گوشی لنوو لیجن دوئل ۲ در آوریل ۲۰۲۱ معرفی و در ماه می به بازار ارائه شد. این گوشی طراحی خاص و منحصر به فردی داشته و مخصوص گیمینگ می باشد. برای آشنایی با امکانات و قابلیت های لنوو لیجن دوئل ۲ با این بررسی همراه ما باشید.
بررسی گوشی لنوو لیجن دوئل ۲
در سال های اخیر، ارائه اسمارتفون های گیمینگ به روندی معمول برای سازندگان مختلف گوشی های هوشمند نظیر شیائومی و ایسوس تبدیل شده است. شاید انتظار نرود که لنوو در بین این نوع گوشی ها بهترین باشد ولی این شرکت، لنوو لیجن دوئل ۲ بسیار قدرتمند را ارائه نموده که یکی از بهترین گوشی های گیمینگ محسوب می شود.
تاکنون گوشی های گیمینگ مختلفی مانند دو سری حرفه ای نوبیا رد مجیک ۶ و ایسوس راگ فون ۵، نمونه های میانرده مانند شیائومی بلک شارک ۴ و بلک شارک ۴ پرو به بازار معرفی شده اند که با معرفی لنوو لیجن دوئل ۲ در رقابت سختی در این حوزه قرار گرفت. این گوشی نسبت به نسل قبلی با تغییرات متعددی همراه شده که در صدر آن ها باید به حضور دو فن خنک کننده اشاره نمود.
بدون شک لنوو لیجن دوئل ۲ نسخه جدید گوشی گیمینگ قبلی می باشد ولی بر اساس طراحی منحصر به فردی معرفی شده و به مشخصات فنی حرفه ای و قدرتمندی مجهز شده است. این اسمارتفون از یک دوربین سلفی پاپ آپ، سیستم خنک کننده مخصوص بازی، دو درگاه شارژ، و کلیدهای قابل تنظیم برای عملکردهای مختلف بازی بهره می برد.
البته این گوشی برای همگان مناسب به شمار نمی رود. با این وجود اگر در جستجوی یک گوشی هوشمند بسیار فوی هستید که برای بازی هایی نظیر پاپ جی موبایل یا هر بازی محبوب چند نفره دیگری مناسب باشد، لنوو لیجن دوئل ۲ می تواند گزینه ایده آلی محسوب شود. در ادامه با بررسی این اسمارتفون از قابلیت ها و امکانات آن بیشتر اطلاع پیدا می کنید.
طراحی خاص و منحصر به فرد
لنوو لیجن دوئل ۲ مخصوص گیمینگ طراحی شده از این رو برای گیمرها مناسب است. مگر این که سایر کاربران بخواهند از گوشی همراه خود به صورت افقی بیشتر مواقع استفاده کنند. اصلی ترین کاربرد این اسمارتفون، اجرای بازی موبایلی است. با توجه به بررسی ها می توان گفت جذاب ترین و متفاوت ترین بخش لنوو لیجن دوئل ۲ به طراحی آن بازمی گردد.
طراحی این گوشی با هر گوشی دیگری کاملا تفاوت داشته و سبب جذابیت آن شده است. به صورت کلی، طراحی خاص لنوو لیجن دوئل ۲ مناسب گیمرهاست و اگر گیمینگ حرفه ای نبوده و استفاده معمولی از گوشی مدنظر شماست، باید اشاره کرد این اسمارتفون مناسب شما نخواهد بود.
لنوو لیجن دوئل ۲ برای استفاده افقی طراحی شده و بهره گرفتن عمودی از آن تاحدودی آزاردهنده می شود. طراحی این گوشی نسبت به نسل اول جسورانه تر به نظر می رسد و ساختار متفاوت پنل پشتی با سه بخش جدا از هم و برآمدگی بزرگ دوربین در قسمت مرکزی با نورافشانی RGB ، تجربه متفاوتی از یک گوشی هوشمند معمولی را ارائه می دهد.
دوربین سلفی مشابه نسل قبل از کناره سمت راست ( با عمودی در دست گرفتن دستگاه) خارج شده که در حالت افقی، مقابل دیدگان کاربر قرار داد و بهترین زاویه برای استریم بازی همراه با تصویر خود فرد در اختیار گیمرها می گذارد. وجود دو پورت یو اس بی در محل همیشگی آن در پایین و دیگری کناره گوشی هم در این نسخه تکرار شده که امکان اتصال بدون مزاحمت شارژر به گوشی را حین بازی مهیا می نماید.
همانطور که از یک گوشی گیمینگ حرفه ای انتظار می رود، لنوو لیجن دوئل ۲ دیوایس کوچک و سبکی نیست و با ابعاد ۹.۹*۷۸.۵*۱۷۶ میلی متر و وزن ۲۵۹ گرم حتی از راگ فون ۵ با توجه به ابعاد زیاد نمایشگر، گوشی بزرگتر و سنگین تری محسوب می شود. بدنه این گوشی نسبت به عموم گوشی های هوشمند ضخیم تر می باشد.
ارگونومی لنوو لیجن دوئل ۲ برای استفاده افقی مناسب تر است از این رو به فرورفتگی های پشت گوشی اشاره می شود که می توان انگشت خود را در پشت تلفن قرار داد. البته استفاده از این اسمارتفون به عنوان کنترلر بازی نسبت به کنترلرهای کنسول بازی راحت نبوده با این حال، بسیار مناسب تر از دیگر گوشی های هوشمند ارزیابی می شود.
بررسی ها نشان داد هنگام استفاده از لنوو لیجن دوئل ۲ یکی از بهترین تجربه های استفاده از اسمارتفونی را بدون لوازم جانبی اضافی بدست می آورید. در پنل پشت گوشی، دکمه های مخصوصی تعبیه شده که به طور دلخواه قابل تنظیم هستند. این دکمه ها را قبل از این در محصولات سری لیجن شرکت لنوو مشاهده نموده ایم.
در نسخه جدید، هشت عدد از این دکمه ها دیده می شود. در نسخه قبلی فقط دو دکمه حضور داشت. استفاده از این دکمه ها بسیار آسان بوده و می تون برای عملکردهای مختلف از آن ها بهره برد. قابل ذکر است ظاهرا طراحان لنوو از سیستم خنک کننده نسل قبلی رضایت زیادی نداشته اند از این رو در لنوو لیجن دوئل ۲ مانند برخی دیگر از رقبا به ترکیب فن چرخنده واقعی و اتاقک بخار خنک کننده روی آورده اند.
این گوشی به جای یک فن از دو فن به طور همزمان استفاده نموده که با همکاری یکدیگر وظیفه خنک کردن قسمت های داخلی دستگاه را بر عهده دارند. در این طراحی مجموعه پردازنده دقیقا در مرکز و در زیر فن ها تعبیه شده اند و بدین ترتیب، حرارت تولید شده در این بخش ها به دست کاربر منتقل نخواهد شد.
حداکثر نویز ایجاد شده از فن ها در فاصله ۳۰ سانتی متری، ۲۷ دسی بل گزارش شده که قابل مقایسه با صدای پچ پچ و نجوا است. همانطور که اشاره شد کلیدهای مجاورتی مختلف جزء جدایی ناپذیر گوشی های گیمینگ بوده و در این اسمارتفون به ۸ عدد می رسد. که شامل ۴ کلید در کناره دستگاه، دو کلید لمسی در قسمت پشتی در دو سمت محوطه دوربین و دو محوطه تاچ فشاری داخل نمایشگر می باشند.
محل کلیدهای هشت تایی در لنوو لیجن دوئل ۲ به گفته شرکت سازنده، دقیقا همسو با وضعیت طبیعی انگشتان کاربر هنگام افقی در دست گرفتن دستگاه است که امکان استفاده از آن ها حین بازی را راحتتر می کند. از موارد جالب توجه دیگر دز ساختار این مدل می توان به موتورهای خطی ویبره آن اشاره داشت که از نظر لنوو، با تولید تاچ بسیار دقیق، در ترکیب با نمایشگر چشمگیر و صدای عالی، تجربه ای بی نظیر را در اختیار گیمر قرار می دهد.
از سایر مشخصات جالب توجه لنوو لیجن دوئل ۲ ، اسپیکرهای استریو، میکروفون چهارتایی با فناوری کاهش نویز، اسکنر اثر انگشت داخل نمایشگر و مسیریاب ماهواره ای دو فرکانسی می باشند.
نمایشگر ۶.۹۲ اینچی
در بررسی ها مشخص شد لنوو لیجن دوئل ۲ از نمایشگر عظیم ۶.۹۲ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۴۶۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی بهره می برد. در ضمن نرخ نمونه برداری لمسی آن ۷۲۰ هرتز می باشد که برای گوشی های گیمینگ اخیر الزامی است. نمایشگر این گوشی نیز مانند طراحی آن واقعا خاص و منحصر به فرد ساخته شده و لنوو بر روی آن تمرکز زیادی انجام داده است.
این نمایشگر با نسبت تصویر ۲۰.۵:۹، تصاویر با کیفیت زیادی ارائه می دهد و دارای روشنایی ۱۳۰۰ نیت و پشتیبانی از قابلیت HDR10+ می باشد. ضمنا بر روی نمایشگر هیچ ناچ یا بریدگی دیده نمی شود که واقعا جذاب است. نرخ نوسازی این نمایشگر مشابه نسل قبلی بوده ولی هنوز هم راضی کننده و کاملا مناسب به نظر می رسد. و به طور مثال با خانواده راگ فون ۵ تفاوتی ندارد.
دوآل ولی برگ برنده خود را در این بخش به سرعت برداشت اثرانگشت یا نرخ نمونه برداری تاچ به نمایش ارائه می دهد که با رقم فوق العاده ۷۲۰ هرتز، به راحتی از دو رقیب اصلی اش یعنی خانواده رگ فون ۵ با تاچ ۳۰۰ هرتز و مجموعه رد مجیک ۶ با تاچ حداکثری ۵۰۰ هرتز پیشی می گیرد.
در مجموع باید گفت نمایشگر لنوو لیجن دوئل ۲ روشن و شفاف به نظر می رسد. روشنایی بالای نمایشگر بخصوص برای اجرای بازی های موبایلی بسیار سودمند است. در ضمن هیچ پرشی به دوربین سلفی در نمایشگر این گوشی دیده نشد. در عوض دوربین سلفی پاپ آپ در لبه سمت راست دستگاه حضور دارد.
برای این نمایشگر پوشش شیشه ای گوریلا گلس ۵ در نپر گرفته شده که چندان فوق العاده نیست و برای یک گوشی گران قیمت و لوکس انتخابی قابل انتقاد است. بررسی ها نشان داد بالا و پایین نمایشگر لنوو لیجن دوئل ۲ برای راحت تر دست گرفتن دستگاه موقع بازی به دو حاشیه باریک ختم می شود که در اغلب نمونه های مشابه دیگر هم به این شکل تکرار شده است.
تراشه قدرتمند
گوشی پرچمدار لنوو لیجن دوئل ۲ به تراشه قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ شرکت کوالکام در بخش سخت افزای مجهز شده است که در حال حاضر سریعترین پردازنده برای گوشی های اندوریدی می باشد. این تراشه فوق العاده با معماری ۵ نانومتری، هشت هسته ای است که شامل یک هسته با فرکانس کاری ۲.۸۴ گیگاهرتز، سه هسته با فرکانس کاری ۲.۴۳ گیگاهرتز و چهار هسته با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز است.
تراشه مذکور را پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۶۰ همراهی می کند و برای لنوو لیجن دوئل ۲ حافظه های رم ۱۲-۱۶-۱۸ گیگابایت و حافظه داخلی ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت در نظر گرفته شده است. در تست هایی که هنگام بازی با این گوشی صورت گرفت، مشخص شد پردازنده این گوشی قادر است بازی های مختلف را با سرعت خیلی خوب و البته شبیه سایر گوشی های پرچمدار اجرا نماید و از نپر گرافیکی، عملکرد گوشی مجذوب کننده است.
در این اسمارتفون سیستم خنک کننده داخلی بسیار قوی به اسم فن توربو تویین وجود دارد که این اطمینان را می دهد در هنگام بازی ، دستگاه بیش از اندازه گرم نخواهد شد. می توان گفت این سیستم، بهترین سیستم خنک کننده ای است که در یک گوشی همراه استفاده شده است.
قابل ذکر است لنوو لیجن دوئل ۲ از قابلیت شبکه اینترنت نسل پنجم پشتیبانی دارد و اگر سیم کارت کاربر از شبکه ۵G پشتیبانی نماید، قادر خواهد بود به سریعترین اینترنت گوشی همراه وصل شود. این گوشی در دو رنگ مشکی و سفید به بازار ارائه می شود و سیستم عامل آن بر پایه اندروید ۱۱ و لانچر ZUI 12.5 عرضه می شود.
دوربین دوگانه
با توجه به بررسی ها می توان گفت دوربین لنوو لیجن دوئل ۲ بسیار شبیه نسل قبلی بوده که به نظر برای استفاده اکثریت کاربران مناسب است. در پنل پشت یک دوربین ۶۴ مگاپیکسل و یک دوربین ۱۶ مگاپیکسل با زاویه دید فوق گسترده دیده می شود و دوربین سلفی هم در بخش جلو قرار دارد. این دوربین از سنسور ۶۴ مگاپیکسلی بهره می برد.
دوربین جلویی جهت استریم کردن طراحی شده ؛, از این رو می توان تا رزولوشن ۴K و با سرعت ۳۰ و حتی ۶۰ فریم بر ثانیه به فیلمبرداری اقدام کرد. دوربین سلفی موقع در دست گرفتن گوشی به صورت افقی در بالای نمایشگر ظاهر می شود از این رو مشابه نسل قبل به نظر می رسد.
وضوح این دوربین ولی نسبت به نسل پیشین، بیشتر شده و اکنون ۴۴ مگاپیکسل است. نکته مثبت در باره دوربین فقط به افزایش وضوح مربوط نبوده و حالا با وجود فوکوس خودکار کیفیت بسیار بیشتری را موقع استریم بازی شاهد هستیم. به گفته لنوو، این دوربین از سنسور جی اپ وان پلاس سامسونگ بهره می برد و دارای پیکسل هایی با ابعاد ۰.۷ میکرون است و لنز ۵ مرحله ای مقابل آن ، میدان دید ۸۴ درجه را به تصویر می کشاند.
محل خاص دوربین سلفی لنوو لیجن دوئل ۲ به این معنی است که می توان از گوشی برای عکاسی در حالت افقی استفاده نمود. با اجرای برنامه دوربین، دوربین پاپ آپ سلفی فعال می شود و برای بستن آن می توان برنامه دوربین را بست یا کلید روشن و خاموش را در بالای دروبین فشار داد تا دوربین بسته شود.
باتری حجیم
لنوو لیجن دوئل ۲ از باتری حجیم ۵۵۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد که نسبت به نسل پیشین ، این سری بزرگتر می باشد. این به معنای استفاده دو روز از گوشی با یک بار شارژ کامل باتری می باشد. البته در صورتی که مداوما از دستگاه برای اجرای بازی استفاده نشود.
قابل ذکر است لنوو لیجن دوئل ۲ به ویژگی شارژ سریع ۹۰ واتی مجهز است ولی برای این کار باید از شارژر جداگانه ای استفاده نمود زیرا شارژر موجود در جعبه ۶۵ واتی است. باتری برای بهبود عملکرد به شارژ سریع به دو بخش تقسیم شده است ولی به این معناست که برای تامین انرژی دستگاه باید از هر دو پورت به صورت همزمان استفاده شود.
پورت های شارژ لنوو لیجن دوئل ۲ ، در لبه سمت چپ و پایین گوشی تعبیه شده است که هدف از این کار شارژ دستگاه ، هنگام اجرای بازی در جهت افقی می باشد.
منبع : آرگا