دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

نشانه های بیماری آنژیوادم و نحوه درمان این بیماری

  • بهجت فلاح
  • ۱۱ دی ۱۴۰۲
  • ۰

آنژیوادم یک واکنش پوستی شایع است که موجب به وجود آمدن برجستگی های خارش آور بر روی پوست می شود. این برجستگی ها اندازه های مختلفی داشته و به شکل نقاط کوچک و یا لکه های بزرگ با ضخامت چند اینچی ظاهر می شوند. آنژیوادم می تواند به دلیل آلرژی به مصرف برخی غذاها، داروها و یا دیگر مواد ایجاد شود.

خوب است بدانید بیماری آنژیوادم به تورم عمقی در لایه های درم، زیر درم و مخاطی گفته می شود. این بیماری می تواند در اثر افزایش نفوذپذیری عروق ایجاد شود. علاوه بر این آنژیوادم ممکن است در زیر بافت های زیر جلدی به وجود بیاید. این بیماری در وهله اول هیچگونه خطری برای فرد ندارد. بیمار می تواند بعد از چندین روز به سرعت بهبود یابد. به علاوه این عارضه می تواند صورت، گلو و اندام تناسلی را نیز درگیر نماید و روی دستگاه تنفسی تأثیر بگذارد. به همین دلیل بیمار باید با مشاهده نخستین علائم بیماری به متخصص پوست مراجعه کند. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا در خصوص علائم، علل، راه های تشخیص و روش های درمان این بیماری مطالبی را ارائه دهیم.

بیماری آنژیوادم چیست؟

همان طور که پیش از این ذکر شد آنژیوادم یک تورم موقتی زیر مخاطی است که به طور معمول روی دستگاه گوارش، مجرای تنفسی و پوست اثر می گذارد. این تورم ها می توانند با کهیر همراه باشند. نشانه های آنژیوادم با سرعت بالایی در فرد ایجاد می شود. بیمار پس از چند روز می تواند بهبود یابد. این عارضه می تواند چشم ها و گونه ها را نیز تحت تأثیر قرار دهد. زمانی که این بیماری به مجرای تنفسی برسد، موضوع بسیار جدی می شود. حتی ممکن است فرد به خاطر این مشکل جان خود را نیز از دست بدهد.

آنژیوادم چگونه درمان می شود؟

بیماری آنژیوادم پوستی و کهیر چه تفاوت هایی با هم دارند؟

آنژیوادم و کهیر شباهت زیادی با یکدیگر دارند. این دو بیماری می توانند در واکنش به دارو و غذا ایجاد شوند. همچنین این دو بیماری به هیچ عنوان مشکل حادی در طولانی مدت برای فرد ایجاد نمی کنند. بیمار می تواند پس از چند روز بهبود یابد. به یاد داشته باشید این بیماری می تواند تأثیر زیادی بر لایه های عمیق پوستی داشته باشد. کهیر می تواند ورم های بسیار دردناکی در اطراف چشم ها، گونه ها و لب ها ایجاد کند. در حقیقت برجستگی های ناشی از آنژیوادم سفت و بزرگ هستند و معمولا با گرمای زیادی همراه هستند. این دو بیماری می توانند به صورت همزمان پوست را درگیر نمایند.

دلایل ابتلا به بیماری آنژیوادم

علل بروز آنژیوادم به نوع بیماری وابسته است. توجه داشته باشید دلیل اصلی تورم آنژیوادم آلرژی است. از انواع مختلف آلرژی که امکان دارد باعث تشدید آنژیوادم می شوند، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بیماری آنژیوادم در دوران بارداری بسیار رایج است.
  • آلرژی غذایی می تواند ناشی از مصرف مواد غذایی نظیر آجیل، شیر و تخم مرغ باشد.
  • آلرژی دارویی، داروهای ضد التهابی، آنتی بیوتیک هایی نظیر پنی سیلین و مواد حاجب در تست های تصویربرداری ممکن است آنژیوادم یا کهیر را ایجاد نمایند.
  • لاتکس مورد استفاده برای ساخت بادکنک، کاندوم و دستکش نیز می توانند موجب ایجاد کهیر یا آلرژی شوند.
  • زهر نیش حشرات یکی از علل ایجاد بیماری آنژیوادم است.

ممکن است دلیل بروز بیماری آنژیوادم در برخی از افراد به درستی شناسایی نشود. این بیماری به طور معمول با دارو قابل درمان است. زمانی که فرد درگیر آنژیوادم حاد می شود، ممکن است به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد.

نشانه های بیماری آنژیوادم

  • احساس درد، سوزش و گرما در ناحیه متورم
  • ممکن است این بیماری خارش شدیدی در فرد ایجاد کند.
  • گاهی اوقات این بیماری با برجستگی همراه است. این برجستگی ها ممکن است گرد یا بیضی شکل باشند و قطرشان از چند میلی متر به چند سانتی متر نیز برسد.
  • تنگی نفس
  • در آنژیوادم شخص درگیر استفراغ و اسهال می شود.

راه های پیشگیری از بیماری آنژیوادم

آشنایی با انواع آنژیوادم

آنژیوادم انواع متعددی دارد. در ادامه این موضوع را مورد بررسی قرار می دهیم:

۱. آنژیوادم آلرژیک یا مزمن

یکی از رایج ترین انواع آنژیوادم، می توان به آنژیوادم مزمن یا آلرژیک اشاره کرد. این مشکل می تواند به علت واکنش به دارو و غذا در شخص ایجاد شود. از مهم ترین دلایل ایجاد این نوع بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آنتی بیوتیک
  • نیش حشرات
  • بادام زمینی
  • لاتکس

به یاد داشته باشید آنژیوادم آلرژیک می تواند در عرض چندین دقیقه یا چندین ساعت و بعد از تماس با مواد آلرژی زاد به وجود آید. نشانه های این بیماری در نواحی نظیر لب، چشم و اندام تناسلی ظاهر می شود.

۲. آنژیوادم غیر آلرژیک ناشی از دارو

این نوع آنژیوادم هنگامی اتفاق می افتد که شخص واکنش غیر آلرژیک به دارو از خود نشان دهد. به همین خاطر این عارضه خارش و کهیر را به دنبال ندارد. بیماری آنژیوادم به آسانی تشخیص داده می شود. از مهم ترین دلایل بروز این بیماری می توان به مهارکننده آنزیم آنژیوتانسین اشاره کرد.

۳. آنژیدوادم اکتسابی

بیماری آنژیوادم اکتسابی به طور معمول بعد از ابتلا به لوپوس یا عفونت به وجود می آید. در موارد بسیار نادری این بیماری ممکن است نتیجه لنفوم یا سرطان خون باشد. از دیگر دلایل بیماری آنژیوادم اکتسابی می توان به خود ایمنی بودن آن اشاره کرد.

۴. آنژیوادم ایدیوپاتیک

این نوع بیماری هنگامی اتفاق می افتد که متخصص نتواند علتی برای بروز آن پیدا نماید. به طور معمول بیش از ۴۰ درصد از بیمارانی که آنژیوادم را تجربه می کنند، جزو این گروه قرار می گیرند. متأسفانه هنوز متخصصین نتوانسته اند اطلاعات زیادی درباره این نوع آنژیوادم کسب نمایند.

۵. آنژیوادم ارثی

آنژیوادم ارثی شیوع کمتری دارد. در صورتی که نقص یا کمبود یک آنزیم در سیستم ایمنی را داشته باشید، ممکن است به این بیماری دچار شوید.

نشانه های بیماری آنژیوادم

بیماری آنژیوادم چه خطراتی برای فرد ایجاد می کند؟

خطرناک ترین عوارض بیماری آنژیوادم می تواند در مجرای تنفسی و گلو تورم ایجاد شود. آنژیوادم در ابتدا خفیف است و برای فرد مشکلی ایجاد نمی کند. لازم به ذکر است بدانید ممکن است آنژیوادم حلق را درگیر نماید. به همین دلیل فرد درگیر عوارض جدی می شود. آنژیوادم اگر تشدید شود، با سرگیجه و غش همراه است. در این شرایط فرد باید هر چه سریع تر به بیمارستان مراجعه کند.

چگونگی تشخیص بیماری آنژیوادم

تشخیص آنژیوادم خفیف و شدید به هیچ عنوان پیچیده نیست. به طور معمول این بیماری با معاینه ظاهری توسط متخصص، شرح حال بیماری و ارائه سابقه خانوادگی و پزشکی فرد صورت می گیرد. متخصص امکان دارد از فرد بپرسد که آیا داروهای مهارکننده دریافت نموده است یا خیر. برای تشخیص سریع تر آنژیوادم ارثی، فرد باید آزمایش خون بدهد. در صورتی که بیمار برای درمان آنژیوادم به پزشک مراجعه کند باید به او بگوید که در معرض محرک های آلرژی قرار گرفته است یا خیر؟ بررسی بیماری می تواند برای بیمار بسیار ضروری باشد.

راه های درمان آنژیوادم

درمان دارویی

افرادی که درگیر آنژیوادم هستند باید بدانند داروی این بیماری چیست و چگونه درمان می شود. توجه داشته باشید آنژیوادم حاد ممکن است بر دستگاه تنفسی بیمار تأثیر بگذارد. علاوه بر این اگر این بیماری شدید شود ممکن است باعث مرگ فرد شود. شیوه های درمان آنژیوادم با توجه به دلایل بروز بیماری عبارتند از:

  • اگر آنژیوادم ایدیوپاتیک یا اکتسابی یا ارثی باشد، فرد باید به متخصص مراجعه کند. به همین خاطر فرد به دارو احتیاج دارد تا بیماری سریع تر درمان شود.
  • برای درمان آنژیوادم آلرژیک متخصص اپی نفرین، استروئید و آنتی هیستامنی را به صورت تزریقی و خوراکی برای فرد تجویز می نماید.
  • اگر آنژیوادم دارویی و غیر آلرژیک باشد، متخصص باید دارویی که موجب بروز تورم و حساسیت می شود را با یک داروی دیگر جایگزین نماید.

بیماری آنژیوادم چیست؟

درمان خانگی

خوشبختانه بیماری آنژیوادم قابل درمان است. افرادی که درگیر هستند می توانند در منزل این بیماری را درمان کنند. به صورت کلی برای درمان آنژیوادم خفیف می توانید از روش های زیر کمک بگیرید:

  • دوش آب سرد
  • استفاده از یخ برای کم شدن میزان تورم
  • پوشیدن های لباس های نخی بسیار گشاد برای پیشگیری از تحریک پوست
  • قرار دادن پارچه مرطوب روی چشم و لب های متورم

یادآوری چند نکته بسیار مهم در خصوص بیماری آنژیوادم

اگر درگیر بیماری انژیوادم هستید، حتما به نکات زیر توجه لازم را داشته باشید:

  • با آب داغ دوش نگیرید.
  • دوش آب سرد بگیرید و یک حوله مرطوب سرد را روی ناحیه ای که درگیر تورم شده است قرار دهید.
  • از مصرف غذاهایی که بیماری انژیوادم را تشدید می کنند، اجتناب کنید.
  • ممکن است داروهایی که برای درمان این بیماری تجویز می شوند، در شما خواب آلودگی ایجاد کنند. به همین خاطر در زمان مصرف این داروها رانندگی نکنید.
  • اگر زمان مصرف دارو درگیر مشکلات شدید، حتما با پزشک مشورت کنید.
  • داروهایتان را طبق تجویز پزشک مصرف نمایید.
  • به هیچ عنوان خودسرانه دارو مصرف نکنید.

درمان خانگی بیماری آنژیوادم

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات کهیر در کودکان، درمان کهیر، درمان طبعی کهیر و درمان کهیر با طب سنتی را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *