دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

بررسی اوپو فایند X3 پرو اسمارتفون گران قیمت و قابلیت های آن

  • شیوا فهیمی
  • ۸ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

اوپو فایند X3 پرو گوشی پرچمدار شرکت چینی اوپو برای سال ۲۰۲۱ می باشد که با ظاهری شکیل و فناوری های اختصاصی؛ قصد رقابت با غول های فناوری همچون اپل و سامسونگ را داشت. این مطلب به بررسی اوپو فایند X3 پرو می پردازد.

گوشی پرچمدار اوپو فایند X3 پرو با عملکرد مناسب و طراحی زیبا با قیمت بالایی عرضه می شود. این اسمارتفون از دوربین شگفت انگیز، نمایشگر بسیار خوب و شارژر سریع ۶۵ واتی بهره می برد. با بررسی اوپو فایند X3 پرو همراه ما باشید.  

بررسی گوشی پرچمدار اوپو فایند X3 پرو

اوپو فایند X3 پرو در ماه مارس ۲۰۲۱ به بازار معرفی و ارائه شد. این گوشی پرچمدار اصلی شرکت چینی اوپو در این سال می باشد که با ظاهر شکیل و فناوری های اختصاصی، وارد عرصه رقابت با غول های تکنولوژی همچون اپل و سامسونگ شد. اوپو در کنار دو نسخه ارزان تر نئو و لایت نسخه ایکس ۳ پرو را به عنوان گوشی گران قیمت با مشخصات قدرتمند معرفی کرد.

اسمارتفون های پرچمدار همواره نشانگر اوج توانایی یک شرکت سازنده گوشی هوشمند می باشند و می توان از آن ها به عنوان نماینده ای برای شناخت برند سازنده بهره جست. گوشی اوپو فایند X3 پرو پرچمدار این برند در سال ۲۰۲۱ می باشد. این گوشی با هدف رقابت با شرکت های شناخته شده مانند اپل و سامسونگ روانه بازار شد.

ولی اوپو فایند X3 پرو چه قابلیت ها و امکاناتی دارد که این پرچمداران را به چالش بکشاند؟ با این بررسی همراه ما باشید تا از اوپو فایند X3 پرو اطلاعات بیشتری به دست آورید. در حال حاضر این گوشی جدیدترین پرچمدار برند اوپو است و رقیب اصلی گوشی هایی مانند گلکسی اس ۲۱ اولترا، سونی اکسپریا پرو، آیفون ۱۲ پرو مکس محسوب می شود.

طراحی زیبا

با توجه به بررسی ها می توان گفت اوپو فایند X3 پرو در بین اکثر گوشی های پرچمدار حال حاضر بازار، از نظر ساخت و طراحی در رتبه برتر قرار می گیرد. امروزه گوشی های بزرگ و سنگین را در رده پرچمدار شاهد می باشیم که طراحان راحتی گوشی در دست را اولویت آخر در نظر گرفته اند ولی اوپو فایند X3 پرو در این زمینه کاملا متفاوت می باشد.

این گوشی، با وزن ۱۹۳ گرم دستگاهی سبک با بدنه آلومینیومی، گوشه های گرد و پنل پشتی شیشه ای است که زیبایی آن هر بیننده ای را به خود مجذوب می کند. البته این امر سلیقه ای بوده و شاید برخی با آن موافق نباشند و اوپو فایند X2 پرو را جذاب تر بدانند.

چرا که از چرم مصنوعی، طراحی دو رنگ و نمایشگر منحنی چشم نواز برخوردار بوده که هیچ یک را در اوپو فایند X3 پرو شاهد نیستیم. ولی بازهم اوپو فایند X3 پرو زیبایی خاص خود را دارد. همانطور که اشاره شد وزن ۱۹۳ گرمی آن با توجه به استانداردهای روز اسمارتفون ها، سبک محسوب می شود و هنگام گرفتن گوشی در دست، حس خوبی به کاربر منتقل می شود.

ابعاد این گوشی ۸.۲۶*۷۴*۱۶۳.۶ میلی متر می باشد که نسبت به رقبا بسیار نازک بوده در ضمن اوپو فایند X3 پرو به گواهی IP68 مجهز است که مقاومت گوشی را در برابر گرد و غبار و آب تضمین می کند. قاب پشتی شیشه ای اوپو فایند X3 پرو در گوشه سمت چپ بالا دارای خمیدگی زیبایی است که ماژول دوربین را خود جای داده است.

بررسی ها نشان داد شرکت سازنده این طراحی شیشه خمیده در اوپو فایند X3 پرو را معجزه ای شگفت انگیز از مهندسین خود می داند که چرم مصنوعی استفاده شده در آن نسبت به نسل پیشین جذاب تر می باشد. این پرچمدار در سه رنگ آبی، سفید و مشکی ارائه می شود.

در لبه سمت راست دستگاه، کلید پاور حضور دارد و در سمت چپ کلید ولوم تعبیه شده است که استفاده از آن اندکی دشوار می باشد. اوپو فایند X3 پرو جک ۳.۵ میلی متری صدا نداشته و اگر بخواهید از هندزفری های سیمی استفاده نمایید باید از یک مبدل کمک بگیرید. در پایین گوشی، اسپیکرها، درگاه شارژ USB-C و سینی سیمکارت دیده می شود.

قابل ذکر است اسپیکر اول در درون بریدگی بلندگوی مکالمه تعبیه شده  و مشابه اسپیکر دوم یک بلندگوی استریو است که از دالبی ویژن پشتیبانی دارد. بلندی صدای اسپیکرهای گوشی نیز بیش از حد انتظار است و می تواند نیاز کاربر را برای تماشای فیلم و اجرای بازی برآورده نماید. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نیز بسیار دقیق و سریع کار می کند.

طراحی نمای جلوی اوپو فایند X3 پرو همانند بعضی گوشی های پرچمدار در لبه ها دارای خمیدگی بوده ولی شدت آن نسبت به نسل قبلی کمتر است و هر چند نبود نمایشگر آبشاری، در دست گرفتن گوشی را راحتتر نموده ولی زیبایی آن را کاهش داده است.

نمایشگر اوپو فایند X3 پرو را گوریلاگلس ۵ محافظت می کند ولی اوج هنرنمایی این گوشی به کناره های صاف نمایشگر بر می گردد که به عنوان چراغ اعلان کاربرد دارد و در صورت تمایل می توان بسته به سلیقه تان، رنگ های مختلفی را برای دریافت اعلان ها تنظیم نمایید.

نمایشگر آمولد

در بررسی ها مشخص شد گوشی اوپو فایند X3 پرو از نمایشگر ۶.۷ اینچی آمولد با رزولوشن ۱۴۴۰*۳۲۱۶ پیکسل(کوآد اچ دی) بهره می برد. این نمایشگر روشنایی ۱۳۰۰ نیت را ارائه می دهد و دارای کنتراست عالی در رنگ های تند می باشد. نرخ نوسازی نمایشگر ۱۲۰ هرتز بوده ولی می توان در تنظیمات صفحه نمایش، گزینه ۶۰ هرتزی را انتخاب کرد.

نرخ نوسازی متغیر نمایشگر سبب صرفه جویی در مصرف انرژی باتری می شود. موضوعی که اوپو فایند X3 پرو به صورت گسترده در تبلیغات این گوشی به آن اشاره نموده، نمایش رنگ ها می باشد. عملکرد نمایشگر اوپو فایند X3 پرو در این باره از بیشتر رقبایش بهتر بوده و از طریق فناوری HDR10+ می تواند طیف رنگی DCI را صد در صد نمایش دهد که نشان دهنده دقت بالای آن در نمایش رنگ ها است.

در ضمن با استفاده از سیستم مدیریت رنگ، عکس ها و فیلم های نمایش داده شده از مسیر حافظه تا نمایشگر فشرده نشده و از کیفیت آن ها کاسته نمی شود. هر چند نمایشگر دقت رنگی مناسب، وضوح و کنتراست بالایی را ارائه می دهد ولی اوپو فایند X3 پرو یک گوشی پرچمدار است و می توان با کمی سخت گیری بیان کرد که به اندازه کافی روشن نیست.

هر چند اوپو فایند X3 پرو بعد از گوشی های سری اس ۲۱ سامسونگ، آیفون ۱۲ پرو مکس و وان پلاس ۸ پرو می باشد ولی روشنایی نمایشگرش از همه آن ها پایینتر است. البته به این معنی نیست که استفاده از این گوشی در محیط های پر نور یا فضای باز با مشکل روبرو است ولی برند معتبری مانند اوپو اعتبار خود را با ارائه دستگاه هایی فراتر از قیمتش به دست آورده است. از این رو بهتر بود نمایشگر پرچمدارانش را در سطح دیگر گوشی های پرچمدار ارائه می کرد.

دوربین چهارگانه

در پنل پشتی گوشی اوپو فایند X3 پرو، دوربین های چهار گانه شامل لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسل، تله فوتو ۱۳ مگاپیکسل، لنز ماکرو ۳ مگاپیکسل و یک لنز فوق عریض ۵۰ مگاپیکسل حضور به هم رسانده اند و در پنل جلو شاهد یک دوربین سلفی با لنز ۳۲ مگاپیکسلی هستیم. هر دو دوربین اصلی و فوق عریض از سنسور یکسان ساخت سونی بهره می بردند که علت آن، ایجاد عدم تفاوت کیفیت تصاویر بین این دو لنز است.

بررسی ها نشان داد تصاویر دوربین اوپو فایند X3 پرو، خیلی با کیفیت و حتی با چالش برای پرچمداران اپل و سامسونگ همراه است ولی از فیلمبرداری در حالت ۸K خبری نیست و بهترین کیفیت فیلمبرداری با آن ۴K می باشد. به طور کلی کیفیت تصاویر دوربین های اوپو فایند X3 پرو کاملا در حد گوشی پرچمدار سال ۲۰۲۱ بوده و از قابلیت های لرزشگیر اپتیکال، حالت شب و HDR بهره می برد.

در روشنایی روز، این دوربین ها توانایی جذب نور کافی را داشته و تصاویر را با دقت رنگی بسیار بالا به ثبت می رسانند. در ضمن جزئیات تصاویر در سطح بهترین گوشی های بازار است. با این حال، عکس های حالت شب اندکی با دوربین دیگر گوشی ها تفاوت دارد. اکثرا دیده شده که حالت شب دوربین یک اسمارتفون، تصاویر را به روز نزدیک می نماید ولی در اوپو فایند X3 پرو این موضوع بیشتر به واقعیت نزدیک می شود که در نوع خود جالب است.

در مجموع عکس های ثبت شده با دوربین اصلی اوپو فایند X3 پرو کیفیت خیلی عالی دارند و رنگ ها و جزئیات خوبی ارائه می دهند. حالت شب دوربین هم در بعضی مواقع عملکرد قابل قبولی دارد ولی در مواقعی با تنظیمات معمولی به دلیل کنتراست بیشتر بین مناطق روشن و تاریک، کیفیت بهتری دارند.

بزرگنمایی دوربین این اسمارتفون به خوبی اوپو فایند X2 پرو نبوده با این حال دارای بزرگنمایی اپتیکال تا سه برابر، هیبرید ۵ برابر، و بزرگنمایی دیجیتال ۲۰ برابر می باشد. هر یک از بزرگنمایی ها نتایج خوبی را به ثبت رسانده اند. لنز ماکرو این گوشی کمک می کند تا ریزترین جزئیات نیز تصویربرداری شود. این لنز بزرگنمایی ۶۰ برابر داشته که با فوکوس روی سوژه مدنظر، جزئیاتی را به ثبت می رساند که چشم انسان نمی تواند آن را ببیند.

در ادامه دوربین سلفی اوپو فایند X3 پرو را مورد بررسی قرار می دهیم. دوربین سلفی این اسمارتفون نیز تصاویر را با کیفیت و وضوح بالایی ثبت می کند ولی در بعضی مکان ها با نور بالا، ممکن است در ثبت تصاویر پرتره با مشکل روبرو شود. این دوربین می تواند به ضبط فیلم های فول اچ دی با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه بپردازد و با هر دو دوربین پنل پشتی و جلو گوشی اوپو فایند X3 پرو می توان از حالت بوکه در زمان فیلمبرداری بهره برد که بک گراند سوژه را تار می کند.
در بررسی ها مشخص شد تنظیمات دوربین اوپو فایند X3 پرو دارای موارد حرفه ای مانند تعدیل رنگ سفید، میزان نوردهی و ایزو می باشد که مشابه برنامه سینما پرو روی گوشی های سونیاست. این تنظیمات برای کاربرانی که به طور حرفه ای فیلمبرداری انجام می دهند، بسیار مفید است و بقیه کاربران حالت پیش فرض دوربین را ترجیح می دهند. حالت های عکاسی پانوراما، اسلوموشن و فیلمبرداری دوگانه موجود در دیگر گوشی های بازار در این گوشی نیز دیده می شود.

سخت افزار و نرم افزار

در این بخش ابتدا سخت افزار اوپو فایند X3 پرو را مورد بررسی قرار می دهیم. برای این گوشی تراشه ۵ نانومتری اسنپدراگون ۸۸۸ در نظر گرفته شده که بهترین پردازنده موجود برای گوشی های اندرویدی محسوب می شود و عملکرد سریع و بهینه باتری را نوید می دهد. مطابق انتظار، اوپو فایند X3 پرو بسیار قدرتمند عمل کرده و در آزمایش چند هسته ای گیگ بنچ ۵ توانست امتیار ۳۲۵۷ را کسب کند.

البته باید ذکر کرد که گوشی هایی مانند  وان پلاس ۸ و موتورولا اچ پلاس با تراشه اسنپدراگون ۸۶۵  به ترتیب امتیازهای ۳۴۰۱ و ۳۳۴۴ را به دست آوردند. رقبای اوپو فایند X3 پرو  هم مانند ایسوس راگ فون ۵ و شیائومی می ۱۱ به ترتیب اعداد ۳۷۳۲ و ۳۵۶۹ را در این آزمایش کسب نمودند.

قابل ذکر است این تراشه هشت هسته ای را پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۶۰ همراهی می کند. اوپو فایند X3 پرو  به رم ۱۲ گیگابایت و حافظه ذخیره سازی ۲۵۶ گیگابایت مجهز است که با وجود حضور دو اسلات سیمکارت در این اسمارتفون ولی امکان ارتقای حافظه توسط کارت میکرو اس دی فراهم نیست. در ادامه به بررسی نرم افزاری گوشی اوپو فایند X3 پرو می پردازیم.

اکثر سازندگان اسمارتفون های اندرویدی، دارای لانچر اختصاصی می باشند، شرکت اوپو نیز از این قاعده مستثنی نیست.  سیستم عامل پرچمدار اوپو بر مبنای اندروید ۱۱ و لانچر کالر او اس ۱۱.۲ می باشد.  این کمپانی علاوه بر جذابیت های ظاهری، برای قابلیت های کلیدی رابط کاربری کالر او اس هم اهمیت قائل شده است. از این قابلیت ها می توان حالت گیم اسپیس را نام برد. در این حالت، اعلان های گوشی هنگام اجرای بازی مزاحم کاربر نشده و پردازش بازی نیز بهینه سازی زیادی دارد.

در ضمن قابلیت های شخصی سازی وسیعی در رابط کاربری اوپو فایند X3 پرو دیده می شود که دست کاربر را برای تزئین محیط دلخواهش باز گذاشته است. به طور مثال تغییر شکل آیکون برنامه ها، طراحی نمایشگر همیشه روشن و سفارشی سازی حرفه ای در آرایش منوها از جمله قابلیت های لانچر اختصاصی اوپو است.

طراحی پیش فرض آیکون و منو ها نیز با تغییرات خوبی همراه شده اند ولی قضاوت ظاهری آن ها کاملا سلیقه ای می باشد. به لطف سخت افزار قوی سوییچ بین برنامه ها با سرعت هرچه تمام صورت گرفته و در اجرای برنامه ها یا جابجایی بین آن ها مشکلی دیده نمی شود.

باتری و شارژر ۶۵ واتی

بیشتر پرچمداران موجود در بازار با نمایشگر های بزرگ و امکانات مختلف، از مشکلات مربوط به باتری رنج می برند. با این حال، اوپو فایند X3 پرو به لطف باتری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی دارای عملکرد مناسبی در این زمینه می باشد. در تست های صورت گرفته، باتری این گوشی در یک استفاده متوسط یک روز کامل را دوام آورد ولی با بیشتر شدن استفاده مانند اجرای بازی به مدت طولانی و ضبط فیلم، باتری ۱۲ ساعت دوام آورد.

برای شارژ این باتری یک شارژر ۶۵ واتی در نظر گرفته شده که یکی از سریع ترین شارژرها بین پرچمداران می باشد و در عرض ۴۰ دقیقه، باتری را از شارژ صفر به صد می رساند. قابلیت شارژ هوشمند این اسمارتفون می تواند ویژگی بسیار مفیدی برای سلامت باتری آن باشد. به طوری که این قابلیت از شارژ بیش از حد باتری جلوگیری می کند.

برعکس اوپو فایند ایکس ۲ پرو، گوشی مذکور به شارژ بی سیم ۳۰ واتی مجهز است که به نوعی سریع تر از شارژ سیمی برخی رقبای آن می باشد و با ویژگی شارژ بی سیم معکوس، می توان از گوشی همراه خود برای شارژ سایر وسایل تجهیز شده به شارژ بی سیم بهره برد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *