دسته ها
پنج شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳

روش های درمان عفونت قارچی در نوزادان و نحوه پیشگیری از عفونت قارچی

  • مهتاب علی پناه
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۳
  • ۰

همانطور که می دانید عفونت قارچی در نوزادان یکی از مشکلات بسیار شایع در بین اکثر نوزادان می باشد. که با روش های مختلفی می توانید آن را درمان کنید. در این مقاله شما را بیشتر با این موضوع آشنا می کنیم.

یکی از مشکلات در بین نوزادان عوارض پوستی ناحیه زیر پوشک که ادرار سوختگی بثورات پوشک نیز به آن گفته می شود می باشد و دارای دلایل مختلفی از جمله سایش، حساسیت و رطوبت می باشد. و در صورتی که درمان نشود امکان دارد به دلیل عفونت قارچی باشد. بنابراین، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که در مورد عفونت قارچی در نوزادان اطلاعات کافی ندارید و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارد  بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با عفونت قارچی در نوزادان

عفونت قارچی در نوزادان و دلایل بروز آن

همانطور که می‌ دانید تمام انسان‌ ها مقادیر بی‌ضرری از مخمر ها داخل و بر روی تمام پوست خود داشته که به عنوان یک قارچ محسوب می‌ شود و در محیط‌ های گرم و مرطوب قابل رشد است . یکی از محیط‌ های مرطوب پوشک خیس می‌ باشد که منجر به رشد مخمر ها و در نتیجه عفونت قارچی می شود و همچنین آن دسته از کودکانی که آنتی بیوتیک استفاده می‌ کنند بیشتر دچار عفونت‌ های قارچی می‌ شوند. زیرا، آنتی بیوتیک‌ ها باعث  ابین بردن باکتری‌ های خوب بدن می‌ شود و در نتیجه قارچ‌ ها بیش از حد رشد  می‌ کنند. و همچنین در صورتی که فرزندتان اخیرا دچار برفک دهان شده است که در واقع به عنوان یک عفونت قارچی محسوب می‌ شود ممکن است در ناحیه پوشک نیز به عفونت قارچی مبتلا شود. زیرا، زمانی که کودک شیر یا غذا می‌ خورد قارچ از سیستم گوارشی جابجا شده  و به مدفوع می‌ رسد و بعد در پوشک و در نهایت در کشاله ران کودک ظاهر می‌ شود.

نشانه‌ های عفونت قارچی نوزاد و تفاوت آن با ادرار سوختگی

امکان دارد شما نتوانید عفونت  قارچی در نوزادان  را تشخیص دهید و فقط با پیشرفته شدن آن می‌ توانید اقدام به تشخیص آن نمایید. زیرا در این صورت ناحیه مورد نظر دچار التهاب و قرمزی می‌ شود و همچنین قسمت ناحیه آسیب دیده برجسته‌ تر شده و جوش‌ های قرمزی بر روی آن دیده می‌ شود. و امکان دارد پوست کودک پوسته پوسته شود و در صورتی که بیشتر از دو روز طول بکشد و به درمان خانگی ادرار سوختگی نیز پاسخ ندهد به این معناست که کودک دچار عفونت قارچی شده است که معمولاً در چین‌ های پوست  ناحیه کشاله ران بروز می‌ کند.

در چه مواقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که راش کودک تان عفونت قارچی باشد به منظور درمان آن باید به پزشک مراجعه نمایید و در صورتی که با مصرف داروی توصیه شده این مشکل در کودک بهبود پیدا نکرد پزشک تان را در جریان قرار دهید و در صورت بروز مشکلات از قبیل تب، زخم های باز در آن ناحیه و نواحی زرد رنگ ترشح دار زیر با  پزشک تان تماس بگیرید زیرا این موارد نشان دهنده این است که کودک به عفونت باکتریایی دچار شده است و برای درمان به آنتی بیوتیک احتیاج دارد.

