دسته ها
یکشنبه ۱ تیر ۱۴۰۴

کدام بیسکویت ها برای کودکان مناسب هستند؟

  • منصوره رمضان زاده
  • ۵ خرداد ۱۴۰۰
  • ۰

بیسکویت در واقع فرآورده ای آردی بوده که به دلیل طرز تهیه و نوع نگه داری راحت و آسانی که دارد تولید آن رواج زیادی داشته و از خصوصیات اصلی آن می توان به ماندگاری بالای آن اشاره کرد. همچنین می توان گفت بیسکویت برای کودکان خوراکی ایده آلی بوده که به دلیل برخوردار بودن از انواع و اقسام مختلف در بین آن ها محبوب می باشد ولی والدین باید نسبت به نوع مصرف آن برای بچه ها اطلاعات لازم را داشته باشند.

از جمله خوراکی های خوشمزه و پرطرفداری که به عنوان یک میان وعده مناسب می توان آن را مصرف نمود بیسکویت می باشد. این ماده غذایی منبعی سرشار از کالری برای بچه ها بوده که علاوه بر فواید و مزایای مختلفی که دارد امکان دارد از مضرات گوناگونی برخوردار باشد. در همین زمینه قصد داریم در این مطلب به جهت آشنایی و آگاهی شما عزیزان در رابطه با مقدار مصرف بیسکویت برای کودکان و فواید و عوارض آن به بررسی بپردازیم.

میزان مصرف بیسکویت برای کودکان

بیسکویت نوعی ماده غذایی بوده که از مواد و افزودنی های مختلفی تشکیل شده و در انواع و مدل های مختلفی موجود می باشد. بیسکویت برای کودکان خوراکی مناسب و خوشمزه ای بوده که مادران در طول روز می توانند به عنوان یک ماده غذایی مفید به فرزندان خود بدهند.

خواص مصرف بیسکویت برای کودکان

اغلب بیسکویت ها پرکالری بوده که در هر صد گرم آن ها حدود ۳۳۰ کیلو کالری انرژی موجود می باشد که به طور معمول این مقدار در بیسکویت های کرم دار و شکلاتی بیشتر می باشد. از اقسام بیسکویت برای بچه ها می توان به عنوان میان وعده ای پرخاصیت در برنامه غذایی آن ها استفاده کرد. البته باید این نکته را در نظر گرفت که استفاده زیاد بیسکویت بوسیله کودک نباید باعث حذف یک وعده غذایی و یا منجر به بی اشتهایی در وعده غذایی بعدی او گردد.

میزان مصرف مناسب بیسکویت برای بچه ها از دیدگاه کارشناسان تغذیه روزی ۲ الی ۳ عدد برای میان وعده می باشد. همچنین برای دوری از افراط پیشنهاد می شود والدین به فرزندان خود عادت داده که از بیسکویت های سبوس دار یا درست شده با آرد جو یا جو دوسر به جای انواع بیسکویت های معمولی و ساده استفاده کنند.

بهترین انواع بیسکویت برای کودک

خواص بیسکویت برای بچه ها

به طور کلی می توان گفت بیسکویت برای بچه هایی که عادات بد غذایی دارند مفید می باشد. در واقع از انواع مواد غذایی که بچه ها به ویژه از سنین ۲ سال به بالا تمایل دارند مصرف نمایند انواع مختلف بیسکویت می باشد. دلیل اصلی که بچه های کوچکتر دوست دارند بیسکویت بخورند به این خاطر می باشد که می توانند خیلی راحت و خودشان بدون کمک آن را در دست گرفته و بخورند. به گونه ای می توان از بیسکویت ها در جایگاه مواد غذایی انگشتی اسم برد که برای اغلب بچه های بد غذا می توان از آن ها به عنوان فراهم کننده انرژی و مواد مغذی مورد احتیاج بدنشان اسفاده نمود.

مقدار مصرف بیسکویت برای کودکان

بیسکویت به علت دارا بودن آرد به ویژه اگر با آرد سبوس دار درست شده باشد ارزش تغذیه ای بالایی دارد. آرد در واقع منبع سرشاری از پروتیئن، ویتامین های گروه B، کربوهیدارت و املاحی همچون آهن می باشد. البیته ارزش غذایی بیسکویت کامل نمی باشد ولی در کل می تواند میان وعده مناسب برای کودکان باشد.

شکر، روغن و کربوهیدرات موجود در آن می تواند انرژی و کالری مورد نیاز بدن را فراهم نماید و با در نظر گرفتن این موضوع که بیسکویت کالری زیادی دارد نباید در خوردن آن زیاده روی نمود. بیسکویت را می توان به تعداد ۳ الی ۴ عدد برای میان وعده مصرف نمود. البته بهتر است که بیسکویت سبوس دار با میزان روغن و شکر کم استفاده گردد.

مضرات خوردن بیسکویت برای کودک

انواع مناسب بیسکویت برای بچه ها

مناسب ترین انواع بیسکویت برای بچه ها بیسکویت با چربی ترانس پایین می باشد. مهمترین نکته در رابطه با خرید بیسکویت برای بچه ها این است که توجه نمایید چربی ترانس آن بسیار کم باشد. برای این موضوع باید به پرجسب روی بیسکویت توجه نمایید. مدل هایی را خریداری نمایید که مقدار چربی ترانس آن ها صفر باشد. اغلب بچه ها به بیسکویت های شیرین علاقه دارند چرا که شیرینی موجود در بیسکویت از جمله علل فراهم کننده کالری مورد احتیاج بدن کودک می باشد. علاوه بر این می توان گفت بیسکویت های شور یا به اصطلاح چوب شورها نیز برای فراهم نمودن الکترولیت های بدن بچه هایی که در آب و هوای گرم زندگی می کنند یا در ماه های گرم سال می تواند مفید باشد.

بیسکویت های حاوی سبوس برای بچه ها از نظر ارزش غذایی مناسب ترین نوع بیسکویت بوده که در آماده سازی آن از آرد کامل یا آرد دارای سبوس استفاده شده است. بدین ترتیب بیسکویت های حاوی سبوس یا بیسکویت دایجستیو بهترین گزینه می باشند. بیسکویت های درست شده از آرد جو یا جو دو سر در مقایسه با دیگر بیسکویت ها برای بچه ها انتخاب خوبی می باشد. بیسکویت ها و کیک هایی که سرشار از کلسیم و روی می باشند نیز برای مصرف کودکان پیشنهاد می گردد.

انواع مناسب بیسکویت برای بچه ها

عوارض و مضرات بیسکویت

اغلب بیسکویت ها ی موجود در بازار حاوی روغن هیدروژنه یا همان چری ترانس می باشند که موجب بالا رفتن ماندگاری فرآورده های خوراکی شده ولی موجب کم شدن عمر مصرف کننده می شود که حتی امکان دارد منجر به بروز بیماری هایی در کودک شود. برای مطلع شدن از این که بیسکویت حاوی روغن ترانس می باشد یا نه تنها لازم است در زمان خرید به برچسب ارزش تغذیه ای توجه نمایید تا از عدم وجود روغن ترانس اطمینان داشته باشید.

بیسکویت دارای شیر پر چربی می باشد که برای تغذیه کودک مناسب نمی باشد همینطور شکر موجود در بیسکویت نیز برای کودکان مضر بوده و موجب پوسیده شدن دندان های آن ها خواهد شد. بیسکویت های حل شده درون چای کودک را در معرض خطر کافئین موجود در چای قرار می دهد و به طور ناخواسته سبب اعتیاد کودک به مصرف چای و دیگر مواد کافئین دار می گردد. افراط در مصرف بیسکویت در بچه ها علاوه بر کاهش اشتها امکان دارد سبب بد غذایی، عدم وزن گرفتن کودک و حتی باعث ایجاد آسیب های دندانی در بچه ها می شود، چرا که استفاده بیش از حد بیسکویت های شیرین و کرم دار می تواند موجب پوسیده شدن دندان های شیری کودک گردد.

عوارض خوردن بیسکویت برای بچه ها

خطرات مصرف بیسکویت برای نوزادان

مصرف بیسکویت برای نوزادان زیر ۷ ماه خطرناک می باشد. از جمله رفتارهای غلط مادران خوراندن چای همراه با بیسکویت به نوزادان ۳ الی ۴ ماهه می باشد. همه نوزادان از هنگام تولد تا حدود ۷ ماهگی فقط می توانند از شیر مادر تغذیه کنند و نباید با خوراندن آب قند، چای، سوپ یا حتی آبمیوه آن ها را با سوء تغذیه رو به رو کنیم. چای سبب بروز کم خونی در بچه ها شده و بیسکویت نیز بعد از سبوس گیری عاری از ویتامین های مورد احتیاج برای رشد و تکامل نوزادان خواهد شد.

بیسکویت با دارا بودن ترکیباتی همچون آرد گندم نباید به نوزادان کمتر از ۷ ماه خورانده شود. مضرات استفاده از این نوع خوراکی برای نوزادان ۳ الی ۴ ماهه امکان دارد به صورت حساسیت و اسهال های مزمن ظاهر شود. می توانید از حدود ۹ ماهگی به نوزادتان بیسکویت را به عنوان غذای کمکی بدهید. هنگامی که نوزاد به حدود ۸ ماهگی رسید می توانید بیسکویت را به حالت نرم در آورده و آن را درون فرنی و شیر ریخته و به کودک بدهید. از سن ۸ ماهگی به بعد در صورتی که کودک در هنگام خوردن بیسکویت اذیت نمی شود می توانید قطعه های ریز بیسکویت را به نوزاد خود بدهید.

آسیب های خوردن زیاد بیسکویت برای بچه ها

در این مطلب شما عزیزان را با نحوه مصرف و انواع مناسب بیسکویت برای کودکان و همچنین خواص و مضرات آن آشنا کردیم که امیدواریم نهایت استفاده را از آن برده باشید.

 

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *