ترک شکم پس از بارداری، بنا به علت های مختلفی از جمله : تغییرات هورمونی و کاهش ناگهانی چربی ایجاد می شود که از بین بردن این ترک ها برای بسیاری از خانم از اهمیت بالایی برخوردار است و با روش های خانگی و طبیعی که در ادامه مطلب به آن می پردازیم می توانید این مشکل پوستی را برطرف کنید.
کاهش ترک شکم در بارداری با روش های طبیعی
با کمک روش های طبیعی می توانید ترکهای شکم در بارداری را کم رنگ تر کنید در ادامه شما را با این روش ها آشنا خواهیم کرد.
عسل
عسل به دلیل داشتن خواص ضد عفونی کننده به کاهش ترک شکم در دوران حاملگی کمک می کند، از این رو مقداری عسل بر روی یک پارچه تمیز بمالید سپس پارچه را بر روی ترک های شکم قرار دهید و پس از خشک شدن ناحیه مورد نظر را با آب گرم بشویید.
آلوئه ورا
به منظور از بین بردن ترک شکم در بارداری، آلوئه ورا گزینه بسیار مناسبی است از این رو، ژل آلوئه ورا را به صورت مستقیم بر روی مناطق ترک خورده شکم بمالید و اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه بماند سپس با آب ولرم بشویید همچنین می توانید یک چهارم پیمانه ژل آلوئه ورا و روغن پنج کپسول ویتامین A و ده کپسول ویتامین E را با هم مخلوط کنید سپس ترکیب حاصل را بر روی پوست بمالید تا کاملا جذب پوست شود از این روش دو بار در روز استفاده کنید.
شکر
از بهترین روش ها جهت رفع ترک شکم در دوران حاملگی استفاده از شکر می باشد زیرا سبب از بین بردن سلول های مرده می شود در نتیجه به کمرنگ شدن ترک ها کمک شگفت انگیزی می کند، یک قاشق غذا خوری شکر را با مقداری روغن بادام و چند قطره آب لیمو با هم ترکیب نمایید سپس مخلوط به دست آمده را قبل از رفتن به حمام بر روی قسمت های ترک خورده پوست قرار دهید برای رسیدن به نتیجه دلخواه از این روش هر روز به مدت یک ماه استفاده کنید.
آب لیمو
آب لیمو به دلیل داشتن اسیدیته به رفع ترک شکم در بارداری کمک می کند از این رو بر روی محل مورد نظر آب لیمو تازه بریزید و پس از زمان ده دقیقه پوست تان را با آب گرم بشویید استفاده از این روش هر روز بسیار موثر می باشد همچنین می توانید آب لیمو و آب خیار را به مقدار مساوی با هم ترکیب کنید سپس بر روی ترک خوردگی شکم قرار دهید.
آب سیب زمینی
سیب زمینی بافت پوست را بهبود می دهد و برای رفع ترک شکم در دوران حاملگی بسیار موثر است، می توانید سیب زمینی را به دو قسمت تقسیم کنید سپس نیمی از آن را بر روی ترک های شکم بکشید و پس از خشک شدن ناحیه مورد نظر را بشویید، پس از زمان چند ماه شاهد تغییراتی در کمرنگ شدن ترک های شکم خواهید شد.
زرد آلو
هسته زرد آلو را گرفته و آن را به قطعات کوچک خرد نمایید سپس داخل مخلوط کن قرار دهید حالا مخلوط خمیری به دست آمده را بر روی ترک ها قرار دهید و اجازه دهید به مدت پانزده تا بیست دقیقه بماند و در نهایت محل مورد نظر را بشویید استفاده از این روش به صورت روزانه تاثیر موثری در کاهش ترک شکم در بارداری خواهد داشت.
زرد چوبه
زرد چوبه علاوه بر اینکه از ادویه های پرکاربرد در آشپزی و علم پزشکی می باشد بلکه در سلامت پوست نیز کاربرد فراوان دارد از این رو کمی پودر زردچوبه و آب را با هم مخلوط کنید سپس خمیر حاصل از آن را بر روی پوست قرار دهید و پس از خشک شدن پوست تان را بشویید، استفاده از این روش به مدت شش ماه به بهبود ترک شکم در بارداری کمک می کند.
سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ غنی از پروتئین می باشد لذا در جوانسازی پوست بسیار تاثیر گذار است، سفیده دو عدد تخم مرغ را با کمک چنگال خوب هم بزنید سپس منطقه مورد نظر را شسته و با کمک قلمو یک لایه ضخیم از سفید تخم مرغ را بر روی پوست قرار دهید و پس از خشک شدن با آب سرد بشویید.
روغن زیتون
روغن زیتون سبب بهبود گردش خون می شود در نتیجه ترک های شکم در حاملگی را تا حد زیادی از بین می برد، مقدار کمی از روغن زیتون را در کف دست تان بریزید سپس به آرامی شکم تان را با این روغن ماساژ دهید و پس از زمان سی دقیقه حمام کنید
کره کاکائو
کره کاکائو نیز مانند بسیاری از روغن های دیگر به رفع ترک شکم در دوران حاملگی کمک شگفت انگیزی خواهد کرد، می توانید هرروز بر روی محل ترک ها مقداری از کره کاکائو قرار دهید و پس از چند دقیقه آن را بشویید، استفاده از این روش سبب تغذیه پوست و مرطوب شدن آن می شود.
یونجه
یونجه به دلیل داشتن خواص ضد عفونی کننده پوست و ضد قارچی به کاهش ترک شکم در بارداری کمک می کند به پودر یونجه چند قطره روغن بابونه اضافه نمایید سپس خمیر به دست آمده را بر روی ترک های شکم بمالید این روش را دو تا سه بار در روز انجام دهید تا شاهد کمرنگ شدن ترک های شکم شوید.
درمان پزشکی جهت رفع ترک شکم
- درمان با لیزر
- لایه برداری شیمیایی پوست
- کرم ترتینوئین
- اسید گلیکولیک
- فعال کنندههای بازسازی پوست
- جراحی
روش های پیشگیری از ترک شکم
- کنترل وزن
- انجام فعالیت های ورزشی
- هیدراته نگه داشتن بدن
- استفاده از محصولات مراقبت از پوست
- مصرف مواد مغذی مانند : ویتامین E، ویتامین C، روی، سیلیکا، ویتامین B۲ که به عنوان ریبوفلاوین نیز شناخته می شود، ویتامین B۳ که به عنوان نیاسین نیز شناخته می شود، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، پرتقال، آووکادو، گوجه فرنگی،حبوبات، تخم مرغ، میوهها و سبزیجات
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کودک و والدین می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا