این احتمال وجود دارد، که در دوران بارداری دچار تاری دید شوید، علاوه بر این ممکن است، متوجه خشکی و خارش چشم نیز در این دوران شوید، برای برخی مادران نیز پیش می آید، که نسخه عینک یا لنز های تماسی به طور موقت تغییر می کند، خوشبختانه بیشتر این تغییرات موقتی می باشد و خود به خود برطرف می گردند. برای رفع نگرانی به بررسی مبحث تاری دید در بارداری می پردازیم، تا به تمام پرسش های مربوط به این مورد پاسخ داده شود.
بیشتر علائم شایع در دوران بارداری مربوط به حالت تهوع صبحگاهی یا تورم به ویژه در مچ پا می باشد، در برخی موارد نیز ممکن است، مادر با علائم غیر رایج مانند تاری دید مواجه شود و به دلیل حساسیت های این دوران با استرس های زیادی مواجه شود، کسب اطلاعات کافی در این زمینه کمک می کند، تا نگرانی های مادر از بین برود و متحمل استرس بیش از اندازه نشود.
تاری دید در بارداری
در صورتی که به عارضه تاری دید در دوران بارداری مبتلا شدید، باید در این مورد با پزشک خود مشورت نمایید، در برخی موارد این احتمال وجود دارد، که تاری دید در این دوران ناشی از شرایط پزشکی مرتبط با بارداری باشد، عموما این عارضه پس از سه ماه اول روی می دهد و تا انتهای دوران بارداری ادامه خواهد داشت.
وجود این عارضه می تواند، در کنار سایر عوارض بارداری خود را نشان دهد و علت این امر نیز هورمون های بارداری می باشند، که موجب تجربه تغییرات در بینایی می گردند، در بعضی موارد برای کمک به بهبود وضعیت بینایی پزشک پیشنهاد می کند، تا تنظیم نسخه عینک انجام شود.
طبق آمار تاری دید در پانزده درصد از بانوان باردار در مراحل مختلف بارداری اتفاق می افتد، در صورت بروز این عارضه باید حتما این موضوع را با پزشک در میان گذاشت، زیرا این احتمال نیز وجود دارد، که تاری دید ناشی از شرایط پزشکی مرتبط با دوران بارداری باشد، با این وجود در اکثر موارد این امر به دلیل نوسانات تغییرات هورمونی می باشد و پس از زایمان بینایی به حالت اولیه خود باز می گردد.
بارداری می تواند، هر جنبه ای ار بدن شما را تغییر دهد و این تغییر می تواند، گاهی اوقات به طرز ناخوشایندی بروز پیدا کند، بنابراین از تغییر بینایی نباید تعجب کرد، برخی از مادران که چنین تجربه ای داشته اند، بیان می کنند، که با پیشرفت بارداری تا پیش از زایمان تاری دید در بارداری می تواند، بدتر شود.
خشکی چشم
در صورتی که در دوران حساس بارداری به سر می برید و مداوم متوجه خشکی چشم خود می شوید، احتمالا دلیل آن هورمون های بارداری می باشد، تغییرات هورمونی چشم را خشک می کند و اشک کمی برای چشم باقی می ماند، علاوه بر این کیفیت یا مقدار اشک چشم نیز می تواند، در دوران بارداری به شکل قابل ملاحظه ای تغییر کند.
خشکی چشم ممکن است، موجب شود احساس کنید، مقداری جسم خارجی ریز مانند شن در چشم شما وجود دارد، یا احساس سوزش و خارش در چشم داشته باشید و یا حتی بیش از اندازه اشک از چشمتان بیاید.
رایج بودن تاری دید
بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات، تغییرات بینایی در پانزده درصد از بارداری ها به وقوع می پیوندد و در بیشتر موارد بی خطر می باشد، این امر می تواند، در هر مقطعی از بارداری خود را نشان دهد، در ادامه به ذکر علائم اصلی تغییر سلامت چشم در بارداری پرداخته شده است.
تغییرات بینایی چون تاری دید معمولا در اوایل بارداری متداول می باشد، چرا که در این هنگام بدن مملو از هورمون های بارداری می باشد و سطح مایعات در بدن افزایش پیدا می کند، تاری در دید می تواند، با سایر علائم رایج در بارداری مانند تهوع صبحگاهی یا سرگیجه و استفراغ همراه باشد.
این عارضه می تواند، در نتیجه سردرد یا میگرن ظاهر شود و در برخی از خانم ها در دوران بارداری افزایش پیدا می کند. شایع ترین زمان تاری دید در اوایل و اواخر بارداری است، تا چهارده درصد از خانم های بارداری که از عینک یا لنز استفاده می کنند، معمولا به تغییر نمره چشم می رسند. در صورتی که این عارضه پس از زایمان رو به بهبود نبود فورا با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
درمان
در بیشتر موارد پس از زایمان، تمامی مشکلات مربوط به بینایی که در دوران بارداری ایجاد شده اند، از بین خواهند رفت، در طول این مدت می توانید، از برخی راهکار ها برای کاهش ناراحتی چشم در دوران بارداری استفاده نمایید. زیرا بیشتر موارد مربوط به تاری دید در بارداری بی خطر و ناشی از تغییرات هورمونی می باشد.
در صورتی که تغییر در بینایی برای انجام فعالیت های روزمره شما مانند رانندگی یا مطالعه تداخل ایجاد می کند، برای رفع این موضوع باید به چشم پزشک یا اپتومتریست مراجعه نمایید، تا مشکل بینایی برای شما رفع گردد.
استراحت
تمام بدن به ویژه چشمان در دوران بارداری به استراحت بیشتری نیاز دارند، در صورتی که خواب کافی در طول روز ندارید، در یک اتاق تاریک استراحت کنید، یا چشمان خود را برای مدتی ببندید، داشتن خواب کافی در طول شب و استراحت می تواند، به تسکین چشم ها در این شرایط کمک کند.
لنز طبی
استفاده از لنز طبی را در دوران بارداری و با بروز مشکلات چشمی کاهش دهید، به ویژه اگر احساس خشکی در چشم دارید، بهتر است از عینک برای زمانی که لازم می باشد، استفاده کنید، کنار گذاشتن لنز طبی در این شرایط می تواند، تاری دید در بارداری را کمی بهبود بخشد.
قطره چشم
با استفاده قطره های چشمی بی خطر برای استفاده در دوران بارداری می توانید، چشم های خود را مرطوب نگه دارید و از میزان خشکی و تاری دید بکاهید، برای انتخاب قطره چشمی بی خطر در این دوران با پزشک خود مشورت کنید.
نمره چشم
در صورتی که به دلیل تاری دید در دوران بارداری نمره چشم دچار تغییر شود، احتمالا دائمی نخواهد بود، یا این تغییر بسیار کم خواهد بود، کارشناسان در این زمینه پیشنهاد می کنند، تا چند ماه بعد از زایمان صبر کنید و پس از آن برای تغییر نمره عینک خود اقدام نمایید. چرا که در بسیاری از موارد دیده شده است، که پس از تولد نوزاد نمره چشم دوباره به حالت اولیه خود باز می گردد.
عوارض
در برخی مواقع همراه بودن تاری دید با سایر نشانه ها نگران کننده، مانند فشار خون بالا می تواند، بیانگر بروز عارضه ای جدی باشد، به همین دلیل توصیه می شود، تمامی عوارض بارداری خود را با پزشک در میان بگذارید، تا تمامی احتمالات بررسی شوند. از موارد خطرناک در دوران بارداری پره اکلامپسی و دیابت می باشند، که یکی از نشانه های مشترک آن ها تاری دید است.
علائم همراه با تاری دید در بارداری
ممکن است، تاری دید موجب شود، تا تصویر واضحی از اطراف خود نداشته باشید و یا گمان کنید، همه چیز در هاله ای از مه قرار گرفته است. از نشانه های تاری دید می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- قرمز شدن چشم ها
- تاری تنها در بخشی از میدان دید
- تاری در یک چشم
- تاری در هر دو چشم
- چشم های تحریک شده
دیابت بارداری
براساس آمار چهارده درصد از خانم های باردار ممکن است، به بیماری دیابت بارداری مبتلا شوند، لازم به ذکر است، که آمار ابتلا به دیابت بارداری و آمار چاقی در حال افزایش می باشند، از عوامل زمینه ساز ابتلا به این بیماری ها باید به وزن بیشتر از متوسط و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. دیابت بارداری و آنچه باید بدانید به طور کلی در ادامه ذکر شده است.
خانم هایی که یک بار به این بیماری مبتلا شوند، در بارداری های دیگر نیز مجددا به آن مبتلا خواهند شد، دیابت بارداری یکی از عوارض بارداری می باشد، که منجر به افزایش سطح قند خون می گردد و در بیشتر موارد در اواسط بارداری تا اواخر بارداری روی می دهد.
هرگاه قند خون از حالت تعادل خارج شود، احتمال مشکلات بینایی مانند تاری دید در بینایی وجود دارد. این احتمال وجود دارد، که در دوران بارداری با ابتلا به دیابت بارداری علاوه بر تاری دید سرگیجه، غش، از دست دادن تمرکز یا سردرد را نیز تجربه کنید. در صورتی که به دیابت مبتلا می باشید، مشکلات خود را با پزشک در میان بگذارید، تا درمان مناسبی در پیش گرفته شود.
ابتلا به دیابت بارداری یا بیماری پره اکلامپسی ممکن است، با نشانه هایی که در ادامه ذکر می شود، همراه باشد، در صورت بروز نشانه های زیر فورا این موارد را به پزشک اطلاع دهید.
- دو بینی
- حساسیت به نور
- کمرنگ شدن اشیا در دید
- از دست دادن جزئی بینایی یا نقاط کور
پره اکلامپسی
این بیماری در بیشتر موارد پس از سی و دومین هفته بارداری روی می دهد، البته بروز آن در هفته بیستم بارداری نیز دور از ذهن نمی باشد، بر اساس تخمین ها دو تا هشت درصد بارداری ها تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرد. این بیماری خطرناک موجب افزایش فشارخون و پروتئین در ادرار می شود. آشنایی با این موضوع که پره اکلامپسی در دوران بارداری چیست؟ و چه روش هایی برای درمان وجود دارد، در مقاله مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است.
سندرم HELLP نوعی پره اکلامپسی می باشد، که تاری دید در بارداری از علائم آن به شمار می رود، علائم مربوط به بینایی در این بیماری شامل تاری دید، کاهش بینایی و حساسیت به نور می باشد، دیگر علائم نیز سردرد ضرباندار، حالت تهوع، استفراغ، تنگی نفس، ورم کردن ناگهانی صورت، ورم کردن دست و پا یا افزایش وزن می باشد.
منبع : آرگا