دسته ها
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

مزوتراپی مو چیست؟ آشنایی با مراحل انجام و مزایا و معایب آن

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰
  • ۰

در واقع مزوتراپی مو نیز مانند تمامی روش های زیبایی دارای مزیت ها و عوارضی است که با مطالعه این مقاله می توانید با این موارد به راحتی آشنا شوید با ما همراه باشید.

به طور کلی مزوتراپی مو یک روش ایده آل برای بهبود روند ریزش موها به شمار می آید که بر اساس الگوی خاصی در زنان و مردان مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که نتیجه مزوتراپی مو اغلب بسته به فاکتور های رشد و میزان مواد مغذی موجود در بدن هر فرد است به همین خاطر نمی توان در آن میان افراد مقایسه ای در نظر گرفت.

آشنایی با مزوتراپی مو

بهتر است بدانید که در تاریخچه مزوتراپی، این روش با تلاش های دکتر مایکل پیستور در سال ۱۹۵۲ اختراع گردید و پس از آن نیز برای اقدامات محبوب از جمله کاهش منطقه سلولیت، برطرف کردن اسکار، درمان چین خوردگ های نازک و کم عمق برای بسیاری از افراد مورد استفاده قرار گرفت.

خصوصیات بارز مزوتراپی مو

امروزه انجام مزوتراپی از سوی آکادمی پزشکی اغلب کشور های اروپایی و همچنین بسیاری از کشور های آمریکای جنوبی مورد تایید واقع شده است. به طور کلی پزشکی به نام دکتر شاپیکو نیز از این روش سال ۲۰۰۲ استفاده کرد و تاکید می کند که با مزوتراپی توانسته بیش از ۹۰ درصد بیماران را بهبود ببخشد.

در مورد کلیت مزوتراپی می توان گفت که یک نوع درمان تزریقی محسوب می شود و کمترین تهاجم را برای پوست ها خواهد داشت. در واقع در این روش از محلولی شامل ویتامین ها، مواد مغذی و هورمون ها به منظور درمان عارضه مربوطه استفاده می گردد. سلول های بنیادی دارای سه لایه به نام های اکتودرم، اندودرم، مزودرم هستند که سلول های اکتودرمی مسئول تشکیل لایه بیرونی پوست هستند و سلول های مزودرم لایه میانی پوست یا درم را تشکیل خواهند داد.

بر همین اساس همانطور که از نام مزوتراپی پیدا است محلول به لایه میانی پوست تزریق شده و در این لایه رشته های کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید وجود دارند که موجب شادابی، استحکام و کشسانی پوست خواهند شد. همچنین که فولیکول مو در لایه میانی پوست واقع شده و به همین خاطر زمانی که تزریق در لایه درم انجام گیرد محلول تقویتی مستقیما به پیاز مو خواهد رسید.

روش ای مختلف برای انجام مزوتراپی

لازم است بدانید که برخی مواد و داروها نمی توانند از اپیدروم عبور کنند و به راحتی به فولیکول ها برسند به همین خاطر تزریق کمک می کند تا این مانع برطرف شود.

انواع مزوتراپی های مو:

توجه داشته باشید که امروزه روش های مختلفی برای مزوتراپی وجود دارد که اغلب در درمان ریزش مو، از بین بردن پف چشم، بهبود کبودی اطراف چشم، کاهش خطوط سلولیت، جوان سازی، شفاف سازی، درمان جوش ها و از بین بردن خطوط نازک در صورت، سندرم هایی مانند تونل کارپ، بلز پالسی و فیبرومیالژی ثابت شده اند و نتایج خوبی را به جا گذاشته اند.

همچنین در برخی موارد توصیه می شود که همراه با این کار میکرونیدلینگ نیز انجام گیرد تا نتایج آن برای شما بسیار واضح و بهتر باشد.

انواع مختلف مزوتراپی موها

مواد تشکیل دهنده محلول تزریقی:

بهتر است بدانید که در این روش تزریقی معمولا از یک محلول تقویتی به نام کاکتیل یا کوکتل برای کاربرد های مختلف از جمله تقویت مو استفاده خواهد شد. در ادامه ترکیبات موجود در محلول مزوتراپی مو را بیان کرده ایم:

ترکیبی از انواع ویتامین ها

داروهای بی حسی موضعی

مواد معدنی از جمله زینک، منیزیم و فسفر

کلسی تونین که باعث بهبود خونرسانی به فولیکول مو می رسد

انواع دارو های اتساع دهنده عروق خونی برای افزایش خونرسانی به بافت ها و فولیکول ها

داروهای مغذی مانند سیلیکون که یک ماده طبیعی در مو است که با افزایش سن این ماده در بدن کم شده و روند ریزش موها شروع می شود.

مواد تشکیل دهنده محلول مزوتراپی

مراحل انجام مزوتراپی مو:

به صراحت می توان گفت که در انجام مزوتراپی مو معمولا دو مرحله وجود دارد که در ادامه سعی داریم به بیان آن ها بپردازیم:

  • آماده شدن برای درمان:

توصیه می شود که پیش از انجام مزوتراپی موی سر، حتما موهای خود را بشویید و از چند روز پیش از مصرف آسپرین و داروهای التهابی خودداری نمایید. همچنین به هیچ وجه از موادی که پیش از درمان برای تقویت موهای خود استفاده می کردید نباید استفاده نمایید.

  • جلسه درمانی:

بهتر است بدانید که فرآیند تزریق مزوتراپی مو در برخی از کلینیک ها با استفاده از دستگاه مزوگان انجام می شود و در برخی دیگر با استفاده از سوزنی مشابه انسولین صورت می گیرد. روند درمان بدین صورت است که سوزن تا حدود ۱ میلی متر به درون پوست تان نفوذ می کند تا محلول مزو مستقیما به درون پوست تان تزریق گردد.

مراحل متفاوت مزوتراپی

مراقبت های پس از درمان:

در واقع انجام و رعایت مراقبت های پس از مزوتراپی مو از مهم ترین اصولی است که افراد متقاضی پس از تزریق محلول مزوتراپی بایستی به آن توجه کافی داشته باشند. در ادامه برخی از این مراقبت ها را شرح داده ایم:

تا ۲۴ ساعت از استحمام کردن بپرهیزید.

جلوی نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید.

برای دریافت نتیجه دلخواه و معقول، مراحل درمانی را به پایان برسانید.

توصیه می شود تا زمانی که دوران نقاهت شما به پایان نرسیده است به هیچ وجه از رنگ کردن مو و همچنین سشوار و اتوی مو استفاده نکنید.

آشنایی با مراقبت های پس از درمان

مزیت های مزوتراپی:

درصد موفقیت بالا

هزینه های بسیار ارزان در مقایسه با سایر روش ها مانند کاشت مو

نتیجه دهی سریع و عالی

کوتاه بودن جلسات درمانی

ضخیم تر و براق تر شدن موها

عوارض جانبی بسیار کم

تزریق آسان و بدون درد

تجویز داروها به صورت موضعی

تجویز دوز های کم و موثر

مزیت های انجام مزوتراپی مو

عوارض مزوتراپی:

به صراحت می توان گفت که عوارض مزوتراپی اغلب موقتی هستند و به خاطر اینکه تنها در لایه درم پوست انجام می شوند هیچ خطری برای سلامتی بیماران به همراه نخواهند داشت. با این حال عوارض جانبی و موقتی مزوتراپی برای مو می تواند شامل درد های خفیف در ناحیه تزریق شده، خارش و التهاب و یا سردرد های جزئی باشد.

توصیه می شود که برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی این روش از پماد های ضد التهاب پس از هر جلسه با مشورت پزشک استفاده نمایید. همچنین که باید از حضور در مکان های مرطوب از جمله سونا و استخر ها خودداری کنید و برای مراقبت از منطقه تحت درمان حتما در معرض نور خورشید قرار نگیرید تا طول درمان موفقیت آمیزی داشته باشید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *