گوشی های سری راگ فون ۵ عملکرد عالی برای بازی و گیمینگ را به همراه دارند. اگر قصد تجربه بهترین و باکیفیت ترین تجربه گیمینگ موبایلی را دارید ایسوس راگ فون ۵ انتخاب خوبی خواهد بود. در ادامه به بررسی ایسوس راگ فون ۵ این اسمارتفون جذاب می پردازیم.
بررسی گوشی ایسوس راگ فون ۵
شرکت ایسوس چند سالی است که تلاش دارد تا بهترین تجربه بازی با موبایل را در اختیار کاربران خود قرار دهد. البته در این زمینه به موفقیت های بزرگی هم دست پیدا کرده است. سری گوشی های ایسوس راگ فون ۵ شامل راگ فون ۵ آلتیمیت، راگ فون ۵ پرو و راگ فون ۵ دستگاه هایی قوی هستند که برای بازی گزینه خیلی مناسبی می باشند.
این سه گوشی هریک مشخصات خاصی دارند به طور مثال راگ فون ۵ از نظر عمر باتری و عملکرد عالی بوده ولی فاقد شارژ بی سیم است. از این رو می توان به بررسی هر یک از گوشی ها بصورت جداگانه پرداخت. در این مطلب قصد داریم گوشی راگ فون ۵ را مورد بررسی قرار دهیم. این محصول یکی از اعضای خانواده جمهوری گیمرها(Republic of gamers) می باشد که نسبت به محصولات قبلی اش اندکی متفاوت بوده و البته از جهات زیادی نیز مشابه پیشینیان خود می باشد.
گوشی ایسوس راگ فون ۵ در ۱۰ مارس ۲۰۲۱ معرفی و در ۲۶ آوریل روانه بازار شد. این گوشی برای اجرای بازها دستگاه قدرتمندی به شمار می رود در ضمن از نمایشگر زیبای آمولد با نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز و عمر باتری عالی بهره می برد. قابل ذکر است با توجه به مشخصات گوشی های راگ فون ۵ معمولا این سری اسمارتفون ها را برای گیمینگ می خرند نه عکاسی یا کارهای روزمره. برای آشنایی بیشتر با مشخصات ایسوس راگ فون ۵ با ادامه مطلب همراه ما باشید.
طراحی و کیفیت ساخت
بعید به نظر می رسد با مشاهده گوشی های راگ فون آن ها را نشناسید. با توجه به بررسی ها باید گفت این موضوع برای ایسوس راگ فون ۵ هم صادق بوده و به محض دیدن گوشی می توان مدل آن را تشخیص داد. البته سبک ایسوس راگ فون ۵ با گوشی های اصلی راگ بسیار تفاوت دارد. کاملا مشخص است که ایسوس طراحی ساده ای را مدنظر داشته و قصد ندارد یک محصول جسورانه و غیرعادی تولید کند. چرا که معتقد است ظاهر گوشی های گیمینگ باید به گونه ای باشد که همیشه و همه جا قابل استفاده باشند.
به طور مثال راگ فون ۳ چنان عادی و ظریف طراحی شده بود که بردن آن به اتاق هیئت مدیره بدون این که کسی متوجه شود امر راحتی بود در بررسی ها مشخص شد روند طراحی ایسوس راگ فون ۵ از این هم بیشتر شده و قابل ذکر است المان های کلیدی مانند آرم بزرگ ROG همچنان روی پنل پشتی جای داشته ولی اندکی به سمت راست هدایت شده و جزیره دوربین هم دارای زاویه های تیزتری هستند.
بررسی ها نشان می دهد در ایسوس راگ فون ۵ طراحی های خشن و خطوط و زوایای عجیب مدل های پیشین کمتر شده در ضمن سطح خنک کننده و قسمت های فلزی و محصور شده نیز به ندرت مشاهده می شود. اما به جای آن از مولفه های شیک و المان های تجاری و تطابقات هندسی زیادتر استفاده شده است. در قاب پشتی یک نمایشگر با ماتریس نقطه ای حضور دارد که در حقیقت پس زمینه آرم ROG می باشد.
این موضوع طراحی متمایز و جذاب لپ تاپ راگ Zephyrus را یادآوری می کند. همه موارد دست به دست هم داده اند تا ایسوس راگ فون ۵ طراحی جذاب و متمایزی پیدا کند. در ادامه بررسی ایسوس راگ فون ۵ قابل ذکر است این گوشی دارای دو RGB LED می باشد که باید آن ها را کنترل کرد. این صفحه و چراغ های زیر آن انیمیشن و طرح های بسیاری دارد که می توان از آن ها بهره برد و به دلخواه خود طرحی را روی پنل پشتی به نمایش بگذارید.
ایسوس راگ فون ۵ با ابعاد ۰.۳۶* ۲.۷* ۶.۱ اینچ تقریبا بزرگ و سنگین به نظر می رسد که احتمالا به باتری ۶ هزار میلی آمپر ساعتی بزرگ بکار رفته در آن مربوط است. در نمای جلویی گوشی نمایشگر ۶.۷۸ اینچی حاشیه های بسیار باریکی دارد و هیچ منفذ یا حفره ای برای دوربین سلفی مشاهده نمی شود که در حاشیه بالا قرار دارد. سنسور اثر انگشت نوری نیز در داخل نمایشگر تعبیه شده ه است.
اسپیکرهای قوی ایسوس راگ فون ۵ در لبه های حاشیه بالا و پایین حضور دارند همچنین یک جک هدفون با فناوری ESS DAS نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده است. نکته عجیبی که در بررسی ایسوس راگ فون ۵ با آن مواجه شدیم محل قرارگیری پورت ها می باشد. پورت USB-C اول در سمت چپ زیر کاور قابل جدا شدن حضور دارد و پورت USB-C دوم در پایین قاب جای دارد.
ایسوس از نظر طراحی کنترل ها و چینش کلیدها روی گوشی معروف می باشد. این شرکت همه کلیدها و پورت ها را با توجه به نیاز گیمر و مولفه های این چنینی طراحی می کند. پورت کناری به نوعی امضای ایسوس محسوب می شود و فلسفه طراحی این پورت ها برقراری اتصال جانبی راحت به گوشی می باشد به طوری که کمترین مزاحمت را برای گیمر ایجاد کند. به طور کلی ایسوس در طراحی و ساخت گوشی های راگ فون خود کم و کسری نگذاشته و از هیچ هزینه ای چشم پوشی نکرده است.
نمایشگر زیبا و بالا رده
با توجه به بررسی ها باید گفت گوشی های راگ فون ایسوس به بهترین و بالا رده ترین نمایشگرها مجهز هستند و راگ فون ۵ نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته در این گوشی تغییر چشمگیری دیده نمی شود نمایشگر اولد راگ فون ۵ نیز با سایز ۶.۷۸ کمی بزرگتر از نمایشگر راگ فون ۳ با سایز ۶.۵۹ می باشد. اما مانند نسخه قبلی دارای نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز بوده و وضوح تصویر فول اچ دی پلاس را ارائه می دهد در ضمن در حال حاضر باریکتر، بلندتر و گسترده تر می باشد.
در بررسی ها مشخص شد نمایشگر ۶.۷۸ اینچی آمولد گوشی ایسوس راگ فون ۵ را شرکت سامسونگ ساخته و این صفحه نمایش زیبا برای گیمینگ عالی می باشد. نمایشگر بزرگ با برخورداری از بازسازی رنگ عالی و درخشان دارای چهار حالت سرعت نوسازی ۶۰/۱۲۰/۱۴۴هرتز و خودکار می باشد. در نرخ نوسازی خودکار بسته به کاری که انجام می دهید تغییر می کند. آشکار است که سرعت تازه سازی ۶۰ هرتز برای مصرف بهینه باتری مناسب بوده ولی نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز برای بازی هایی که به پشتیبانی از سرعت تازه سازی بالا نیاز دارند مناسب می باشد.
گوشی گیمینگ بالا رده باید دارای نمایشگر خوبی جهت رقابت با دیگر مشخصات عالی اش باشد که گوشی های سری راگ فون ۵ با این ویژگی همراه هستند. قابلیت های و پیشرفت هایی که در صفحه نمایش راگ فون ۵ حضور دارد به ندرت در دیگر گوشی های هم رده دیده می شود و پنل مخصوص به کار گرفته شده در ایسوس راگ فون ۵ نسبت تصویر ۹: ۲۰.۴ را در اختیار کاربر می گذارد و به فناوری E4 (ایجاد کنتراست بالاتر ، روشنایی و دقت رنگی بیشتر) مجهز است.
قوی ترین تراشه
ایسوس راگ فون به یکی از جذاب ترین و بالاترین اورکلاک های تراشه و پردازنده اصلی مجهز است. بررسی ها نشان داد برای این گوشی تراشه اسنپدارگون ۸۸۸ در نظر گرفته شده که در حال حاضر قوی ترین تراشه بکار گرفته شده در همه گوشی های بالارده است. اورکلاک کردن این پردازنده و پردازنده گرافیکی در راگ فون ۵ بی نظیر بوده و می توان از گوشی حداکثر استفاده را داشت.
احتمالا تصور می کنید برای یک گوشی گیمینگ این تراشه گزینه خوبی نیست و یک پردازنده انحصاری عملکرد بهتری دارد اما توجه داشته باشید که نرم افزار راگ فون ۵ ترفندها و تغییرات بسیاری را اعمال نموده تا پردازنده بالاترین عملکرد را ارائه دهد. حالا که قدرتمند ترین تراشه در راگ فون ۵ بکار رفته به این ترتیب خنک کردن این گوشی گیمینگ هم کار ساده ای نبوده بررسی ها نشان می دهد ایسوس راگ فون ۵ فاقد هیچ عنصر خنک کننده داخلی یا مجرای هوا می باشد.
در این گوشی قاب پشتی از یک لایه شیشه ساخته شده و مهندسین ایسوس طراحی داخلی راگ فون ۵ را کاملا تغییر داده اند. به این خاطر که تراشه اصلی در مرکز دستگاه جای بگیرد که این امر مزیت هایی دارد از جمله بهبود توزیع وزن (متعادل شدن وزن گوشی و استفاده طولانی از دستگاه)، و همچنین دفع راحت گرمای تولید شده از قاب پشتی می باشد. ضمنا منبع گرما از دو دست فاصله داشته و با افقی گرفتن گوشی در دست گرمایی احساس نخواهد شد.
ناگفته نماند ایسوس قطعه خنک کننده جدیدی را به اسم Areo Active cooler5 نیز با گوشی راگ فون ۵ ارائه می دهد که دقیقا روی مرکز دستگاه و قاب پشتی نصب می شود. دمای گوشی را تا ۱۵ درجه و دمای پردازنده را تا ۱۰ درجه خنک نگه می دارد. البته بررسی ها نشان می دهد ایسوس راگ فون ۵ چه با این خنک کننده و چه بدون آن عملکرد خوبی دارد.
برای ایسوس راگ فون ۵ حافظه های رم ۸/۱۲/۱۶ به همراه حافظه داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ در نظر گرفته شده و پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۶۰ تراشه اسنپدارگون کوالکام ۸۸۸ را همراهی می کند. هر چند این تراشه با A14 Bionic قابل مقایسه نبوده ولی بهترین پردازنده برای گوشی های اندرویدی به شمار می رود.
نرم افزار کارامد
یک گوشی گیمینگ همواره باید رابط کاربری مخصوص به خود را ارائه دهد تا بهترین عملکرد را داشته باشد. طبق بررسی ها گوشی های گیمینگ ایسوس تا به امروز چه از نظر نرم افزاری و چه رابط کاربری رضایت کاربران را جلب نموده اند و راگ فون۵ نیز از این امر مستثنی نبوده و نرم افزار کارامدی دارد. سیستم عامل این گوشی بر پایه اندروید ۱۱ بوده و رابط کاربری ROG UI آن را همراهی می کند.
همانطور که پیشتر اشاره شد ایسوس در تلاش بوده تا هم از نظر ظاهری و هم نرم افزاری گوشی طراحی کند که مشابه دستگاه های عادی و تقریبا مطرح بازار باشد با این وجود گیمرها با مشاهده این رابط کاربری به راحتی می توانند طریقه استفاده از آن را تشخیص دهند تا بهترین و بالاترین کیفیت گیمینگ را تجربه کنند.
دوربین های سه گانه
از آنجا که گوشی ایسوس راگ فون ۵ برای گیمینگ طراحی شده نمی توان از دوربین های آن انتظار عکاسی عالی داشت. بررسی ها نشان می دهد دوربین های این گوشی مانند دیگر گوشی های معمولی بوده و شامل سه دوربین در پشت گوشی است که به ترتیب دارای لنزهای اصلی اولتراواید ۶۴ مگاپیکسلی همراه با شوتر اولتراواید ۱۳ مگاپیکسلی و یک لنز ماکرو ۵ مگاپیکسلی می باشد.
با این دوربین ها در نور کافی و فضای باز تصاویری خوبی به ثبت می رسند که دارای رنگ و عمق مناسبی هستند و در فضای بسته عملکرد دوربین های راگ فون ۵ تقریبا بهتر می باشد. دوربین سلفی دستگاه نیز دارای لنز ۲۴ مگاپیکسلی است که در کل عملکرد خوبی را ارائه می دهد ولی اشیا پس زمینه در سلفی ها تار به ثبت می رسند. قابل ذکر است رابط کاربری گوشی نیز جذاب بوده و فاقد گزینه های گیج کننده می باشد به نحوی که کاربر به راحتی به امکانات زیادی دسترسی پیدا می کند.
باتری بادوام
یک گوشی گیمینگ قوی به یک باتری قوی نیز نیاز دارد. در ایسوس راگ فون ۵, باتری ۶ هزار میلی آمپر ساعتی لیتیوم پلیمری بکار رفته است. ایسوس شعار دوان و طول عمر بالا را برای باتری گوشی خود در نظر گرفته و این باتری می تواند با سرعت منطقی ۳۰ وات تا حداکثر ۶۵ وات شارژ شود. به این ترتیب علاوه بر شارژر سریع ۶۵ واتی راگ فون ۵ از شارژ معکوس ۱۰ واتی هم پشتیبانی می کند.
در ضمن این گوشی از قابلیت های power delivery 3.0, quick charge 5 نیز پشتیبانی دارد. هر چند باتری بزرگ راگ فون ۵ سبب سنگینی دستگاه شده است ولی دوام طولانی آن این موضوع را کم رنگ می سازد. در حالت استفاده نمایشگر با نرخ ۶۰ هرتز باتری حدود ۱۲ ساعت و ۲۳ دقیقه دوام داشته و در حالت ۱۲۰ هرتز هم ۱۰ ساعت و ۵۳ دقیقه دوام می آورد. این موضوع در حالت ۱۴ هرتز به ۱۰ ساعت و ۲۷ دقیقه می رسد. اگر از راگ فون ۵ استفاده روزمره صورت گیرد و بازی صورت نگیرد باتری گوشی تا دو روز هم دوام می آورد.
برای آشنایی با گوشی های ایسوس راگ فون ۲ و ایسوس زنفون ۵ لایت می توانید از این لینک ها دیدن فرمایید.
منبع : آرگا