گوشی نوکیا G300 یک اسمارتفون ارزان قیمت است که از شبکه ۵G پشتیبانی می کند و با قیمت پایه ۱۹۹ دلار عرضه شد. با بررسی گوشی نوکیا G300 همراه ما باشید تا بدانید چه امکانات و قابلیت های دیگری با خود همراه کرده است.
بررسی اجمالی گوشی نوکیا G300
گوشی های برند نوکیا همواره برای مردم کشور ما شناخته شده هستند و نخستین برند محبوب در ایران بود که با تجربه فروش بسیار بالا توانست سهم نسبتا بزرگی از بازار کشور را در دست بگیرد. این برند در اکتبر ۲۰۲۱ گوشی ارزان قیمت (۱۹۹دلار) نوکیا G300 را با قابلیت اتصال به اینترنت ۵G به بازار معرفی کرد که در رده اسمارتفون های میان رده به بالا جای می گیرد.
گوشی مذکور در بازار امریکا رونمایی شد و با مشخصات میان رده، قیمت مناسب و رقابتی را ارائه داد. قابل ذکر است نوکیا G300 با سیستم اعتباری یا پیش پرداخت برای دو اپراتور مجازی تراک فون و استریت تالک وایرلس عرضه شده است و ظاهرا ارزان ترین گوشی فایو جی برند نوکیا محسوب می شود که با قیمت ۱۹۹ دلار نظر خریداران زیادی را به خود متمایل می کند.
این اسمارتفون در این رنج قیمتی بالطبع بالاترین مشخصات پردازشی و مولتی مدیا را ارائه نخواهد داد ولی همچنان روی کاغذ ارزش بالایی را در ازای یک قیمت رقابتی ارائه می دهد. در ادامه به بررسی اجمالی نوکیا G300 می پردازیم تا ببینیم این گوشی فایو جی چه قابلیت ها و امکانات دیگری ارائه می دهد.
طراحی و نمایشگر
بررسی ها نشان می دهد طراحی گوشی نوکیا G300 با سایر گوشی های نوکیا (در سال ۲۰۲۱ )در این سطح؛ چندان تفاوتی نداشته و تمام المان های قبلی از جمله شکل دایره ای لنزهای دوربین در پنل پشتی، حاشیه بزرگ پایین نمایشگر با نشان نوکیا و ناچ قطره ای بالای این مدل نیز مجددا تکرار شده است.
در یک نگاه می توان گوشی نوکیا G300 را نسخه دیگری از G50 تلقی کرد که بعضی مشخصات آن مانند سایز نمایشگر، وضوح دوربین اصلی و ظرفیت باتری با کاهش مواجه شده اند. این گوشی با ابعاد ۹.۳*۷۸.۴*۱۶۹.۴ میلی متر و وزن ۲۱۰ گرم تقریبا سبک و خوش دست ارزیابی می شود.
در وارسی نمایشگر گوشی نوکیا G300 هم شاهد نمایشگر ۶.۵ اینچی ال سی دی با وضوح اچ دی پلاس (۷۲۰*۱۶۰۰ پیکسل) می باشیم که تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل در هر اینچ را ارائه می دهد. که با این ارقام کیفیت فوق العاده ای از نمایشگر انتظار نمی رود. نوکیا G300 نسبت به نمونه تقریبا هم قیمتی مانند وان پلاس نورد N200 با نمایشگر ۹۰ هرتزی در سطح پایین تری قرار می گیرد.
این نمایشگر حدود ۷۷.۳ درصد پنل جلویی گوشی را به خود اختصاص داده و در بالای آن یک بریدگی وی شکل تعبیه شده که میزبان دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی است. که ظاهر تفاوت زیادی با G50 ندارد و به جز عکس برداری برای تشخیص چهره و بازگشایی قفل نیز کاربرد دارد. در ضمن حاشیه های زاید اطراف نمایشگر نیز تاحدودی زیاد ولی قابل قبول می باشد.
قابل ذکر است گوشی نوکیا G300 از سنسور اثرانگشت بهره می برد و برای آن قابلیت بازگشایی قفل با سنسور تشخیص چهره نیز در نظر گرفته شده است. سنسور اثر انگشت در لبه سمت راست دستگاه و روی کلید پاور تعبیه شده و با این کار ظاهر یک پارچه پنل پشتی تحت تاثیر منفی حضور این سنسور نیست.
دوربین سه گانه
در پنل پشتی گوشی نوکیا G300 شاهد به کار گیری دوربین های سه گانه ای هستیم که شامل لنزهای ۱۶ مگاپیکسلی واید با دریچه دیافراگم F/1.8، لنز ۵ مگاپیکسلی اولتراواید با دریچه دیافراگم F/2.2 و لنز ۲ مگاپیکسلی سنجش عمق با گشودگی دیافراگم F/2.4 می باشند.
این دوربین ها را یک فلش ال ای دی همراهی می کند. و به قابلیت تصویربرداری HDR و پانوراما مجهز هستند. از قابلیت های ارائه شده برای دوربین اصلی هم باید به لرزه گیر دیجیتال، سیستم صدای فراگیر OZO، حذف کننده نور اشاره نمود.
با این دوربین ها می توان تصاویر قابل قبولی را به ثبت رساند و با آن ها می توان فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل انجام داد. دوربین سلفی نوکیا G300 نیز به یک لنز ۸ مگاپیکسل واید مجهز است که با آن نیز می توان به فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل اقدام کرد.
پردازنده و باتری
بررسی ها نشان می دهد گوشی نوکیا G300 به یکی از ارزانترین پردازنده های شرکت کوالکام یعنی تراشه هست هسته ای اسنپدراگون ۴۸۰ فایو جی مجهز است که بر پایه معماری ۸ نانومتری نیز بنا شده است. هسته های تراشه مذکور فرکانس کاری ۱.۸-۲ گیگاهرتز را ارائه می دهند. که شامل دو هسته دو گیگا هرتزی کورتکس ای ۷۶ و شش هسته ۱.۸ گیگاهرتزی ای ۵۵ می باشند.
پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۱۹ نیز وظیفه پردازش های گرافیکی را بر عهده دارد. برای گوشی حافظه رم تنها ۴ گیگابایت در نظر گرفته شده است و حافظه داخلی قابل ارتقای آن نیز فقط در یک ورژن ۶۴ گیگابایتی ارائه می شود. همانطور که اشاره شد گوشی نوکیا G300 از قابلیت اتصال شبکه فایو جی پشتیبانی می کند که با توجه به رنج قیمتی دستگاه از نوع کم سرعت تر ولی با پوشش گسترده تر ساب- ۶ گیگاهرتز می باشد. قابل ذکر است سیستم عامل نوکیا G300 نیز بر پایه اندروید ۱۱ ارائه می شود.
در وارسی باتری گوشی مذکور باید اشاره کرد که نوکیا G300 به باتری با ظرفیت قوی ۴.۴۷۰ میلی آمپر ساعتی لیتیوم پلیمری مجهز شده است که در کمتر میان رده ای شاهد آن بوده ایم. البته این ظرفیت باتری نسبت به جی ۵۰ و همتای وان پلاسی اش یعنی N200 با کاهش ۲۳۰ میلی آمپر ساعتی مواجه شده است.
به گفته شرکت سازنده دوام باتری نوکیا G300 تحت شرایط خاص به دو روز هم می تواند افزایش یابد و شارژر ارائه شده با آن هم ۱۸ واتی (فست شارژ) است. ناگفته نماند نوکیا G300 از قابلیت جک هدفون ۳.۵ میلی متری پورت یو اس بی تایپ سی، جی پی اس دو بانده و اتصال NFC هم پشتیبانی می کند.
در پایان از همراهی شما عزیزان سپاس گزاریم و پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با سایر گوشی های برند نوکیا روی لینک های بررسی گوشی نوکیاG10، گوشی نوکیا ۳.۴ و گوشی نوکیاG20 کلیک کنید.
منبع : آرگا