دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی نوکیا g20 گوشی نسل پنجمی و میان رده خوش ساخت

  • شیوا فهیمی
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰
  • ۰

نوکیا g20 گوشی میان رده ساده و خوش ساختی است که با طراحی شیک در آوریل ۲۰۲۱ به بازار عرضه شد. این گوشی ارزش خرید بالایی داشته و از باتری ۵۰۵۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد. با بررسی نوکیا g20 همراه ما باشید.

در ۸ آوریل ۲۰۲۱ دو گوشی نسل پنجمی و میان رده شرکت نوکیا با اسامی g10 و g20 به بازار معرفی شد. این گوشی ها با امکانات فوق العاده و قیمت رقابتی ارائه شدند. در این مطلب گوشی نوکیا g20 را مورد بررسی قرار می دهیم.

بررسی گوشی میان رده و اقتصادی نوکیا g20

ورود گوشی های اقتصادی نوکیا به بازار جهانی بسیار هیجان انگیز بوده و این شرکت در روز پنج شنبه ۸ آوریل ۲۰۲۱ ( فروردین ۱۴۰۰) از دو گوشی نسل پنجم و اقتصادی خود رونمایی کرد. این اسمارتفون ها با اسامی نوکیا g10 و g20 از امکاناتی فوق العاده برخوردار بوده و قیمت رقابتی هم برای آن ها در نظر گرفته شد.

در این مطلب به بررسی گوشی نوکیا g20 می پردازیم. این گوشی میان رده و اقتصادی ارزش خرید بالایی داشته و از ویژگی های برجسته آن می توان به هوش مصنوعی در بهینه نمودن باتری ۵۰۵۰ میلی آمپر ساعتی و دوربین ۴۸ مگا پیکسلی اشاره کرد. اغلب این ویژگی ها در گوشی های میان رده با قیمت بالاتر مشاهده می شود ولی نوکیا آن ها را در یک گوشی اقتصادی جای داده تا رقابت شدیدی با دیگر گوشی ها داشته باشد.

به عبارتی شرکت نوکیا همچنان، بر روی بازار گوشی های میان رده تمرکز داشته و به این ترتیب هر ساله شاهد طراحی و ارائه میان رده های این شرکت هستیم. در فروردین امسال گوشی g20 با قیمت ۱۹۰ دلار رونمایی شد. این برچسب قیمتی برای میان رده ای با مشخصات سخت افزاری این چنینی عدد خوبی محسوب می شود. در ادامه با بررسی نوکیا g20 همراه ما باشید.

محتویات جعبه

درون جعبه نوکیا g20 علاوه بر خود گوشی شاهد شارژر، قاب محافظ و هندزفری همیشگی آن هستیم که کیفیت صدای بسیار بالایی نداشته ولی برای یک میان رده خوب ارزیابی می شود. شارژر موجود درون جعبه محصول، ۱۰ واتی می باشد که همراه با کابل یو اس بی به تایپ یو اس بی سی به شارژ گوشی می پردازد.

ناگفته نماند دفترچه راهنما و دیگر ملحقات گوشی نیز درون جعبه دیده می شود و  در کل جعبه گشایی نوکیا g20 حس خوبی القا می کند.

طراحی ساده و شیک

با توجه به بررسی ظاهر نوکیا g20 می توان گفت که طراحی بسیار ساده و شیکی دارد. این گوشی در دو رنگ سفید(الهام گرفته از یخچال های طبیعی) و آبی سیر(الهام گیری از رنگ شب) ارائه می شود. از این رو بسته به سلیقه خود می توانید یکی از این دو رنگ را انتخاب کنید.

البته همه کشورها این دو رنگ را ندارند و باید موقع خرید به یکی از این رنگ ها بسنده کنید. بدنه نوکیا g20 با شیار هفت رنگ یا اصطلاحا رنگین کمانی محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. این گوشی زاویه های مختلف نور را به بازی گرفته و رنگ های مختلفی را ساطع می کند. از فیروزه ای تا سرخابی و در زوایه های مورب به بنفش تیره می زند.

پنل پشتی گوشی از پلاستیک ساخته شده و با لایه ای مات و ضد خش پوشش داده شده که در مقابل جذب لکه و اثر انگشت مقاوم می باشد و یکی از بهترین انتخاب هایی است که نوکیا تاکنون داشته است. فریم گوشی آلومینیومی است که می تواند در برابر ضربات بهترین گزینه باشد.

در قسمت بالای دستگاه شاهد حفره جک ۳.۵ میلی متری هدفون و میکروفون دوم هستیم که تا حد امکان صداهای اضافی را هنگام مکالمه حذف می کند. میکروفون اصلی و بلندگوی فضایی گوشی نوکیا g20 در پایین دستگاه تعبیه شده تا از دیدن فیلم نهایت لذت را ببرد. در لبه پایین علاوه بر میکروفون اصلی، پورت شارژ تایپ سی، اسپیکر تعبیه شده است.

در لبه سمت راست دستگاه کلیدهای ولوم و پاور حضور دارند که کلید پاور با سنسور اثر انگشت ادغام شده است. در سمت چپ نیز شیار سیمکارت و کارت حافظه به همراه کلید دستیار صوتی گوگل دیده می شود.

بررسیها نشان می دهد کیفیت ساخت نوکیا g20 هم خوب بوده به طوری که همه المان ها سر جای خود قرار دارند. در مجموع با در دست گرفتن این گوشی و استفاده از آن حس خوب و راحتی خواهید داشت و می توانید مدت طولانی از آن بهره ببرید. کلیدها بازخورد خوبی در کلیک داشته و تمیز کردن پنل پشتی هم آسان می باشد.

سنسور اثر انگشت نیز سریع و قابل اعتماد می باشد و فقط یک ایراد جزئی به نوکیا g20 وارد است و آن اندکی لرزش گوشی با قرارگیری روی سطح میز می باشد. البته این مشکل را می توان با خرید یک قاب محافظ حل کرد.

عملکرد خوب سنسور اثر انگشت

سنسور اثر انگشت نوکیا g20 عملکرد خوبی داشته و سرعت کاملا خوبی دارد. تنها انتقادی که به این بخش وارد می شود این است که به خاطر قرارگیری این سنسور در کناره گوشی وقتی نوکیا g20 را در دست گرفته و در حال حمل آن باشید، سنسور شروع به فعالیت کرده و با ویبره دادن به شناسایی اثر انگشت می پردازد.

در ضمن می توانید علاوه بر قابلیت امنیتی اثر انگشت از قابلیت تشخیص چهره نیز برای احراز هویت در نوکیا g20 بهره بگیرید. و همان طور که اشاره شد اگر به استفاده از دستیار صوتی هوشمند گوگل علاقمند هستید، می توانید با کمک کلیدی که برای این امر در لبه چپ دستگاه تعبیه شده از این قابلیت نیز استفاده نمایید. سریعا پس از فشردن این کلید ، دستیار صوتی گوگل اجرا شده و می توانید به آن دستور بدهید.

نمایشگر خوب و قابل قبول

در این بخش به بررسی نمایشگر گوشی نوکیا g20 می پردازیم. برای این اسمارتفون نمایشگر ۶.۵۲ اینچی از نوع IPS LCD در نظر گرفته شده است و نوکیا g20 از معدود گوشی های اقتصادی می باشد که وضوح را ۷۲۰*۱۶۰۰ پیکسل ارائه می دهد. در ضمن این گوشی با نسبت تصویر ۲۰:۹ تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل در هر اینچ را به ارمغان می آورد.

در بالای نمایشگر شاهد بریدگی قطره مانندی هستیم که برای میزبانی دوربین سلفی تعبیه شده است. این نمایشگر حدود ۸۲ درصد نمای جلوی گوشی نوکیا g20 را به خود اختصاص می دهد و تجربه کاربری خوبی دارد که برای یک گوشی میان رده قابل قبول ارزیابی می شود.

نباید اصلا از این نمایشگر انتظاری فراتر داشت. در ضمن میزان روشنایی صفحه نمایش چندان تعریفی نداشته و در نور زیاد یا فضای باز و زیر نور مستقیم خورشید برای استفاده از آن با مشکل مواجه می شوید. در مجموع اگر بخواهیم نمره ای برای نمایشگر گوشی نوکیا g20 در نظر بگیریم در حد رفع نیاز روزانه کاربر، نمره قبولی می گیرد.

رابط کاربری ساده و روان

در بررسی نرم افزاری گوشی نوکیا g20 باید اشاره کرد که سیستم عامل آن بر پایه اندروید ۱۱ و رابط کاربری اندروید وان می باشد. نوکیا محصول جدید خود را با همان رابط کاربری ساده و همیشگی خود عرضه نموده است. این رابط کاربری به اندروید خام بسیار نزدیک بوده و تجربه کاربری ساده و روانی دارد.

به لطف سبک بودن این لانچر به راحتی و بدون تاخیر می توانید بین منوها و صفحات جابجا شوید. سادگی و عدم پیچیدیگی رابط کاربری سفارشی اندروید وان سبب شده برای همه افراد جامعه مناسب باشد. نوکیا مدعی است که تا دو سال برای این گوشی بروز رسانی ارائه می دهد که این موضوع ارزش خرید گوشی نوکیا g20 را بالا می برد و برای افرادی که دوست دارند تا چند سال از آن به عنوان گوشی اصلی بهره ببرند مناسب خواهد بود.

ولی رابط کاربری نوکیا g20 ویژگی ها و شخصی سازی های زیادی ارائه می دهد و کار کردن با گوشی را لذت بخش می سازد. از همه مهمتر محیط کاربری آن زیبا به نظر می رسد و می توان بسته به سلیقه خود آن را تغییر داد. این لانچر تکامل یافته و بالغ بوده و هر آنچه نیاز داشته باشید را در اختیار شما می گذارد.

ناگفته نماند حسگر گوشی واقعا عالی بوده و هنگام کار با آن مشکلی نخواهید داشت. در ضمن حسگر طوری طراحی شده که موقع حمل اگر به اشتباه انگشتان شما روی اسکنر قرار بگیرد به رمزگشایی نمی پردازد. در بررسی نرم افزاری صورت گرفته از نوکیا g20 هیچ تاخیر یا هنگی گزارش نشده ولی کمی از حد انتظار کندتر ظاهر شده است. که البته با توجه به قیمت گوشی نمی توان آن را ایراد جدی تلقی کرد.

بهترین پردازنده

در این بخش مشخصات سخت افزاری نوکیا g20 را مورد بررسی قرار می دهیم. این گوشی جزو معدود دستگاه هایی می باشد که به چیپست مدیاتک هلیو g35 مجهز شده است. این پردازنده بهترین پیشنهاد سازنده چینی می باشد که در یک گوشی میان رده به کار گرفته شده است.

تراشه اصلی با معماری ۱۲ نانومتری، هشت هسته ای بوده که شامل چهار هسته کورتکس a53 با توان پردازشی ۲.۳ گیگاهرتز و چهار هسته کورتکس a53 با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز می باشد. این تراشه را پردازنده گرافیکی power VR GE8320 همراهی می کند. این پردازنده با این ویژگی مانند همه چیپست های گران قیمتی می باشد که از سال ۲۰۲۱ به گوشی های همراه راه پیدا کرده اند.

دوربین خوب

تجربه عکاسی با نوکیا g20 را مورد بررسی قرار می دهیم. این گوشی از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم F/1.8 و PDAF بهره می برد. لنز اولتراواید برای گوشی های میان رده کاملا معمولی، اما برای گوشی هایی که اقتصادی هم باشند بسیار عالی می باشد.

لنز اولتراواید در این گوشی ۵ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/2.8 بوده که میدان دید ۱۲۰ درجه را در اختیار گذاشته که نسبتا وسیع می باشد. دو دوربین دیگر هر یک لنز ۲ مگاپیکسلی داشته و عملا یکی از آن ها قابلیت استفاده دارد. این لنز ماکرو بوده و برای عکاسی کلوزآپ و تصویربرداری سوژه ها از فاصله نزدیک به کار می رود.

کاربرد سنسور دیگر برای سنجش عمق و عکاسی پرتره می باشد. به این ترتیب دوربین های نوکیا g20 شامل لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، لنز اولتراواید ۵ مگا پیکسل و دو لنز ۲ مگا پیکسل عمق و ماکرو هستند که وظیفه تصویربرداری را بر عهده دارند. عکس های ثبت شده با این دوربین ها برای یک میان رده قابل قبول بوده و عملکرد خوبی دارند.

رنگ ها در تصاویر ثبت شده با این گوشی کمی دور از واقعیت هستند و رابط کاربری دوربین نوکیا g20 از حالت های پرتره، عکاسی شب، پانوراما، عکاسی و فیلمبرداری برخوردار است که همگی خوب هستند. نکته جالب در رابط کاربری دوربین این گوشی آن است که در حالت فیلمبرداری قابلیت حذف صدای باد گنجانده شده است. البته تاثیر چندانی ندارد.

در ادامه به دوربین سلفی گوشی نوکیا g20 می رسیم. این دوربین با لنز ۸ مگا پیکسل و دیافراگم F/2.1  سلفی های قابل قبولی را به ثبت می رساند. مشابه دوربین اصلی امکان تصویربرداری با کیفیت ۱۰۸۰ و ۳۰ فریم برای آن فراهم شده است و عکس های ثبت شده با دوربین سلفی همانند دوربین اصلی بوده و نباید در این زمینه توقع زیادی از یک گوشی اقتصادی داشت.

نکته مثبتی که در رابط کاربری دوربین سلفی وجود دارد قابلیت بهبود زیبایی در تصاویر سلفی می باشد که تا ۱۰ مرحله می توان شدت آن را تغییر داد. در ضمن برای این دوربین حالت های پرتره، نایت مود نیز در نظر گرفته شده است.

باتری فوق العاده

احتمالا برای شما جای تعجب نباشد که گوشی نوکیا g20 تست باتری را با موفقیت طی کرده و از باتری فوق العاده ۵۰۵۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد. این باتری به همراه تراشه بسیار کارامد ۱۲ نانومتری ترکیبی عالی ایجاد می کنند و گوشی را برای تایم طولانی روشن نگه می دارند.

اطمینان داشته باشید که هر سه روز یک بار به شارژ مجدد گوشی نیاز پیدا می کنید و در بالاترین حد کاربری باتری آن تا یک روز کامل جوابگوی نیاز گوشی خواهد بود. ۱۴۰ ساعت کاربری نه تنها قابل تحسین بوده بلکه یک رکورد شکنی درجه یک محسوب می شود.

آنطور که انتظار می رفت سرعت شارژر بسیار سریع و فوق العاده نیست چرا که نوکیا g20 از شارژ ۱۰ وات پشتیبانی نموده و این مقدار برای یک باتری عظیم، کافی نیست. برای شارژ کامل گوشی از صفر تا صد در عرض نیم ساعت حدود ۲۵ درصد شارژ می شود و برای رسیدن به صد باید سه ساعت صبر کنید. البته باید اشاره کرد از آنجا که باتری های بزرگ همواره دیرتر شارژ می شوند، نمی توان از این تایم طولانی شکایتی داشت.

جمع بندی

با توجه به مطالب ارائه شده باید گفت گوشی نوکیا g20 یکی از میان رده های جذاب ۲۰۲۱ می باشد که علاوه بر طراحی و کیفیت ساخت واقعا خوب از برخی ویژگی های گوشی های پرچمدار مانند باتری با طول عمر خوب و بلندگوهای استریو بهره می برد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *