دسته ها
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳

رهایی از وابستگی به شبکه های اجتماعی با چند ترفند کاربردی

  • زهره امامی
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • ۰

متاسفانه فضای مجازی امروزی جای دید و بازدیدهای حضوری را گرفته اس. چرا که در کسری از ثانیه از حال همه خبر دار می شویم. اما از طرفی شبکه های اجتماعی آن قدر فراگیر و پر جاذبه شده اند که گاهی ساعت ها و حتی روزها وقت ما را می گیرند.

در این مقاله می خواهیم راه های رهایی و یا استفاده کمتر و بهینه از این تکنولوژی پیشرفته را به شما پیشنهاد کنیم. امیدواریم موثر واقع شویم.

۱. پذیرفتن وابستگی به شبکه های اجتماعی

تا نپذیرید که به وابستگی دارید نمی توانید در جهت رهایی از آن گام بردارید. این را بدانید این که اگر مدام در شبکه های مجازی انعکاس زندگی دیگران را چکنید شما را به یک بیمار تبدیل می کند.

۲. خاموش کردن اطلاعیه ها (نوتیفیکیشن)

این کار باعث می شود کمتر وسوسه شوید تا به سمت موبایل و یا تبلت خود بروید. با این کار می توانید چک کردن پیام ها را به ساعت ها و یا روزهای بعد موکول کنید و این خود موجب کمتر شدن وابستگی می شود. از طرفی وقت کمتری هم صرف می کنید، چون همه پیام ها را به یک باره چک می کنید.

فضای مجازی و معایب آن

۳. پیدا کردن سرگرمی های جدید

به جای استفاده مداوم از فضای مجازی برای گذراندن وقت می توانید مطالعه کنید، فیلم های مورد علاقه خود را تماشا کنید، به پارک بروید و یا در کلاس های آموزشی شرکت کنید.

۴. محدود کردن زمان حضور در شبکه های اجتماعی

لازم نیست به خاطر دیگران در همه شبکه های اجتماعی عضو شوید. شما باید بتوانید خود را ملزم به استفاده کمتر و محدود از فضای مجازی بکنید. مثلا در روز برای خود تعیین کنید و تایمر قرار دهید که چند دقیقه حق استفاده دارید و وقتی زمانتان به پایان رسید دیگر ادامه ندهید.

۵. پرهیز از انتشار محتواهای پوچ و بی ارزش

بهتر است که از کنجکاوی بیهوده نسبت به اتفاقات روزمره دیگران که در فضای مجازی منتشر می کنند پرهیز کنید. آن ها همه واقعیت نیست چرا که زندگی واقعی فقط شامل تولد و رستوران و تفریح نیست. ممک است هر کسی در زندگی دچار ناراحتی، بیماری و یا دل شکستگی بشود که شما خبر ندارید. همینطور لازم نیست هر اتفاقی را بادیگران به اشتراک بگذارید. نکته دیگر این که اگر از فضای مجازی به اندازه و بهینه استفاده کردید برای خود پاداشی تعیین کنید.

فضای مجازی و معایب آن

۶. غنی سازی روابط واقعی

بهتر است به جای سلفی گرفتن با خانواده واقعا روابطی حسنه با آن ها برقرار کنید و یا عکس انداختن هنگام ورزش بهتر است واقعا به باشگاه بروید و دوستان جدید پیدا کنید. یا این که مهمانی برگزار کنید و با افراد جدیدتر بیش آشنا شوید.

۷. زندگی کردن در لحظه

بهتر است اگر به مکان تفریحی می روید از آن مکان لذت ببرید و آرامش را برای خود به ارمغان بیاورید. لازم نیست از غذایی که می خوردید و یا کنسرتی که در آن هستید فیلم و عکس منتشر کنید. چرا که کسانی که می بینند نه می توانند مزه غذای شما را بفهمند و یا لذت کنسرت را واقعا درک کنند. به زبان ساده تر پیشنهاد می کنم برای خودتان زندگی کنید و لذت ها را واقعا لمس کنید. با هدر دادن وقت و انرژی خود در فضای مجازی از لذت لحظات شما کاسته می شود.

فضای مجازی و معایب آن

۸. استراحت دادن به خود

لازم است گاهی بدون داشتن اپلیکیشن های فضای مجازی زندگی کنید و به خود استراحت بدهید.

۹. ابراز عقاید در تریبون های دیگر

وبلگ نویسی بهترین راه برای بیان عقاید و احساسات شما می باشد. چرا که شبکه های اجتماعی محدودیت در انتشار مطالب و پست های دلخواه ایجاد می کنند.

۱۰. استفاده ی بهتر از شبکه های اجتماعی

قرار نیست هر مطلبی که منتشر می شود را ببینید. برای چشمان و زمان خود ارزش قایل شوید و هر آن چه را که در خور شماست دنبال کنید.

فضای مجازی و معایب آن

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *