سیتریزین، علایم حساسیتی را کاهش می دهد. این دارو یک آنتی هیستامین برای رفع خستگی و کسلی می باشد، هر چند ممکن است در افراد کمی خواب آلودگی ایجاد نماید. قبل از استفاده از وسایل یا ماشین آلات و رانندگی کردن مطمئن شوید که واکنش های شما به این دارو طبیعی می باشد.
سیتریزین هیدروکلرید ماده فعال این قرص ها می باشد. این دارو یک داروی ضد حساسیت می باشد. این دارو اغلب به افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال تجویز می شود. در این مقاله کاربرد و عوارض احتمالی جانبی این دارو را آورده ایم. قبل از مصرف هر گونه دارو بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کرده و سپس از دستورات پزشک و برگه اطلاعات آن دارو پیروی کنید تا خطر عوارض جانبی برای شما کاهش یابد.
اطلاعات دارویی جامع و کامل قرص سیتریزین
این دارو یک نوع آنتی هیستامین می باشد که برای حساسیت هایی مثل زکام و یا حساسیت های پوستی مور استفاده قرار می گیرد. این قرص ممکن است توسط پزشک و یا دندانپزشک برای شما تجویز گردد و همچنین می توانید این دارو را بدون نسخه پزشک از داروخانه ها تهیه کنید.
قرص و کپسول این دارو برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال مناسب می باشد در حالیکه مایع خوراکی آن برای بچه های کوچکتر نیز در دسترس می باشد. این دارو برای کودکان زیر دو سال مناسب نمی باشد.
موارد مصرف
- برای تسکین علایم حساسیت های فصلی و حساسیت به گرد و خاک یا حیوانات خانگی که با واکنش هایی مثل عطسه، خارش بینی، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و چشم های قرمز و اشک ریختن چشم همراه می باشد مورد استفاده قرار می گیرد.
- برای تسکین ورم، قرمزی و خارش پوست( علایمی مثل کهیر شدید) نیز همچنین استفاده می شود.
احتیاط در مصرف دارو
از قرص های سیتریزین، استفاده نکنید اگر:
- به بیماری های مزمن کبد مبتلا هستید.
- اگر به ماده فعال هیدروکلریدموجود در این قرص یا هر ماده دیگر موجود در این قرص حساسیت دارید.
- اگر به هیدروکسیزین حساسیت دارید.
- اگر به داروهای خانواده پیپرازین حساسیت دارید.
- اگر به برخی از قندها حساسیت دارید از این دارو استفاده نکنید مگر اینکه پزشک شما آن را تجویز کند.
- اگر مبتلا به صرع هستید یا در معرض تشنج قرار دارید باید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف در دوران حاملگی و شیردهی
قبل از مصرف هر گونه دارو در دوران حاملگی و شیر دهی حتما با پزشک خود مشورت کنید. همانند دیگر داروها از مصرف این قرص در دوران حاملگی باید خودداری شود. استفاده تصادفی این دارو توسط زن حامله هیچ گونه تاثیر مضری برای چنین ندارد. با این وجود مصرف این دارو باید قطع گردد. در طول دوران شیردهی نباید از این قرص استفاده کنید زیرا ماده سیتریزین وارد جریان شیر مادر می شود.
نحوه مصرف و دوز معمول این دارو
قبل از شروع درمان، بروشور اطلاعات دارویی قرص که توسط شرکت دارویی منتشر شده است را بخوانید. بروشور شرکت دارویی در مورد این دارو اطلاعات بیشتری به شما می دهد و لیستی از عوارض جانبی این دارو را به شما خواهد داد. دوزهای معمول این دارو به صورت زیر می باشد:
- برای بزرگسالان و کودکان بزرگ تر از ۱۲ سال: یک قرص ۱۰ میلی گرم در روز
- برای کودکان بین سنین ۶ تا ۱۲ سال: دو عدد ۵ میلی گرم در روز
- برای کودکان بین ۲ تا ۶ سال: دو عدد ۲.۵ میلی گرم در روز
- اگر از داروی مایع برای کودک خود استفاده می کنید، از دوزهای نوشته روی بطری به دقت پیروی کنید تا بتوانید دوز مصرفی دقیق را به کودک خود بدهید.
- می توانید از این قرص قبل یا بعد از غذا استفاده کنید. همچنین می توانید این قرص را با استفاده از یک لیوان نوشیدنی یا آب مصرف کنید.
- اگر استفاده از یک دوز آن را فراموش کردید، نگران نباشید، فقط دوز بعدی را زمانی که احساس کردید به آن نیاز دارید مصرف کنید، هرگز برای جبران دوز فراموش شده در یک زمان دو قرص را مصرف نکنید.
عوارض جانبی و احتمالی مصرف این دارو
عوارض جانبی اغلب پس از اینکه بدن به مصرف داروی جدید عادت کرد بهبود می یابد، اما اگر هر یک از علایم عوارض قرص سیتریزین که در ادامه عنوان شده است ادامه یافت یا برای شما مشکلاتی ایجاد کرد بهتر است پزشک و یا متخصص خود را در جریان قرار دهید.
- احساس خستگی یا خواب آلودگی: در این مورد بهتر است رانندگی نکنید و یا از وسایل و ماشین آلات استفاده نکنید و الکل ننوشید.
- خشکی دهان: آدامس بدون هیچ گونه شیرینی را بجوید و یا شکلات هایی که هیچ گونه افزودنی شیرین ندارند را بمکید.
- احساس مریضی: از وعده های غذایی ساده استفاده کنید و غذای تند مصرف نکنید.
- اسهال: نوشیدن مقدار زیاد آب
اگر هر یک از علایم دیگر که احساس می کنید در اثر مصرف این قرص ایجاد شده است را تجربه کردید با پزشک و متخصص خود مشورت کنید.
این مطلب صرفا جهت افزایش اطلاعات شما در رابطه با این دارو جمع آوری و ترجمه شده است. قبل از مصرف هر گونه دارو حتما با پزشک و متخصص خود مشورت نمایید و از دستورات او پیروی کنید. در صورت تمایل کسب اطلاعات در رابطه با دیگر دارو ها می توانید به بخش اطلاعات دارویی مراجعه کنید.
منبع : آرگا