طناب زدن از دسته ورزش های جدید نیست و سال های سال است که در بین افراد رواج دارد اما متاسفانه ما انسان ها به دلیل ندانستن فواید طناب زدن به محض بزرگ شدن آن را کنار می گذاریم. ما در ادامه به بیان فواید بسیار زیاد طناب زنی و اهمیت آن برای سلامتی خواهیم پرداخت.
چگونگی انجام و فواید طناب زدن
طناب زدن یک راه بسیار عالی برای سوزاندن چربی های اضافه بدن محسوب می شود و طبق محاسباتی که آمریکایی ها انجام داده اند با هر یک ساعت طناب زدن بدن شما ۵۷۰ کیلوکالری و در هر ده دقیه طناب زدن ۱۰ تا ۱۲ کیلوکالری می سوزاند.
این ورزش دارای تکنیک های خاص و متنوعی است که به دلیل جذابیت و طرفدارانی که دارد فدراسیون جهانی برای آن تشکیل داده اند.
اولین کاری که بایستی قبل از شروع طناب زنی انجام دهیم این است که طول طناب را تنظیم کنیم برای این کار باید دسته ها را در انتهای طناب نگه داشت و یک قدم به سمت وسط طناب بردارید و دسته های طناب را گرفته و به سمت بالا بکشید.
اکنون بایستی فکر کنید که چه نوع حرکتی می توانید با این طناب انجام دهید. ما در ادامه انواع مختلفی از حرکات را بیان کرده ایم و شما می توانید از آن ها برای انجام طناب زنی استفاده کنید.
انواع طناب زدن:
انواع بسیار زیادی از چگونگی طناب زدن وجود دارد که ما در این مقاله به بیان آن پرداخته ایم.
طناب زنی دوبل:
یکی از معمولی ترین ورزش پریدن دوبل است که معمولا با سرعت بالایی انجام می شود و منجر به سوزاندن کالری بیشتری می شود. شدت پرش بستگی به میزان پرش شما دارد و برای این کار بایستی ب اندازه ای بپرید که طناب از زیر پاهایتان رد شود.
شروع طناب زنی:
- ابتدا باید طناب را گرفته و آن را محکم بکشید به طوری که آرنج و بازو ها موازی با زمین باشد.
- شانه ها را به طوری که آرنجتان به سمت پهلو بیاید بچرخانید،بایستی ماهیچه های شکم به شدت منقبض شوند و کل وزنتان روی پاها قرار گیرد.
- اکنون طناب را با چرخاندن مچ خود به جلو بیاورید.
- پرش با دو پا به ارتفاع ۲ الی ۳ اینج برای اینکه طناب از زیر پاها عبور کند.
- حالا حرکت را دوباره تکرار کرده و متناسب با قدرت بدنی که دارید بر سرعت آن بیفزایید.
- طناب زنی های بعد از آن نیز سرگرم کننده و جذاب خواهد بود.
طناب زنی تک ساق پا:
این نوع از طناب زدن سطح پیشرفته از این مهارت محسوب می شود که بایستی کل وزن روی یک پا قرار گیرد و همین به تعادل بسیار زیادی احتیاج دارد. برای راحت تر انجام دادن این تمرین بهتر است تا برای یک تایم طولانی روی یک پای خود بایستید و میزان تعادل خود را بسنجید.
شروع طناب زنی:
- دسته های طناب را محکم بگیرید و شانه ها را به سمت عقب بچرخانید و سینه و ناف خود را به سمت داخل ببرید.
- اکنون یک پای خود را از زمین بلند کرده و به حالت خمیده نگه دارید.
- حالا شروع به پریدن با یک پایتان بکنید و این در حالی است که پای دیگر در حال طناب زنی می باشد.
- ابتدا با یک پا و بعد با پای دیگر طناب بزنید.
- توجه داشته باشید که بایستی پرش ها به آرامی و با دقت انجام شود زیرا پرش های سریع ممکن است منجر به افتادن شما و زخمی شدنتان گردد.
طناب زنی کراس:
این نوع طناب زنی شدت بسیار کمی دارد و معمولا در ورزش هایی که شدت آن ها بالا است و فرد نیاز به ورزش هوازی دارد این کار را برای او پیشنهاد می کنند به همین دلیل بهتر است به جای ایستادن و نفس گیری طناب زنی کراس را انجام دهید.
شروع طناب زنی:
- این نوع از طناب زنی تفاوتی با طناب زنی دوبل ندارد.
- تنها تفاوتی که بین این دو روش وجود دارد این است که در طناب زنی دوبل دو پا و در طناب زنی کراس تنها یک پا درگیر می شود.
- اکنون سعی کنید با چرخاندن مچ دست طناب را نیز به سمت جلو بیاورید،توجه داشته باشید که این حرکت از مچ دست و بازو ها می آید و نه شانه و بازو ها.
- برای بار اول سعی کنید که با یک پا طناب بزنید و تا جایی که قادر بودید این حرکت را تکرار کنید.
طناب زدن چه تاثیری در سلامتی افراد دارد؟
طناب زنی دارای فواید بسیار زیادی است که اکثریت مردم از آن بی اطلاع هستند و توجه چندانی بدان ندارند و ما در ادامه به بیان مزایای طناب زدن برای سلامتی پرداخته ایم.
کالری سوز است:
از فواید این ورزش می توان آب کردن چربی ها را نام برد زیرا با انجام ورزش طناب زنی شما در هر یک ساعت ۱۳۰۰ کیلوکالری خواهید سوزاند.
بهترین تمرین هوازی است:
طناب زدن یکی از بهترین تمرین ها برای ورزش هوازی محسوب می شود و اکثر اوقات بعد از انجام ورزش هایی با شدت بالا توصیه می شود.
طناب زنی به تمامی اندام ها شکل و فرم می دهد:
یکی از فواید طناب زدن این است که بدن به طور کامل در حرکت است و همین سبب می شود تا ران ها، ساق پا و ماهیچه های پشت شگل بگیرند و توسعه یابند همچنین این ورزش بر روی خوش فرم کردن اندام های بالا تنه نیز تاثیر زیادی خواهد گذاشت.
نسبت به دویدن برتری زیادی دارد:
این ورزش کالری بیشتری را نسبت به دویدن می سوزاند همچنین شما برای انجام آن مجبور به ترک خانه نیستید و تغییر شرایط آب و هوایی نمی تواند اختلالی در روند ورزش شما ایجاد کند.
از دسته تمرینات شدت پایین است:
بر اساس مطالعاتی که انجام شده متوجه شده ایم که طناب زدن در مقایسه با دویدن بر روی مفاصل فشار کمتری ایجاد می کند و آن ها را کمتر در معرض فشار قرار می دهد. از آن جایی که این ورزش در دسته ورزش هایی با شدت پایین است در مقایسه با دویدن انتخاب بهتری محسوب می شود.
از دسته ورزش های ارزان محسوب می شود:
این ورزش یکی از ارزان ترین و به صرفه ترین ورزش هاست زیرا شما می توانید آن را با هزینه بسیار کمی تهیه و در محیط بسیار کوچکی انجام دهید.
باعث شکل گیری عضلات می شود:
از آنجایی که طناب زنی یکی از ورزش های وزن بدن محسوب می شود می تواند به شکل گیری عضلات نیز کمک شایانی بکند.
باعث افزایش چابکی و هماهنگی بدن می شود:
اکثر دونده ها و ورزشکاران برای سلامت پاها،تعادل،هماهنگی و چابکی روی به ورزش طناب زنی آورده اند و بدان می پردازند.
باعث بهبود عضلات فلکسور هیپ می شود:
انجام ورزش طناب زنی موجب می شود تا عضلات فلکسور هیپ نیز به حرکت درآیند و باعث بهبود آن ها شود.
برای سلامتی قلب مفید است:
از آنجایی که این ورزش باعث بهبود ضربان قلب می شود سلامت قلب و عروق را تضمین می کند و همچنین انجام آن برای بیماران دارای فشار خون بالا نیز لازم است.
بستگی به سن و سال ندارد:
یکی از فواید طناب زدن این است که با هر سن و سالی می توانید آن را انجام دهید و انجام آن توسط افراد مبتدی یا پیشرفته هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد.
بسیار آسان است:
تمام چیزی که برای این ورزش بدان نیاز دارید تنها یک طناب است که آن را نیز می توانید با هزینه خیلی کمی تهیه کنید و در هر محیطی که مختار باشید به انجام بپردازید.
باعث بهبود استخوان ها می شود:
طناب زنی تاثیر چشمگیری در تراکم استخوان ها دارد و به همین علت برای تمامی افراد توصیه می شود که آن را انجام دهند تا در آینده با مشکل پوکی استخوان مواجه نشوند.
منبع : آرگا