دسته ها
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

تربیت و خصوصیات اخلاقی کودک هفت ساله

  • شیوا فهیمی
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹
  • ۰

در این مطلب قصد داریم به نحوه تربیت و خصوصیات اخلاقی کودک هفت ساله بپردازیم. پدر و مادر در تربیت کودک هفت ساله خود به خاطر بهتر شدن روند تکامل شناختی، جسمی و اجتماعی او ممکن است دچار اشتباهاتی مانند کاهش جنبه حمایت و تقویت مهارت های اساسی کودک گردند. به این ترتیب بر آنیم تا شما والدین عزیز را با نیازهای کودکتان در این سن و نکات لازم برای تربیت صحیح وی آشنا سازیم.

با ورود کودک به سن هفت سالگی ممکن است والدین تصور کنند در مدرسه بیشتر مورد حمایت بوده و می تواند مهارتهای اساسی زندگی را کسب کند و کمتر او را مورد توجه قرار دهند اما باید دانست پدر و مادر نقش مهمی را در روند پیشرفت و موفقیت کودک هفت ساله خواهند داشت.

آشنایی با نکاتی درباره تربیت کودک هفت ساله

ویزگی های رفتاری کودکان

یکی از وظایف مهم والدین تربیت درست فرزندان می باشد. کودک از همان ابتدای تولد تحت تاثیر نحوه رفتار و کردار پدر و مادر خود خواهد بود. بنابراین باید امر تربیت و پرورش کودک خود را بسیار مورد اهمیت قرار داده و بهترین روش زندگی را به او بیاموزید. سن هفت سالگی آغاز دوره رشد ذهنی و تقویت مهارت های فرزند است که باید به امر تربیت در این سن توجه ویژه ای داشت.

راهکارهای تربیتی فرزند هفت ساله

کودکان در سن هفت سالگی دوران مهدکودک را پشت سر گذاشته و برای مدرسه رفتن آماده می شوند. در این سن رفتارهایی متناسب با دوره رشد خود نشان می دهند. به این ترتیب که کنجکاوتر شده و زیاد سوال می پرسند. چرا که آنها بینندگانی مشتاق هستند و علاقمندند تا در مورد هر چیزی آگاهی کسب کنند. همچنین با بزرگتر شدن می توانند رفتارهایشان را نسبت به قبل تغییر بدهند. درباره خیلی از چیزها نظر می دهند و به این منظور به چهره همسالان یا بزرگترها نگاه می کنند تا بتوانند نظرشان را بیان کنند. ولی برایشان پدر و مادر همانند قبل بوده و علاقمندند توسط والدین در آغوش گرفته شوند و همواره مانند سالهای گذشته مورد محبت آن ها قرار گیرند.

تشویق کودک

والدین باید بدانند هرچند فرزند بزرگتر شده و در مقایسه با گذشته بهتر حرف می زند یا بهتر رفتار می کند اما هنوز آنقدر بزرگ نشده و همواره مانند قبل به راهنمایی و تربیت پدر و مادر نیاز دارد. به این ترتیب انتظارات از او مطابق با شرایط سنی اش باشد. همچنین پدر و مادر باید به این موضوع توجه کنند که نحوه صحبت کردن، رفتار و اعمالشان از سوی فرزند زیر نظر گرفته شده و رفتار کودک شان را تحت الشعاع قرار می دهد. هرچند باید در همه مراحل رشد کودک به جنبه رفتاری او توجه نمود اما هر مرحله از زندگی فرزند مستلزم رعایت نکاتی است که نباید آن ها فراموش کرد. در ادامه با این نکات برای تربیت صحیح کودک هفت ساله آشنا می شوید.

نقش والدین

روشهای تربیتی بچه هفت ساله

رفتار پدر و مادر قطعا بر شکل گیری شخصیت کودک تاثیر مهمی خواهد داشت. والدین با کسب آگاهی لازم از روش های اصولی تربیت فرزند می توانند او را به شیوه ای صحیح پرورش دهند تا در زندگی اجتماعی بهتری در آینده داشته باشد. کانون خانواده ای که پر از محبت و عشق ورزیدن به یکدیگر باشد قطعا فرزندانی با اعتماد به نفس بالا و دارای حس امنیت و آرامش بیشتری را پرورش خواهد داد و در عوض در خانواده ای که رفتار خشن یا تندی با کودک صورت گیرد شخصت وی فردی مستبد، ستیزه جو ، شکاک و با اعتماد به نفس پایین و … خواهد شد.در ضمن توجه داشته باشید تنبیه فیزیکی یا بدنی برای تربیت کودک در سن هفت سالگی تاثیری نداشته و این کار رابطه صمیمی و صحیح بین والدین و کودک را از بین خواهد برد. به این ترتیب نیاز است والدین الگوهای رفتاری منطقی و درستی را برای فرزندان در این سنین حساس بکار گیرند.

روشهای صحیح تربیت کودکان هفت ساله

افزایش اعتماد به نفس کودک

کودک با ورود به سن هفت سالگی و مدرسه رفتن آماده کشف دنیای جدیدی از زندگی است. تا توسط محیط اطراف و اجتماع بتواند استعدادها و توانایی های درونی اش را بهتر پرورش دهد. شاید در این مرحله نقش خانواده نسبت به قبل کمرنگ تر شود اما به معنی نپذیرفتن مسئولیت و تربیت کودک هفت ساله نخواهد بود. این سن مرحله تثبیت خلق و خو و خصوصیات رفتاری کودک در سنهای پایین تر است و والدین باید با روشهای صحیح و اصولی و ایجاد محدودیت های کنترل شده در زندگی او تعادل را بر قرار سازند. در سنین پایین تر رفتار خشن یا سلطه گرانه کودک را از مسیر صحیح تربیتی اش  منحرف نموده و پدر و مادر وظیفه دارند رفتار و اعمال کودک خود را مورد توجه قرار دهند و او را متوجه اشتباهاتش سازند تا به درستی راهنمایی شود. و نباید تصور کنند چون یک کودک هفت ساله از لحاظ شناختی و جسمی رشد یافته است پس نیاز به توجه بیشتر ندارد و حمایت خود را کمتر سازند.

مسئولیت های والدین

حمایت پدر و مادر در امر تربیتی

به ذوق و شوق کودک برای فعالیت های فیزیکی توجه کنید

کودک هفت ساله

این امر می تواند نشان دهنده استعداد فراوان و تمایل کودک به فعالیت در یکی از زمینه ها و رشته های ورزشی باشد. بنابراین دقت والدین به این موضوع می تواند موجب شناسایی استعداد او در زمینه های ورزشی مانند کاراته، شنا، فوتبال، دو، ژیمناستیک و … باشد. بنابراین با تشویق و ثبت نام او در کلاس های آموزشی کمک خواهید کرد تا او در مسیر علاقه و هدفش بهتر حرکت کرده و مهارت های او تقویت گردد.

به اشتیاق کودک برای فعالیت های هنری توجه کنید.

هفت سالگی مرحله حساس تربیتی

چنانچه متوجه علاقه و اشتیاق کودک خود به انجام کارهای هنری مانند دقت زیاد هنگام کشیدن نقاشی، شعر یا آواز خواندن و مسائلی از این قبیل شدید سعی کنید او را مورد تشویق قرار داده و زمینه را برای تقویت مهارت های فرعی او نیز فراهم کنید. این ها نشان دهنده ذهن پویا و خلاق او برای رشد مهارت و خواسته هایش است. کودک در این سن بهتر از قبل می تواند موضوعاتی مانند اجتماع، رابطه های مختلف مانند همسایگی ،واقعیت نداشتن عمو نوروز و … را درک نماید.

از وسواس فکری کودک خود تعجب نکنید

تربیت کودک در سن هفت سالگی

کودک در این سن تمایل دارد اسباب بازی ها یا اشیاء مختلف مانند سنگ، چوب و … را جمع آوری کند تا توسط آن ها به کشفیات جدیدی برسد. کودکان در سن هفت سالگی هر چقدر هم اسباب بازی داشته باشند باز هم برایشان کافی نیست. خیلی از بچه ها در این سن به اسباب بازی خاصی علاقه داشته و برای مدت طولانی آن را نگه می دارند. کودک خود را تشویق کنید تا وسایل یا اسباب بازی هایش را تحت کنترل قرار دهد. به طور مثال قفسه  سبد یا هر وسیله دیگری که بتواند آن ها را جمع اوری کند. کودک در این سن علاقمند است با وسواس فکری وسایلش را جمع اوری و دسته بندی کند. حتی اگر از این کار امتناع کرد به او وعده جایزه بدهید. به طور کلی آموزش نظم داشتن و کنترل نمودن وسایل به کودک یا کارهایی از این قبیل موجب می شود هنگام قرار گرفتن در یک جمع راحتتر احساساتش را بیان نموده و بتواند روابط خوب و موفق تری را خارج از محیط خانواده با دوستان، معلمان و … داشته باشد.

برای کودک محدودیت هایی قائل شوید.

نقش والدین در تربیت کودک هفت ساله

این موضوع کمک می کند تا از بروز رفتارهای ناهنجار و نامناسب فرزند جلوگیری شود. چرا که کودک در سن هفت سالگی به خاطر استقلال بیشتر آماده قبول مسئولیت های بیشتر است و این مستقل بودن باید او را در مسیر درست قرار دهد. بنابراین پدر و مادر باید محدودیت هایی را در امر تربیت او در نظر بگیرند و او را تحت نظارت و توجه همیشگی به فردی با نظم، مسئولیت پذیر و … تبدیل سازند.

در یک جمع بندی می توان گفت یک کودک هفت ساله با گذر از دوران مهدکودک، حالا آماده است تا یک زندگی جدید در محیطی به نام مدرسه را تجربه کند و  هنوز هم برای تقویت و تثبیت دانش و مهارت هایش در زندگی به کمک و حمایت افراد با تجربه نظیر پدر و مادر، معلمان و … احتیاج دارد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *