دسته ها
پنج شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳

پول تو جیبی کودک از چه زمانی و چقدر؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
  • ۰

پول تو جیبی کودکان یکی از بخش های مهم تربیتی آن ها است بسیاری از والدین در دادن پول ماهیانه به فرزندان خود زیاده روی می کنند که موجب افراطی شدن آن ها می شود از سویی برخی والدین مبالغ کمی را برای ماهیانه در نظر می گیرند و از این رو نیازهای کودک خود را نادیده می گیرند در صورتی این هزینه باید متعادل باشد.

کودکان در هر سنی نیازهای مالی دارند که باید از سوی والدین برطرف شوند اما برخی از والدین اندازه کافی پول توج جیبی کودک را نمی دانند و با شیوه های غلطی که دارند موجب بد عادت شدن کودکان می شوند. میزان پس انداز و پول دادن به کودکان بستگی به نوع نیازهای آن ها و توان مالی والدین دارد همچنین  بنا به نوع سن کودکان اید نیازهای مالی کودکان را تعیین کرد. با بالا رفتن سن نیازهای کودکان بیشتر می شود به ویژه در زمان هایی که کودکان راهی مدرسه می شوند قرار گرفتن کودک در موقعیت های اجتماعی موجب می شود تا نیازهای مالی آن ها بیشتر شود والدین با مدیریت کردن مبالغ می توانند از همان سنین پایین پس انداز کردن و مدیریت مصرف را می آموزند. چه زمانی برای پول دادن به کودکان مناسب است؟ همانطور که گفتیم در هر سن کودکان نیاز به پول دارند اما میزان این پول به سن و نیازهای کودکان بستگی دارد که در این مقاله به آن اشاره می کنیم.

پول تو جیبی کودک:

کودکان زمانی که در سنین بالا هستند و راهی مدرسه می شوند نیازهای مالی بیشتری دارند شرایط تربیتی این کودکان بسیار ویژه است و با وارد شدن به مرحله جدید از زندگی دارای نیازهای بیشتری می باشند این کودکان در هر سن رفتارهای خاصی از خود نشان می دهند که برخی از آن ها تحت تاثیر شرایط مالی قرار دارند. یکی اصول تربیتی بسیار ویژه برای کودکان آموختن نحوه پس انداز کردن و مدیریت مالی از همان دوران کودکی است این اصول می تواند مهم ترین پایه های تربیتی اقتصادی در کودکان را شکل دهد و می تواند آینده اقتصادی آن ها را شکل دهد در ادامه این مقاله به نکات مهمی درباره تربیت اقتصادی کودکان اشاره خواهیم کرد.

پول تو جیبی کودک

دزدی در کودکان چرا اتفاق می افتد؟ برخی از والدین به دلیل اینکه ماهیانه به کودکان نمی دهند و نیازهای آن ها را برطرف نمی کنند از سوی کودکان خود شاهد چنین اتفاقاتی هستند.

میانه رو بودن:

نکته مهم و قابل ملاحظه درباره میزان خرجی کودکان متعادل عمل کردن ایت بسیاری از والدین در پول دادن به فرزندان خود دچار افراط می شوند و برخی دیگر نیز هیچ پولی به فرزندان خود نمی دهند. اهمیت دادن به خرجی کودکان می تواند در رشد آن ها نیز موثر باشد به ویژه در رشد اجتماعی آن ها نقش موثری دارد و به کودکان نوعی استقلال را می آموزد. حس تشخص در کوکانی که ماهیانه از والدین خود پول دریافت می کنند بیشتر از سایر کودکان است آن ها به استقلال نسبی می رسند و می توانند به مدیریت مالی از همان کودکی برسند. از سویی برخی از کودان به دلیل زیاد بودن خرجی ماهانه خود دچار افراط می شوند این کودکان اغلب دارای شخصیتی خودخواه و مغرور هستند.

پس انداز کودک

تعیین مبلغ مشخص:

میزان پول تو جیبی کودکان باید برای هر ماه مشخص باشد تعیین زمان و مقدار پول برای هر ماه موجب پایبندی شما و فرزندتان نسبت به قواعد می شود این مورد معین می کند که کودک برای خرج کردن پول ماهیانه خود باید برنامه ریزی داشته باشد در واقع با استفاده از این قانون می توانید نوعی تربیت اقتصادی برای فرزند خود داشته باشید. چگونه این میزان را تعیین کنیم؟ این میزان بنا به نیازهای فرزند شما و سنی که دارد تعیین می شود بی شک یک کودک که وارد مدرسه می شود هزینه های کمتری نسبت به فرزندی که وارد دانشگاه می شود. مقدار این پول بنا به توانایی مالی متفاوت می باشد اما نکته قابل توجه این است که پول زیاد برای کودکان می تواند به شدت آن ها را افراطی کند.

وابسته نبودن پول به وظایف کودک:

برخی از والدین برای دریافت پول ماهیانه کودک وظایفی را تعیین می کنند این رفتار اشتباه موجب وابسته شدن کودک به وظایف برای دریافت پول می شود وظایف کودک شامل درس خواندن، مرتب کردن اتاق و … می باشد که به طور معمول و بدون دریافت پول باید انجام شود بنابراین والدین نباید برای انجام آن ها شرط تعیین کنند این کار موجب می شود تا کودک در قبال اتجام وظایف خود انتظاراتی نیز داشته باشد. او باید بیاموزد که انجام وظایف جزئی از مسولیت های او هستند و نباید برای انجام وظایف خود پول دریافت کند این نکته در مدیریت پول تو جیبی کودک اهمیت زیادی دارد.

پول دادن به کودک

قناعت:

یکی از نکات مهمی که در زمان برنامه ریزی و مدیریت هزینه ها باید به کودکان خود بیاموزید مرحله قناعت است شما باید به کودک کمک کنید که یک دفترچه برای هزینه های خود تعیین کند و هر ماه برای این نیازها هزینه هایی را تعیین کند. شما باید به کودک بیاموزید که نیازهای مالی خود را بر اساس نوع اهمیت آن ها دسته بندی کند والیدن باید توجه داشته باشند که اختصاص دادن پول بیش از حد نیاز به کودکان و بی دلیل کاری اشتباه و نادرست است.

شما باید به کودکان بیاموزید که در فوریت های مالی باید برنامه ریزی و مدیریت درست داشته باشد به عنوان مثال در ماهی های تولد دوستان و اعضای خانواده باید مبالغی را برای خرید هدیه پس انداز کنند. یا اگر قصد قرض کردن پول از کسی را دارند باید برای ماه های آینده برای پرداخت این پول برنامه ریزی داشته باشند.

پول جیبی کودکان

تشویق به پس انداز:

یکی دیگر از نکات قابل توجه در رابطه با پول تو جیبی کودک تشویق کردن او برای پس انداز است این اصل یکی از اصل های اساسی مدیریت اقتصادی است که باید از سنین ابتدایی به کودکان آموزش داده شود. می توانید برای کودک خود حساب بانکی افتتاح کنید یا قلک خریداری نمایید در این صورت می توانید او را برای پس انداز کردن تشویق کنید. رشد اقتصادی می تواند به کودکان احساس اعتماد به نفس بیشتری دهد و از نظر روحی و روانی آن ها را برای مدیریت کردن تشویق کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *