دسته ها
پنج شنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

مصرف شکلات برای کودک مفید است یا مضر؟

  • منصوره رمضان زاده
  • ۹ مهر ۱۴۰۰
  • ۰

مصرف شکلات برای کودک و سایر شیرینی جات و مواد قندی در برنامه روزانه او در صورتی که در حد مناسب و به اندازه باشد علاوه بر این که مفید بوده، بلکه می توانید با کمی خلاقیت آن را به میان وعده ای هیجان انگیز و جذاب برای او تبدیل نمایید تا به خوردن آن تشویق شود.

از جمله خوراکی های مورد علاقه و محبوب کودکان شکلات می باشد که در انواع و اقسام مختلف وجود داشته و از ترکیبات و مواد متنوعی در ساخت آن استفاده می شود. این خوراکی خوشمزه خواص و فواید فراوانی داشته و حتی در بهبود برخی بیماری ها نیز اثرات مثبتی دارد. در همین راستا قصد داریم در این مطلب به جهت آگاهی شما عزیزان فواید و عوارض خوردن شکلات برای کودک و میزان مصرف آن را مورد بررسی قرار دهیم.

مزایا و مضرات مصرف شکلات برای کودک

به طور کلی بچه ها خوراکی و تنقلات شیرین را خیلی دوست دارند ولی باید نسبت به استفاده مجاز و مناسب از این دسته خوراکی ها برای کودکان توجه ویژه ای داشت تا از عوارض آن جلوگیری نمود. از این میان می توان به مصرف شکلات برای کودک اشاره کرد که امکان دارد مضراتی در اثر مصرف بیش از حد به همراه داشته باشد و سلامتی او را تهدید نماید.

عوارض شکلات برای کودک

ترکیب اصلی شکلات پودر کاکائو می باشد که از دانه کاکائو تهیه می شود. استفاده از شکلات و ترکیبات قندی در بچه ها باعث از بین رفتن اشتها شده و از جذب کلسیم ممانعت می کند به همین خاطر روند رشد کودکان درگیر مشکل و اختلال می گردد. همچنین باید گفت شکری که در شکلات وجود دارد موجب بیش فعالی شده و حتی امکان دارد باعث بروز دیابت در کودکان شود. با افزایش میزان قند خون کودکان هورمون انسولین اثر سریعتری داشته و موجب کاهش قند خون می گردد.

اختلالات قند خون به نوبه خود برای کودکان دارای مضراتی می باشد. شکلات ها به طور معمول دارای مواد نگه دارنده می باشند که این مواد اثرات خوبی برای کودکان به همراه ندارد. استفاده از شکلات کاکائویی برای کودکان امکان دارد موجب بروز واکنش های حساسیت زا یا عدم هضم مواد غذایی گردد به همین دلیل پیش از دادن شکلات به کودکان ار ترکیبات تشکیل دهنده آن آگاهی پیدا نمایید.

مشکلات خوردن زیاد شکلات برای بچه ها

مهمترین فواید شکلات برای کودکان

اضافه نمودن این خوراکی خوشمزه به برنامه غذایی کودکان از مزایای فراوانی برخوردار می باشد که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.

تقویت سیستم جریان خون کودکان :

طبق مطالعات انجام شده این موضوع به اثبات رسیده است که استفاده مرتب از شکلات می تواند کارکرد قلب و رگ های خونی کودکان را تقویت بدهد. همینطور فلاونول های موجود در شکلات موجب ممانعت از لختگی خون در بدن کودکان شده و فعالیت دستگاه گردش خون آن را توسعه می دهد.

حمایت از فعالیت مغز :

موادی به اسم فلاونول که به طور معمول در شکلات موجود می باشد در بالا بردن کارکرد حافظه و تقویت مهارت های شناختی عمومی کودکان کمک کننده می باشد.

فواید شکلات برای بچه ها

بهبود یافتن نوع رفتار و خلق و خو :

شکلات سبب بالا رفتن میزان تولید انتقال دهنده های عصبی به اسم اندورفین در بدن کودکان می گردد. این نوع انتقال دهنده های عصبی سبب بروز حس شادابی و نشاط در فرد می گردد. ماده دیگری به اسم سروتونین در شکلات موجود می باشد که به کودکان کمک کرده تا حس آرامش و شادی داشته باشند.

کاهش صدمات سلولی :

مصرف شکلات همچون مصرف سبزیجات برای کودکان مفید است چرا که شکلات سرشار از آنتی اکسیدان ها می باشد که در انواع میوه ها و سبزیجات وجود دارد. آنتی اکسیدان ها درصد ایجاد صدمات سلولی معمولی را بدن کودکان به حداقل رسانده و کارکرد سلول های مختلف را توسعه می دهد.

کاهش میزان کلسترول بد در بدن :

استفاده از شکلات می تواند میزان کلسترول بد را در بدن کودکان به حداقل برساند و موجب افزایش کلسترول خوب گردد.

خواص شکلات برای کودکان

مضرات و عوارض جانبی مصرف شکلات

با وجود این که شکلات نشاط آور بوده و فواید مختلفی را به دنبال دارد ولی در صورت استفاده زیاد از آن امکان دارد مشکلات و مضراتی را نیز به دنبال داشته باشد که در ادامه به بیان آن ها پرداخته ایم.

ایجاد اختلال در خواب :

بروز بی خوابی امکان دارد در کودکان نیز وجود داشته باشد اگر چه این مشکل امکان دارد به خاطر استرس کودک نباشد ولی کافئین موجود در شکلات موجب تحریک شدن کودک شده و باعث بیدار ماندن او در طی شب گردد و در نتیجه به اندازه کافی و مورد نیاز نخوابد.

بالا رفتن درصد آلرژی :

شکلات های مختلف دارای ترکیباتی همچون آجیل، شیر و مواد افزودنی می باشند. در صورتی که بچه ای درگیر آلرژی باشد و بدون اطلاعاتی در این زمینه به مصرف شکلات بپردازد امکان دارد تحریک شده و احتیاج به مراقبت های سریع پزشکی داشته باشد.

مضرات مصرف بیش از حد شکلات برای بچه ها

خطر ابتلا به چاقی :

از دیگر مضرات مصرف شکلات برای بچه ها چاقی و اضافه وزن می باشد. شکلات نه فقط شکر و کافئین دارد بلکه به دلیل دارا بودن کره کاکائو و ترکیبات افزودنی دیگر دارای میزان زیادی چربی می باشد. با استفاده بیش از اندازه شکلات و روش زندگی بدون فعالیت و حرکات ورزشی کودکان به مرور درگیر چاقی می شوند.

بالا رفتن میزان ادرار :

گنجایش مثانه کودکان به تدریج افزایش می یابد به همین خاطر کودکان احتیاج دارند به دفعات زیادتری ادرار کنند. وجود کافئین درون شکلات میزان ادرار بچه را بالا برده و ناچار می شوند به طور مرتب ادرار نمایند و حتی برخی مواقع لباس خود را خیس نمایند.

بالا رفتن بیش فعالی کودک :

همانطور که می دانید شکلات باعث افزایش انرژی در بچه ها می شود. کودکان همچون بسته های فعال انرژی می باشند که دوست دارند با چند موضوع سروکار داشته باشند. شکری که در شکلات وجود دارد موجب افزایش مقدار قند و آدرنالین در خون آن ها شده و این موجب می شود خیلی سخت توانایی نگه داشتن بچه را داشت و باعث ایجاد تمرکز در او شد.

عوارض جانبی دادن شکلات به کودکان

اجتناب از مصرف غذاهای سالم :

در بیشتر اوقات امکان دارد کارهای سرگرم کننده به یک نوع عادت تبدیل گردد. در صورتی که کودکان به مصرف انواع شیرینی جات و شکلات عادت پیدا کنند امکان دارد کودکان از مصرف مواد غذایی سالم خودداری نمایند و همین امر باعث ایجاد اختلال در روند رشد آن ها گردد.

خطر مبتلا شدن به دیابت :

دادن شکلات به کودکان در واقع عامل اصلی دیابت در کودکان نبوده بلکه اثر آن بر واکنش انسولین می باشد که باعث بروز مشکل می گردد. حتی در کودکان استفاده بیش از اندازه شکلات موجب تولید زیاد انسولین شده و همین امر منجر به بروز دیابت نوع دوم در سنین کم می شود.

اعتیاد آور بودن :

دادن شکلات تلخ به کودکان امکان دارد اعتیاد آور باشد. برای بچه های خردسال و کودکان طعم و مزه شکلات به گونه ای می باشد که نمی توانند از آن بگذرند و موجب می شود حتی به صورت مخفیانه و به دور از چشم والدین به خوردن آن بپردازند.

فواید شکلات برای کودک

در مطلب ارائه شده فواید و مضرات مصرف شکلات برای کودک را به طور کامل شرح دادیم که امیدواریم نهایت استفاده را از آن برده باشید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *