-کمتر خودتان و دیگران را قضاوت کنید:
زمانی که با مشکلی روبه رو می شوید افکار فراوانی به سراغ شما می آید که موجب آزار و آشفتگی روحی شما می گردد و آرامش ذهنی شما را به هم می ریزد افکاری که در آن به دنبال مقصر اصلی اتفاقات گذشته و حال در زندگی خود می گردید. در مواجه با این مشکلات به دنبال کند و کاو های بی حاصل نگردید و بدانید هر اتفاقی دلیل و حکمتی دارد که شاید بعد ها بعدها به آن پی ببرید.
۹-شکر گزار باشید:
هر انسانی علاوه بر محدودیت ها، توانایی و استعدادهای منحصربه فرد خود را دارد که شاید شخصی دیگر توانایی انجام آن را نداشته باشد این توانایی ها را در خود بیابید و به خاطر داشته هایتان خدا را شاکر باشید. شکر گزاری موجب آرامش ذهن و دلگرمی در انسان می شود.
منبع : آرگا