درمان عفونت قارچی در نوزاد

درمان عفونت قارچ در نوزاد

در صورتی که نوزاد دلبند تان مشکوک به قارچ است بهتر است پیش از هرگونه اقدام درمانی با پزشک فرزندتان مشورت نمایید. و این نکته را به خاطر داشته باشید پماد های معمول محافظ پای کودک به بهبود این عفونت کمک نمی‌ کند. از این رو، امکان دارد پزشک یک ضد قارچ موضعی را تجویز نماید که به منظور استفاده از آن باید طبق دستورالعمل پزشک عمل نمایید. تا ضایعات پوستی پس از چند روز بهبود پیدا کند و یکی از راه‌ های موثر به منظور درمان عفونت قارچی در نوزادان این است که پس از دفع ادرار و مدفوع پوشک کودک خود را تعویض کرده و او را شسته و خشک نمایید و حداقل به مدت پانزده دقیقه او را باز گذاشته تا در معرض هوا قرار گیرد و دقت داشته باشید که پوست کودک را مالش نداده و از دستمال مرطوب کننده نیز استفاده نکنید و در صورت استفاده از صابون از مارک بدون عطر و بو استفاده نمایید. و بعد از تمیز کردن موضع و استفاده از کرم ادرار سوختگی با یک حوله تمیز خشک  با حرکات ضربه‌ ای بدون مالش دادن محل را خشک کرده و یا اجازه دهید در معرض هوا خشک شود و در صورتی که کودک را به مدت چند ساعت بدون پوشک بگذارید به بهبود عفونت قارچی و کمک زیادی می‌ کند و به منظور جلوگیری از کثیف شدن زیر نوزاد یا تخت از یک حوله یا زیرانداز ضد آب زیر ملافه کودک استفاده نمایید.

راهکار های پیشگیری از بروز عفونت قارچی در نوزاد

  • بررسی مرتب پوشاک کودک و عوض کردن سریع پوشاک در صورت خیس شدن
  • تمیز کردن باسن کودک به طور کامل با آب پس از مدفوع
  • خشک شدن کامل نوزاد پیش از پوشاندن پوشاک تمیز
  • اجتناب از سفت بستن پوشاک کودک
  • عدم استفاده از پوشک به مدت چند ساعت

عفونت قارچی در نوزاد و دلایل بروز آن

درمان خانگی قارچ های پوستی

به منظور درمان عفونت‌ های قارچی در نوزاد یک سری راهکار های طبیعی و خانگی نیز وجود دارد اما بهتر است از درمان‌ های خانگی زیر نظر پزشک استفاده نمایید که در ادامه چند راهکار طبیعی را در اختیار شما دوستان عزیز  گذاشته ایم :

ماست :

ماست طبیعی و تازه به دلیل داشتن مقادیر فراوانی ضد قارچ کمک زیادی به از بین بردن قارچ‌ های بدن کودک می‌ کند. بنابراین، اگر کودک شما مصرف مواد غذایی را آغاز کرده است می‌ توانید در رژیم غذایی او ماست را نیز بگنجانید تا از فواید آن بهره مند شود.

سرکه سیب :

سرکه سیب به عنوان یکی از آنتی بیوتیک‌ های قوی به منظور مهار قارچ‌ ها محسوب می‌ شود که به منظور درمان عفونت قارچی در نوزاد می‌ توانید از آن استفاده نمایید.

سیر :

همانطور که می‌ دانید سیر به دلیل داشتن خواص ضد قارچی و آنتی باکتریال گزینه مناسبی برای درمان عفونت‌ های قارچی می‌ باشد.

روغن نارگیل :

این روغن دارای خواص ضد قارچی است به درمان مناطق آسیب دیده با قارچ کمک زیادی می‌ کند. از این رو، می‌ توانید از آن نیز استفاده کنید تا ناحیه آسیب دیده درمان شود.

آلوئه ورا :

از دیگر راهکار های طبیعی و خانگی به منظور درمان عفونت قارچی در نوزاد استفاده از آلوئه ورا می‌ باشد که بسیار تاثیر گذار است. بنابراین، اگر مقداری از این ژل را و روغن کرچک را با هم ترکیب کرده عفونت قارچی درمان پیدا می‌ کند.

در پایان به شما دوستان عزیز پیشنهاد می کنیم در صورت تمایل می توانید به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهارت تصمیم گیری در کودکان و رشد موی زائد در کودک بر روی لینک مورد نظرتان کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *