دسته ها
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

پرورش آستارانتیا ستاره گون و شرایط ویژه نگهداری این گیاه زیبا

  • ملیحه بال افکن
  • ۹ دی ۱۴۰۰
  • ۰

کاشت و پرورش آستارانتیا ستاره گون چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطاله این مقاله به راحتی با روش های کشت و نگهداری آن آشنا شوید.

به طور کلی گیاه آستارانتیا ستاره گون یکی از گیاهان معروف و علاقه مند به نور است که به خاطر رنگ و جلوه زیبایی که دارد مانند یک ستاره در فضا می درخشد. آستارانتیا ستاره گون به خاطر کاشت و پرورش راحتی که دارد مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به گل و گیاه قرار گرفته است.

آشنایی با نحوه پرورش آستارانتیا ستاره گون

بهتر است بدانید که اسم گیاه آستارانتیا ستاره گون در واقع از کلمه لاتین Aster به معنای ستاره گرفته شده است. این گیاه معمولا برای پرورش در محیط های خارج از منزل مانند باغچه ها مناسب است و گل های زیبا و خوش رنگ آن موجب شده تا واقعا مانند یک ستاره در هر فضایی درخشش داشته باشد. با این حال لازم است بدانید که نگهداری از آستارانتیا ستاره گون چندان سخت نیست و تنها بایستی آن را در یک محیط پر نور قرار دهید و خاک آن نیز از اوایل بهار تا پاییز مرطوب نگه دارید.

چگونگی پرورش آستارانتیا ستاره گون

این گیاه برای زنبور ها بسیار جذاب است و به همین خاطر اگر قصد نگهداری آن را دارید می توانید میزبان زنبور ها باشد. همچنین اگر در فضای آپارتمان هم زندگی می کنید می توانید با پرورش این گیاه طراوت را در فضای خانه تان ایجاد نمایید. گل های قرمز آستارانتیا مانند یاقوت سرخ با گل های سفیده تولید شده بسیار بی نظیر خواهد بود. این گل ها در گلبرگ های کوچک قرار می گیرند و اغالب بر روی ساقه های بی برگ بلند جوانه خواهند زد.

دستورالعمل کاشت و تکثیر

توجه داشته باشید که کاشت و تکثیر آسترانتیا ستاره گون معمولا از طریق کاشت بذر و یا تقسیم ساقه انجام می شود که برای انجام تقسیم آن بایستی در اوایل فصل پاییز یا اوایل فصل بهار اقدام نمایید.

همچنین برای تکثیر از طریق کاشت بذر نیز می توانید در فصل پاییز این کار را انجام دهید و پس از سرد شدن هوا آن ها را داخل خاک قرار داده و گرم نگه دارید.

دقت داشته باشید که هر چقدر دانه های کشت شده بزرگ تر باشند طول روند جوانه زنی نیز بیشتر خواهد بود و بذرها دیرتر جوانه خواهند زد.

دستورالعمل کاشت گیاه آستارانتیا

شرایط لازم برای نگهداری از گیاه

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید. به همین منظور در ادامه به بیان برخی از شرایط لازم جهت کاشت و پرورش آستارانتیا ستاره گون پرداخته ایم.

  • نور و دما:

با وجود اینکه آستارانتیا برای رشد ایده آل نیاز به نور کامل خورشید دارد اما جای نگرانی نیست چون این گیاه کاملا تطبیق پذیر است و می تواند در محیط سایه نیز رشد خوبی داشته باشد. معمولا توصیه می شود که گیاهتان را در نقطه ای قرار دهید که در طول ساعاتی از روز نور کافی را دریافت کند و در باقی روز نیز سایه کمی را تجربه نماید.

دقت داته باشید ه داشتن سایه برای این گیاه الزامی است زیرا مانع از سوختگی آن خواهد شد. با وجود اینکه آستارانتیا می تواند سرمای شدید زمستان و سایر شرایط دشوار محیطی را به خوبی تحمل کند اما هوای گرم و مرطوب برای آن خوشایند نیست و ترکیب رطوبت و گرمای شدید برایش مشکل ساز خواهد بود.

شرایط لازم برای مراقبت از گیاه

  • آبیاری:

این گیاه زیبا برای رشد و جلوگیری از بیماری های مختلف نیاز به خاکی مرطوب دارد و به همین خاطر بهتر است مطمئن شوید که در فصل های گرما گیاه را به خوبی آبیاری نمایید. بهتر است دفعات آبیاری را در طول فصل تابستان افزایش دهید زیرا در غیر اینصورت با پژمردگی برگ ها مواجه خواهید شد.

همچنین بایستی بستر گیاهتان را همیشه مرطوب نگه دارید چون آستارانتیا ستاره گون نمی تواند دوره طولانی خشکی را تحمل کند و به سرعت از بین خواهد رفت.

  • خاک و کوددهی:

به صراحت می توان گفت که آستارانتیا درون خاک رس غنی همراه با ترکیبات مخصوص گیاهان آپارتمانی رشد چشمگیری دارد و علاوه بر این ها خاک آن بایستی کمی اسیدی هم باشد. توصیه می شود که در روند پرورش گل آستارانتیا ستاره گون از زهکشی خاک آن غافل نشوید زیرا خاک گیاه باید بتواند به راحتی آب اضافی را از خود عبور دهد به گونه ای که گیاه در خیسی کامل قرار نگیرد.

چگونگی مراقبت از بستر گیاه آستارانتیا

در مورد کوددهی گیاه نیز می توان گفت که برای افزایش مواد معدنی خاک به آن برگ های خشک شده، کمپوست و یا دانه قهوه اضافه نمایید و برای بهینه کردن رشد گیاه بهتر است سطح خاک را با کمپوست و یا مالچ های طبیعی به صورت کامل بپوشانید تا رطوبت درون خاک باقی ماند. می توانید در روند پرورش آستارانتیا ستاره گون سالی یک الی دو مرتبه برای تقویت آن از کود متعادل استفاده نمایید.

  • آفات و بیماری های رایج:

با وجود اینکه آسارانتیا چندان مستعد آفات و بیماری ها نیست اما ممکن است گاهی اوقات مورد حمله حلزون ها  شته ها قرار بگیرد. از آنجایی که این آفات به برگ های گیاه علاقه شدیدی دارند بهتر است برگ های آن را به صورت مرتب چک کنید و در صورت وخیم بودن شرایط قطعا گیاهتان مورد حمله کپک های آردی قرار گرفته است.

آفات و بیماری های رایج گیاه

موارد مصرف آستارانتیا ستاره گون

همانطور که متوجه شدید آستارانتیا یکی از زیباترین گل ها برای سنگ فرش کردن باغچه است که می توانید آن را در قسمت زیرین درخت ها، حاشیه باغچه ها و نزدیکی پله ها بکارید تا زمین زیباتر شود.

امروزه از ریزوم و ساقه های این گیاه به منظور تهیه دارو و مقاصد پزشکی استفاده خواهد شد.

آستارانتیا را می توان یک گل شاخه بریده شدیدا مقاوم دانست که می تواند نقش مهمی در دسته گل ها ایفا کند.

معمولا روغن استخراج شده از گیاه آستارانتیا در ترکیبات شربت معده مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین از برگ های خشک شده آستارانتیا نیز می توانید در ترکیب داروهای گیاهی به عنوان یک محرک دستگاه گوارش و همچنین کمک به سیستم هضم غذا استفاده نمایید.

همچنین در مورد سمی بودن یا نبودن این گیاه نیز می توان گفت که آستارانتیا برای کودکان و حیوانات خانگی کاملا بی خطر است.

مزیت های پرورش آستارانتیا

در ادامه نیز می توانید با کلیک بر روی لینک های مقابل با نحوه پرورش گل زیپلین و پرورش گل شیشه شور نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *