دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

پرورش آگلونما نقره ای و نگهداری از این گیاه چینی همیشه سبز

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

در واقع کاشت و پرورش آگلونما نقره ای چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با اصول کشت و نگهداری این گیاه همیشه سبز آشنا شوید.

به طور کلی گل آگلونما نقره ای که از دسته گیاهان چینی و همیشه سبز شناخته می شود که در کشور چین از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. در واقع آگلونما نقره ای به خاطر اینکه نیاز به مراقبت کمی در روند رشد خود دارد مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به پرورش گل و گیاه قرار گرفته است.

آشنایی با نحوه پرورش آگلونما نقره ای

بهتر است بدانید که آگلونما نقره ای در واقع گیاهی همیشه سبز و بومی مناطق جنوب شرقی اسیا است که در زیر نور تابان خورشید و در سایه درختان بزرگ استوایی آفتاب می گیرد و رشد خواهد کرد. با این حال گل آگلونما در سال ۱۸۰۰ میلادی به انگلستان برده شد و به سرعت به یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی در این منطقه تبدیل گردید.

چگونگی پرورش اگلونما نقره ای

در پرورش آگلونما نقره ای توجه داشته باشید که سایز کوچک و روش نگهداری ساده و کم دردسر این گیاه باعث شده تا یک انتخاب عالی برای افراد تازه کار باشد. این گیاه برای رشد نیاز به هیچ مراقبت خاصی ندارد و تنها کمی نور و آب برای آن کافی خواهد بود. اگر کمی به آگلونما نقره ای توجه کنید و برایش زمان بگذارید به سرعت با برگ های زیبا و نقره ای رنگ اش، زیبایی را به محیط خانه تان هدیه خواهد داد.

دستورالعمل کاشت و تکثیر

به صراحت م یتوان گفت که بهترین روش برای تکثیر گیاه آگلونما، قلمه زدن ساقه آن است. برای انجام این روش می توانید از ساقه های تازه رشد کرده یا حتی ساقه های پیرتر استفاده نمایید. توصیه می شود ساقه ای را انتخاب نمایید که حداقل پنج برگ بر روی آن باشد و با استفاده از یک قیچی تمیز و ضد عفونی شده از گیاه برش دهید.

سپس قلمه های به دست آمده را درون خاک گلدان یا کوکوپین بکارید و آبیاری را انجام دهید. همچنین یکی دیگر از روش تکثیر آگلونما تقسیم ریشه آن است که برای انجام این کار بایستی بخشی از گیاه را انتخاب کنید که سیستم ریشه مستقلی نسبت به سایر گیاه دارد. پس از انتخاب می توانید آن را با احتیاط از سایر بخش های ریشه جدا نمایید.

توجه داشته باشید که گیاه آگلونما بسیار حساس است و برای این کار بهتر است از یک چاقوی تیز و تمیز بگیرید. توصیه می شود که بدون وارد شدن آسیب، بیشترین بخش ممکن را از ریشه جدا نمایید.

سپس بخش جدا شده را درون گلدانی با خاک مناسب بکارید و آبیاری را انجام دهید. توصیه می شود برای رشد بهتر بستر گیاهتان را در محیطی با نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.

دستورالعمل کاشت آگلونما

شرایط مورد نیاز برای نگهداری گل آگلونما نقره ای

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید. به همین منظور در ادامه به بیان برخی از شرایط مورد نیاز جهت کاشت و پرورش آگلونما نقره ای پرداخته ایم.

  • نور و دما:

بهتر است بدانید گیاهتان را در محیطی با نور متوسط قرار دهید زیرا نور بیش از حد باعث افتادگی کشیدگی برگ هایش خواهد شد. اگر متوجه شدید که برگ های آگلونما بیش از حد کشیده و دراز شده قطعا نشان دهنده این خواهد بود که نور محیط کم است و بایستی آن را به فضایی ببرید که نور بیشتری داشته باشد.

در مورد دمای مورد نیاز گیاه نیز می توان گفت که بازه دمایی بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد بهترین دما برای رشد این گیاه خواهد بود. آگلونما نقره ای تحمل هوای سرد را ندارد و اگر در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد قرار گیرد آسیب خواهد دید.

همچنین گیاه در دمای بیشتر از ۳۰ درجه سانتی گراد نیز دچار پیچیدگی و خشکی برگ ها خواهد شد. به همین خاطر توصیه می شود که در طول فصول گرم سال غبارپاشی گیاهتان را انجام دهید.

روش های پرورش گیاه

  • آبیاری:

توجه داشته باشید که انجام آبیاری در طول فصل تابستان هفته ای دو مرتبه و در طول فصل زمستان هفته ای یک مرتبه کافی خواهد بود. با وجود اینکه آگلونما نقره ای خاکی با رطوبت دائمی را می پسندد اما برای جلوگیر از پوسیدگی ریشه گیاه بهتر است در فاصله دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک به صورت کامل خشک شود.

  • خاک و تغذیه:

خاک این گیاه بایستی زهکشی قدرتمندی داشته باشد تا آب اضافی را از گلدان خارج نماید. همچنین می توانید از ترکیب خاک برگ، ماسه، پیت ماس، خاک باغچه، کوکوپیت و پرلیت برای گیاهتان استفاده نمایید. برای کوددهی آگلونما نقره ای نیز توصیه می شود که در فصول بهار و تابستان ماهیانه یک مرتبه از کود گیاهان زینتی برای این گیاه استفاده نمایید. البته که میزان غلظت کود مورد استفاده بایستی کاملا نصف باشد.

  • تعویض گلدان:

توجه داشته داشته باشید که گیاه آگلونما رابایستی هر دو سال یک مرتبه از خاک دربیاورید و در گلدانی جدید با خاکی تازه کشت نمایید. انجام تعویض گلدان نه تنها خاک گیاه را تقویت می کند بلکه به شما اجازه می دهد در صورتی که بخواهید اندازه گلدان را بزرگ تر کنید این گیاه را تکثیر نمایید.

چگونگی تعویض گلدان آگلونما

توصیه می شود که اندازه گلدان تان را متناسب با خود گیاه انتخاب و حفظ نمایید. با وجود اینکه آگلونما نقره ای دوست دارد تا ریشه هایی امن و متراکم داشته باشد اما به خاک بیش از حد که می تواند رطوبت بیش از اندازه در خود نگه دارد نیاز نخواهد داشت.

  • هرس کردن:

از آنجایی که این گیاه نیاز به مراقبت کمی دارد هرس کردن را به کاری ضروری و حتمی تبدیل نخواهد کرد. در واقع این کار اغلب به خاطر تغییرات در زیبایی و ظاهر گیاه انجام می شود. در این فرآیند می توانید برگ های مرده را به محض اینکه پای گیاه می ریزند بردارید و یا اگر هنوز به ساقه متصل هستند و تنها کمی شل شده اند با استفاده از یک قیچی باغبانی به آرامی جدا نمایید.

با این حال از هرس کردن جوانه های زنده پای گیاه به همان روش به شدت خودداری نمایید. در این مواقع می توانید برای تحریک جوانه زدن و انبوه شدن گیاه کمی بالاتر از یک گره برگ ها را برش دهید اما سعی کنید از جدا کردن شاخ و برگ های نزدیک به پایه گیاهتان به شدت خودداری کنید چون با انجام این کار گیاه را در معرض آسیب های شدید قرار می دهید.

در پایان اصول نگهداری و پرورش مختص آگلونما نقره ای جهت آشنایی با پرورش گل آگلونما و قلمه زدن آگلونما می توانید کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *