بد قولی والدین همیشه درد ساز می باشد و ممکن است اثرات منفی روی بچه ها داشته باشد. برای این که قولی به کودک خود بدهید بهتر است قبل از هرچیزی خوب فکر کنید تا بعدا بد قول نشوید.
عواقب بدقولی والدین چیست؟
باید بدانید که بدقولی می تواند دنیای کودکان را نابود کند و فاجعه آفرین باشد. شاید برای ما چیزی نباشد که به کودک قولی بدهیم و بعدا زیرش بزنیم اما این موضوع برای کودک شما معانی بسیاری زیادی دارد که یکی از آن ها این است که او دیگر اهمیتی برای شما ندارد. باید در نظر داشته باشید که کودکان حافظه بسیار قوی دارند و می توانند تا سال ها به یاد بیاورند که مادر و پدر آن ها بد قولی کرده است و به آن ها اهمیتی نداده است. برای این که کودک شما فکر نکند که شما دروغگو هستید بهتر است قبل از گفتن هر حرفی به کودک خوب فکر کنید. در ادامه عواقب بدقولی والدین را برای شما بیان می کنیم.
بدقولی و دروغ
اگر شما چیزی به کودکتان می گویید و به آن عمل می کنید به آن ها می آموزید که باید روی حرف هایی که می زند بایستد ولی اگر شما خلاف این عمل کنید از نظر آن ها دروغ گو شناخته می شوید. البته شاید شما وقت نکنید که قولی که به آن ها داده اید را برآورده کنید اما کودکان نمی توانند به خوبی این موقعیت ها را تحلیل کنند و سعی می کنند با یک نتیجه گیری ساده شما را دروغگو خطاب کنند. بهتر است به یاد بیاوری چند بار در زندگی شما اتفاق افتاده است که یک نفر به شما قول بدهد و به آن عمل نکند؟ به یاد بیاورید که در آن زمان چه حالی داشتید و چقدر از این کار طرف مقابلتان عصبانی شدید؟ در واقع شما هم با انجام بدقولی این احساس را در کودکان خود ایجاد می کنید.
اهمیت ندادن
باید بدانید که اگر قولی به کودکتان می دهید و به آن عمل نمی کنید ممکن است کودک احساس کند که برای شما اهمیتی ندارد و شما به صورت نا خواسته به کودک خود آسیب می زنید و ممکن است کودک شما دچار افسردگی شود. باید بدانید که کودکان هم اولویت بندی را می دانند و اگر احساس کنند که کار های خود را به آن ها ترجیح می دهید ممکن است فکر کنند که به آن ها اهمیتی نمی دهید.
بد قول شدن کودک
باید بدانید که اولین الگوی هر آدمی والدین او می باشند و در صورتی که والدین چندین بار به کودک قول بدهند و به آن عمل نکنند کودک نیز از آن ها یاد می گیرند که به قول هایی که می دهد عمل نکنند. هیچ پدر و مادی نمی خواهد که فرزندش در آینده آدمی باشد که قول هایش را ساده فراموش می کند اما وقتی خودشان این کار را انجام بدهند در آینده کودک را به سمت همین کار می کشانند.
از بن رفتن حد و مرز ها
یکی دیگر از عواقب بدقولی والدین این است اعتماد و احترام بین کودک و والدین از بین می رود و این از بین رفتن حد و مرز ها نتیجه خوبی ندارد. در واقع وقتی شما قولی به کودک می دهید باعث می شوید که او به شما اعتماد کند و حس امنیت را در آن ها زنده می کنید و زمانی که به قول های خود عمل نمی کنید این حس امنیت تبدیل به یک احساس نا خوشایند دیگری به نام خیانت می شوید این پدیده ها بیش تر در زمان هایی رخ می دهد که کودکان جوان تر هستند و نمی توانند به درستی مفهوم قول و نگهداری آن را درک کنند.
بد بین شدن کودکان
در نظر داشته باشید که اگر شما قولی بدهید و. به آن عمل نکنید کودک به شما بد بین می شود و این بد بینی در وجود آن ها همیشگی خواهد شد و در آینده ای نه چندان دور در زندگی آن ها اثرات منفی خواهد داشت. در واقع این کودکان در آینده نمی توانند روی حرف های دیگران حساب باز کنند و نسبت به همه بی اعتماد می شوند و این بی اعتمادی می تواند زندگی مشترک و زندگی کاری آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
همه آن چه که گفته شد بدین معنا نیست که اصلا به کودک خود قول ندهید. در واقع قول ندادن شما این معنی را برای کودکان ایجاد می کند که شما آماده نیستید که به زندگی خود متعهد شوید و فرزند شما از ما یاد می گیرد که هیچ وقت تعهدی به دیگران نداشته باشد. در نظر داشته باشید زمانی که شما قولی می دهید و به آن عمل می کنید می توانید باعث ایجاد اعتماد به نفس در کودکان شوید و آن ها می دانند که می توانند به شما تکیه کنند زیرا شما دروغگو نیستید و می توانید وعده های خود را عملی کنید. هر فردی هر کاری که بتواند را برای کودک خود انجام می دهد فقط کافی است قبل از این که قولی به آن ها بدهید از این که می توانید آن کار را انجام بدهید یا نه اطمینان حاصل کنید زیرا قدرت تخیل و رویا بافی کودکان بسیار بالا می باشد و هر کار شما را تعبیر می کنند و این تعابیر گاها می تواند منفی باشد و روحیه آن ها را ضعیف کند. برای این که بتوانید جزء والدین موفق باشید بهتر است تا جایی که می توانید سر قول هایی که داده اید بمانید. برای این که بتوانید کودکان خود را بهتر تربیت کنید و بدانید که کدام کار ها را نباید در مقابل کودکان انجام بدهید و چه رفتاری با کودکان لجباز داشته باشید را می توانید در بخش کودک و والدین آرگا مشاهده کنید و با داشتن اطلاعات مناسب به تربیت کودکان بپردازید.
منبع : آرگا