دسته ها
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

در صورت قهر کودکان چه رفتاری با آن ها داشته باشیم؟

  • ملیحه بال افکن
  • ۲ آذر ۱۳۹۸
  • ۰

قهر کودکان از جمله رفتار هایی است که امروزه اکثر والدین از آن شاکی هستند اما نمی دانند که این رفتار ها بر گرفته از رفتارهای خودشان در حضور کودک است در این مقاله ما به بیان چگونگی بهتر کردن رفتار کودک و تنبیه های معقول خواهیم پرداخت.

یکی از شایع ترین رفتارها قهر کودک است که برای بر آوردن خواسته هایشان این کار را انجام می دهند و اگر پدر و مادر نسبت به این رفتار واکنش مناسبی نشان ندهند کودک به این کار عادت می کند. ما در این مقاله چگونگی داشتن رفتار مناسب با کودک را برایتان بیان خواهیم کرد.

داشتن رفتار مناسب در مقابل با قهر کودکان

قهر یک رفتار اجتنابی و آموزشی در کودک محسوب می شود که آن را از پدر، مادر و یا افراد دیگر می آموزد و قصد دارد با انجام این رفتار بر دیگران تسلط پیدا کند. اما اگر در مقابل قهر کودکتان خواسته های او را برآورده کنید او در می یابد که نتیجه قهر کردن برآورده شدن خواسته هایش است و سعی می کند در موارد دیگر نیز این کار را انجام دهد.

قهر کودکان و پیامد های آن

بهترین عکس العملی که می توانید در زمان قهر کودک انجام دهید این است که نسبت به رفتار آن ها بی تفاوت باشید تا به کودک القا شود که نظر شما به قهر کردن او تغییری نخواهد کرد و شما بر سر حرفتان باقی خواهید ماند.

سعی کنید که در مقابل این رفتار فرزندتان جپه نگیرید و عصبانی نیز نشوید و مانند هر روز به امورات روزمره خود رسیدگی کنید تا طوری وانمود شود که شما نمی دانید کودکتان قهر کرده است.

یا می توانید به کودکتان بگویید که هر وقت زمان قهرش تمام شد می تواند به جمع خانواده برگردد با این حرف کودک متوجه خواهد شد که قهر او هیچ نتیجه ای ندارد و بایبستی به خواسته ی شما عمل کند.

  •  آرون گروپس

قهر در کودکان و چگونگی بهتر شدن آن

یکی  از راه های مناسب در هنگام قهر کودک این است که یکی از والدین با کودک قهر و دیگرری واسط آشتی میان آن دو باشد و شرط و شروط  لازم برای کودک بگذارد اینگونه کودک متوجه خواهد شد که رفتارش زشت و ناپسند بوده و باعث ناراحتی افراد شده و موجب می شود تا کودک دفعه فعد چنین حرکتی را انجام ندهد.

برای انتخاب بهترین راه ها در حل قهر کودکان پی بردن به دلایل قهر آن هاست و بایستی والدین در صورت مشاهده مکرر این رفتار از سوی کودک آن را جدی بگیرند و برای حل آن تلاش کنند در غیر این صورت ممکن  است به صورت یک رفتار دائمی در کودک ثبیت شود.

قهر کودکان با والدین

البته لازمبه ذکر که بگوییم در بیشتر مواقع رفتارهایی که از کودک سر می زند ریشه  در رفتار های والدین آن کودک و یا اطرافیان دارد. برخی از پدر و مادرها به جای صحبت با یکدیگر و حل مشکلات به مشاجره و قهر می پردازند و همین سبب می شود تا کودک نیز از آن ها الگو برداری کند و در دفعات بعد این کار را انجام دهد. اما برای پیشگیری از بروز قهر کودک، والدین بایستی مراقب طرز رفتار و حتی کلام خود در حضور کودک باشند.

الگو برداری کودکان از والدین

یکی از دلایل دیگری که منجر به بروز قهر در کودکان می شود عدم توجه والدین به کودک مثل محبت نکردن،بر طرف کردن نیاز های معقول او و…است که اگر از سوی پدر و مادر رفع نشود کودک این راه را برای اعلام اعتراض خود انتخاب می کند. والدین در چنین شرایطی بایستی زمانی را به کودک خود اختصاص دهند و در طول روز ارتباط کلامی و غیر کلامی با او برقرار کنند.

روش هایی برای جلوگیری از قهر کودکان و عادت دادن آن ها به انجام رفتارهای مناسب و خوب:

برای جلوگیری از بروز قهر در کودک بایستی روش های بسیار زیادی را به کار بگیرید که در ادامه به بیان این روش ها و چگونگی انجام دادن آن ها خواهیم پرداخت.

رفتار های ناپسند کودکان

به تقویت رفتار های مثبت کودک بپردازید نه رفتار های نادرست او:

سعی کنید که درخواست های مودبانه کودکتان را تقویت کنید نه ناله و فریاد و قهر کودکان را. همچنین بهتر است که مکالمه های آرامی که بینتان ایجاد می شود را افزایش دهید و از نزاع و جنگیدن پرهیز کنید.

او را مطلع کنید که انجام کار و رفتار خوب بدون نتیجه نخواهد ماند:

برای اینکه کودک نسبت به رفتار هایی که دارد احساس خوبی نیز  داشته باشد به او بگویید که رفتار خوب بدون پاداش نخواهد ماند و بایستی خود به دنبال پاداش خود روند.

توجه به خواسته های معقول کودک

 

 

به او آموزش دهید که قبل از حرف زدن فکر کند:

همیشه وقتی فرزندتان سخنی می گوید به او بگویید که چقدر در مورد این حرفت فکر کرده ای و یا منظورت چیست؟ از او بخواهید که همیشه حرف هایش را سنجیده بزند و اگر به این درخواست عمل کرد برای اشتیاق بیشتر به او پاداش نیز بدهید.

در مقابل کار اشتباه کودک تنبیه معقول در پیش بگیرید:

در برابر حرکات نادرست فرزندان مثل قهر کودک سعی کنید از تنبیه هایی استفاده کنید که به آن ها بیاموزد که در برابر تمامی رفتار ها و حرکاتش مسئول است. همچنین تنبیه های معقول به کودک خوب زندگی کردن را نیز یاد خواهد داد. شما می توانید برای تنبیه کردن کودک از روش هایی مثل کوتاه کردن زمان بیرون بردنشان استفاده کنید و توجه داشته باشید که هنگامی که از دست کودک عصبانی هستید هرگز اورا تنبیه بدنی نکنید.

تنبیه معقول کودکان در مقابل رفتار ناپسند

از کودکانتان توقع رفتار خوب داشته باشید:

کودکان بایستی بدانند که والدین چه توقع هایی از آن ها دارند و همچنین چه انتظاراتی می توانند از پدر و مادر خود داشته باشند. کودکان وقتی واکنش شما را در مقابل حرکات خود  ببینند سعی خواهند کرد که دفعه بعد حرکت بهتری را انجام دهند.

محیط و فضای دلپذیر و شادی را در خانه ایجاد کنید:

سعی کنید تا استعداد و توانایی های کودکتان را تقویت کنید و ضعف های آن ها را نیز بپذیرید و در حل این ضعف ها آن ها را یاری کنید. همچنین اگر کودک کار اشتباهی انجام داد او را ببخشید و به او فرصت جبران بدهید.

بی پاداش نماندن کار خوب

کودکان به سخنان والدین خود اعتماد دارند:

بایستی کودکانتان را به گونه ای تربیت کنید که در هر محیط و شرایط رفتار آن ها نیز متناسب با آن باشد. سعی کنید فرزندتان را به خاطر هر کار کوچکی که به درستی انجام می دهد تشویق کنید زیرا هنگامی که کودک از سوی والدین خود مورد تشویق قرار می گیرد به خود و توانایی هایی که دارد ایمان می آورد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *