دسته ها
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳

برنزه کردن در بارداری مجاز است یا ممنوع؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۱
  • ۰

برنزه کردن در بارداری می تواند، عوارض بسیار خطرناکی داشته باشد. شما بهتر است به جای برنزه کردن از کرم های مخصوص استفاده کنید تا پوست دلخواه را داشته باشید.

برنزه کردن در آفتاب یکی از تکنیک هایی است که موجب شده تا فرد توانایی جذب ویتامین را داشته باشد. این کار موجب رشد موها و همچنین تقویت استخوان ها نیز می شود. اما آیا برنزه کردن در بارداری نیز جایز است و چه نکاتی دارد؟

برنزه کردن در بارداری

نکات برنزه کردن در بارداری:

برنزه کردن در واقع واکنش محافظی است به اثرات مضر ماورا بنفش یک واکنش نشان می دهد. با توجه به اینکه در دوران بارداری انجام این کار می تواند، عوارض جانبی داشته باشد حتما پیش از آن به پزشک مراجعه کرده و مشورت نمایید.

 استفاده از کرم برنز کننده در بارداری

دمای بالای ۳۰ درجه می تواند، تاثیرات منفی روی جنین داشته باشد. برنزه کردن در این دوره باید با مراقبت های بیشتری صورت بگیرد. در زمان آفتاب گیری باید توجه کنید که دمای بدن بیش از حد بالا نرفته باشد و تاثیرات بدی بر روی جنین نداشته باشد. فرایند برنزه شدن در واقع همان افزایش رنگدانه های ملانین بوده که نوعی واکنش در مقابل آفتاب است.

اهمیت آفتاب گیری در زمان بارداری:

در این دوران شما می توانید با وجود آفتاب گیری تاثیرات مثبتی در بدن خود دریافت کنید. با توجه به اینکه بانوان در دوران بارداری خود دارای لک و آکنه هستند و همچنین مصرف برخی از داروها برای آن ها ممنوع است، اشعه خورشید می تواند به صورت طبیعی به رفع این آکنه ها کمک کند.

عوارض برنزه کردن

از سوی دیگر نیز افزایش فشار خون و انقباض وریدی در این زنان می تواند، موجب بروز برخی از مشکلات شود. آفتاب گرفتن نیز موجب شده تا انبساط های عروق خونی و سیستم ایمنی بدن نیز بهبود پیدا کند. تمام این موارد می تواند، مشکلات دوران بارداری را برای زنان به حداقل برساند.

نکات مهم:

برای برنزه کردن در بارداری باید به برخی از نکات توجه بیشتری داشته باشید. برخی از نکات در این زمینه کمک کرده تا سلامت جنین شما نیز حفظ شود. شاید یکی از پیشنهادهای جذاب و کاربردی در این دوران استفاده از کرم های برنزه کننده باشد. شما می توانید با استفاده از این کرم ها سلامت خود و جنین را نیز بیشتر حفظ کنید.

برنزه کردن با آفتاب:

یکی از روش های برنزه کردن استفاده از نور مستقیم آفتاب و به طور طبیعی است. این کار موجب افزایش ویتامین د در بدن می شود. این ویتامین به رشد موها و بهبود و تراکم استخوان ها نیز کمک خواهد کرد. جوانسازی پوست، خونسازی و … نیز از مهم ترین فوایدی است که شما می توانید از آن ها بهره مند شوید. این کار باید با دقت باشد تا موجب آفتاب سوختگی نشود.

برنزه کردن با سولاریوم:

عوارض این کار در زمان بارداری به خوبی تحت تحقیق نبوده است. مطالعات نشان داده که این کار می تواند، ابتلا به سرطان پوست را در افراد افزایش دهد. گرمای شدید این دستگاه نیز موجب آسیب رساندن به ستون فقرات نوزاد خواهد شد. این شیوه در بارداری توصیه نمی شود.

برنزه کردن با کرم:

استفاده از کرم های برنزه کننده نیز موقتی بوده و برای چند ساعتی می تواند، پوست را به شکل دلخواه شما درآورد. اما خوبی این کرم ها بی ضرر بودن آن هم در این دوران است. این کرم ها به هیچ وجه وارد خون و پوست نشده و آسیبی هم به جنین شما وارد نمی کنند.

سولاریم در بارداری

عوارض جانبی:

برنزه کردن در دوران بارداری می تواند، عوارض جانبی مختلفی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل توصیه می شود تا حد امکان از انجام این کار صرف نظر کنید. مشکلات هورومونی در این دوران موجب شده تا لک های بیشتری در گردن شما ایجاد شود در زمان برنزه کردن باید به این نواحی بیشتر توجه کنید. گاهی به دلیل حساس بوده پوست ممکن است لکه های پوستی روی صورت فرد ایجاد شود.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید در این دوران می تواند، خطر ابتلا به لکه های ملاسما و کلاسما را افزایش دهد. این لکه های پوستی در قسمت پیشانی، لب فوقانی، گونه ها ایجاد می شود. این مادران نسبت به اشعه ماورا بنفش حساسیت بیشتری پیدا می کنند. شما می توانید از راه های درمان لک بارداری نیز استفاده کنید.

انجام برخی از آزمایشات نشان می دهد که برنزه کردن گاهی موجب بروز بیماری های ایمنی خواهد شد. بالا میزان مرگ و میرها در جنین نیز از موارد جانی آن خواهد بود. همانطور که می دانید در این دوران مصرف اسید فولیک توصیه می شود و قرار گرفتن در معرض نور بالای خورشید موجب شکسته شدن آن می گردد.

آفتاب گرفتگی در بارداری

نکاتی که باید رعایت کنید:

پوست زنان در این دوران تغییرات هورمونی داشته و ممکن است، دچار آفتاب سوختگی شوید. برای پیشگیری از این موضوع کرم ضدآفتاب استفاده کرده و برنزده کردن در بارداری را به مرور شروع کنید. حتما مصرف آب خود بالا ببرید تا با کمبود آب مواجه نشوید. دمای بالای ۳۰ درجه می تواند، تاثیرات منفی روی جنین داشته باشد.

آیا انجامی لیزر در بارداری توصیه می شود؟ انجام لیزر در این دوران نیز می تواند، عوارضی به همراه داشته باشد. بنابراین بهتر است از انجام اینگونه کارها پرهیز کنید. این فعالیت ها می تواند، آسیب های جدی را به جنین وارد کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *