بر خلاف تصور عموم زولبیا فقط شیرینی مخصوص ایرانی ها نیست و این نوع شیرینی در بین مردم هند نیز از محبوبیت زیادی برخوردار می باشد و در اغلب مهمانی های سنتی هند از زولبیا برای پذیرایی از مهمان ها استفاده می شود. برای دستور تهیه زولبیا هندی ابتدا باید خمیر مخصوص زولبیا را تهیه نمایید سپس زولبیا را سرخ نمایید و آن را درون شهد مخصوص قرار دهید.
زولبیا و بامیه و گوش فیل از انواع شیرینی های محبوب برای افطار ماه مبارک رمضان به شمار می روند و اگر شما به پخت انواع شیرینی در منزل علاقه مند می باشید بهتر است از تهیه این نوع شیرینی ها غافل نشوید.
مواد لازم برای تهیه خمیر زولبیا
- آرد الک شده : ۱/۲ فنجان
- آرد نخودچی : ۱.۵ قاشق چایخوری
- مایه خمیر خشک : ۱/۲ قاشق چایخوری
- شکر : ۱/۲ قاشق چایخوری
- آب ولرم : ۱/۲ فنجان
مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا
- شکر : ۱.۵ فنجان
- پودر هل : ۱/۴ قاشق چایخوری
- آب لیمو : ۱ قاشق چایخوری
- روغن یا کره ذوب شده برای سرخ کردن : به مقدار لازم
- پودر پسته : برای تزیین
طرز تهیه زولبیا هندی خوشمزه
برای تهیه خمیر زولبیا ابتدا مقداری آب ولرم را درون ظرفی کوچک بریزید و شکر را به آب اضافه کنید سپس شکر را درون آب حل نمایید. مخمر را به مخلوط مواد بیفزایید و محلول را آنقدر هم بزنید تا مخمر درون آب حل شود سپس روی ظرف را به کمک پلاستیک بپوشانید و به مدت ده دقیقه صبر کنید تا مخمر به عمل آید.
درون ظرفی بزرگ آرد نخودچی و آرد الک شده را بریزید سپس مخمر را به مخلوط مواد بیفزایید و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند و در صورت نیاز مقداری آب ولرم به خمیر بیفزایید تا خمیر زولبیا به قوام لازم برسد. توجه داشته باشید خمیر زولبیا باید به گونه ای باشد که وقتی خمیر را درون روغن می ریزید به صورت رشته ای در آید. روی ظرف خمیر را به کمک پلاستیک بپوشانید و به مدت یک ساعت صبر نمایید تا خمیر آماده شود.
برای طرز تهیه شربت مخصوص زولبیا هندی آب و شکر و آبلیمو را درون ظرفی مناسب بریزید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد. زعفران و پودر هل را به محلول در حال جوش بیفزایید.
برای اینکه از آماده شدن شربت زولبیا مطمئن شوید یک قطره از شربت را درون بشقاب بریزید و انگشت خود را در این قطره فرو نمایید و انگشت تان را به یکی از انگشت های دیگرتان بزنید سپس انگشت ها را از یکدیگر جدا نمایید و اگر یک رشته بین دو انگشت شما ایجاد شد شربت آماده می باشد توجه داشته باشید که شربت نباید چسبناک باشد.
در این مرحله از طرز تهیه زولبیا هندی بعد از اینکه خمیر به اندازه کافی به عمل آمد آن را درون ظرف سس پلاستیکی بریزید. توجه داشته باشید که ظرف سس را باید به خوبی شسته باشید و بوی آن نیز باید به صورت کامل از بین رفته باشد.
روغن یا کره را درون تابه ای نچسب بریزید تا گرم شود سپس یک قطره کوچک از خمیر را درون روغن داغ بیندازید و اگر خمیر به سرعت روی سطح روغن آمد روغن بیش از اندازه داغ شده است و باید حرارت گاز را به مدت چند ثانیه خاموش کنید و اگر خمیر به کف تابه بچسبد باید روغن را بیشتر داغ نمایید.
به کمک بطری سس خمیر زولبیا را به شکل دایره هایی مارپیچ درون روغن داغ شده بریزید و زولبیا ها را تا زمانی که رنگ آن ها طلایی تیره شود سرخ کنید سپس طرف دیگر زولبیاها را برگردانید تا سرخ شود. بعد از اینکه زولبیا ها به خوب سرخ شدند آن ها را روی دستمال تمیزی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.
در این مرحله از طرز تهیه زولبیا هندی برای قرار دادن زولبیا درون شربت مخصوص باید شربت را دوباره داغ نمایید سپس شعله گاز را خاموش کنید و زولبیا های سرخ شده را درون شربت قرار دهید و به مدت چند ثانیه صبر کنید سپس زولبیا ها را برگردانید و به مدت چند ثانیه دیگر نیز صبر کنید و زولبیا ها را از درون شربت بیرون آورید و روی صافی فلزی قرار دهید تا شهد اضافی آن ها گرفته شود. توجه داشته باشید که اگر برای تهیه شربت مخصوص زولبیا هندی از ساقه زعفران استفاده کرده اید ساقه ها به زولبیا می چسبند و در نتیجه ظاهر زولبیا بهتر می شود.
زولبیا های آماده شده را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید و آن ها را به کمک پودر پسته یا خلال پسته تزیین نمایید. زولبیا هندی را می توانید به همراه خامه تازه یا شیر غلیظ میل کنید.
نکات طلایی برای تهیه زولبیا هندی
۱. در صورت تمایل می توانید برای تهیه شربت زولبیا از زعفران ساییده نشده استفاده کنید ولی بهتر است زعفران را بسابید.
۲. خمیر زولبیا هندی نیاز به تخمیر دارد از این رو شما می توانید از مایه خمیر خشک برای تخمیر سریع خمیر استفاده نمایید.
۳. در دستور اصلی تهیه زولبیا هندی از ماست برای تخمیر استفاده می شود که در این صورت باید خمیر یک شب استراحت کند.
۴. اگر شربت زولبیا بعد از سرد شدن خیلی غلیظ شد می توانید مقداری آب و شکر به آن اضافه نمایید و دوباره شربت را بجوشانید.
۵. اگر روغن برای سرخ کردن زولبیا خیلی داغ باشد نمی توانید دایره ها را به صورت مارپیچ درست کنید و اگر روغن بیش از اندازه سرد باشد باز هم نمی توانید دایره های مارپیچ درست کنید زیرا رشته ها به یکدیگر می چسبند بنابراین بهتر است در هنگام گرم کردن روغن یا کره توجه لازم را داشته باشید.
۶. اگر تا به حال زولبیا در منزل درست نکرده اید بهتر است زولبیا ها را به صورت دانه دانه درون روغن سرخ کنید.
۷. اگر شربت زولبیا اضافه آمد می توانید شربت را درون یخچال به مدت چند هفته نگه دارید.
۸. برای سرخ کردن زولبیا هندی در دستور تهیه اصلی از کره استفاده می شود.
در این مطلب با طرز تهیه زولبیا هندی با ساده تری روش در خدمت شما کدبانوهای عزیز و گرامی بودیم که امیدواریم با توجه به مراحل و نکات ذکر شده بتوانید این نوع شیرینی را در منزل به راحتی تهیه کنید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده تان سپری کنید.
منبع : آرگا