مری یک لوله عضلانی است که مسئول انتقال مواد غذایی از گلو به معده می باشد. سرطان مری زمان اتفاق می افتد که یک فرم تومور بدخیم در جدار مری رخ دهد. این تومور بافت های عمیق و عضلانی مری را تحت تاثیر قرار می دهد و کم کم رشد می کند. تومور می تواند در هر نقطه از طول مری رخ دهد، از جمله نقطه اتصال مری و معده، احتمال وقوع سرطان بیشتر است. علایم سرطان مری در شروع این بیماری معمولا بدون علامت است.
مری یک لوله دراز تو خالی است که از حلق به معده متصل شده است. مواد غذایی از حلق به وسیله مری به معده می رسند و باعث هضم غذا می شود. احتمال وقوع سرطان مری در مردان بیشتر از زنان است.
نشانه ها و علایم سرطان مری
سرطان مری معمولا علایم واضحی ندارد. تشخیص این بیماری در افراد بدون علامت و معمولا تصادفی (توسط آزمایشات انجام شده برای سایر مشکلات پزشکی) است. متاسفانه بسیاری از افراد مبتلا به سرطان مری نشانه و علامتی در بدن خود مشاهده نمی کنند، تا زمانی که این سرطان به مرحله پیشرفت خود برسد سپس درمان آن بسیار سخت و دشوار می شود.
مشکل در بلع غذا
شایع ترین نشانه سرطان مری مشکل در بلع مواد غذایی است و فرد احساس می کند که مواد غذایی در گلو یا قفسه سینه گیر کرده است و یا حتی فرد در هنگام خوردن مواد غذایی، احساس خفگی می کند. این سرطان باعث می شود که پس از گذشت زمان، مری باریک تر شود.
درد در قفسه سینه
گاهی اوقات افراد از درد یا ناراحتی در قسمت وسط قفسه سینه شکایت دارند. برخی نیز احساس فشار و یا سوزش در قفسه سینه دارند. این علائم معمولا در مشکلات دیگری غیر از سرطان، از قبیل سوزش سر دل نیز ایجاد می شود.
کاهش وزن
تقریبا نیمی از افراد مبتلا به سرطان مری دچار کاهش وزن می شوند. کاهش وزن به دلیل مشکل در بلع مواد غذایی رخ می دهد. عوامل دیگر کاهش وزن عبارتند از کاهش اشتها و افزایش سوخت ساز بدن در زمان ابتلا به سرطان مری می باشد.
دیگر علایم سرطان مری
- خشونت صدا
- سرفه مزمن
- استفراغ
- سکسکه
- ذات الریه
- درد استخوان
همچنین از دیگر علایم سرطان مری خونریزی مری است. این خون از طریق دستگاه گوارش و مدفوع از بدن خارج می شود. با گذشت زمان، از دست دادن خون می تواند به کم خونی منجر شود، که باعث می شود فرد احساس خستگی و بی حالی کند.
روش های درمان سرطان مری و عمل جراحی
عمل جراحی برای برداشتن سرطان مری، می تواند به تنهایی و یا با درمان های دیگر صورت گیرد. عمل جراحی مهم ترین درمان سرطان مری برای فرد مبتلا به این بیماری است.
شیمی درمانی
در شیمی درمانی با استفاده از مواد شیمیایی به کشتن سلول های سرطانی می پردازد. داروهای شیمی درمانی معمولا قبل و یا بعد از جراحی در افراد مبتلا به سرطان مری استفاده می شود. شیمی درمانی می تواند با پرتو درمانی ترکیب شود. شیمی درمانی برای کمک به تسکین علایم و نشانه های ناشی از سرطان مری موثر است.
پرتو درمانی
شیمی درمانی ترکیبی و تابش
ترکیب شیمی درمانی و اشعه درمانی ممکن است اثر بخشی هر درمان را بالا ببرد. شیمی درمانی ترکیبی و تابشی ممکن است تنها برای افراد مبتلا به سرطان مری انجام شود و همراه با درمان های دیگر قبل از عمل جراحی استفاده شود. در این مقاله با علایم سرطان مری و روش های درمان این بیماری آشنا شدید. همانطور که در این مقاله مطالعه نمودید، مری لوله درازی است که از حلق به معده متصل شده است و مواد غذایی از این را به معده می رسند، این سرطان می تواند در هر نقطه ای از این لوله رخ دهد.
منبع : آرگا