از عهد قدیم تا به امروزه فواید فلزات و نقش آن در بدن انسان حدود هزاران سال است که مشخص است. آهن، روی، پتاسیم، مس، منگنز، کرومیوم و نیکل از جمله فلزاتی هستند که در حیات بدن نقش اساسی دارند. بر طبق گفته ها برای از بین بردن التهاب و درد آرتروز از گذشته مس می پوشیدن که مغناطیس فلز بر گردش خون زیاد می شود و درد را کاهش می دهد. بر طبق نظریه شناختی فلز طلا و مس می تواند حس ترمیم بیشتری روی بهبود عملکرد بدن بگذارد که به ثابت رساندن انرژی در جسم فرد کمک کننده باشد. همچنین تیتانیوم هم از قدیم تا به حال حاضر به شکلی ناشناخته بود ولی با ثابت شدن جریان انرژی در بدن کمک می کند تا به حدی بسیاری از ورزشکاران برای بالا بردن سطح انرژی خود از گردنبند آن استفاده نمایند. در ادامه مطالب همراه ما باشید تا بیشتر در این زمینه اطلاعات کسب نمایید.
شناخت و تاثیر فلزات بر بدن
همیشه در جهت تقاضاهایی که داده می شود در خصوص علوم پزشکی قسمت بیشتر آن برروی تاثیرات فلزات مطالعاتی انجام شده که چه کاربردی از استفاده دستبند های مسی و یا مغناطیسی شکل می گیرد تا نتیجه مکمل دارویی آن ثابت شود. تمامی این مطالعات نشان از این می دهد که بهترین اثربخشی آن تحت مطالعه قرار بگیرد. انواع فلزات سنگین همچون جیوه، آلومینیوم، مس، نیکل، سرب، آرسنیک و کادمیوم که سنگین بوده و عوامل پرخطری در اطراف ما دارند که مثل سم ایجاد می شود. اگر در هوای تنفسی و یا لوازم آشپزخانه و آب آشامیدنی و مصالح ساختمانی و یا لباس هایمان به طور کمی به کار رود امری عادی بوده و روی عملکرد طبیعی نقش مفیدی دارد. ولی در صورتی که زیاده از حد وارد بدن شود متابولیزه نمی شود و بعد ورود به بدن دفع نخواهد شد سپس روی بافت ها ذخیره شده و این امر سبب به وجود آمدن بیماری خواهد شد. تمامی فلزات سنگین با توسعه باکتری و عفونت ویروسی و قارچی جای تمام مواد معدنی و مغذی را در بدن می گیرند و روی بافت و عضلات و استخوان و مفاصل رسوب گذاری می کند.
عوارض و سم زدایی فلزات سنگین
ناخوشی های عصبی از قبیل؛ آلزایمر، افسردگی، اسکیزوفرنی، پارکینسون ها و انواع سرطان ها که موجب فقر مواد غذایی و به هم خوردن تعداد هورمون ها می شود. مانند: سقط جنین، اختلالات قلبی و عروقی و تنفسی، چاقی، آسم و آلرژی، کم شدن تحمل، اختلال عملکرد آنزیم، اختلال غدد داخلی، سرگیجه و سردرد، التهاب مفاصل، پوکی استخوان، تهوع و استفراغ، ریزش مو، بی خوابی، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، کم خونی، تغییر سوخت و ساز، تخریب ژن، پیری زودرس و کم شدن حافظه و ناباروری و در نهایت مرگ خواهد شد. برای سم زدایی فلزات سنگین بر روی بدن باید از دستور غذایی آب میوه استفاده کنیم که عصاره های آن بسیار مغذی بوده و تمام ارگان بدن را شستشو و سموم را دفع خواهد کرد. همچنین می توان از عصاره و شیره مرکبات برای پاک سازی سموم از بدن استفاده کرد که خوردن کلسیم و روی برای جذب رسوب در بافت نقش موثری خواهد دارد.
فواید و انرژی درمانی فلزات
طبق نظریه قدیمی در جهت تاثیر فلزات بر بدن گفته می شد چرا در دویست سال گذشته سنگ های مغناطیسی و طبیعی که خاصیت آهن ربایی داشتند با عدم تعادل در بدن درمان می شدند. در قرون وسطا پزشکان اروپایی کاربرد های مختلفی از آهن ربا داشتند که برای درمان طاسی استفاده می شد. همچنین دیده می شود که آهن ربا توانسته بیماری آرتروز را درمان کند که به عنوان یک مسکن مصرف می شد. آهنربا ها به اشکال مختلفی مثل: گردنبند، دستبند، کفی کفش، لایه تشک، پوشش ماهیچه ای وجود دارد. در این رابطه می توان گفت آهنربا می تواند موجب ناراحتی هایی برای زنان باردار، افرادی که از قلب مصنوعی و باتری دار استفاده می کنند، پمپ انسولین، دستگاه کنترل ضربان قلب نامنظم که نباید از لوازم مغناطیسی استفاده کنند.
- کاربرد طلا برای سلامتی
طبق یک نظریه قدیمی که براساس مصریان باستان گفته می شد آن ها مصرف پودر طلا را موجب افزایش عمر و جاودانه شدن می دانستند. که در قرن ۱۸ پزشکان برای بهبودی سیستم ایمنی بدن مثل: لوپوس و آرتروز و رماتیسم از آن استفاده می کردند. که بعد از خطرات و عوارضی که داشت کاربرد نمک طلا را از بین بردند و باطل شد. هم اکنون بعضی از تجار طلا فروش طلای کلوییدی را برای مکمل غذایی به شکل قرص یا مایع به فروش می گذارند که طبق گفته ها هیچ معایبی برای جسم نداشته و تاثیر مفیدی برای ترمیم بدن دارند. در همین جهت برای آزمایش آن ها طلای کلوییدی را حدود سی میلی گرم تا ۳۰ روز استفاده کردند و ضریب هوشی آن ها تا ۲۰% بالاتر رفت. همچنین تولید کننده این محصول با ساخت اسپری آن می گویید با اسپری بر سر می تواند خستگی شدید را از بین برد. در مطالعات نشان می دهد کاربرد طلا برای مردان موجب بیماری فشارخون می شود.
- نقش فلز مس و تاثیر فلزات بر بدن
مقدار کمی مس در بدن وجود دارد که می تواند در جهت توانایی بدن، سیستم قلبی و عروقی، بافت و اسکلت و رشد اعصاب و بافت بدن نقش موثری داشته باشد. کاهش مس در جسم سبب درد و مشکلات مفصلی، ریزش مو خواهد شد که برای جذب آن از طریق استفاده از ظروف مسی می تواند شرایط را طبیعی کند. در برخی مواقع دیده شده پوشیدن دستبند مسی می تواند علائم درد آرتروز را کاهش دهد. اگر حس می کنید کمبود مس دارید با پزشک مشورت نمایید یا لوازم مسی بپوشید.
- کاربرد آهن در بدن
آهن نقش حیاتی و اهمیت بسیاری در بدن دارد که عوارض کمبود آن موجب کم خونی، خستگی و ضعف، تپش قلب، سندرم پای بی قرار، تنگی نفس و سرگیجه و تورم و التهاب دهان می شود. برای رفع آن باید از مواد غذایی غنی از آهن استفاده کرد که در گوشت و سبزیجات و تخم مرغ و حبوبات بسیار یافت می شود.
- تاثیر فلز منیزیم
این فلز برای ایجاد انرژی در بدن و حرکات عضلات مفید بوده که قابلیت تحریک پذیری اعصاب را افزایش می دهد. این فلز عملکرد آنزیم نقش موثری داشته که اگر باعث کمبود شود اضطراب و استرس و پیش فعالی را در پی دارد همچنین سبب کم شدن قدرت عضلات و حافظه و در نهایت زودرنجی را در فرد دارد. که این ماده در مواد غذایی تخم مرغ، شیر، حبوبات، غذای دریایی وجود دارد.
- تاثیر تیتانیوم در جسم
طبق وزن و مقاومت بالایی که تیتانیوم دارد شاهد آن در استفاده از ساخت مفاصل مصنوعی هستیم. طبق گفته ها تیتانیوم می تواند از بروز برخی بیماری ها جلوگیری کند که این فلز در بین ورزشکاران از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. ادعا می شود نقش تیتانیوم برای از بین بردن خستگی بدن نقش موثری دارد که می تواند سیستم انرژی جسم را متعادل سازی کند. ورزشکاران می گویند تیتانیوم می تواند روند بازیابی را سریع انجام دهد و با استفاده از آن دیرتر خسته می شوند که نشانه بارز بودن آن است.
- نقش موثر روی
در جهت تاثیر فلزات بر بدن می توان به کمبود زینک (روی) اشاره کرد که موجب مشکلات روده و ریزش مو می شود نقش تقویت پوست و ادامه حیات دستگاه ایمنی را دارد و در جهت بهبودی زود هنگام زخم ها کاربرد فراوانی خواهد داشت.
- کارکرد فلز منگنز
تاثیر منگنز در جهت متابولیسم چربی بدن نقش اساسی دارد که باعث متعادل سازی حساسیت عصبی می شود. منگنز می تواند بافت های اتصالی را تشکیل دهد و جذب کلسیم نماید که مفید برای هورمون جنسی و غده تیروئید است. و در جهت تنظیم قندخون و متابولیسم چربی بدن و کربوهیدرات کمک می کند همینطور به سلامت ساختار سوخت و ساز استخوان کمک می کند. این منبع خوراکی در چغندر، انگور، آناناس، توت فرنگی، زردچوبه، کاهو، لوبیاسبز، سویا، موز، کیوی، هویج و گندم یافت می شود.
- وظیفه نقره بر بدن
نقره را در قبل از کشف آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماری صرع و سوزاک و بیماری نواحی استوایی (گرم) از این فلز بر روی پوست استفاده می شد که نقش ضدمیکروب و ضدعفونی کنندگی دارد. نیترات نقره در جهت بهبودی ورم چشم نوزاد تازه به دنیا آمده کاربرد دارد که گاهی برای جای سوختگی هم به کار می رود. نقش فلز از گذشته تا به امروز محبوبیت فراوانی داشته که می تواند برای درمان دیابت، سرماخوردگی، سرفه، آنفولانزا، پروستات، خستگی مزمن، ایدز و تبخال موثر باشد. نقره کوییدی خطرناک و غیرسالم بوده که علاوه بر تاثیر فلزات بر بدن می تواند عوارض بدی داشته باشد و مصرف زیاده از حد آن موجب تغییر رنگ در پوست به خاکستری، تشنج، درد معده و آسیب به کلیه شود که درمانی هم ندارد.
منبع : آرگا