بار دیگر با پرچمدار اقتصادی دیگری از شیائومی روبرو هستیم که با عنوان شیائومی ۱۱T پرو در قامت یک بالارده امکانات جذابی همچون نمایشگر باکیفیت، تراشه قوی و شارژ سریع ۱۲۰ واتی را در اختیار کاربر می گذارد. با بررسی شیائومی ۱۱T پرو بیشتر با این اسمارتفون آشنا می شوید.
بررسی شیائومی ۱۱T پرو یک پرچمدار اقتصادی
گوشی شیائومی ۱۱T پرو در سپتامبر ۲۰۲۱ به بازار معرفی و در ماه اکتبر روانه بازار شد. این اسمارتفون، پرچمدار اقتصادی دیگری از شرکت شیائومی می باشد که قصد دارد ارائه قدرتمندی از یک بالارده را به نمایش بگذارد. شیائومی ۱۱T پرو دوست داشتنی نمایشگر باکیفیت ۱۲۰ هرتزی، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، اسپیکرهای جذاب، تراشه قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ و از همه مهمتر باتری با فست شارژ ۱۲۰ واتی را در اختیار شما قرار می دهد.
در کنار این موارد برچسب اقتصادی مناسب شیائومی ۱۱T پرو نسبت به دیگر پرچمدارها آن را به محصولی با ارزش خرید بالا تبدیل نموده است. البته این اسمارتفون پرچمدار نواقصی هم دارد که از جمله آن ها عدم پشتیبانی از شارژ بی سیم، فقدان گواهی IP68 و عدم حضور OIS روی دوربین بوده و شیائومی ۱۱T پرو را پایین تر از پرچمداران قرار می دهد.
به هر حال شیائومی ۱۱T پرو با مشخصات جذابی که دارد یک پرچمدار واقعی می باشد و شیائومی امسال در تصمیمی پیشوند Mi را از ابتدای گوشی های خود برداشت و حالا این گوشی به همان نام شیائومی ۱۱T پرو شناخته می شود. شیائومی شرکتی است که هر ساله اسمارتفون های متنوعی را در رده های قیمتی مختلف به بازار روانه می کند.
شیائومی ۱۱T پرو از جنبه سخت افزاری به می ۱۱ آی پرچمدار اقتصادی دیگر این شرکت شبیه است ولی از نظر کیفیت ساخت و طراحی خود را با توان بیشتری به رده پرچمدارها نزدیک ساخته است. در ادامه با بررسی شیائومی ۱۱T پرو همراه ما باشید تا ببینیم این اسمارتفون با چه هدفی روانه بازار شده و چه قابلیت هایی را ارائه می دهد.
طراحی و کیفیت ساخت
در بررسی طراحی شیائومی ۱۱T پرو می توان گفت اگر از پنل پشتی به آن نگاه شود بسیار شبیه دیگر اعضای خانواده می ۱۱ است به ویژه در چیدمان لنزهای دوربین اصلی این شباهت فریاد می زند. البته در این بخش تفاوتی هم دیده می شود که در می ۱۱ ها شاهد بودیم.
قابی که برای لنزهای اصلی آن ها در نظر گرفته شده به شکل بیضی بوده ولی در شیائومی ۱۱T پرو از فرم بیضی خارج شده و زاویه دار است که به مستطیل شبیه تر می باشد. ماژول دوربین این گوشی دو سطحی بوده یک سطح میزبان فلش سه گانه ال ای دی و میکروفن سوم است و سطح دوم محل قرار گیری حسگرهای دوربین بوده که روی سطح اول جای گرفته و سبب ایجاد ضخامت بیشتر شده است.
این چینش هم موجب سر خوردن گوشی روی سطح را در پی دارد و هم ذرات گرد و غبار در حاشیه ماژول ها جمع می شود.
در بررسی گوشی شیائومی ۱۱T پرو از نمای جلو تفاوتی بین آن با سایر اعضای گوشی های شیائومی دیده نمی شود به ویژه که نمایشگر به صورت تخت طراحی شده است. ولی در پنل پشتی که از شیشه ساخته شده شیائومی ۱۱T پرو جلوه خوبی داشته و طراحی آن منحصر به فرد می باشد. برای گوشی شیائومی ۱۱T پرو رنگ های سفید، خاکستری و آبی آسمانی در نظر گرفته شده است که شیائومی در مراسم معرفی روی رنگ آبی آسمانی بسیار مانور داد.
حقیقتا نمی توان گفت شیائومی ۱۱T پرو به چه رنگی است چرا که هر زمان با تابش نور رنگ متفاوتی را از خود بازتاب می کند. این موضوع واقعا تحسین بر انگیز بوده البته اثرانگشت در پنل پشتی با رنگ مات برجای می ماند ولی خیلی به چشم نمی آید. شیائومی ۱۱T پرو با ابعاد ۸.۸*۷۶.۹*۱۶۴.۱ میلی متر و وز ۲۰۴ گرم چندان سبک محسوب نمی شود. از سوی دیگر برای دسترسی به همه بخش های نمایشگر باید حتما از دوست کمک گرفت یا گوشی را مرتب در دست جابجا کرد.
البته شیائومی برای خوش دست بودن گوشی لبه های قاب پشتی را به صورت خمیده لحاظ کرده که این خمیدگی زیاد نبوده ولی تا حدودی به بهتر جای گرفتن در دست کاربر کمک می کند. فریم گوشی از آلومینیوم بوده ولی فریم بالا با شیشه همراه شده و فریم پایین با برشی همانند بخش بالایی می باشد.
این موارد سبب شده اند که از خط های آنتن روی فریم دستگاه خبری نبوده و ظاهر گوشی جذاب تر شود. نمایشگر ۶.۶۷ اینچی حاشیه های باریکی داشته و حدود ۸۵ درصد از فضای جلو را به خود اختصاص داده است. حفره دوربین سلفی هم مانند همیشه بالای نمایشگر حضور داشته و بلندگوی مکالمه نیز خود را به حاشیه بالای نمایشگر رسانده است.
شیائومی برای محافظت از نمایشگر اولد شیائومی ۱۱T پرو آن را با گوریلاگلس ویکتوس پوشش داده است. در مجموع شیائومی در این گوشی از رسوم طراحی اسمارتفون های بالا رده پیروی کرده و پنل پشتی شیائومی ۱۱T پرو را به شیشه مجهز کرده که زیبایی آن را دوچندان کرده است. از سویی این موضوع سبب سر خوردن گوشی از دست و نمایان شدن آثار لک و چربی روی آن می گردد.
فریم آلومینیومی گوشی مات و خمیده بوده و در مدل خاکستری بدنه و فریم دستگاه یک رنگ هستند. قسمت های بالا و پایین قاب بر عکس کناره ها براق و تخت می باشد. در سمت پایین گوشی پورت سیمکارت، میکروفن مکالمه، پورت تایپ سی ۲ و یکی از اسپیکرهای اصلی دیده می شود. قابل ذکر است پورت سیمکارت میزبان دو سیمکارت نانو خواهد بود.
در سمت بالای دستگاه اسپیکر دوم کنار میکروفون دوم و پورت اینفرارد دیده می شود. شیائومی روی این بخش بالای فریم را با شیشه پوشانده و این موارد را در آن تعبیه کرده است. اطراف این پوشش شیشه ای اندکی تیز است که هنگام لمس حس خوبی را انتقال نمی دهد.
در سمت راست کلیدهای پاور و ولوم دیده می شود که کلید پاور با سنسور اثر انگشت ادغام شده است. عملکرد سنسور اثر انگشت بسیار خوب بوده و تعبیه آن در جای مناسب دسترسی راحتتر را به دنبال دارد. و در نهایت روی فریم سمت چپ از کلید و پورت هیچ خبری نیست. و این سمت کاملا خالی است.
نمایشگر ۱۲۰ هرتزی
در این بخش به بررسی نمایشگر گوشی شیائومی ۱۱T پرو می پردازیم. شیائومی برای این اسمارتفون نمایشگر ۶.۶۷ اینچی اولد با تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر اینچ و رزولوشن فول اچ دی را در نظر گرفته است. این نمایشگر با نسبت تصویر عریض ۲۰:۹ نرخ نوسازی ۶۰ ،۹۰ و ۱۲۰ هرتزی را ارائه می دهد که به دلخواه خود می توانید از منوی تنظیمات یکی از دو نرخ تازه سازی را انتخاب کنید.
متاسفانه نرخ نوسازی تطبیقی نبوده و این امر سبب می شود که با انتخاب رفرش ریت ۱۲۰ هرتز، مصرف باتری افزایش پیدا کند. همانگونه که از نمایشگرهای اولد انتظار می رود رنگ مشکی در این پنل به خاطر خاموش شدن نور پیکسل ها بسیار عمیق بوده تا کنتراست بی نهایت را ارائه دهد.
اگر اسلایدر روشنایی روی صفر درصد قرار گیرد، نمایشگر شیائومی ۱۱T پرو حدود ۲.۳ نیت روشنایی عرضه می دارد. به این ترتیب خیال شما از بابت کار با گوشی در محیط های تاریک آسوده خواهد بود. البته اگر پروفایل رنگی روی حالت استاندارد قرار بگیرد. پنل ۱۰ بیتی این گوشی توانایی نمایش یک میلیارد رنگ را داشته و این امر سبب تفکیک رنگی به بهترین کیفیت می شود تا گستره رنگی جذابی را فراهم آورد.
هرچند نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی نمایشگر شیائومی ۱۱T پرو جزو جذاب ترین قسمت های گوشی می باشد ولی با توجه به بررسی ها می توان گفت پشتیبانی از دالبی ویژن مهمترین ویژگی است که کمک کرده این اسمارتفون در محدوده گوشی های پرچمدار قرار بگیرد. این فناوری سبب می شود رنگ ها با دقت و جزئیات بیشتری تولید گردند.
در بخش روشنایی بررسی ها حاکی از آن است نمایشگر شیائومی ۱۱T پرو روشنایی خوبی داشته هر چند در مقایسه با دیگر گوشی های پرچمدار کم می باشد ولی در محیط بسته بی شک به استفاده از حداکثر روشنایی نیاز نبوده و در محیط باز نیر شاهد محتوایی خوانا و بدون مشکل هستید.
از نظر کیفیت نیز به نمایشگر این گوشی ایرادی وارد نبوده و رنگ ها بسیار زنده و جذاب نمایش داده می شوند و ضمنا عمق بالای رنگ مشکی سبب شده در محیط تاریک هم به راحتی از محتوای نمایشگر بهره بگیرید. از نظر شفافیت هم صفحه ای کاملا شفاف ارائه شده که محتوا را تمیز و دوست داشتنی در حد و اندازه یک پرچمدار تمام عیار به نمایش می گذارد.
اسپیکر های قدرتمند
بی شک یکی از نقاط قوت گوشی شیائومی ۱۱T پرو اسپیکرهای قدرتمند هارمان کاردن می باشند که در بررسی ها مشخص شد حجم صدای فوق العاده ای را به نمایش می گذارند. به نحوی که می توان در فضای خانه و برای چند نفر موسیقی پخش کرد. تفکیک صداها بخصوص برای سازهای الکترونیک به خوبی صورت گرفته و بیس ها کوبنده می باشد. قابل ذکر است اگر دوست داشته باشید با اسپیکرها به پادکست یا کتاب صوتی گوش بسپارید شیائومی ۱۱T پرو قطعا شما را ناامید نمی کند.
نرم افزار و سخت افزار
در این بخش ابتدا به بررسی نرم افزاری شیائومی ۱۱T پرو می پردازیم. این گوشی با پوسته اختصاصی MIUI 12.5 مبتنی بر اندروید ۱۱ به بازار ارائه می شود. ضمنا اپلیکیشن های گوگل و برخی ابزارهای کاربردی هم روی گوشی نصب شده و خوشبختانه شاهد اپ های متفرقه پیش فرض نصب شده روی گوشی نیستیم.
بیشتر این برنامه ها را هم می توان به آسانی حذف کرد. قابل ذکر است شیائومی قول داده شیائومی ۱۱T پرو با سه بروز رسانی قطعی سیستم عامل همراه باشد و تا ۴ سال آپدیت های امنیتی آن را منتشر نماید. این لانچر همه قابلیت هایی را که بیشتر روی دیگر گوشی های شیائومی شاهد بودیم در این گوشی هم ارائه می دهد.
در ادامه سخت افزار و عملکرد شیائومی ۱۱T پرو را مورد بررسی قرار می دهیم. در این باره می توان گفت بی شک نقطه قوت شیائومی ۱۱T پرو قلب تپنده آن یعنی اسنپدراگون ۸۸۸ می باشد. این تراشه پرچمدار کوالکام با معماری ۵ نانومتری سامسونگ ارائه می شود و یکی از نقاط مشترک شیائومی ۱۱T پرو با اعضای خانواده اش یعنی شیائومی می ۱۱i و می ۱۱ محسوب می شود.
تراشه مذکور از آخرین استانداردهای ارتباطی پشتیبانی داشته و علاوه بر اتصال ۵G دوبانده از وای فای ۶ و بلوتوث ۵.۲ هم بهره می برد. این تراشه ۸ هسته ای با چینش ۴+۳+۱ می باشد که از یک هسته قدرتمند با فرکانس کاری ۲.۸۴ گیگاهرتز کورتکس ایکس ۱ و سه هسته کورتکس A87 با فرکانس ۲.۴۲ گیگاهرتز و چهار هسته کم مصرف کورتکس A55 با حداکثر فرکانس ۱.۸۰ گیگاهرتز بهره می برد.
تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ توان پردازش فوق العاده بالایی داشته و پردازشگر گرافیکی آدرنو ۶۶۰ آن را همراهی نموده و عهده دار پردازش های گرافیکی می باشد. بی شک اجرای بازی روی این گوشی دوست داشتنی جذاب می باشد. شیائومی ۱۱T پرو اجرای بازی ها را با کیفیت بالا و روان فراهم می آورد.
ضمنا از تاخیر و لگ هم خبری نخواهد بود و تنها نقطه قابل انتقاد همانند شیائومی می ۱۱ اولترا، بالا رفتن دمای گوشی پس از گذشت چند دقیقه و دائما کم و زیاد شدن نور نمایشگر می باشد با وجودی که حالت خودکار نمایشگر خاموش بوده تا دما تنظیم شود و به اجزای داخلی گوشی صدمه ای وارد نشود که احتمالا برای گیمرها جالب نخواهد بود.
در پایان قابل ذکر است شیائومی ۱۱T پرو با حافظه رم ۸/۱۲ و حافظه های داخلی ۱۲۸/۲۵۶ ارائه می شود و فاقد درگاه کارت حافظه برای ارتقای حافظه داخلی می باشد.
دوربین و باتری
شیائومی ۱۱T پرو از ترکیب دوربین سه گانه در پنل پشتی بهره می برد که شامل لنزهای واید ۱۰۸ مگاپیکسلی ایزوسل ساخت سامسونگ، لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی ساخت سونی با فوکوس ثابت و حالت نایت مود و لنز تل ماکرو ۵ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ با فوکوس خودکار می باشد. دوربین سلفی نیز با لنز ۱۶ مگاپیکسلی ارائه می شود. به این ترتیب از دوربین تله فوتو خبری نیست.
با دوربین های شیائومی ۱۱T پرو می توانید در شرایط نوری مناسب ، عکس های خوبی را به ثبت برسانید که دارای جزئیات و کنتراست خوبی هستند.
قابل ذکر است شیائومی ۱۱T پرو برای تامین انرژی خود به باتری ۵ هزار میلی آمپرساعتی متکی بوده که از شارژر عظیم ۱۲۰ واتی بهره می برد. این شارژر در عرض ۱۸-۲۰ دقیقه باتری را از صفر به صد درصد شارژ می رساند. باتری شیائومی ۱۱T پرو می تواند در کاربری روزانه مانند وبگردی و چک کردن شبکه های اجتماعی حدود ۱۰ ساعت انرژی گوشی را فراهم آورد.
به این صورت اگر روزی ۵ ساعت از گوشی استفاده کنید حدود یک و نیم تا دو روز به شارژ مجدد شیائومی ۱۱T پرو نیاز پیدا نخواهید کرد. در مجموع باتری شیائومی ۱۱T پرو عملکرد نسبتا خوبی از خود نشان داده و می توان در استفاده معمولی یک روز کامل روی آن حساب کرد.
منبع : آرگا