دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی گوشی پوکو c3 اسمارتفون اقتصادی با صفحه نمایش بزرگ

  • شیوا فهیمی
  • ۱۶ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

گوشی پوکو c3 محصول اقتصادی و پایین رده شیائومی برای سال ۲۰۲۰ می باشد که از نمایشگر بزرگ، باتری حجیم و دوربین ۱۳ مگاپیسکلی بهره می برد. در این مطلب به بررسی گوشی پوکو c3 می پردازیم.

پوکو c3 در اکتبر ۲۰۲۰ با قیمتی حدود ۸۰ یورو به بازار عرضه شد. این اسمارتفون می تواند انتخاب مطمئنی در بخش گوشی های اقتصادی با نمایشگر بزرگ، باتری حجیم و دوربین مناسب برای عکاسی باشد. با بررسی گوشی پوکو c3 همراه ما باشید.

بررسی گوشی پوکو c3 گوشی اقتصادی و پایین رده

همانطور که می دانید پوکو زیرمجموعه شرکت شیائومی می باشد که با طراحی زیبا و عملکرد شگفت انگیز محصولات خود، کاربران زیادی پیدا کرده است. در سال های اخیر این شرکت به گوشی های اقتصادی  و پایین رده توجه بیشتری نموده است. به این ترتیب در اکتبر ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) گوشی اقتصادی گوشی پوکو c3 را به بازار عرضه کرد. این گوشی انتخابی مطمئن برای افرادی است که می خواهند یک گوشی اقتصادی با نمایشگر بزرگ و باتری حجیم داشته باشند. باتری قدرتمند یکی از ویژگی های شاخص برند پوکو می باشد.

بررسی ها نشان داد گوشی پوکو c3 بیشتر برای کاربری های روزانه و عادی مناسب بوده و نمی توان با آن همزمان برنامه ها یا بازی ها را اجرا کرد. البته اجرای بازی در این اسمارتفون غیرممکن نبوده ولی بدون دردسر هم نیست. در ادامه با بررسی گوشی پوکو c3 اطلاعات بیشتری از این گوشی به دست خواهید آورد.

طراحی و کیفیت ساخت

با توجه به بررسی ها می توان گفت هر چند گوشی پوکو c3 ظاهر پر زرق و برقی ندارد ولی باز هم دلنشین و زیبا به نظر می رسد. از آنجا که با گوشی اقتصادی مواجه هستیم؛ جنس بدنه پشتی گوشی از پلاستیک و پنل جلویی از شیشه می باشد. این اسمارتفون دو سیمکارته دارای ابعادی معادل ۹*۷۷.۱*۱۶۴.۹ میلیمتر و وزن ۱۹۴ گرم است.

شایان ذکر است که گوشی پوکو c3 در رنگ های سبز، آبی و مشکی عرضه شده است و بسیار خوش دست می باشد. همانطور که اشاره شد با محصول ارزان قیمت و اقتصادی روبرو هستیم؛ بنابراین از آن نباید انتظار بالایی داشته باشید. با این وجود نسبت به رنج قیمتی که دارد، طراحی ظاهر و کیفیت ساخت آن قابل قبول ارزیابی می شود. به عبارتی طراحی گوشی پوکو c3 غافلگیر کننده نبوده و تقریبا از طراحی رایج بازار بهره می برد.

در ساخت بدنه و فریم گوشی پوکو c3 از پلاستیک استفاده شده است ولی کیفیت خوبی فراهم نموده است. بررسی ها حاکی از آن است برای نمایشگر از محافظ صفحه پاندا کمک گرفته شده که تقریبا منسوخ شده است. استفاده از پنل ال سی دی با روشنایی ۴۰۰ نیت برای گوشی در این رنج قیمتی عجیب نیست.

در نمای روبرو، نمایشگر ۶.۴۳ اینچی دیده می شود که دارای حاشیه قابل توجهی هم هست. البته میزان نوار مشکی رنگ حاشیه در انتهای نمایشگر بیشتر از سایر نقاط است. قابل ذکر است که میزان حاشیه اطراف بر تجربه کاربری تاثیر منفی می گذارد. در بالای نمایشگر، دوربین سلفی درون بریدگی یا ناچ جا خوش کرده است.

این موضوع سبب شده که نسبت نمایشگر به صفحه افزایش یابد ولی باید گفت طراحی جزو نقاط قوت گوشی پوکو c3 نبوده و کاربر می تواند با پرداخت اندکی هزینه بیشتر، محصولاتی با طراحی ظاهر زیباتر خریداری نماید. در ادامه پنل پشتی گوشی پوکو c3 را مورد بررسی قرار می دهیم.

پنل پشتی این گوشی با طراحی خاص خود به دو قسمت تقسیم می شود. قسمت بالایی فضای کوچکتری داشته و سطح آن به صورت صاف با رنگ بندی مات می باشد که میزبان دوربین  سه گانه به شکل مربع در سمت چپ هم هست. در حالی که قسمت پایینی سطح زبری دارد.

بخش زبر و هاشور خورده پنل پشتی سبب شده گوشی حین استفاده از دست کاربر سُر نخورد. این ترکیب باعث جایگیری بهتر گوشی در دست شده و استفاده روزمره آن راحت باشد. با این وجود به طور کلی گوشی پوکو c3 ارگونومی خوبی ندارد و کیفیت پایین بدنه موجب شده هنگام کار حس خوبی منتقل نشود.

همانطور که اشاره شد در پنل پشتی ماژول دوربین سه گانه با طراحی مربعی شکل با لبه های گرد دیده می شود و ماژول دوربین دارای برآمدگی می باشد که هنگام  سقوط گوشی از ارتفاع، صدمه می بیند. در قسمت پایین گوشی پوکو c3 اسپیکر حضور دارد که کیفیت آن مناسب نیست.

در واقع هنگامی که صدا تا حداکثر افزایش می یابد، افت کیفیت روی می دهد. این اسمارتفون آنتن دهی مناسبی داشته و در این زمینه مشکل خاصی را شاهد نخواهید بود. در ادامه بررسی گوشی پوکو c3 با یک مورد غافلگیر کننده روبرو شدیم و آن حذف اسکنر اثر انگشت بود.

این درحالی است که حتی در ارزانترین گوشی های هوشمند سایر برندهای رقیب، اسکنر اثر انگشت را شاهد هستیم. نکته دیگر در رابطه با طراحی تقریبا قدیمی این گوشی استفاده از پورت میکرو usb به جای usb-c و حضور جک ۳.۵ میلی متری صدا در بالای دستگاه می باشد.

در لبه سمت راست گوشی شاهد حضور کلید پاور و راکر صدا هستیم و در سمت چپ پورت سیمکارت و کارت حافظه تعبیه شده است. در لبه پایین نیز اسپیکر، میکروفون و پورت میکرو یو اس بی ۲.۰ دیده می شود. همانطور که اشاره شد گوشی پوکو c3 فاقد حسگر اثر انگشت است از این رو برای امنیت دستگاه، باید از سیستم تشخیص چهره، الگو یا پین استفاده نمایید.

نمایشگر ال سی دی

در بررسی ها مشخص شد گوشی پوکو c3 به نمایشگر ۶.۴۳ اینچی مبتنی بر فناوری IPS LCD مجهز است. این نمایشگر رزولوشن ۷۲۰*۱۶۰۰ پیکسل را با نسبت تصویر ۲۰:۹ ارائه می دهد و دارای تراکم پیکسلی ۲۷۰ پیکسل در هر اینچ است. این تراکم پیکسلی نشان می دهد که برخی جزئیات در محتوای ویدیویی یا بازی های اندرویدی قابل مشاهده نیست.

در حقیقت میزان رزولوشن و تراکم پیکسلی گوشی پوکو c3 تعریف چندانی ندارد. نرخ روشنایی نمایشگر نیز حدود ۴۰۰ نیت می باشد و این یعنی اگر در زیر نور مستقیم خورشید بخواهید از گوشی بهره بگیرید، امکان تماشای دقیق محتوا وجود ندارد. البته نسبت تصویر آن سبب شده تا با صفحه نمایشی نسبتا کشیده روبرو باشید.

قابل ذکر است حدود ۸۰.۶ درصد پنل جلویی را نمایشگر فرا گرفته که سبب شده حاشیه آن نسبتا زیاد گردد. همچنین برای محافظت نمایشگر از خط و خش پیشتر نیز اشاره شد که  از محافظ پانداگلس کمک گرفته شده که تقریبا استفاده از آن منسوخ شده است.

 با این حال می توان در بازار محصولاتی را پیدا کرد که نمایشگر باکیفیت تری دارند ولی می توان گفت گوشی پوکو c3 با توجه به قیمتش دارای نمایشگری با کیفیت قابل قبول می باشد. البته شیائومی می توانست نمایشگری با رزولوشن بالاتر برای این اسمارتفون انتخاب کند. علاوه بر روشنایی ۴۰۰ نیت، کیفیت اچ دی پلاس آن هم سبب شده برای مشاهده محتوای ویدیویی مشکل خاصی وجود نداشته باشد. از سوی دیگر اقتصادی بودن دستگاه انتظار نرخ نوسازی زیاد را از بین می برد.

سخت افزار و نرم افزار

همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، گوشی پوکو c3 یک اسمارتفون پایین رده بوده از این رو نباید از آن پیکربندی قدرتمندی را انتظار داشته باشید. این گوشی از تراشه هشت هسته ای مدیاتک هلیو G35 با معماری ۱۲ نانومتری بهره می برد که شامل چهار هسته کورتکس A53 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز و چهار هسته A53 با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز می باشد. همچنین پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 آن را همراهی می کند.


این تراشه طوری طراحی شده که از همه ظرفیت آن استفاده گردد، از این رو در استفاده های عادی مانند وبگردی، ارسال پیام، چک کردن ایمیل، فعالیت در شبکه های اجتماعی و … با مشکلی روبرو نمی شوید. با این وجود از آنجا که گوشی پوکو c3 یک اسمارتفون اقتصادی است نباید در زمینه گیمینگ و تجربه بازی موبایلی از آن انتظار زیادی داشته باشید.

در بررسی ها مشخص شد بازی با گوشی پوکو c3 در پایین ترین سطح تنظیمات و فقط برای بعضی از بازی ها ممکن می باشد. به طور مثال کال آف دیوتی. ولی در اجرای بازی های دیگر مانند شادوگان لجند با مشکل مواجه می شوید. البته اسپیکرها برخلاف توان پردازشی، کیفیت خوبی را در اختیار می گذارند.

قابل ذکر است برای این گوشی حافظه های رم ۳/۴ و حافظه های داخلی ۳۲/۶۴ در نظر گرفته شده است. می توان گفت حافظه رم ۴ گیگابایت کافی به نظر نمی رسد و احتمالا در طولانی مدت با لگ و تاخیر و کندی سرعت بسیار بالا روبرو می شوید. البته به خاطر پشتیبانی از کارت حافظه جانبی امکان ارتقای حافظه فراهم می باشد.

در ادامه به بررسی بخش نرم افزاری گوشی پوکو c3 می پردازیم. سیستم عامل این گوشی بر پایه اندروید ۱۰ و رابط کاربری اختصاصی MIUI 12 عرضه شده است. هر چند امکان ارتقای سیستم عامل و رابط کاربری نیز فراهم است و جای نگرانی وجود ندارد. هنگام اسکرول کردن و مشاهده صفحات وب با این رابط کاربری تجربه روان و مطلوبی خواهید داشت.

از ویژگی های خوب گوشی پوکو c3 این است که در آن از تبلیغات آزاردهنده رابط کاربری خبری نیست. اتفاقی که در برند شیائومی دیده می شود. مورد بعدی این است که امکان پاک کردن بعضی برنامه های پیش فرض رابط کاربری فراهم است که ممکن است هیچ وقت به آن ها نیاز نداشته باشید. در صورتی که از گوشی پوکو c3 برای استفاده روزمره بهره بگیرید، با مشکل خاصی در زمینه نرم افزاری روبرو نمی شوید. البته تا هنگامی که حافظه آن پر نشده باشد.

دوربین سه گانه

بررسی ها نشان داد گوشی پوکو c3 به دوربین های سه گانه در کنار یک فلش ال ای دی مجهز شده است. ماژول دوربین به صورت مربعی در سمت چپ تعبیه شده و شامل لنز اصلی ۱۳ مگاپیکسل با دیافراگم F/2.2، لنز ماکرو ۲ مگاپیکسل و لنز عمق سنج ۲ مگاپیکسل می باشد.

توسط این دوربین ها می توان ویدیوهایی باکیفیت ۱۰۸۰P و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنید. کیفیت دوربین گوشی پوکو c3 نسبت به رقبایش در این رنج قیمتی، خوب و مطلوب به نظر می رسد. در شرایط نور کافی می توان با این دوربین ها عکس های خوبی به ثبت رساند هر چند با کاهش نور کیفیت تصاویر افت پیدا می کند.

با توجه به بررسی ها می توان گفت گوشی پوکو c3 به دوربین های به مراتب بهتری نسبت به رقبا در این رنج قیمتی مجهز شده است. البته افت کیفیت عکاسی یا فیلمبرداری دوربین ها در نور کم با توجه به سخت افزار گوشی امری طبیعی به نظر می رسد.

در بخش سلفی نیز در بالای نمایشگر لنز ۵ مگاپیکسلی درون بریدگی جای گرفته و تصاویر قابل قبولی را به ثبت می رساند. در حقیقت محصولات شیائومی اصولا دارای دوربین های باکیفیتی هستند و حالا گوشی پوکو c3 نیز عملکرد قابل قبولی در زمینه عکس های سلفی ارائه می دهد.

باتری حجیم

در بررسی ها مشخص شد باتری گوشی پوکو c3 یکی از نقاط قوت آن محسوب می شود. این باتری لیتیوم پلیمری غیر قابل تعویض با ظرفیت پنج هزار میلی آمپر بر ساعت با توان ۱۰ وات شارژ می شود که سرعت قابل توجهی هم نیست. چنین ظرفیتی در میان محصولات اقتصادی، معمول بوده و می توان به محصولاتی اشاره داشته که ظرفیت بالاتری دارند.

به طور کلی با یک بار شارژ باتری و استفاده معمولی می توان از گوشی تا یک روز استفاده کرد که حقیقتا شگفت انگیز است. به عبارتی باتری حجیم و قدرتمند گوشی پوکو c3 در کاربری روزانه به راحتی تا یک روز گوشی را همراهی می کند و در صورت استفاده سبک تر تا دو روز دوام می آورد.

برای شار کامل باتری گوشی پوکو c3 به حدود ۴ ساعت زمان نیاز است و این یعنی پیش از ترک خانه حتما به شارژ دستگاه دقت کنید و مواظب باشید که گوشی شارژ کافی داشته باشد. در تست عملکرد باتری به مدت ۳۰ دقیقه اجرای بازی سنگین اندرویدی، با حجم صدای خروجی و میزان روشنایی متوسط، بعد از نیم ساعت، هفت درصد نیروی باتری و در یک ساعت حدود پانزده درصد شارژ باتری کاسته شد.

در مجموع می توان گفت باتری گوشی اقتصادی پوکو c3 جزو نقاط قوت آن است. البته سرعت شارژ آن در این رنج قیمتی دستگاه هم قابل قبول ارزیابی می شود. از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل می توانید برای آشنایی با دیگر محصولات اقتصادی برند پوکو روی لینک های  پوکو  X3، پوکو X2 و پوکو M3 کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *