یکی از انواع اختلالات روانی که موارد مختلفی از قبیل عواطف و احساسات، طرز تفکر و انجام فعالیت های روزانه را تحت تاثیر قرار داده و با مشکل رو به رو می سازد بیماری افسردگی بوده که هم مردان و هم زنان را در هر سن و موقعیتی گرفتار ساخته و با علائم مختلفی همراه است. این بیماری در صورتی که به موقع درمان نشود امکان دارد عواقب و مشکلات زیادی را در پی داشته و در نهایت منجر به خودکشی گردد. در همین زمینه تصمیم داریم در این مطلب به جهت آگاهی شما عزیزان به بررسی نشانه های افسردگی جوانان بپردازیم.
مهمترین نشانه های افسردگی جوانان
به طور کلی می توان گفت افسردگی نوعی بیماری جدی و مشکل خلقی بوده که امکان دارد بر روی تمامی جنبه های زندگی اثر بگذارد. جوانانی که این اختلال را تجربه می کنند امکان دارد با مسائل مختلفی از جمله ارتباط با افراد، تکالیف مدرسه و میزان عزت نفس دچار مشکل و چالش شوند و حتی احتمال دارد اغلب دچار رفتار های خطرناک همچون سوء مصرف مواد و یا خودآزاری گردند. بنابراین والدین باید با شناخت و آگاهی از نشانه های افسردگی جوانان در صورت بروز چنین مشکلی برای فرزندشان بتوانند با راهکارهای موثر از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند و آن را برطرف سازند.
از این رو می توان گفت درک کردن علائم افسردگی در جوانان اهمیت زیادی داشته تا بتوان اقدامات درستی را برای کمک به آن ها به منظور مقابله با این بیماری انجام داد. افسردگی در واقع زندگی جوانان را به شکلی کامل دچار اختلال و مشکل کرده ولی این موضوع به میزان افسردگی نیز وابسته می باشد. این اختلال روانی قابل درمان بوده و خانواده نقش بسزایی در رفع آن دارند. ابراز عشق و محبت و همچنین راهنمایی های والدین باعث شده تا جوانان بر این بیماری غلبه نمایند.
علائم افسردگی در جوانان با اختلالات داخلی بدن و یا بیرون از بدن بروز پیدا می کند. این اختلال خلقی که با حس دائمی غم، ناامیدی و پوچی تعیین می شود امکان دارد زندگی روزانه را با چالش رو به رو سازد. افسردگی امکان دارد در هر رده سنی اتفاق بیفتد ولی معمولا نخستین بار در دوره نوجوانی یا اوایل بزرگسالی بروز پیدا می کند و کیفیت زندگی را کاهش داده و بازدهی و عملکرد فرد را تا حد زیادی پایین می آورد. شناختن نشانه های افسردگی نخستین قدم در درمان و پیشگیری از شدت گرفتن آن است.
عوامل موثر در بروز این بیماری
با وجود این که عامل معینی برای بروز این اختلال کشف نشده ولی پژوهشگران چند عامل موثر در این زمینه را شناسایی کرده که در ادامه به معرفی و بیان آن ها پرداخته ایم.
ویژگی های ژنتیکی
در صورتی که پدر و مادر و یا خواهر و برادر دچار افسردگی شده باشند احتمال مبتلا شدن به افسردگی در شما نیز وجود دارد زیرا زمینه ارثی از جمله عامل های امکان مبتلا شدن به افسردگی و از نشانه های افسردگی جوانان به شمار می رود.
عوض شدن فصل
بعضی از افراد در فصل زمستان وقتی که طول روزها کوتاه بوده و نور آفتاب کمتر شده درگیر افسردگی می شوند.
نوع تغذیه
وقتی که ترکیبات مغذی را به میزان لازم استفاده نکنید درصد ابتلا به افسردگی زیاد می شود.
نداشتن تعادل شیمیایی و هورمونی
تعادل نداشتن در قسمت شیمی مغز و یا ایجاد تغییر در میزان هورمون های خونی امکان دارد بستر مبتلا شدن به افسردگی را فراهم سازد.
نوع جنسیت
بر اساس پژوهش های انجام گرفته زنان زیادتر از مردان درگیر بیماری افسردگی می شوند.
مهمترین علائم
تمامی جوانان بر اساس وضعیت سنی، محیط و شرایط محل کار و زندگی برخی اوقات احساس غم و ناراحتی می کنند. این حس طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد ولی در صورتی که نشانه هایی که در ادامه شرح داده ایم برای زمان زیادی پایدار باقی بماند امکان دارد فرد افسردگی داشته باشد.
احساس غم و اندوه
جوانانی که افسرده هستند امکان دارد معمولا هر روز در اغلب اوقات حس غم، ناامیدی و پوچی داشته باشند. آن ها امکان دارد علاقه و اشتیاق خود را به کارهایی که قبلا از انجام آن احساس لذت داشتند را از دست بدهند و از خانواده و دوستان خود دوری نمایند.
حس پوچی و گناه
افراد جوان دچار افسردگی معمولا حس می کنند که بی ارزش بوده و یا باعث ناامیدی دیگران شده اند. آن ها امکان دارد خود را به دلیل موضوعاتی که مقصر خودشان نیستند نصیحت و سرزنش کرده و حس گناه دائمی داشته باشند.
کم شدن میزان انرژی و احساس خستگی
افسردگی می تواند موجب شده که افراد جوان حس خستگی داشته باشند و انگیزه خود را از دست بدهند. حتی اعمال ساده ای همچون بیدار شدن از خواب یا دوش گرفتن نیز می تواند برای آن ها خسته کننده باشد.
اختلال در وضعیت خواب
افسردگی امکان دارد الگو های خواب را دچار اختلال نموده و موجب شده جوانان در هنگام خوابیدن، بیدار شدن مداوم در طی شب یا زیاد خوابیدن درگیر مشکل شوند.
اختلال در تمرکز و تصمیم گیری
افسردگی امکان دارد بر روی میزان مهارت و توانایی فرد جوان در یک طرز تفکر روشن یا تصمیم گرفتن او اثر بگذارد. آن ها امکان دارد در مواردی همچون تمرکز کردن، به یاد سپردن جزئیات یا کامل کردن مسئولیت ها با مشکل رو به رو شوند.
تغییر یافتن میزان اشتها و وزن
بعضی از افراد جوان درگیر افسردگی امکان دارد یک سری تغییرات در عادت های غذایی خود تجربه نمایند مثلا پرخوری یا کم خوری بگیرند. این امر ممکن است سبب بالا رفتن و یا کم شدن وزن گردد.
نشانه های جسمی و فیزیکی
بعضی از افراد جوان درگیر افسردگی امکان دارد با علائم جسمانی همچون درد معده، سردرد و یا سایر درد ها رو به رو شوند که از نشانه های افسردگی جوانان تلقی می شود.
راه های پیشگیری و درمان افسردگی جوانان
افراد جوان به طور معمول برای صحبت کردن درباره موضوعات مختلف مشکل دارند. بایستی آن ها تشویق به گفتگو درباره مشکلات شان گردند و به آن ها اطمینان خاطر داد که از حمایت خوبی بهره مند خواهند شد. حرف زدن با پدر و مادر و دوستان خوب بهترین راهکار می باشد.
مرحله بعدی راضی کردن جوان برای رجوع به پزشک می باشد تا بفهمد که به افسردگی ابتلا دارد یا نه. حمایت کردن از اشخاصی که افسرده هستند به طور معمول دربردارنده شیوه های گوناگون روان درمانی می باشد که بر ایجاد توانایی برای رویارویی با استرس های زندگی و عوض کردن الگوهای تفکرات منفی تمرکز دارند. در این رابطه می توانید از بخش مشاوره افسردگی نیز بهره مند شده و به شکل آنلاین این عمل را انجام بدهید.
در صورت احتیاج به درمان دارویی مصرف دارو باید مهم تلقی شود. پس از آغاز درمان نزدیک به شش هفته زمان می برد تا نشانه های بهبودی در جوانان دیده شود. بایستی افراد را ترغیب نمود تا در رابطه با تغییرات مثبت احوال خود با بستگان و پزشک خود گفتگو نمایند.
از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، ضمن این که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مطالبی همچون عدم تمرکز در نوجوانان و وسواس در نوجوانان بازدید نمایید.
منبع : آرگا