چسبیدن پرز به لباس و از بین بردن این پرزها دغدغه بسیاری از افراد می باشد، زیرا ظاهر نازیبایی بر روی انواع لباس ها مخصوصا لباس های تیره خواهند داشت، بنابراین در این مطلب روش هایی برای رفع پرز لباس معرفی کرده ایم و برای حل مشکل تان در این زمینه پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله از آرگا همراه شوید.
معرفی ترفندهایی برای رفع پرز لباس
ایجاد پرز بر روی لباس ظاهر زیبای لباس را خراب می کند و ممکن است خیلی از افراد با مشاهده پرز بر روی لباس آن را دور بیاندازند، در این مطلب راهکار هایی برای جلوگیری از ایجاد این پرزها و نیز رفع آن پرداخته ایم که در ادامه می توانید مطالعه کنید و به کار بندید.
همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با ترفندهایی برای حل مشکل چسبیدن لباس به بدن و پاک کردن لکه جوهر و آشنایی با روشهای خشک کردن لباس می توانید با کلیک بر روی لینک های مربوطه از این مطالب منتشر شده، دیدن کنید.
-
با استفاده از چسبندگی و ساییدگی
برای انجام این کار لازم است از یک غلتک کمک بگیرید که می توان آن را در بخش لباس شویی سوپرمارکت، فروشگاه های پارچه و یا فروشگاه های حیوان خانگی پیدا کرد.
سپس بعد از تهیه غلتک آن را روی لباس بکشید و به سمت بالا و پایین حرکت دهید و تا برطرف شدن کامل پرزهای روی لباس این عمل را انجام دهید. حال در حین حرکت در صورتی که مشاهده کردید غلتک پرز کمتری را جمع می کند، باید ورق چسبناک روی آن را با ورق جدیدی تعویض کنید و حرکت را ادامه دهید.
همچنین برخی از غلتک ها قابلیت استفاده مجدد دارند که دارای یک ژل قابل شست و شو بوده و بعد از کثیف شدن به راحتی می توانید آن را با آب و صابون بشویید و خشک کنید.
-
استفاده از نوار چسب و یا جوراب برای رفع پرز لباس
چسب های پهن و ۵ سانتی، وسیله مناسبی برای این کار می باشند، قسمت چسبنده چسب را بر روی پرزهای لباس قرار داده و آن را در جهت بافت پارچه به سمت بالا و پایین حرکت دهید. توجه داشته باشید که هر چه نوار پهن تر باشد، فضای بیشتری را پوشش می دهد.
همچنین با استفاده از یک جوراب نایلونی از قسمت بالا به پایین می توانید پرزهای لباس را بگیرید و یا با استفاده از دستکش پلاستیکی و دست کشیدن بر روی لباس، پرز ها را جمع کنید.
-
استفاده از ریش تراش الکتریکی
با استفاده از یک دستگاه باتری می توانید تاحدودی از شر پرز های لباس راحت شوید، برای این کار دستگاه را روشن کنید و با چرخاندن آن بر روی لباس، پرز ها گرفته می شوند، زمانی که کار به اتمام رسید نیز می توانید ریش تراش را باز کرده و پرزها را دور بریزید.
استفاده از سنگ پا (پومیس) برای رفع پرز لباس نیز راهکار خوبی است و با قرار دان سنگ روی پارچه و حرکت دادن آن در جهت بافت پارچه، پرزها از بین خواهند رفت، البته باید سنگ را محکم نکشید تا لایه های آن از بین نرود و لباس پاره نشود.
استفاده از سنگ پومیس برای برطرف کردن پرز های پارچه های پنبه ای، پشمی، ابریشم، ساتن و نیز پارچه های ظریف و براق توصیه نمی شود. سنگ پومیس لایه های پارچه را از بین می برد و موجب پارگی پارچه خواهد شد.
-
رفع و پاک کردن پرزها با
تیغ
استفاده از تیغ در صورت در دسترس نبودن ریش تراش برقی برای برطرف کردن پرزهای چسبیده به لباس ها روش مناسبی است؛ لباس را بر روی سطح صافی همچون میز اتو قرار دهید و آن را طوری قرار دهید که پرزها به سمت بالا باشند، سپس تیغ را روی لباس قرار داده و به آهستگی بر روی لباس بکشید، سپس آن را برداشته و پرزهای اضافی را جمع کنید، کافیست این کار را چند مرتبه انجام دهید تا به طور کامل پرز ها گرفته شوند. البته در هنگام استفاده از این راهکار باید مواظب باشید تا لباس پاره نشود.
-
شستن مجدد لباس و بدون مواد شوینده
در هنگامی که لباس های شسته خود را از ماشین لباس شویی خارج کرده و متوجه پرز های چسبیده روی لباس شده اید، می توانید با شستن دوباره آن، اما بدون مواد شوینده و پاک کننده این مشکل را برطرف کنید، سپس لباس ها را خارج کرده و تکان دهید تا پرزهای روی آن جدا شوند و بعد آن را خشک کنید.
-
رفع پرز لباس با سرکه
در این روش، مقدار ۶۰ میلی لیتر (یک چهارم فنجان) سرکه سفید را در هنگام شستن لباس ها به ماشین لباس شویی اضافه کنید، زیرا سرکه پرز های لباس را برطرف می کند و مانع چسبیدن پرز به لباس ها خواهد شد، ضمن اینکه کمک کننده خوبی برای شستن لباس ها می باشد.
نکته : وجود دستمال کاغذی، کاغذ یا ضایعات بافت به همراه لباس باعث ایجاد پرز و چسبیدن آن به لباس ها می شود، بنابراین لازم است در هنگام شست و شوی لباس ها از وجود دستمال کاغذی و مواردی از این قبیل در جیب لباس مطمئن شوید.
-
خشک کردن لباس در فضای باز
در خشک کن های لباسشویی، مقدار زیادی پرز ایجاد می شود و در صورتی که تمیز نشوند این پرزها را منتقل لباس ها می کنند، بنابراین خشک کردن لباس در فضای باز امکان پرز گرفتن آنها را کاهش داده و حتی در صورتی که پرز گرفته باشند، با آویخته شدن ممکن است، پرز های آنها ریخته شود.
همچنین در معرض بودن نور خورشید موجب از بین رفتن هر نوع باکتری بر روی لباس و در نتیجه از بین رفتن بوی بد و خوشبو شدن لباس ها خواهد شد.
-
با استفاده از یک اسفنج مرطوب یا پد
یک اسفنج یا پد تمیز را بعد از خیس کردن، فشار دهید تا اب اضافی ان خارج شود، سپس خیلی ارام قسمت زبر و خشن اسفنج را بر روی پارچه پرز دار بکشید و آن را از بالا به پایین حرکت دهید.
-
استفاده از یک دستکش پلاستیکی برای رفع پرز و موی حیوان خانگی
به این صورت که می توانید یک دستکش لاستیکی در دست خود کنید، همانطور که برای شست و شوی ظروف استفاده می کنید، سپس دستان خود را به سمت پایین در سراسر پارچه بکشید تا هر نوع پرز و موی حیوان چسبیده به روی پارچه به دستکش چسبیده و د ریک قسمت جمع شودف حال می توایند انها را با دستکش پاک کردهبا یک تکه از نوار و یا یک غلتک بردارید.
-
پیش از شست و شوی لباس حتم جیب ها را چک کرده و خالی کنید.
اقلامی از جمله دستمال کاغذی به هنگام شست و شو پودر شده و موجب می شود تا پرز زیادی به لباس بچسبد، از این رو به هنگام شستن لباس ها اطمینان پیدا کنید که جیب ها خالی هستند و هر نوع ضایعات بافت و کاغذ یا پارچه را جدا کنید.
-
رفع پرز لباس با ماهوت پاک کن
با استفاده از ماهوت پاک کن می توانید پرز لباسهایتان را از بین ببرید به این صورت که ماهوت پاک کن را روی لباس خود بکشید تا پرز های لباس را به خود بگیرد.
-
رفع پرز لباس با شانه
با استفاده از یک شانه دانه ریز با حرکت از بالا به پایین، روی پارچه بکشید تا پرز ها را به خود بگیرد و جمع کند، سپس شانه را از وجود پرز ها تمیز کنید.
علت های پرز دادن لباس
- استفاده مداوم و بیش از حد از یک لباس
- شستن مداوم و ناصحیح لباس
- اصطکاک لباس با سطوح مختلف
- جنس نامناسب الیاف
در پایان امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما سودمند بوده باشد، در صورت تمایل برای خواندن مطالب مفید ارائه شده در زمینه خانه داری می توانید با کلیک بر روی لینک مربوطه از مطالب پیشین آرگا دیدن نمایید.
منبع : آرگا