دسته ها
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳

نقد و بررسی آیفون xs max و شناخت ویژگی های فنی و ظاهری این گوشی محبوب

  • شیوا فهیمی
  • ