دسته ها
دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴

کدام عوامل باعث قرمز شدن پوست می شوند؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۶ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

در این مطلب شما را با عواملی که منجر به قرمز شدن پوستتان می شود آشنا می کنیم تا با دانستن آن ها بیش تر از قبل مراقب پوست خود باشید زیرا ترمیم پوست بسیار سخت می باشد.

عوامل قرمز شدن پوست بسیار متعدد می باشد و در ادامه به شما خواهیم گفت که این عوامل چیست و چه تاثیراتی می تواند روی پوست داشته باشد. یادتان باشد که همیشه زود تر از آن که دیر شود به دنبال مشکلات خود بروید تا درمان آن ها کم هزینه تر و راحت تر باشد.

عوامل مختلف قرمزی پوست

عوامل قرمز شدن پوست

سوختگی و واکنش های آلرژیکی از مهم ترین عواملی هستند که می توانند قرمزی پوست را برایتان ایجاد کنند بنابراین بهتر است کمی بیشتر به خود و پوستتان اهمیت بدهید و از ایجاد آسیب های بعدی پیشگیری کنید. در ادامه شما را با عوامل متعدد قرمز شدن پوست آشنا می کنیم.

سوختگی پوست

سوختن پوست می تواند بر اثر عوامل بسیار زیادی ایجاد شود. به طور کلی چندین نوع سوختگی پوستی داریم که بهتر است با آن ها آشنایی کامل داشته باشید.

آفتاب سوختگی

مشهور ترین نوع سوختگی پوست که باعث قرمز شدن آن نیز می شود آفتاب سوختگی است. اگر به مدت طولانی و بدون محافظ در معرض نور خورشید قرار بگیرید چنین مشکلی برایتان ایجاد می شود و پوست شما آسیب می بیند. معمولا این نوع سوختگی ها را باید با استفاده از کرم ها پزشکی درمان کنید. از دیگر نشانه هایی که به شما ثابت می کند که سوختگی پوستتان در اثر نور خورشید بوده است شامل حساسیت پوست نسبت به لمس، ایجاد تاول، خارش پوست و پوسته پوسته شدن می باشد.

سوختگی با وسایل داغ

یکی دیگر از انواع سوختگی هایی که می تواند منجر به قرمز شدن پوست شما شود این است که پوستتان با حرارت وسایل داغ و یا خود آن ها در تماس باشد. معمولا چنین سوختگی هایی با تاول های بزرگ همراه می شود و سوزش بسیار زیادی درا نیز به همراه دارد.

آفتاب سوختگی و قرمزی پوست

سوختگی شیمیایی

این مدل سوختگی ها در صورتی ایجاد می شود که شما از مواد سفید کننده و یا تمیز کننده های قوی استفاده کنید. پوست نسبت به چنین موادی حساس می باشد و ممکن است بعد  از استفاده از آن ها قرمز شده و حالت سوختگی پیدا کند.

سوختگی الکتریکی

اگر با وسایل الکتریکی بسیار زیادی سر و کار دارید بهتر است مراقب پوست خود باشید زیرا ولتاژ بالای الکتریسیته می تواند منجر به سوختگی پوست شود. بهتر است برای مراقبت از پوست خود از وسایل محافظ برای کارتان استفاده کنید.

سوختگی اصطکاکی

این نوع سوختگی زمانی ایجاد می شود که پوست شما بر روی یک جسم زبر و خشن سایش پیدا کند. معمولا زمانی که پوستتان روی فرش کشیده شود چنین سوختگی حاصل می شود و سوزش بسیار زیادی دارد.

سوختگی تابشی

اگر کار شما به نوبه ای می باشد که مداوم در معرض اشعه های مضر قرار دارید امکان سوختگی و قرمز شدن پوستتان وجود دارد. معمولا افرادی که پرتو درمانی می شوند در معرض چنین سوختگی هایی قرار دارند.

نکته : پزشکان سوختگی ها را به چندین دسته تقسیم می کنند. در نوع اول سوختگی سطحی می باشد و تنها منجر به قرمزی پوست می شود، در نوع دوم سوختگی جدی تر بوده و بافت های زیرین را درگیر می کند و در نوع سوم سوختگی ها بسیار شدید و بدخیمی بوده و می تواند اندام ها را نیز درگیر کند و درد بسیار زیادی برای فرد آسیب دیده بوجود بیاورد.

سوختگی تابشی پوست

درماتیت

درماتیت پوستی و یا اگزما یکی دیگر از عوامل قرمز شدن پوست می باشد و معمولا همراه با سوزش و خارش است. درماتیت هایی که در بین افراد شایع می باشند شامل درماتیت تماسی، درماتیت آتوپیک و درماتیت سبورئیک می باشد. هر کدام از این درماتیت ها به دلایل مختلفی ایجاد می شوند. برای مثال درماتیت تماسی در اثر تماس با مواد محرک و حساسیت زا ایجاد می شود، درماتیت آتوپیک که نوع مزمن هم می باشد بیش تر کودکان را درگیر می کند و آخرین نوع درماتیت شایع در میان افراد که درماتیت سبورئیک می باشد معمولا روی سر و نواحی از بدن که غدد چربی بیش تری دارد ایجاد می شود و مشکلاتی را برای افراد ایجاد می کند. البته قرمز شدن پوست تنها یکی از مشکلاتی است که درماتیت ها ایجاد می کنند و معمولا علامت های دیگری نیز برای این مشکل وجود دارد که عبارت اند از :

  • تاول های بزرگ و پر
  • کهیر
  • راش پوستی
  • تورم و قرمزی پوست
  • خشک شدن پوست
  • پوسته پوسته شدن پوست
  • تغییر رنگ در نواحی مختلف بدن

عرق سوز شدن

از دیگر عوامل قرمز شدن پوست می توان به عرق سوز شدن اشاره کرد. زمانی که در محیط گرم و مرطوب قرار بگیرید احتمال ایجاد چنین مشکلاتی افزایش می یابد و زمانی که لباس های تنگ نیز به تن داشته باشید این مشکل شما چندین برابر می شود.

عوامل قرمز شدن پوست

فولیکولیت

فولیکولیت یکی از بیماری های بسیار شایع در میان افراد بوده و باعث التهاب فولیکول های مو می شود. این التهاب بیش تر در اثر باکتری ها و قارچ ها ایجاد می شود و معمولا یکی از عوامل قرمز شدن پوست هستند.

رزاسه

یکی دیگر از مشکلاتی که می توان گفت از عوامل قرمز شدن پوست می باشد روزاسه است. رزاسه بیش تر صورت را درگیر می کند و منجر به قرمز شدن آن می شود. اگر این بیماری را کنترل نکنید ممکن است مشکلات بسیار زیادی برایتان ایجاد کند و حتی قرمزی پوست صورتتان را به صورت دائمی در آورد.

پسوریازیس

پسوریازیس هم یکی از مشکلات پوستی می باشد که منجر به تولید بیش از حد سلول های پوستی می شود. تولید بیش از حد این نوع سلول ها می تواند تاثیرات منفی داشته باشد و در نهایت منجر به قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست شود. بیش ترین محل هایی که درگیر این مشکل می شوند آرنج ها، پوست سر و زانو ها هستند.

پسوریازیس یکی از عوامل قرمز شدن پوست می باشد.

بیماری زونا

بسیاری از افراد فکر می کنند زونا همان بیماری آبله مرغان است. این افراد در اشتباه هستند و ویروس این دو بیماری با یک دیگر متفاوت می باشد. زمانی که شما دچار این بیماری شوید بثورات پوستی را به همراه قرمزی و تورم و سوزش پوست خود احساس می کنید. معمولا این بیماری در بالا تنه افراد ایجاد می شود و می توانند هر قسمتی از بدن را درگیر کند. یادتان باشد که هیچ نوع پیشگیری در برابر این بیماری وجود ندارد و تنها افرادی که دچار بیماری آبله مرغان شده باشند دچار زونا نیز می شوند. پس می توان گفت زونا یکی دیگر از عوامل قرمز شدن پوست است.

لوپوس

لوپوس یکی از بیماری های خود ایمنی می باشد که باعث قرمزی پوست نیز می شود. این بیماری هیچ علتی ندارد جزء این که بدن شما سلول ها و بافت های خودی را بیگانه تلقی می کند و در سدد از بین بردن آن ها بر می آید. این بیماری درمانی ندارد و تنها با تضعیف سیستم ایمنی می توانید آن را تحت کنترل خود در بیاورید. این بیماری هر قسمتی از بدن را درگیر می کند ولی بیش تر بر روی صورت و گردن تورم های قرمز و پروانه ای شکل ایجاد می کند.

 عوامل قرمز شدن پوست

حساسیت دارویی

یکی دیگر از عواملی که منجر به قرمز شدن پوست بدن می شود حساسیت دارویی می باشد. در واقع این قرمزی نوعی واکنش به دارو هایی می باشد که نسبت به آن ها آلرژی دارید و نباید از آن ها استفاده کنید. البته این نوع حساسیت ها مشکلات دیگری را نیز برایتان ایجاد می کنند که عبارت اند از :

  • بثورات پوستی
  • کهیر
  • خارش شدید
  • تورم

نکته :  یادتان باشد که بسیاری از مشکلات و حساسیت ها را اگر رعایت نکنید ممکن است منجر به شوک آنافیلاکسی شده و جان شما را تهدید کند.

عفونت بافتی

عفونت بافت نیز یکی از عفونت های پوستی می باشد که منجر به قرمز شدن پوست می شود. اگر این مشکل را درمان نکنید تشدید می شود و تمامی پوست شما را در بر می گیرد. این بیماری بیش تر به دلیل ورود باکتری ها به بافت های عمقی انجام می شود و می تواند حساسیت های شدید را روی پوست ایجاد کند. پوست بیش تر افرادی که این بیماری را دارند گرم است.

مخملک

یکی دیگر از مشکلاتی که می تواند منجر به قرمز شدن پوست شود بیماری مخملک می باشد. این بیماری باکتریایی بوده و کودکان را بیش تر درگیر می کند. مخملک معمولا از روی سینه ها شروع می شود و به تدریج تمامی بدن را درگیر می کند. البته این بیماری نشانه های دیگری نیز دارد که عبارت اند از :

  • گلو درد
  • تب
  • تغییر رنگ زبان
  • تورم زبان
  • متورم شدن گردن
  • سردرد
  • درد در عضلات
  • درد شکم
  • حالت تهوع و استفراغ

قرمزی پوست بر اثر بیماری مخملک

زمان مراجعه به پزشک

یادتان باشد که همیشه نیازی نیست برای مشکلات پوستی به پزشک مراجعه کنید. بسیاری از مشکلات پوستی را مانند آفتاب سوختگی ها می توانید در خانه درمان کنید و برای این کار کافی است روش های خانگی درمان آفتاب سوختگی را بدانید. ولی برخی از مشکلات با مرور زمان افزایش می یابند و حالت بدی برای شما ایجاد می کنند. برای پیشگیری از پیشروی مشکلات پوستی باید در برخی موارد باید به پزشک مراجعه کنید و درمان های دارویی را شروع کنید. نشانه هایی که به شما نشان می دهد زمان مراجعه به دکتر رسیده است را در ادامه برایتان بیان خواهیم کرد.

  • اگر مشکلات پوستی شما بعد از سه روز بهبود پیدا نکرد باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
  • در صورتی که تورم و قرمزی پوست شما بخش های زیادی از بدن را درگیر کرد باید حتما به پزشک مراجعه کنید و آزمایش های لازم را انجام دهید.
  • در صورتی که به همراه قرمزی پوست دچار تب شدید نباید مراجعه به متخصص را به تعویق بیندازید.
  • اگر بدن شما بعد از قرمز شدن تاول های بزرگ و کوچکی داشت و یا آن ناحیه از بدن بسیار دردناک شده باشد باید حتما خود را به یک متخصص نشان دهید.

نکته :  هر مشکلی دارای نشانه های خاص خود می باشد و در موارد بسیار زیادی تنها پزشک می تواند آن ها را تشخیص دهد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *