دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

تشخیص نابینایی نوزادان و علت بروز آن

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

تشخیص نابینایی نوزادان بسیار ساده است و معمولا بعد از تولد متوجه این مشکل خواهند شد. در ادامه شما را با روش های تشخیص و درمان این مشکل آشنا خواهیم کرد.

بعد از این که نوزاد به دنیا می آید پزشک چشم های او را بررسی می کند و اگر مشکل جزئی مشاهده کند می تواند آن را درمان کند اما اگر مشکل جدی تر باشد شما را به یک متخصص بینایی شما را معرفی خواهد کرد. در واقع تشخیص نابینایی نوزادان سخت نیست و متخصصان می توانند به راحتی آن را تشخیص بدهند.

تشخیص نابینایی نوزادان

نحوه تشخیص نابینایی نوزادان

نوزادانی که تازه به دنیا می آیند معمولا تا چند روز ابتدایی چشم هایشان بسته می باشد و به ندرت آن ها را باز می کنند. زمانی که چشم های آن ها باز است آن ها مردمک هایشان را جا به جا می کنند و به گونه ای این کار را انجام می دهند که انگار نمی توانند چیزی را تشخیص دهند با این حال زمانی که نور به سمت آن ها می رود دست های خود را جلوی چشم هایشان می گیرند و سعی می کنند از ورود نور بیش از حد به چشم ها پیشگیری کنند. مکانیسم تشخیص بینایی نوزادان بسیار جالب می باشد.

نوزادهایی که به دنیا می آیند در لحظه ابتدایی تولد دارای ۶۰ درصد بینایی می باشند و همه چیز را در یک هاله خاکستری می بینند ولی میزان نوری که می توانند تشخیص بدهند حدودا ۵۰ برابر افراد عادی است بنابراین برای این که نوزاد بتواند دید درستی داشته باشد باید نور ۵۰ برابر حالت عادی باشد و نوزادان می توانند در اتاق های روشن و پر نور نیز به راحتی بخوابند. تشخیص رنگ نوزادان در هفته اول بسیار زیاد می باشد و آن ها می توانند رنگ های سبز، زرد، نارنجی و قرمز را تشخیص دهند ولی تشخیص رنگ بنفش و آبی دیر تر صورت می گیرد. اولین معاینه بینایی باید در سن ۶ ماهگی انجام شود.

علل نابینایی در نوزادان

علت های نابینایی در نوزادان

بسیاری از مشکلاتی که برای جنین ایجاد می شود به دلیل مشکلاتی می باشد که مادر در دوران بارداری آن را تجربه کرده است برای همین هم هست که این دوره بسیار حساس بوده و از مادران باردار خواسته می شود تا بدون دستور پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنند. از دیگر علت هایی که می تواند منجر به نابینایی در نوزادان شود عبارت اند از :

  • عفونت های شدید در دوران بارداری
  • تصادفات و آسیب به جنین
  • مصرف دارو بدون دستور پزشک
  • نداشتن تغذیه مناسب به خصوص در سه ماه ابتدایی بارداری
  • کم تحرکی مادر در دوران بارداری
  • کمبود انواع ویتامین ها به خصوص کمبود ویتامین B
  • آب مروارید مادر زادی
  • آب سیاه مادر زادی

نشانه های تشخیص نابینایی

یک سری از نشانه ها هستند که به شما کمک می کنند تا بتوانید به راحتی به تشخیص نابینایی نوزادان پرداخته و مشکلاتی که در بینایی نوزاد وجود دارد را متوجه شوید. این نشانه ها را در ادامه برای شما مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نا متناسب بودن قرنیه و مردمک

حدودا ۸۰ درصد از رشد قرنیه چشم در بدو تولد تکمیل شده است با این حال باید بیشتر مراقب نوزادان خود باشید. نوزادهایی که دارای صورت کوچک و چشم هایی درشت هستند هیچ مشکلی ندارند با این حال بهتر است معاینه شوند. در نوزادانی که عنبیه آن ها کوچک و یا خیلی بزرگ می باشد و حرکت های نا موزون دارد ممکن است نابینایی رخ داده باشد. این نشانه را بهتر است جدی گرفته و سعی کنید با یک متخصص مشورت کنید.

نشانه های نابینایی در نوزادان

ندادن پاسخ مناسب

زمانی که نوزاد نمی تواند به تحریک های اطرافش پاسخ مناسب بدهد باید به کامل بودن بینایی او شک کنید. در واقع این نوزادان از نابینایی و یا کم بینایی رنج می برند. برای همین هم لازم است یک سری آزمایش هایی انجام شود تا بتوانید میزان بینایی نوزاد خود را سنجیده و در صورت وجود مشکل آن را رفع کنید.

غافل نشدن از معاینات بینایی

والدین بهتر است از معاینه های بینایی غافل نشوند و با فراهم کردن شرایط مناسب زمینه آزمایش را برای کودکان خود ایجاد کنند. در صورتی که اختلال بینایی را در نوزاد خود مشاهده کردید بهتر است خون سردی خود را حفظ کرده و با یک متخصص مشورت کنید و کار های لازم را انجام دهید.

توجه بیشتر و دقیق تر

والدین به خصوص فردی که از نوزاد مراقبت می کند باید بیشتر از دیگران حواسش  به نوزاد و بینایی او باشد. در واقع سلامت ظاهری، رفلاکس های چشم و حرکت های چشم را باید دقیق زیر نظر داشته باشید تا در صورتی که مشکلی به وجود آمد بتوانید سریعا جلوی ضرر را بگیرید و زمان درمان را از دست ندهید.نوزادانی که مشکلاتی مانند فرار کردن از نور، پنهان کردن چشم ها در برابر نور و یا تمایل بیشتر برای ماندن در تاریکی را دارند باید مورد معاینه قرار بگیرند زیرا امکان وجود بیماری های چشمی مانند آب سیاه و آب مروارید در آن ها وجود دارد.

نکته : در نظر داشته باشید که نوزادان نارسی که دارای مشکلات بینایی هستند بعد از مدتی خوب می شوند و نیازی به نگرانی نیست.

توجه به نوزاد برای مشاهده نا بینایی

درمان نابینایی نوزادان

بعد از تشخیص نابینایی نوزادان وقت درمان آن می رسد. بسیاری از نابینایی ها را می توانید با استفاده از لیزر، دارو و جراحی درمان کنید ولی یادتان باشد که وضعیت هر نوزاد با دیگری فرق می کند و متخصص باید روش های درمانی را برای شما تعیین کند. بیش از ۹۰ درصد نوزادانی که نارس متولد شده اند دارای مشکلات بینایی هستند. برای این که این مشکلات سریع تر درمان شود و زمان درمان را از دست ندهید بهتر است از همان ابتدا به فرزندان خود توجه داشته باشید تا بتوانید مشکلات آن ها را سریعا متوجه شوید. در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های تکامل بینایی نوزاد و رتینوپاتی در نوزادان مطالبی را در رابطه با کودک و والدین مشاهده کرده و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *