دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

ویژگی های شریک عاطفی خوب برای داشتن یک رابطه موفق

  • شیوا فهیمی
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
  • ۰

با شناخت ویژگی های شریک عاطفی خوب می توانید رابطه درستی را شروع کنید و روزهای خوبی را در کنار هم سپری نمایید. از این رو قصد داریم در این مطلب شما را با ویژگی های شریک عاطفی خوب آشنا نماییم.

برای این که رابطه عاطفی خوبی را تجربه کنید بهتر است ابتدا در مورد ویژگی های شریک عاطفی خوب اطلاعات کافی کسب نموده سپس وارد رابطه شوید. یک رابطه امن و سالم سبب کاهش استرس روانی، افزایش خوشحالی و رضایتمندی طرفین خواهد بود.

آشنایی با ویژگی های شریک عاطفی خوب

شناخت طرف مقابل و یک انتخاب درست در رابطه عاطفی و امر ازدواج اهمیت بسیاری دارد و بایستی با فردی وارد رابطه شد که مناسب ترین مورد برای شما است. به منظور یک انتخاب درست ضروری است که ملاک و معیارهای منطقی برای انتخاب در نظر داشته باشید و خصوصیات یک فرد ایده آل را بشناسید.

به طور کلی حضور یک همراه در زندگی می تواند تلخی های زندگی را قابل تحمل و شیرینی های آن را دو چندان نماید. از منظر روانشناسی یک رابطه امن سبب افزایش طول عمر، شادی ، کاهش استرس روانی، خواب راحت و تقویت سیستم ایمنی می شود.

ولی هر رابطه ای این مزیت ها را ندارد. همانگونه که یک ارتباط خوب قدرت سازندگی و رشد را دارد یک ارتباط نادرست نیز می تواند ذهن و روان فرد را تخریب کند. از آنجا که یکی از مهمترین موضوعات زندگی هر فردی وارد شدن در رابطه عاطفی می باشد. نکته مهم این است که از ویژگی های یک شریک عاطفی خوب آگاهی داشته باشیم.

چرا که انتخاب این شریک عاطفی برای آنکه بتوانید روزهای خوبی را در کنارش سپری کنید به خصوصیات مثبت وی بستگی دارد. اغلب افراد بدون توجه به این نکته وارد روابط عاطفی نادرست می شوند که به ضرر هر دو طرف رابطه تمام شده و با چالش های مختلفی روبرو می شوند.

در شرایطی که از ویژگی های شریک عاطفی خوب مطلع نباشید احتمالا انتخاب شریک عاطفی خیلی سخت به نظر می رسد. از این رو در ادامه مطلب قصد داریم شما را با تعدادی از ویژگی های شریک عاطفی خوب آشنا نماییم.

ارزش قائل شدن برای فردیت شما

یک شریک عاطفی خوب به شما اجازه داده که فردیت خود را حفظ نمایید و اهداف و رویاهایتان را پیگیری کنید. وی هرگز به دنبال محدود کردن شما نیست زیرا عقیده دارد که اگر شما احساس خوشحالی داشته باشید عشقتان قوی تر بوده و این ابزاری برای کنار هم نگاه داشتن شما خواهد بود.

به این ترتیب یک شریک عاطفی نبایستی شما را محدود کرده بلکه باید پر و بالی در جهت رسیدن شما به اهدافتان باشد. وقتی زوجین پذیرای هم نباشند و عرصه را برای رشد و پیشرفت یکدیگر محدود نمایند به این ترتیب چالش های مختلفی را تجربه می کنند.

داشتن درک بالا

ورود به یک رابطه عاطفی به معنی تعطیل شدن ورزش، تفریح، درس و … نیست. متاسفانه برخی افراد به این موضوع توجه نداشته و شریک عاطفی شان را درک نمی کنند. این افراد توقع داشته تحت هر شرایطی طرف مقابل گوش به فرمانشان باشد. بی شک این روابط عاطفی چندان پایدار نخواهند بود.

به طور کلی وارد شدن به یک رابطه عاطفی و حفظ آن به درک یک سری شرایط نیاز دارد. یک شریک عاطفی خوب نبایستی با بهانه جویی از طرف مقابل انتظار داشته باشد که از زندگی قبلی اش کاملا فاصله بگیرد. از سویی باید درک کند که شکل گیری رابطه عاطفی سبب ایجاد یک سری شرایط جدید شده از این رو بایستی حد تعادل را رعایت و هم به امور فردی خود و پارتنرش و هم به شرایط رابطه مشترک اهمیت بدهد.

آرامش بخش بودن

هنگامی که در کنار شریک عاطفی خود هستید به احساسات تان توجه کنید. اگر در کنارش لازم نیست رفتار محافظه کارانی داشته باشید و می توانید خود واقعی تان بوده و بدون ترس از قضاوت کنار هم باشید و به عبارتی احساس آرامش در کنار وی دارید، قطعا فرد مناسبی برای شما خواهد بود.

وفادار بودن

یکی از اصلی ترین ویژگی های یک شریک عاطفی خوب وفادار بودن است. همسر و شریک عاطفی تان بایستی متعهد و وفادار به شما باشد. به طور کلی شروع و داشتن یک رابطه عاطفی به معنی فراهم شدن شرایط برای خوش گذرانی نبوده و وقتی اسم رابطه عاطفی برای معاشرت های خود با فرد خاصی می گذارید بایستی به همه جوانب آن توجه کنید و در غم و شادی کنار هم باشید.

داشتن رشد عاطفی

فردی که رشد عاطفی پیدا کرده می تواند هیجانات و احساسات خود را در زمان مناسب جاری نماید. این فرد همانقدر که به خود فکر می کند دارای قابلیت همدلی با دیگران بوده و به اصطلاح می تواند خود را جای طرف مقابل قرار داده و احساساتش را بپذیرد. این افراد مستقل و بااطمینان به خود بوده و به همسرشان احساس دلبستگی دارند نه وابستگی.

صداقت داشتن

برای هر فردی دروغگویی کار ناپسندی است ولی خیلی اتفاق می افتد که زوجین به این کار به عنوان مرهم کوتاه مدت برای حل مشکلاتشان نگاه می کنند. جالب است بدانید بر اساس پژوهش ها رابطه معنی داری ببین کمتر دروغ گفتن و ارتباط بهتر وجود دارد. هر چه زوجین با هم یکرنگ تر و صادق تر باشند اعتماد بیشتری ایجاد شده و صمیمیت بیشتری هم احساس می کنند.

مادی گرا نبودن

هر چند نمی توان نقش پول و مادیات را در زندگی امروزی نادیده گرفت ولی نباید در توجه به این موضوع افراط داشت. یک شریک عاطفی خوب از شما انتظار فراهم کردن شرایطی خیلی متفاوت تر از آنچه در آن هستید را ندارد. البته دقت کنید توجه کردن به مادیات و فراهم نمودن شرایط مالی جدید در رابطه تنها مختص خانم ها نبوده بلکه برخی آقایان نیز از پارتنر خود انتظارات مادی زیادی دارند.

شکاک نبودن

از دیگر ویژگی های یک شریک عاطفی خوب شکاک نبودن و نداشتن سوء ظن به شما است. در موقعیت هایی که وی در کنار شما نیست مدام کارهایتان را چک نمی کند، تماس نمی گیرد، از اطرافیان درباره شما سوال نمی پرسد و مدام کنجکاوی در امور شخصی شما را ندارد.

به عبارتی حضور وی در کنار شما احساس آرامش ایجاد می کند نه نگرانی و دلشوره که نشانه تفاهم و درک بالای هر دو نفر می باشد.

گوش سپردن به صحبت های شما

یک شریک عاطفی خوب به صحبت های شما با تمام وجود گوش می سپارد. اگر فردی شما را دوست داشته باشد قطعا حرف های شما برایش مهم هستند.

اهمیت دادن به شما

از ویژگی های دیگر شریک عاطفی خوب این است که سعی می کند در حد توان شما را خوشحال کند و همواره خنده به لبتان هدیه دهد. این افراد برای کارهایی که پارتنرشان از انجام دادنش لذت می برند برنامه ریزی می کنند تا وی را شاد و خوشحال ببیند.

به این ترتیب بعد از دیدار با شریک عاطفی خود احساس شادی داشته زیرا نیازی به وابسته بودن نداشته و رها و آزاد هستید و از احساس وی نسبت به خودتان اطمینان دارید.

احترام گذاشتن

یکی از باارزش ترین احساساتی که یک فرد می تواند آن را تجربه کند مورد احترام واقع شدن است. وقتی فردی به خود واقعی شما احترام می گذارد حس دوست داشتن برای شما ساده تر می شود زیرا می بینید که در رابطه عاطفی پیش رو این خود شما هستید که با همه نقاط قوت و ضعف مورد قبول طرف مقابل بوده که حس بسیار شیرینی است.

ابراز احساس کردن به موقع

ابراز احساسات به موقع به تقویت هوش عاطفی یا هیجانی نیاز دارد و برای پیشرفت در زندگی و پایداری روابط عاطفی ضروری به شمار می رود. یک شریک عاطفی خوب احساسات خود و طرف مقابل را به خوبی شناخته و با کنترل احساسات و بروز به موقع آن ها سبب رفع نیازهای عاطفی پارتنر خود و در نتیجه پایداری رابطه می شود.

همدل بودن

بی شک هر فردی در طول زندگی بارها در موقعیت هایی قرار گرفته که سبب ناراحتی، عصبانیت و … شده است. در این شرایط همه به همدلی نیاز دارند و با بودن اطرافیان در کنارشان احساس بهتری پیدا می کنند. شریک عاطفی خوب می داند در چه موقعیتی با طرف مقابلش همدلی کند و وی را تنها نگذارد.

داشتن استقلال فکری

به دست آوردن بعضی مهارت ها، دانسته ها و خصوصیات مثبت علیرغم این که برای پیشرفت در زندگی شخصی ضروری محسوب می شود برای پیشرفت در روابط عاطفی نیز اهمیت دارند. استقلال فکری یکی از این موارد می باشد و یک شریک عاطفی خوب بایستی این قدرت را داشته که به تنهایی و به موقع فکر کرده و به دیگران وابسته نباشد. به این ترتیب رابطه خود را به خاطر وابستگی فکری به دیگران با چالش مواجه نمی کند.

قضاوت نکردن

بی شک هیچ کس از این که توسط دیگران مورد سرزنش قرار گیرد و مدام نصیحت بشنود و مهمتر این که قضاوت بشود حس خوبی ندارد. یک شریک عاطفی خوب به این موضوع آگاه بوده و هرگز دست به قضاوت طرف مقابل نمی زند. به این ترتیب روابط بهتری را تجربه می کنند.

مسئولیت پذیر بودن

در کنار همه ویژگی هایی که برای شریک عاطفی خوب ذکر شد بایستی به مسئولیت پذیر بودنش نیز دقت کنید. این افراد ویژگی های مثبت زیادی دارند و مسئولیت پذیر بودن نیز جزو آن است. فرد به خوبی می داند بایستی وظایف محوله را به موقع و با بهترین شکل ممکن انجام دهد و از پذیرش مسئولیت شانه خالی نمی کند.

حمایتگر بودن

یک رابطه عاطفی هنگامی می تواند سبب پیشرفت شما شود که شریک عاطفی حمایتگری داشته باشید. متاسفانه بعضی افراد به تخریب طرف مقابل و نادیده گرفتن توانایی هایش می پردازند. از این رو نه تنها پارتنر خود را حمایت بلکه مانع پیشرفتش هم می شوند. بنابراین شریک عاطفی خوب حامی شما بوده و شما را به انجام اموری که سبب پیشرفت زندگی می شود تشویق می کند و دست از حمایت برنمی دارد.

خوش بین بودن

معاشرت های حتی کوتاه مدت و ساده با افرادی که منفی نگر بوده و هیچ امیدی به آینده ندارد، خیلی سخت و طاقت فرسا می باشد چه رسد به این که با آن ها ارتباط عاطفی هم برقرار کنید. شریک عاطفی خوب خوش بین بوده و از ناامیدی و ناکامی حرف نمی زند.

اعتماد به نفس بالا داشتن

از دیگر خصوصیات شریک عاطفی خوب و ایده آل داشتن اعتماد به نفس بالا می باشد. این افراد به خود، توانایی ها و استعدادهایشان اعتماد دارند. از این رو می توانند رابطه عاطفی خوبی داشته باشند و برقراری ارتباط با این افراد سبب تقویت اعتماد به نفس طرف مقابل هم می شود.

همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با روش های تقویت عزت نفس شریک زندگی و ویژگی های همسر ایده آل از نظر مردان روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *