می توان گفت تمام افراد خواهان پوستی صاف و درخشان می باشند، اما بی توجهی به برخی امور می تواند، سلامت و زیبایی پوست را تحت شعاع قرار دهد، یکی از رایج ترین مشکلات پوستی بروز لک های قهوه ای بر اثر آفتاب سوختگی و قرار گرفتن در معرض مداوم نور خورشید می باشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدون هیچ محافظی می تواند، منجر به بروز التهاب پوستی نیز شود و دلیل آن دریافت بیش از اندازه اشعه ماورا بنفش می باشد، در ادامه می توانید، با درمان لکه های آفتاب سوختگی به خوبی آشنا شوید.
برخی از مشکلات پوستی شدید می تواند، زمینه ساز بروز سرطان پوست باشد و به همین دلیل باید در مراقبت از پوست حساس بود و با مراقبت های لازم پوستی آشنایی داشت. قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای طولانی مدت باعث به وجود آمدن لک های قهوه ای و عمدتا بر روی نواحی چون بینی، پیشانی، بازو ها و شانه می شود.
درمان لکه های آفتاب سوختگی
پیدایش لکه ها در بیشتر مواقع از سنین یک تا دو سالگی آغاز می شود، قرار گرفتن در معرض نور خورشید منجر به تولید ملانین می شود و رسوب بیش از اندازه ملانین در یک نقطه باعث ایجاد لک خواهد شد. دلیل اصلی آفتاب سوختگی واکنش سریع پوست به اشعه ماورای بنفش می باشد، تابش نور خورشید به بیرونی ترین لایه پوست ملانین های پوست را دچار تغییر رنگ می کند و به اصطلاح پوست برنزه می شود.
این تغییر رنگ به دلیل نقش محافظتی پوست در برابر تابش نور خورشید می باشد. وجود این لکه ها نیازی به درمان ندارد، مگر این که فرد به دلایل شخصی یا علاقه خود به این کار به دنبال روشی برای حذف یا کمرنگ شدن آن ها باشد. به غیر از دارو های شیمیایی که در بازار موجود می باشد، می توانید از سایر روش های خانگی برای درمان لک های ناشی از آفتاب سوختگی استفاده کنید. همچنین درمان آفتاب سوختگی شدید پوست با روش های خانگی امکان پذیر می باشد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل یکی از مناسب ترین روغن ها برای روغن تراپی پوست می باشد، زیرا دارای چربی های طبیعی مانند اسید های لینولئیک و لوریک است، این اسید ها دارای خواص ضد التهابی و مرطوب کنندگی می باشند. مرطوب ماندن پوست به شکل دائمی کمک می کند، تا آب میان بافتی مانع از نفوذ سوختگی به عمق پوست شود.
از روغن نارگیل برای درمان تورم، سوزش و خارش پوست استفاده می شود و در کنترل تورم و درد ناشی از آفتاب سوختگی موثر است، برای استفاده از این روش لازم است، هر روز محل آفتاب سوخته را با روغن نارگیل چرب کنید و اجازه دهید روغن به عمق پوست نفوذ کند.
آلوئه ورا
مرطوب کننده یا لوسیون
استفاده از محصولات موجود در بازار نیز می تواند، برای رفع لکه های ناشی از آفتاب سوختگی مفید باشد. لوسین های آلوئه ورا یا لوسیون کالامین که نوعی کرم آفتاب سوختگی صورت می باشند، روش خوبی به نظر می رسد. می توانید، برای اثربخشی بهتر دارو آن را مدتی در یخچال قرار دهید، تا خنک شود و از آن استفاده نمایید، دقت داشته باشید، تا از محصولات دارای الکل استفاده نکنید.
لیزر درمانی
قطعا با کاربرد های لیزر درمانی برای رفع ناهمواری های پوست با توصیه های کلیدی آشنا می باشید. از جمله روش های رایج برای از بین بردن لک های صورت استفاده از لیزر درمانی می باشد، برای به کارگیری این روش لازم است، ابتدا به یک متخصص پوست مراجعه نمایید، تا دلیل بروز این لکه ها مشخص گردد.
فتوشیمیایی
از فتوشیمیایی برای رفع لک های صورت کمک گرفته می شود، در علم پزشکی به این روش درمان های نوری پالس شدید نیز گفته می شود، این روش تفاوت هایی با لیزر درمانی دارد و در آن پوست در معرض منبع نوری شدیدی قرار می گیرد.
محلول رتینول
برای درمان لکه های آفتاب سوختگی می توانید، از محلول رتینول استفاده کنید، البته این روش نتایج منفی هم دارد، زیرا رتینول لکه ها را کم رنگ نمی کند، بلکه پوست را روشن می کند، محلول رتینول ممکن است، با این روشن تر کردن پوست منجر به نمایان شدن بیشتر لکه های به وجود آمده، در پوست شود.
شیر سرد
برای درمان آفتاب سوختگی استفاده از شیر پیشنهاد می شود، برای این کار باید از شیر سرد استفاده کنید، چربی موجود در شیر و pH مناسب آن تاثیر خوبی در میزان کاهش آفتاب سوختگی دارد. در صورتی که شیر کافی ندارید، تا پوست خود را در آن شناور کنید، می تواند با یک حوله تمیز که به شیر آغشته شده است، به التیام پوست خود بپردازید و با ایجاد یک لایه پروتئین روی پوست از شدت درد، حساسیت و گرما بکاهید.
بلغور و جو دو سر
از بلغور و جو دوسر در بسیاری از محصولات مراقبتی پوست استفاده می شود، بر اساس تحقیقات انجام گرفته، بلغور جو دوسر سرشار از خواص آنتی اکسیدانی می باشد، که خشکی پوست را بهبود می بخشد و شدت خارش بر اثر انواع بیماری های پوستی از جمله آفتاب سوختگی را کاهش می دهد. از منظر طب سنتی نیز استفاده از جو به دلیل طبع آن برای مقابله با آفتاب سوختگی مفید است.
سرکه سیب
با کمک سرکه سیب می توان به روشن شدن پوست کمک کرد و اسید مالیک موجود در آن سلول های تیره پوست را لایه برداری میکند و باعث کاهش و رفع لکه های پوست می شود. با یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک قاشق چایخوری عسل می توانید، این ماسک فوق العاده را برای رهایی از لکه های پوست بسازید.
عسل و سرکه را به خوبی با هم مخلوط کنید، از این ترکیب روی لکه ها یا تمام پوست صورت استفاده کنید، پس پانزده تا بیست دقیقه می توانید، صورت خود را با آب ولرم بشویید. در صورت استفاده فقط بر روی لکه ها روزانه و برای تمام صورت یک روز در میان از این ماسک استفاده کنید.
میکرودرمابراسیون
با کمک این روش می توان به از بین بردن و درمان لکه های آفتاب سوختگی کمک کرد. در این روش با استفاده از ذرات پودری داخل دستگاه لایه برداری سطحی پوست انجام می گیرد، برای کسب نتیجه بهتر لازم است، از جلسات متعددی استفاده کرد، تا شاهد بهترین نتیجه بود.
پوست موز
با ماسک پوست موز نیز می توانید، به کاهش لکه های پوستی کمک کنید، زیرا پوست موز دارای ترکیبات فعال زیستی می باشد، که سنتز ملانین را مهار می کند. ابتدا پوست یک موز رسیده را بر روی صورت خود مالش دهید و برای بیست دقیقه صبر کنید و در پایان صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید. می توانید، از این ماسک روزی یک بار استفاده نمایید.
لیمو
ماسک لیمو به کاهش تولید ملانین پوست کمک می کند و در نهایت رنگدانه های تیره پوست کاهش می یابند، ویتامین سی موجود در لیمو دارای خواص حفاظتی و ضد تولید رنگدانه های تیره در برابر اشعه مضر خورشید می باشد. برای این روش و درمان لکه های آفتاب سوختگی آب یک لیمو را بگیرید و با استفاده از یک پنبه روی لکه های صورت قرار دهید.
آب لیمو باید برای یک ربع تا پانزده دقیقه بر روی پوست بماند، پس از آن صورت را بشویید، استفاده از این ماسک دو بار در هفته پیشنهاد می شود، بهتر است، افراد دارای پوست حساس از این ماسک استفاده نکنند، زیرا موجب تحریک و قرمزی پوست می شود. در صورت استفاده از این روش قبل از خروج از خانه حتما از ضد آفتاب استفاده نمایید، زیرا لیمو رنگدانه های پوست را حساس خواهد کرد.
منبع : آرگا