یکی از راه های از درمان اختلالات در کودکان قصه گفتن می باشد و شما به عنوان والدین می توانید با استفاده از قصه گویی از مشکلات بسیار زیادی در کودکان جلوگیری کرده و در برخی موارد می توانید کودکان خود را از دست افراد سود جو نجات دهید.
قصه درمانی چیست؟
یکی از روش هایی می باشد که برای درمان کودکان به کار می رود و می توانید از روش های بازی با کودکان نیز این روش را اجرا کنید. در واقع با آگاهی از مشکلات کودکان می توانید قصه ای شبیه به مشکل را برای آن ها تعریف کنید تا ندانسته هایتان را آن ها برای شما بازگو کنند. این روش به کودکان نشان می دهد که آن ها تنها نیستند و می توانند با فهم و بینش عمیق تری به مسئله نگاه کنند و آرامش را به آن ها باز گردانید. با این کار می توانید از اختلالات آن ها آگاهی پیدا کنید. داستان های که روانشناس ها برای کودک تعریف می کند به آن ها نشان می دهد که مشکلات یکی از وجود های ضروری در زندگی انسان ها هستند و نمی توان از آن ها اجتناب کرد. آن ها به کودکان یاد می دهند که اگر بتوانند با راه حل های صحیح از مشکلات عبور کنند می توانند به خوشبختی دست پیدا کنند و در نهایت پیروز این میدان شوند. آن ها یاد آور می شوند که این مشکلات ممکن است ظالمانه، سخت و غیره منتظره باشند. در واقع این روش می تواند مفاهیم بسیار زیادی در حوزه های مختلفی مانند حوزه فرهنگی، حوزه اخلاقی، حوزه بهداشتی و دانش های مختلف را بدون ضربه زدن به کودک به او می آموزد ولی ممکن است در کودک مقاومت های زیاد و یا لجبازی در کودکان را ایجاد می کند ولی به آن ها آسیبی نمی رساند.
تاثیرات قصه درمانی
در واقع تاثیر قصه درمانی با ایجاد الگو های مثبت و اثر بخش برای سالم زیستن فرزندان است و کودک و نوجوان شما می تواند در گذر زمان با داستان های مختلف سرگرم شود و می تواند با رویا بافی زندگی رویایی را برای خود ساخته و در آینده برای رسیدن به آن تلاش کنند و در کار هایشان موفق تر خواهند شد. بهتر است برای کودکان خود از قصه هایی استفاده کنید که بار ارزشمند و مفهومی داشته باشند. در واقع شخصیت انسان ها کمال طلب است و هر کودکی می تواند با قهرمان داستان رشد کند و اگر شما یک داستان ارزشمند انتخاب کنید که قهرمان آن شخصیت برتری دارد و به پدر و مادر خود احترام می گذارد باعث می شود فرزندان شما این ویژگی را یاد بگیرند و به آن عمل کنند. وقتی داستان های کوتاه و بلند را برای کودک خود می خوانید موضوع شکل می گیرد و مسائل متعددی مانند شخصیت ها و اشیا با افکار و هیجان های متعددی شکل می گیرد و بهتر است قصه هایی انتخاب کنید که شباهت های زیادی با زندگی دارند. در واقع قصه ها می توانند چهار قلمرو را در کودک و نوجوان تغییر بدهند. در ادامه به بررسی این قلمرو ها می پردازیم.
قلمرو شناختی
در واقع با قصه گویی کودک شما می تواند اطراف خود را بشناسد و بداند که در این دنیا آدم های بدی هم وجود دارد و از این طریق می تواند از اعتماد به افراد ناشناس پرهیز کرده و در نهایت می تواند در برابر دیگران که قصد سو استفاده دارند از خود دفاع کند. این کار کودکان شما را فعال تر می کند و آن ها می توانند در حل مسائل بهتر عمل کنند.
قلمرو عاطفی
در واقع قصه درمانی می تواند باعث پالایش عاطفی و هیجانی کودک شود و او را از کودکی به عشق دعوت می کند. در واقع کودکانی که والدین آن ها برایشان وقت می گذارند و قصه می گویند عاطفی تر از دیگر کودکان بر خورد می کنند و می توانند در آینده افرادی بسیار بخشنده باشند. همان طور که می دانید شش سال اول زندگی کودکان نقش بسیار زیادی در آینده آن ها دارد.
قلمرو بین فردی
در واقع با قصه گویی می توانید باعث ایجاد خلق پیوستگی در کودک شوید. در نظر داشته باشید که این روش می تواند برقراری ارتباط با دیگران را برای کودک شما آسان تر کند و او به راحتی می تواند با همسالان و حتی افراد بزرگ تر از خود هم ارتباط برقرار کند. با این روش کودکان خود را اجتماعی بار می آورید و به آن ها کمک بسیار زیادی به زندگی مشترک آن ها در آینده می کنید.
قلمرو شخصی
یکی از مهم ترین کار هایی که قصه درمانی انجام می دهد رشد کودکان در بعد شخصی می باشد. داستان ها می توانند باعث شکل گیری شخصیت فرزندان شما شوند و بینش و بصیرت آن ها را افزایش می دهند. اگر از داستان های واقعی برای فرزندان خود استفاده کنید خواهید دید که در آینده با روش های بهتری در زندگی خود به حل مسائل می پردازند و همچنین می توانند درک بهتری از زندگی و مشکلات خود داشته باشند.
کودک شما بسیار ارزشمند است و باید بدانید که نمی توانند از خودشان مراقبت کنند. در واقع افراد بسیاری هستند که برای هوس های جنسی خود از کودکان استفاده می کنند و آن ها را آزار و اذیت می کنند. برای جلوگیری از آسیب هایی که این افراد به کودک شما وارد می کنند باید همیشه مراقب آن ها باشید و به کودکتان حریم خصوصی اش را متذکر شوید و از او بخواهید اگر کسی قصد صدمه زدن به او را داشت به هر طریقی مانع از این کار شود و فورا همه چیز را به شما بگوید. می توانید با کلیک بر روی لینک مقابل سایر مقاله های نوشته شده مریوط به کودک و والدین، عواقب تنبیه بدنی کودک و تربیت کودک شاد را مطالعه کنید.
منبع : آرگا