گلکسی زد فولد ۳ پیشرفته ترین گوشی سامسونگ بوده و نسل سوم تلفن های تاشو محسوب می شود. طراحی لولا و ساختار کلی این اسمارتفون با پیشرفت چشمگیری همراه شده است. در ادامه این مطلب گلکسی زد فولد ۳ را مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
بررسی سامسونگ گلکسی زد فولد ۳
چنانچه با گوشی های تاشو سری گلکسی فولد آشنا باشید قابل ذکر است که این گوشی ها طرفداران خاص خود را دارند و حالا در نسل سوم با گلکسی زد فولد ۳ بزرگتر و قدرتمندتر از قبل شده اند. شرکت سامسونگ در ۱۱ آگوست ۲۰۲۱ از گلکسی زد فولد ۳ رونمایی و در ۲۷ آگوست آن را با قیمتی نجومی به بازار عرضه کرد.
گلکسی زد فولد ۳ به نوعی پیشرفته ترین گوشی سامسونگ می باشد که با پشتیبانی از قلم s pen، دوربین سلفی زیر نمایشگر، و مقاومت در مقابل آب جایگزین سری گلکسی نوت و گلکسی زد فولد ۲ می گردد.
این گوشی بسیار مستحکم تر شده و طراحی لولاهای آن پیشرفت چشمگیری پیدا کرده است. سامسونگ در گلکسی زد فولد ۳ بر روی دوام و راحتی محصول تمرکز کرده است. اگر مایلید تا از این اسمارتفون پیشرفته سامسونگ بیشتر بدانید در ادامه این مطلب به بررسی کامل گلکسی زد فولد ۳ خواهیم پرداخت.
طراحی و کیفیت ساخت
در بررسی ظاهر گلکسی زد فولد ۳ می توان گفت با اولین نگاه به گوشی، نسخه قبلی آن در ذهن تداعی می شود ولی اندکی کوچکتر(از نظر طول یک میلی متر کوچکتر و از لحاظ ضخامت نیم میلی متر باریکتر) از نسل پیشین است. این اسمارتفون در رنگ های نقره ای، سبز و مشکی عرضه شده است اما یک مدل ویژه سفید ۳۵۰۰ دلاری به اسم «تام براون» هم ارائه می شود.
وزن گلکسی زد فولد ۳ حدود ۲۷۱ گرم است که نسبت به نسخه قبل حدود ۱۰ گرم کاهش یافته ولی هنوز هم از آیفون ۱۲ پرو مکس و اس ۲۱ اولترا بیشتر می باشد. با توجه به بررسیها باید اشاره کرد پیشرفت بزرگ گلکسی زد فولد ۳ گواهی IPX8 یا مقاومت در برابر آب گوشی است که سابق بر این به دلیل مکانیزم پیچیده و قطعات متعدد به نظر دست نیافتنی بود. ولی قابل ذکر است همچنان از مقاومت در برابر گرد و غبار در محصول تاشو سامسونگ خبری نیست.
درباره یک گوشی تاشو طبیعی است که کیفیت بدنه بسیار حائز اهمیت باشد. جایی که سامسونگ مستحکم ترین و در عین حال سبکترین بدنه آلومینیومی را در بین همه محصولاتش در گلکسی زد فولد ۳ بکار برده و به گفته خودش به گوشی های گلکسی زد فولد اعتماد به نفس بخشیده است. فریم و لولای دستگاه از آلومینیوم بوده ولی پشت آن شیشه ای است که با گوریلاگلس ویکتوس پوشانده شده است و در برابر خط و خش و سقوط از ارتفاع دو متر مقاوم می باشد.
تقریبا این ترکیب بدنه در نسخه پیشین نیز استفاده شده بود ولی گلکسی زد فولد ۳ حدودا ۱۰ گرم سبکتر می باشد. که بخشی از این سبک بودن به ابعاد و بخشی به استفاده از آلومنیوم سبک تر(Armor ) در سومین مدل زد فولد برمی گردد. به طور کلی طراحی گلکسی زد فولد ۳ نسبت به زد فولد ۲ بجز در بخش دوربین تغییر چشمگیری پیدا نکرده است. این گوشی در حالت بسته ۶۷.۱ میلی متر عرض و ۱۵۸.۲ میلی متر ارتفاع دارد و در حالت باز عرض آن به ۱۲۸ میلی متر می رسد و در ارتفاع تغییری ندارد.
ضخامت گلکسی زد فولد ۳ در حال بسته در بخش لولا ۱۶ میلی متر و در بخش انتهایی دو لبه گوشی ۱۴.۴ میلی متر می باشد. از این رو همچنان لولا دارای ضخامت بیشتری است و دو طرف نمایشگر در نزدیکی لولا روی هم قرار نمی گیرند و دارای فاصله هستند. ولی دو طرف انتهایی دو لبه نمایشگر کاملا روی هم قرار می گیرند و به این دلیل ضخامت دستگاه در این بخش کمتر است. ضخامت بدنه در حالت باز هم حدود ۶.۴ میلی متر اندازه دارد.
در بررسی ها مشخص شد همه ابعاد گلکسی زد فولد ۳ نسبت به نسخه قبلی کاهش پیدا کرده اند از این رو این گوشی خوش دست تر شده و استفاده راحت تری دارد ولی همچنان یک گوشی بزرگ و در حالت بسته ضخیم محسوب می شود. وقتی گوشی را در جیب قرار دهید کاملا بزرگی دستگاه مشهود است و حتی ممکن است دیگران تصور کنند شما یک پاور بانک یا نظیر آن را در جیب خود قرار داده اید.
البته باید گفت این بزرگی و ضخامت جزو ذات گلکسی زد فولد ۳ بوده و تصور نمی شود حداقل تا چند سال آینده یک گوشی تاشو باریک ولی مقاوم به بازار ارائه شود. در حال حاضر گلکسی زد فولد ۳ در حالت باز فقط ۶.۴ میلی متر ضخامت داشته و جزو باریک ترین گوشی ها و تبلت های جهان در حالت باز محسوب می شود ولی هنگامی که دو بدنه ۶.۴ اینچی روی هم قرار می گیرند ضخامت به طرز چشمگیری افزایش می یابد.
نمایشگر بزرگ اصلی با سایز ۷.۶ اینچ همچنان دارای یک فرورفتگی در خط تا بوده و اطراف آن یک فریم پلاستیکی حضور دارد. نمایشگر دوم هم ۶.۲ اینچی بوده و باید اشاره کرد که نسبت نمایشگرها نسبت به بدنه حدودا چند دهم درصدی با افزایش همراه شده است. در بررسیها مشخص شد گلکسی زد فولد ۳ نخستین گوشی تاشو ضد آب دنیاست. و همانطور که پیشتر اشاره شد توانسته گواهی IPX8 را کسب کند.
گواهی IPX8 به این مفهوم است که گلکسی زد فولد ۳ می تواند تا عمق بیشتر از یک متر و حدود ۳۰ دقیقه زیر آب مقاوم باشد. قطعا ضد آب بودن جزو بزرگترین موارد هیجان انگیز در گلکسی زد فولد ۳ محسوب می شود و این موضوع سبب شده تا طراحی زد فولد از لحاظ مقاومت و دوام به مرحله جدیدی وارد شود. قابل ذکر است این گوشی در هنگام باز شدن به راحتی در دست قرار می گیرد ولی برای تایپ در این حالت باید از هر دو دست بهره بگیرید.
سامسونگ در گلکسی زد فولد ۳ لولا را طوری بهینه سازی کرده که باز کردنش در هر زاویه ای خیلی راحت است. ناگفته نماند. طراحی لولای مرکزی نیز تاحدودی بهبود یافته ولی همچنان در مرکز نمایشگر حضور دارد.
قابلیت مهمی که در بررسی گلکسی زد فولد ۳ مشاهده شد پشتیبانی از قلم s pen می باشد که می تواند طرفداران سری گلکسی نوت را به این گوشی سوق دهد. کلید پاور و لوم در موقعیت خوبی از دستگاه قرار دارند و به آسانی در دسترس هستند ضمنا بازخورد لمسی خیلی خوبی هم دارند. همچنین دکمه پاور با حسگر اثر انگشت ادغام شده که عملکرد دقیق و خیلی سریعی ارائه می دهد.
اسپیکرهای این گوشی تاشو هم از نظر کیفیت بسیار خوب هستند البته با نگه داشتن گوشی در حالت افقی صدای آن کمی کاهش می یابد که مشکل خاصی محسوب نمی شود. گلکسی زد فولد ۳ از لحاظ اتصالات و پورت ها هم کاملا مناسب به نظر می رسد. به لطف تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ پورت سریع USB 3.2 اکنون پشت درگاه تایپ سی گوشی حضور دارد و از استاندارهای اتصال بی سیم جدیدتری برخوردار است.
همچنین فقط یک خشاب سیم کارت نانو برای این گوشی در نظر گرفته شده و از یک eSIM ثانویه هم پشتیبانی دارد. البته این مورد در برخی بازارها ممکن است متفاوت باشد. ناگفته نماند در گلکسی زد فولد ۳ از جک هدفون ۳.۵ میلی متری، گیرنده رادیو FM، چراغ ال ای دی نوتیفیکیشن و فرستنده IR خبری نیست. در پایان بررسی طراحی گلکسی زد فولد ۳ در مجموع باید گفت طراحی این اسمارتفون یکی از سه مورد تغییر شاخص این مدل در بین فرانچایز سینمایی سامسونگ محسوب می شود.
نمایشگر بهینه شده
بخش بررسی نمایشگر گلکسی زد فولد ۳ بهترین قسمت آن می باشد. نمایشگر داخلی گوشی همانند نسخه قبلی سایز ۷.۶ اینچی داشته و از نوع دینامیک آمولد فولدبل می باشد ولی این بار حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت است که حدودا ۳۰ درصد بیشتر از نسخه پیشین است.شباهت این دو نسخه به موارد دیگری هم برمی گردد از جمله نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و وضوح ۱۷۶۸* ۲۲۰۸ پیکسل.
نمایشگر داخلی از حالت اچ دی آر ۱۰ پشتیبانی می کند و در بررسیها مشخص شد هنوز چین و چروک روی نمایشگر دیده می شود ولی نسبت به نسخه های قبلی میزان آن کمتر است. این نمایشگر حدود ۸۸.۸ درصد بدنه گوشی را در این حالت به خود اختصاص می دهد. نمایشگر بیرونی هم ۶.۲ اینچی و از نوع آمولد است و رزولوشن ۸۳۲*۲۲۶۸ پیکسل را ارائه می دهد.
سامسونگ جهت ایجاد صفحه ای یکپارچه بدون ناچ و حفره دوربین سلفی را در زیر نمایشگر تعبیه کرده است. البته برای رسیدن نور به سنسور دوربین سلفی وضوح نمایشگر کاهش یافته و در رنگ های روشن حفره سلفی دیده می شود. قابل ذکر است با این که نمایشگر بزرگ و فوق العاده آن مجذوب کننده است ولی خط تاشو وسط آن همچنان مشخص بوده و به عنوان بخشی جدانشدنی در این سری باید با آن سازگار شد.
در پایان بررسی نمایشگر گلکسی زد فولد ۳ باید اشاره کرد که نمایشگرها توسط پوشش گوریلاگلس ویکتوس محافظت می شوند در ضمن نمایشگر درونی لایه محافظ PET نیز حضور دارد و شرکت سازنده مدعی است نسبت به نسخه قبل حدود ۸۰ درصد دوام بیشتری دارد.
دوربین سه گانه
با توجه به بررسیها می توان گفت دوربین های گلکسی زد فولد ۳ خوب هستند ولی هیجان انگیز نیستند. تصاویر و فیلم های گرفته شده با دوربین اصلی این گوشی راضی کننده بوده ولی نسبت به نسل قبل تغییری پیدا نکرده است. دوربین گلکسی زد فولد ۳ سه گانه بوده و شامل سنسور اصلی ۱۲ مگاپیکسلی واید با دیافراگم F/1.8، سنسور تله فوتو ۱۲ مگاپیکسل با دریچه دیافراگم F/2.4 و سنسور اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.2 و قابلیت بزرگنمایی تا دو برابر می باشد.
در ضمن دوربین اولتراواید و تله فوتو از تثبیت کننده نوری OIS پشتیبانی دارند. برای گرفتن عکس های سلفی نیز نمایشگر بیرونی گوشی به دوربینی با لنز ۱۰ مگاپیکسل و دریچه دیافراگم F/2.2 مجهز شده است که در نسل قبلی نیز حضور داشت. بالای صفحه اصلی نیز دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی زیر نمایشگر تعبیه شده است. دوربین سلفی نیز نه تنها ارتقا پیدا نکرده بلکه قابلیت فوکوس خودکار آن حذف شده با این حال کیفیت تصاویر تقریبا مناسب بوده ولی بهتر است برای گرفتن عکس های سلفی از دوربین اصلی بهره بگیرید.
با دوربین واید عکس هایی واضح، روشن و دقیق به ثبت می رسد که رنج دینامیکی خوبی دارند. عکس های گرفته شده با دوربین گوشی گلکسی زد فولد ۳ نسبت به قبل کمی نرم تر هستند و در برخی نواحی مانند آسمان با نویزهای کمی همراه می شوند. رنگ ها اغراق آمیز نبوده و جزئیات به خوبی نمایش داده می شوند. در ضمن قابلیت های HDR و تشخیص AI Scene خیلی عالی عمل نموده و عکس ها را بهبود می دهند.
سخت افزار و نرم افزار
در این بخش ابتدا سخت افزار بکار رفته در گلکسی زد فولد ۳ را مورد بررسی قرار می دهیم. سامسونگ برای محصول پیشرفته خود تراشه ۵ نانومتری اسنپدراگون ۸۸۸ را در نظر گرفته که قدرت بسیار بالایی دارد و در حال حاضر از قوی ترین تراشه های پرچمدار بازار موبایل های اندرویدی محسوب می شود. این تراشه ۸ هسته ای بوده که شامل یک هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی کایرو ۶۸۰، سه هسته ۲.۴۲ گیگاهرتزی کایرو ۶۸۰ و چهار هسته کایرو ۶۸۰ با فرکانس کاری ۱.۸۰ گیگاهرتز می باشد.
عملکرد این تراشه به همراهی پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۶۰ در اجرای اپلیکیشن ها بسیار خوب بوده و به لطف قابلیت های ویژه لانچر به طور هم زمان می توان از چندین برنامه بهره برد. در ضمن نره رفرش ۱۲۰ هرتزی دو نمایشگر گوشی در اجرای برنامه ها تاثیرگذار می باشد. حضور پردازنده قدرتمند موجب شده اجرای بازی ها بی هیچ مشکلی صورت گیرد و بازی هایی مانند پاپجی و کال اودیوتی را با تنظیمات گرافیکی بالا و نرخ ۶۰ فریم با خیال راحت اجرا کرد.
قابل ذکر است گلکسی زد فولد ۳ با حافظه رم ۱۲ گیگابایت و حافظه داخلی ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت ارائه می شود و این گوشی فاقد درگاه حافظه میکرو اس دی است. هر چند سامسونگ از نظر حافظه خیلی خوب عمل کره ولی عدم ارتقا حافظه داخلی جای انتقاد دارد. در ادامه به بررسی نرم افزار گلکسی زد فولد ۳ می پردازیم. سیستم عامل این گوشی بر پایه اندروید ۱۱ با رابط کاربری One UI 3.1.1 می باشد و نسخه های بعدی سیستم عامل گوگل را نیز دریافت خواهند کرد.
نرم افزار بکار رفته در گوشی های تاشو سامسونگ بهینه شده و با لانچر سایر مدل ها تفاوت دارد. این رابط کاربری محیط جذابی را برای گوشی ایجاد کرده است. ضمنا قابلیت مولتی تسکینگ در گلکسی زد فولد ۳ قابل توجه بوده و می توان در این گوشی به طور واقعی این قابلیت را لمس کرد به نحوی که امکان باز شدن ۸ پنجره به طور همزمان و استفاده از آن ها را فراهم می آورد. که این کار از طریق پنل Edge و اپ پنل انجام می شود.
باتری ضعیف
گلکسی زد فولد ۳ برای تامین انرژی خود به باتری با ظرفیت ۴۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز است که نسبت به نسل قبل با باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت کمتر شده است. که علت آن وزن و اندازه دستگاه می باشد. ظرفیت باتری برای این گوشی با دو نمایشگر ۱۲۰ هرتزی کافی به نظر نمی رسد. بیشتر کاربرانی که از گوشی برای کارهای سنگین بهره می گیرند ضعیف بودن باتری گلکسی زد فولد ۳ را حس می کنند و احتمالا مجبور می شوند در روز یکبار باتری را شارژ کامل کنند.
جهت شناخت مشخصات و قابلیت های گوشی های پیشرفته جدید و گوشی های قدیمی سامسونگ می توانید از قسمت گوشی سامسونگ دیدن نمایید.
منبع : آرگا