دسته ها
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳

میزان مصرف آب در کودکان و علائم کم آبی در کودکان

  • سعیده ستاری
  • ۷ دی ۱۴۰۱
  • ۰

مصرف آب در کودکان به اندازه کافی از اهمیت بالایی برخوردار است، البته در صورت کم آبی در بدن کودکان عوارضی مانند یبوست، عفونت ادراری، ترک های پوستی، عدم دفع درست مواد زائد و … را در پی دارد.

 بیشتر از ۶۰ درصد وزن بدن از آب تشکیل شده است آب برای سلامتی بدن بسیار مهم و حیاتی می باشد. کودکان در طول روز باید به میزان معینی آب استفاده می کنند تا آب مورد نیاز بدن آنها تأمین گردد. در ادامه این مقاله با میزان مصرف آب در کودکان آشنا می شوید.

مزایا مصرف آب در کودکان

دلیل اهمیت مصرف آب در کودکان

بدن برای دفع مواد زائد خود به آب احتیاج دارد. نوشیدن آب به مقدار کافی موجب می شود که کودکان به یبوست مبتلا نشوند. کودکان زیادی که به اضافه وزن دچار هستند آب کمی می نوشند دائم به علت یبوست در رنج هستند. بهتر است که توجه کنید که کودک شما روزانه ۵ لیوان آب بنوشد. البته در فصل زمستان تمایل انسان به مصرف آب کمتر و در تابستان به علت گرما و تعریق بدن، بیشتر می شود آب جایگزین ندارد! اگر می خواهید فرزندتان پوستی شفاف داشته باشد روزانه یک و نیم لیتر آب بنوشد. زمانی که کودک در پارک بیرون خانه بازی می کند با خرید آب معدنی مقدار آب از دست رفته را جبران کنید.

مقدار نوشیدن آب در کودکان

مقدار نوشیدن آب در کودکان با توجه به اینکه در سن رشد قرار داشته و بسته به میزان و نوع فعالیت که در طول روز دارند فرق دارد؛ ولی به طور متوسط کودکان باید روزانه ۵ و ۶ لیوان آب بخورند. توجه داشته باشید که برخی از کودکان به علت اینکه فعالیت ورزشی دارند، بیشتر احتیاج دارند و این یک احتیاج طبیعی می باشد.

ولی بر اساس بررسی های صورت گرفته مقدار نوشیدن آب برای کودکان ۵ تا ۸ ساله روز ۵ تا ۶ لیوان که یک و نیم لیتر می‌شود، کافی می‌باشد. با تهیه آب گالنی همیشه به اندازه کافی آب سالم در دسترس کودکان خود داشته باشید.

مزایا خوردن آب در کودکان

عوارض نخوردن آب

بدن در طول روز از راه ادرار، تعریق، تنفس، مدفوع و غیره آب از دست می دهد. آب برای عملکرد درست  سلول های بدن لازم و ضروری می باشد. آب مزایا زیادی برای کودکان دارد و به خصوص اینکه در سن رشد هستند، نباید بدن آن ها به کم آبی دچار شود؛ چون که آب تنظیم کننده درجه حرارت بدن است و اگر به مقدار معینی کودکان آب ننوشتند، در ادامه امکان دارد با انواع بیماری ها از یبوست گرفته تا انواع مشکلات و عفونت های ادراری دچار شوند. اگر کودک شما عادت دارد که هر روز در پارک بازی کند اما آب کمی می نوشد، تلاش کنید همیشه در کنار خود آب معدنی داشته باشید.

آیا زیاد آب خوردن علامت بیماری است؟

دلیل زیاد نوشیدن آب برای کودکان بایستی بررسی شود؛ چون که امکان دارد کودک به دیابت قند خون دچار شود؛ البته زیاد مصرف آب می تواند بر حسب عادت باشد. ولی بهتر است اگر کودکی بیش از حالت عادی آب بخورد برای مطمئن شدن از سلامت او از نظر دیابت و قند خون مورد بررسی قرار گیرد. توجه کنید که مقدار مصرف آب کودکان با نوزادان تفاوت دارد.

مزیت مصرف آب در کودکان

نشانه های کم آبی در بدن کودکان

بدن انسان همیشه عملکرد درست و یا نادرست خود را آلارم می دهد. مهم ترین علل کم آبی بدن کودکان به شرح زیر است:

  • بی حوصلگی
  • کج خلقی
  • تب
  • خشکی دهان و زبان
  • ترک پوستی

تاثیر کم آبی بر بدن کودکان

کم آبی یعنی اینکه مقدار آبی که بدن دریافت می کند، بیشتر از مقدار آبی است که از بدن دفع و خارج می شود. کمبود آب قادر است عملکرد درست اندام های بدن را با چالش های جدی روبرو کند. از اساسی ترین عوارض کم آبی شامل موارد زیر می شود:

لازم به ذکر است که در زمان ورزش بدن به علت تعریق و تنفس شدید آب از دست می دهد، نرمال است که بدن کسانی که ورزش می کنند که به علت تعریق و دفع زیاد به آب زیادی احتیاج دارد. البته برخی از داروها نیز تعریق بدن را افزایش و موجب دفع بیشتر آب از بدن می شوند.

مزیت خوردن آب در کودکان

معالجه کم آبی کودکان

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. تلاش کنید همراه کودک خود آب بنوشید و برای آن برنامه داشته باشید. اگر چیزی به عادت مبدل شود راحت می شوید و به صورت ناخودآگاه آن را رعایت می کنید. ولی چنانچه بدن کودک شما به کم آبی دچار شده است بهتر می باشد که به متخصص کودک و اطفال رجوع کنید. تلاش کنید که غذاهایی که درست کنید که دارای آب زیادی هستند.

کاهو، کلم، سبزی، میوه و غذاهای آبکی مثل سوپ و انواع آش ها در تامین آب بدن قادر است بسیار کارساز و تاثیر گذار باشد. اگر بدن کودکی به کم آبی دچار باشد به جز مایعات میزان زیادی پتاسیم و سدیم نمک نیز از دست داده است. مسلما با خوردن آب پتاسیم و سدیم نمک جبران نمی شود؛ به همین علت امکان دارد نسبت به شدت کم آبی بدن، کودک شما به مصرف دارو احتیاج داشته باشد؛ توصیه می کنیم که در این خصوص به متخصص کودک و اطفال رجوع کنید. ولی برای جبران پتاسیم و سدیم، سبزی به صورت کلی غذاهای آبکی می توانند تاثیر زیادی داشته باشند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *