یکی از گوشی های پرچمدار مناسب گیمینگ که تاکنون روانه بازار شده است گوشی ریزر فون ۲ می باشد که زیبا و خوش ساخت بوده و مشخصات فنی فوق العاده ای به همراه دارد. با بررسی گوشی ریزر فون ۲ همراه این مطلب از مجله آرگا باشید.
بررسی گوشی گیمینگ ریزر فون ۲
از آنجا که گیمینگ و بازی های موبایلی به سرعت در حال گسترش است در سال ۲۰۱۷ کمپانی ریزر تصمیم گرفت گوشی را به بازار ارائه کند که نیاز گیمینگ کاربران را به خوبی برآورده نماید. این گوشی با عنوان ریزر فون ۲ در اکتبر ۲۰۱۸معرفی و روانه بازار شد.
بررسی ها حاکی از آن است که ریزر فون ۲ اسمارتفون قدرتمندی بوده و از قابلیت های منحصر به فردی مانند نمایشگر با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و پردازنده قوی اسنپدراگون ۸۴۵ بهره می برد.
شرکت ریزر در سال ۲۰۰۵ در کشور سنگاپور تاسیس شد و در آغاز فعالیت خود، طراحی و ساخت تجهیزات و المان های بازی های رایانه ای را اجرا می کرد. با پیشرفت کمپانی و سرمایه گذاری های متعدد در آن، این شرکت نخستین گوشی هوشمند خود را در نوامبر ۲۰۱۷ با اسم ریزر فون معرفی و عرضه کرد.
برخلاف تصور عموم، گوشی ریزر فون به سرعت توانست به محبوبیت بالایی دست پیدا کند و به عنوان یک اسمارتفون قدرتمند که قابلیت گیمینگ هم دارد؛ شناخته شود. در ادامه شرکت ریزر پروژه دوم خود را در زمینه ساخت اسمارتفون ها شروع کرد و سرانجام در اکتبر ۲۰۱۸ نسل دوم گوشی ریزر را با اسم ریزر فون ۲ به بازار ارائه نمود.
هر چند اکثر شرکت ها در طراحی مدل های جدید گوشی خود در ظاهر تغییراتی ایجاد می کنند ولی در نگاه اول شاهد چنین تغییری در ریزر فون ۲ نخواهید بود ولی با دقیق شدن به مشخصات گوشی به این تغییرات و بروز رسانی ها پی خواهید برد و این موارد شما را برای خرید گوشی مجاب می کند. با ادامه مطلب همراه ما باشید تا با بررسی کامل ریزر فون ۲ از این گوشی نسبتا پرچمدار بیشتر بدانید.
طراحی مشابه
احتمالا در نگاه اول به ریزر فون ۲ آن را با مدل قبلی اش اشتباه بگیرید. در حقیقت این گوشی از لحاظ سایز با نسخه قبلی خود تفاوت بسیار اندکی دارد و با ابعاد ۸.۵*۷۸.۹۹*۱۵۸.۵ میلی متر و وزن ۲۲۰ گرم ارائه می شود. قابل ذکر است ریزر فون ۲ در دو نوع طراحی به بازار عرضه شده که هر دو طراحی رنگ مشکی دارند.
در طراحی اول ، قاب پشتی حالت براقی داشته و در طراحی دوم این قاب با رنگ مشکی مات عرضه می شود. در قسمت پشتی ، لوگوی ریزر دیده می شود که از طیف رنگی RGB پشتیبانی نموده و به رنگ های مختلفی نمایان می شود. در بررسی نمای روبروی گوشی ریزر فون ۲ شاهد نمایشگر ۵.۷ اینچی هستیم که دو اسپیکر قدرتمند آن را احاطه کرده است.
در پنل پشتی ولی شاهد تغییراتی نسبت به نسخه اولیه می باشیم. در این پنل، دوربین های دوگانه از گوشه قاب به وسط هدایت شده اند و در بخش بالایی گوشی تعبیه شده اند. ضمنا قاب پشتی به گوریلاگلس ۵ مجهز است که بسیار مقاوم است و زیبایی خاصی به گوشی می بخشد.
نشان ریزر هم در وسط گوشی به خودنمایی پرداخته و همانطور که اشاره شد به رنگ های مختلفی درمی آید که بسته به شرایط گوشی، تغییرات چشم نوازی به همراه دارد. بررسی ها نشان داد می توان از گوشی ریزر فون ۲ با این ابعاد حتی با یک دست هم بهره برد و به همه قسمت های آن دسترسی داشت.
این گوشی جک هدفون ۳.۵ میلی متری نداشته و فقط از یک پورت USB-C بهره می برد. البته شرکت ریزر برای جبران این کمبود، یک تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلی متری را در جعبه گوشی جا داده است. از لحاظ اتصالات نیز ریزر فون ۲ نسبت به نسخه قبلی تفاوتی پیدا نکرده ست.
در پایین گوشی سوراخ میکروفون دیده می شود که اندکی دورتر از اسپیکرها و تقریبا نزدیک به USB-C حضور دارد. در سمت چپ و کناره دستگاه شاهد کلیدهای تنظیم صدا می باشیم که شکل و اندازه نامتعارفی دارند. این کلیدها کوچک و گرد بوده و با کلیدهای معمولی بزرگ و مستطیلی بسیار تفاوت دارند. در حقیقت به نظر می رسد شرکت ریزر برای پیشگیری از فشرده شدن تصادفی این کلیدها هنگام بازی، طراحی آن ها را به این نحو انجام داده است.
در سمت راست بدنه هم فقط کلید پاور تعبیه شده که سنسور اثر انگشت نیز در آن ادغام شده است. در حقیقت این خصوصیت را در ورژن قبلی ریزر هم دیده بودیم.
طراحی قسمت بالای نمایشگر ریزر فون ۲ نسبتا آشنا می باشد. در حقیقت مشابه قبل، از گوشه های منحنی نمایشگر و یا بریدگی بالای نمایشگر اثری نیست و هنوز اطراف نمایشگر حاشیه تقریبا ضخیم وجود دارد که سبب شده ظاهر گوشی غیر حرفه ای به نظر برسد.
البته این حالت تقریبا ناخوشایند، با مشاهده نمایشگر ۱۲۰ هرتزی در ذهن کاربر کاملا رنگ می بازد. در ادامه بررسی ظاهر گوشی ریزر فون ۲ به اسپیکرهای آن می رسیم که استریو بوده و نسبت به قبل بسیار قدرتمندتر شده اند. اسپیکرها اتمی بوده و هر یک با یک آمپلی فایر اختصاصی انرژی خود را به دست می آورند.
در حقیقت با این اسپیکرها کاربر می تواند صدای فیلم یا بازی بسیار با کیفیتی را تجربه کند. قابل ذکر است ریزر فون ۲ از استاندارد IP67 بهره می برد و در مدت نیم ساعت می تواند تا عمق یک متری آب را دوام بیاورد.
نمایشگر ۱۲۰هرتزی
بررسی ها نشان داد گوشی ریزر فون ۲ به نمایشگر ۵.۷۲ اینچی اولتراموشن ال سی دی با رزولوشن ۱۴۴۰*۲۵۶۰ پیکسل مجهز است و نسبت تصویر آن ۹: ۱۶ می باشد. تراکم پیکسلی این نمایشگر نیز برابر ۵۶۰ پیکسل در هر اینچ است. و آنچه در اینجا نقطه ضعف محسوب می شود نسبت تصویر نمایشگر است. این گوشی در زمان ارائه اش تنها اسمارتفون امریکا بود که نمایشگر آن از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره می برد.
قابل ذکر است در این گوشی برخی ویژگی های کلیدی مانند دقت رنگ ، کنتراست و روشنایی نمایشگر بهبود پیدا کرده است. میزان روشنایی نمایشگر کافی بوده و این اسمارتفون فقط ۳۰۰ نیت روشنایی ارائه می دهد که به لطف فناوری IZGO که در صفحه SHARP LCD پیشرفته بکار می رود، روشنایی نمایشگر ریزر فون ۲ به میزان قابل توجهی بهبود یافته است.
به این ترتیب بررسی ها نشان داد نمایشگر ریزر فون ۲ نسبت به مدل قبلی خود ۵۰ درصد روشن تر شده و روشنایی به ۵۸۰ نیت هم می رسد. احتمالا یکی از بهترین فاکتورهای ریزر فون ۲ نسبت به دیگر رقبا، تجهیز به نمایشگر بسیار کارآمد خواهد بود. ضمنا باید اشاره کرد نرخ نوسازی انعطاف پذیر بوده و می توان روی ۶۰-۹۰ یا ۱۲۰ هرتز آن را تنظیم کرد.
ناگفته نماند روشن ماندن نمایشگر ۱۲۰ هرتزی قطعا مصرف باتری را افزایش می دهد. چرا که این گوشی در هر ثانیه ۱۲۰ بار تصویر صفحه را تازه سازی می کند ولی قدرت تاثیر گذاری این نمایشگر به این جا محدود نشده و ریزر مدعی است که گوشی ریزر فون ۲ در زمان ارائه خود تنها اسمارتفونی بوده که از نتفلیکس برای HDR و صدای محیط ۵.۱، موفق به دریافت گواهینامه شده است.
دوربین دوگانه
بررسی ها نشان می دهد که در پنل پشتی گوشی ریزر فون ۲ دوربین های دوگانه ای حضور دارند که به لنز ۱۲ مگاپیکسلی واید و تله فوتو با دریچه دیافراگم های f/1.8 و f/ 2.6 مجهز هستند و در نمای روبرو نیز دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی مشاهده می شود. دوربین های اصلی با قابلیت فوکوس خودکار دوال پیکسل و ois و زوم دو برابری می توانند تصاویر قابل قبولی را به ثبت برسانند.
ضمنا این دوربین های دوگانه توانایی ضبط ویدیو۲۱۶۰p با نرخ ۶۰fps را دارند و در حالت اسولوموشن ویدیوی ۱۰۸۰p را با نرخ فریم ۱۲۰ fps ضبط می کنند. ریزر مدعی است که عملکرد دوربین های ریزر فون ۲ نسبت به نسل قبلی بهبود پیدا کرده و به خوبی از قابلیت hdr و عکاسی در نور کم پیشتیبانی می کند.
اما با توجه به بررسی ها می توان گفت عدم توجه به طراحی دوربین ها در ریزر فون ۲ جزو نقاط ضعف این اسمارتفون ،محسوب می شود؛ چرا که کیفیت لازم نسبت به رقبا را ندارند.
سخت افزار قوی
در این بخش به بررسی سخت افزار و مشخصات فنی گوشی ریزر فون ۲ خواهیم پرداخت. پردازنده این گوشی بر پایه تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ هشت هسته ای و پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۳۰ به پردازش می پردازد. هسته های این تراشه شامل ۴ هسته طلایی ۲.۸ گیگاهرتزی کایرو ۳۸۵ و ۴ هسته نقره ای کایرو ۳۸۵ با فرکانس کاری ۱.۷ گیگاهرتز می باشد.
گوشی گیمینگ قدرتمند ریزر فون ۲ با حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت ارائه می شود و می توان از طریق پورت میکرو اس دی حافظه آن را تا ۲ ترابایت ارتقا داد. به گفته ریزر پردازنده گرافیکی ریزر فون ۲ نسبت به نسل قبلی حدود ۳۰ درصد بهبود عملکرد گرافیکی پیدا کرده است.
از آنجا که گوشی های گیمینگ نسبت به اسمارتفون های معمولی و حتی پرچمدار، باید از نظر سخت افزاری عملکرد و مقاومت بیشتری داشته باشد بررسی ها نشان داد گوشی ریزر فون ۲ از تمام آن ها برخوردار است و حتی موفق شده از گوشی هایی مانند سامسونگ گلکسی اس ۹ هم از نظر اجرای بهتر و روان تر بازی موبایلی سبقت بگیرد.
قابل ذکر است تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ در نوع خود جزو بهترین پردازنده ها بوده و پشتیبانی از حافظه رم ۸ گیگابایت این امکان را فراهم می آورد تا بخش عظیمی از داده های مرتبط به اجرای بازی ها و برنامه های سنگین به حافظه موقت منتقل شده و در نتیجه سرعت عملکرد بیشتری نسبت به نسل قبل داشته باشد.
وضعیت پردازنده گرافیکی نیز بسیار خوب بوده و از فناوری HDR پشتیبانی می کند. حضور پورت یو اس بی سی و اسپیکرهای قدرتمند در دو طرف گوشی نیز سبب شده تا قابلیت اتصال کنترلرهای بازی هم فراهم باشد. جالب است بدانید در این گوشی نیز مانند سایر رقبایش قابلیت خنک سازی پردازنده وجود دارد.
به این ترتیب ریزر فون ۲ هرگز دچار گرما و خفگی نخواهد شد. البته در بررسی ها مشخص شد با حدود ۲۰-۳۰ دقیقه بازی، گوشی به شدت داغ می شود و باید چند دقیقه ای صبر کرد تا گوشی کمی سرد شده بعد به ادامه بازی پرداخت. تنها نکته قابل انتقاد در این بخش میزان حافظه داخلی کم آن است که نسبت به رقبایی مانند ایسوس ROG و گوگل پیکسل ۳ آنچنان جذاب نیست و می تواند کاربر را با مشکل کمبود فضای حافظه روبرو کند. البته حضور پورت میکرو اس دی این مشکل را حل خواهد کرد.
نرم افزار و باتری
در بررسی نرم افزاری گوشی ریزر فون ۲ مشخص شد که با اندروید Oreo 8.1 ارائه شده و برای آن بروز رسانی به نسخه ۹.۰ پای هم در نظر گرفته شده بود. ریزر مدعی است که کاربری اگر یک بار رابط کاربری عالی و نمایشگر ریزر فون ۲ را تجربه نماید هرگز به گوشی های دیگر با نمایشگر معمولی باز نمی گردد.
دقیقا همانند نسخه قبل این گوشی نیز با لانچر نوآ عرضه شده است که صفحه اصلی پیش فرض آن را با یک دسکتاپ قابل شخصی سازی عوض کرده و به جز این مورد ،بقیه موارد پیش فرض اندروید است. ریزر اپلیکیشن ریزر کورتکس را نیز ارائه کرده که جایگزین گیم بوستر می شود. این برنامه سبب بهینه سازی بازی ها، افزایش رزولوشن و نرخ فریم خواهد شد.
در ادامه باتری ریزر فون ۲ را مورد بررسی قرار می دهیم. این اسمارتفون برای تامین انرژی خود به باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی تکیه می کند و برای شارژ باتری شارژر بیسیم ۱۵ واتی و شارژ سریع ۲۴ واتی در نظر گرفته شده است. با استفاده از این شارژر در عرض نیم ساعت باتری از ظرفیت صفر به ۵۰ درصد می رسد.
باتری گوشی به اندازه ای قوی است که یک روز برای استفاده معمولی گوشی را همراهی کند ولی در صورت اجرای بازی با ۲ ساعت بازی به راحتی نیمی از ظرفیت باتری تمام می شود. ضمنا هر چند گوشی ریزر فون ۲ از قابلیت های جذابی مانند سخت افزار قوی و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی بهره می برد ولی این موارد برای باتری خوب نبوده و به شدت سبب داغ شدن آن می شوند.
ناگفته نماند یکی از جذاب ترین بخش های شارژر همگام سازی کروما آن با خود گوشی می باشد که برای آن هزینه جداگانه ای باید پرداخت شود.
در مجموع گوشی ریزر فون ۲ ویژگی های خوبی را با خود همراه کرده و قیمت آن در حد گوشی اقتصادی نبوده و البته خیلی گران قیمت هم محسوب نمی شود. این گوشی به خوبی می تواند به رقابت با دیگر گوشی های پرچمدار و هم رده خود بپردازد. و به جرات می توان آن را یکی از قدرتمندترین گوشی های گیمینگ بازار در زمان ارائه اش به شمار آورد.
منبع : آرگا