دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

پدیده ماه صورتی یا ابرماه چیست؟

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

در واقع پدیده ای که در طی آن ماه به کمترین فاصله خود در زمین می رسد را می توان پدیده ماه صورتی خواند که با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعات بیشتری را به دست آورید.

به طور کلی قمر زمین در روز دوشنبه ۲۶ آوریل یا همان ۶ اردیبهشت در آسمان نمایان خواهد شد که می توان آن را پدیده ماه صورتی دانست که در کامل ترین و درخشان ترین حالت ممکن خود پدیدار خواهد کرد.

آشنایی با پدیده ماه صورتی

بهتر است بدانید که در ساعت ۱۹:۴۵ سه شنبه ۷ اردیبهشت ماه جاری، ماه به کمترین فاصله با زمین حضیض زمین می رسد و در این زمان کره ماه ۳۵۷ هزار و ۳۷۹ کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت پس در این شرایط با پدیده ابرماه مواجه خواهید شد.

خصوصیات پدیده ماه صورتی

در مواقع ابرماه، ماه به وضعیت کاملی می رسد و در این وضعیت ماه اندازه ظاهری و درخشش متفاوت تری خواهد داشت ضمن اینکه در دو زمان طلوع و غروب نیز ماه بزرگ تر به نظر می آید که البته ناشی از خطای دید است و بایستی توجه داشته باشید که ماه کامل، سوژه خوبی برای عکاسان نجومی خواهد بود.

با وجود اینکه این رخداد در آمریکای شمالی با عنوان ماه صورتی شناخته می شود اما ربطی به رنگ قمر زمین نداشته و صرفا به خاطر رویش گل های صورتی در این زمان از سال در منطقه ای در آمریکای شمالی خواهد بود. همچنین ماه کاملی که در روز ۲۶ آوریل نمایان می شود بسیار قابل توجه خواهد بود زیرا یک ابرماهی است که تنها زمانی رخ می دهد که قمر زمین در کمترین فاصله ممکن به زمین قرار گرفته است.

به صراحت می توان گفت که تقریبا ابر ماه ها هفت درصد بزرگ تر و ۱۵ درصد روشن تر از ماه های معمولی هستند اما برای بیشتر ناظران تشخیص این تفاوت دشوار خواهد بود زیرا ماه کامل یک بار در ماه ظاهر خواهد شد و نمی توان آن ها را مستقیما با ابرماه مقایسه نمود.

چگونگی مشاهده ابرماه صورتی

همچنین نکته جالب این است که در تاریخ ۲۶ ماه مه یعنی پنجم خرداد ماه نیز ابرماه دیگری قابل مشاهده خواهد بود. چنانچه نتوانستید این ماه کامل را مشاهده کنید معمولا مرکز برنامه تلسکوپ در ایتالیا به صورت زنده تصاویری از آن را در مجازی پخش خواهد کرد.

ماه صورتی را می توان نوعی ابرماه دانست که علاوه بر اینکه ۳۰ درصد روشنایی بیشتر دارد تقریبا ۱۴ درصد آن نیز از اندازه متوسط ماه بزرگ تر دیده خواهد شد. این ماه کامل پس از غروب خورشید قابل مشاهده بوده و در ساعت ۲۰:۰۲ به وقت تهران به حداکثر درجه روشنایی خود خواهد رسید. افراد ساکن در آمریکای شمالی و بخش هایی از اروپا می توانید به راحتی در هفتم اردیبهشت ماه به مدت ۴۵ دقیقه رخداد ماه صورتی را مشاهده کنند.

با این حال بر اساس گفته کارشناسان بهترین زمان برای مشاهده ماه صورتی بسته به عوامل مختلفی خواهد بود و برای اینکه بهترین زمان ممکن برای مشاهده آن را بیابید بایستی زمان طلوع و غروب ماه در محل زندگی خود و حتی مسیر حرکت آن را مورد بررسی قرار دهید.

زمان رخ دادن پدیده ابرماه

همانطور که متوجه شدید این پدیده معمولا زمانی اتفاق می افتد که ماه به نزدیک فاصله خود از زمین رسیده و از حالت معمول خود درخشان تر و روشن تر دیده می شود. در واقع بر اساس گفته ناسا این پدیده حداکثر چندین مرتبه در سال اتفاق می افتد و امسال نیز شاهد مجدد آن خواهید بود.

بر خلاف برخی از باورها که اعتقاد دارند ماه به صورت دایره وار به دور کره زمین حرکت می کند گردش ۲۷ روزه ماه به دور زمین اغلب به خاطر گرانش خورشید در یک مدار بیضوی خواهد بود. به همین خاطر در طول مسیر خود نقاطی ایجاد می کند که ماه از سیاره زمین دور یا نزدیک تر شود.

با وجود اینکه رخداد ابرماه اغلب با عنوان ماه صورتی شناخته می شود اما شما نباید انظار داشته باشید که در این روز ماه به رنگ صورتی دیده شود. در واقع علل نام گذاری این پدیده را می توان رویش گیاهان صورتی رنگی دانست که همزمان با آن در منطقه ای آمریکای شمالی رشد می کنند.

اگرچه بسیاری از مردمان باستانی ماه صورتی را به شکوفه دادن گل های زیبا مرطوب می دانند اما برخی از اقوام در گذشته های دور اعتقاد داشتند که این پدیده نشان دهنده پایان دنیا است.

خصوصیات ابرماه صورتی

بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که دقیقا پس از طلوع ماه و زمانی که ماه به صورت کامل روشن نشده می توانید ابر ماه را مشاهده نمایید. با این حال اگر به هر دلیلی نتوانستید در این زمان ماه صورتی را مشاهده کنید در تاریخ ۵ خرداد ماه این پدیده برای بار دوم رخ خواهد داد و این بار ماه تقریبا ۱۶۰ کیلومتر به زمین نزدیک تر خواهد بود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *