لرزش دست کودکان یکی از مشکلاتی می باشد که امروزه می تواند بسیاری از کودکان را به خودش درگیر کرده و این مورد در افراد میانسال و مسن تر بسیار شایع خواهد بود و شما کم تر لرزش دست را در کودکان می بینید. در ادامه علت لرزش در دست ها و بدن کودکان را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم و شما می توانید اطلاعاتی در این زمینه کسب نمایید.
آشنایی با علت لرزش دست و بدن کودکان
لرزش دست معمولا با سیستم عصبی در ارتباط مکی باشد و باید بدانید که لرزش دست در کودکان می تواند علت های بسیار متفاوتی داشته باشد. یکی از مهم ترین این علت ها می تواند سوء تغذیه و گرسنگی باشد. در واقع این موارد می تواند منجر به ایجاد ضعف های شدید در بدن شده و همچنین اگر این موارد طولانی شود امکان دارد مشکلات دیگری همانند پرکار شدن تیروئید و … را ایجاد خواهد کرد. کودک شما امکان دارد به همراه لرزش در دست ها مشکلات دیگری مانند تعریق در دست ها را نیز شامل شود و این مورد دارای اهمیت بسیار زیادی است و باید سعی کنید تا این مشکل را در کودک خود رفع نمایید در غیر این صورت امکان دارد مشکلات بد تر برایش ایجاد گردد.
اکثر لرزش های دستی که در کودکی وجود دارد می تواند ارثی و یا خانوادگی باشد و این مورد از همین سنین کودکی و کم شروع می شود و در حینی که کودک شما خسته باشد و استرس بیش تری داشته باشد این مورد افزایش پیدا خواهد کرد. افرادی که در دوران کودکی دارای لرزش در دست ها می باشند زمانی که چیزی را در دست دارند لرزش ها مشهود تر و بیش تر خواهد شد و البته که باید بسیار دقیق باشید زیرا در ابتدا که این لرزش ها ایجاد می شود بسیار ظریف بوده و دامنه ای کوچک دارند و با حالت هایی مانند عصبی شدن کودک، خستگی کودک، شب بیدار ماندن کودک و استفاده از مواد غذایی کافئین دار این لرزش ها گسترده تر می شوند. لرزش دست ها در سنین کم می تواند نشانه ای از آلودگی هوا و یا مسموم شدن با فلزاتی سنگین مانند سرب باشد و البته که استفاده از مواد مخدر و روان گردان ها و یا ساتفاده از دارو های اعصاب برای کودکان می تواند منجر به ایجاد لرزش های شدید در دست ها شود.
اهمیت لرزش دست در کودک
لرزش دست کودکان را باید جدی بگیرید زیرا این مورد می تواند با نشانه های دیگری از بیماری های دیگر نیز به همراه باشد و در طی زمان امکان دارد که این لرزش ها شدید تر شده و بیش تر خواهند شد. بیماری های تحلیل کننده مغز مانند ام اس و یا پارکینسون می تواند عللی برای لرزش دست ها باشد و باید این موارد را جدی بگیرید زیرا این دو بیماری بسیار خطر دارند و اگر کنترل نشوند امکان دارد نشانه های بد آن ها نیز برای فرزندتان از همین دوران کودکی بیشتر شود. برای این که بتوانید علتی برای این لرزش ها پیدا کنید کافی است با متخصصان مغز و اعصاب در این مشورت کرده و در صورت نیاز آزمایش های لازم را انجام دهید.
لرزش کلی بدن در کودکان
علاوه بر لرزش دست کودکان شما می توانید با لرزش بدن کودکان نیز آشنا شوید. در واقع اگر کودک شما در حین بازی کردن و فعالیت های روزانه اش حرکت ها و یا صدا های تکراری دارد باید به تیک در کودکان شک کنید. در واقع این مورد می تواند با مشکلات شدید پزشکی همراه باشد از این رو باید این موضوع را جدی گرفته و برای پیدا کردن علت این مشکل در کودک خود اقدام نمایید.
لرزش کلی در بدن کودکان ارثی بوده و نام دیگر آن لرزش اساسی می باشد. باید بدانید که در این مورد بدن کودک دچار لرزش غیر ارادی شده و محققان بر این باور می باشند که حدودا ۵ درصد از مردن دنیا دارای این مشکل اند. بر اساس مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است نشان داده که شروع این مشکل در افراد از سن ۸ سالگی به بعد خواهد بود.
البته که داشتن لرزش در کودکان می تواند به دلیل استفاده از دارو ها باشد زیرا استفاده از دارو ها برای همه افراد می تواند عارضه هایی را ایجاد کرده و در نهایت اختلالات متابولیک مانند کم کاری و یا پر کاری تیروئید را شامل شود. البته که بادی این موضوعات را بسیار جدی بگیرید در غیر این صورت امکان دارد مشکلات بد تری برایتان ایجاد شود زیرا این مورد معمولا می تواند نشانه ای از بیماری های دیگر در بدن باشد.
نشانه های مهم در لرزش کودک
یک سری از نشانه ها هستند که شما باید ان ها را بشناسید تا در صورت دیدن این موارد کودک خود را برای معاینات بالینی به نزد پزشک ببرید زیرا احتمال این که به لرزش اساسی مبتلا باشد وجود خواهد داشت. این نشانه ها عبارت اند از :
- مشکلات شدید در راه رفتن
- مشکلات شدید در حرکت های ظریف مانند چرخیدن و چشمک زدن
- ضعیف شدن اندام های کودک
- اختلالات گفتاری
- لرزش های ریتمیک و غیر ارادی
علت لرزش در کودکان
لرزش در کودکان می تواند علل بسیار متفاوتی داشته باشد از این رو قرار است تمامی علت های این مورد را به شما عزیزان بگوییم. علت های این مشکل در کودکان عبارت است از :
- اسکلروز چند گانه
- تیروئید پر کار
- عارضه های جانبی استفاده از دارو ها خاص
- نارسایی های کبدی
- سکته مغزی
- نارسایی کلیه
- مسموم شدن با فلزات سنگین
- ضربه خوردن به سر
- ژنتیک
- آسیب دیدن ساختار های مغزی
تشخیص این مشکلات در بدن کودک با انجام آزمایش های متفاوتی مانند آزمایش خون، استفاده از الکتروانسفالوگرام و آزمایش های ژنتیکی و MRI انجام می شود از این رو اگر شما هم فرزند خود را دوست دارید باید این موارد را در او جدی بگیرید در غیر این صورت امکان دارد مشکلات بد تری برایتان ایجاد شود. اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های تنبلی روده در کودکان و برخورد با کودک بد دهن اطلاعاتی در مورد آن ها بدست آورید.
منبع : آرگا