بهتر است بدانید که گیاه چشم آهویی از دسته بهترین گیاهان آپارتمانی به شمار می آید که اصول نگهداری بسیار راحتی دارد و به دلیل برگ های آویزان و زیبایی که دارد محبوبیت زیادی در میان علاقه مندان به گل و گیاه پیدا کرده است. اغلب برگ های این گیاه تخم مرغی شکل، نوک تیز و بدون دمبرگ می باشند که نوارهای باریکی در رنگ های متفاوت بر روی آن به چشم می آیند.
چگونگی پرورش گل چشم آهویی
به طور کلی گیاه چشم آهویی که با نام برگ بیدی نیز شناخته می شود از گیاهان بومی مناطقه آمریکای جنوبی می باشد که دارای بیش از ۶۰ گونه گیاهان خشبی و علفی چند ساله است. معمولا از انواع علفی این گل زیبا در آپارتمان ها استفاده می شود و به دلیل برگ های آویزی که دارد جلوه زیبایی را به محیط اطراف بخشیده است. برگ های آن به شکل تخم مرغ و بسیار پهن هستند که در رنگ های سبز روشن همراه با نوار های کرم و سفید مشاهده می شوند. بهتر است بدانید که اصول مراقبت و پرورش گل چشم آهویی چندان سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با انجام دستورالعمل کشت که در ادامه بیان شده کشتی اصولی و گیاهی زیبا داشته باشید.
دستورالعمل کاشت و تکثیر:
جالب است بدانید که این گیاه به سرعت در آب یا خاک ریشه خواهد داد. برای تکثیر این گیاه بایستی از اواسط بهار تا اواخر تابستان که گیاه مادری تجدید رشد کرده و شاخه ها سرزنی و جوان هستند می توانید شاخه های هرس شده را به طول ۵.۷ سانتی متر جدا نمایید و هر ۵ قلمه را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتی متر حاوی حاکی سبک مانند پرلیت و پیت ماس قرار دهید.
توصیه می شود که خاک بستر را نسبتا مرطوب نمایید و دمای محیط کشت را بر روی ۱۸ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و همچنین نور مورد نیاز گیاه را فراهم نمایید.
به طور کلی پس از گذشت ۲ الی ۳ هفته روند ریشه زایی انجام خواهد شد و شما می توانید مقدار آبیاری را افزایش دهید و گیاهتان را با استفاده از کودهای مایع تغذیه نمایید.
شرایط مورد نیاز برای پرورش گیاه چشم آهویی:
همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید و به همین منظور در ادامه به بیان برخی از شرایط لازم برای پرورش گل چشم آهویی پرداخته ایم که می توانید در این روند از آن استفاده نمایید:
رطوبت و آبیاری لازم:
از آنجایی که گیاه چشم آهویی برای رشد نیاز به رطوبت کافی دارد بایستی همواره خاک بستر را مرطوب نگه دارید و آبیاری را در فصل تابستان ۲ الی ۳ رتبه در طول هفته انجام دهید اما در طول فصل زمستان یک مرتبه آبیاری در طول هفته کافی می باشد. توجه داشته باشید اگر دیدید که نوک برگ ها به سمت بالا برگشته و ریزش دارند نشانه رطوبت کم محیط و دمای بالا است که بایستی سریعا رفع شود. همچنین ابیاری بیش از حد نیز برای گیاه مشکل ساز خواهد بود و باعث پوسیده شدن ریشه گیاه خواهد شد.
نور مناسب:
توصیه می شود که برای حفظ سلامت و حیات گل چشم آهویی نور متوسط و غیر مستقیمی را برای بستر فراهم نمایید. اگر محیط منزلتان خشک است به هیچ وجه نباید گیاه را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دهید زیرا گیاه به تدریج دچار لکه های قهوه ای خواهد شد و در نتیجه از بین می رود.
دمای مناسب:
به طور کلی این گیاه برای رشد نیاز به گرمای نسبتا زیاد و تا حدود ۳۰ درجه سانتی گراد دارد و لازم است بدانید که چشم آهویی در برابر سرما حساسیت زیادی دارد حتی ممکن است در دمای پایین تر از ۱۰ درجه سانتی گراد نیز از بین برود. هوای سرد محیط باعث یخ زدگی گیاه خواهد و به تدریج گیاه را نرم و آبکی و برگ ها را نیز کم رنگ خواهد کرد.
خاک مرغوب:
به طور کلی بهترین ترکیب خاک برای پرورش گل چشم آهویی مخلوطی از خاک باغچه، ترب، ماسه و خاک برگ است که باید قلیایی باشند. همچنین این نکته را به یاد داشته باشید که زهکشی خاک در پرورش این گیاه بسیار مهم و حباتی است زیرا مازاد آب بایستی از قسمت زهکشی خارج شود در غیر اینصورت ریشه دچار پوسیدگی خواهد شد.
تغذیه گیاه:
توصیه می شود که تغذیه گیاه چشم آهویی را توسط کود به میزان ۳ گرم در لیتر انجام دهید و بهتر است این میزان کود دو هفته یک بار و در فصل بهار و تابستان به گیاه برسد. به طور کلی کوددهی بیش از حد گیاه منجر به کم رنگ شدن و ضخیم شدن برگ ها خواهد شد.
آفات و بیماری های رایج گیاه:
سوختگی نوک برگ ها به علت کمبود رطوبت می باشد که بهتر است برای رفع آن عمل غبارپاشی را هر روز انجام دهید.
پلاسیده شدن ساقه ها که در اثر فعال شدن قارچ بوده و علل آن آبیاری بیش از حد می باشد که برای رفع آن بهتر است فاصله دو آبیاری را افزایش دهید.
همچنین زرد شدن برگ های گیاه نیز می تواند در اثر آبیاری زیاد باشد و به همین خاطر لازم است از دفعات آبیاری بکاهید.
منبع : آرگا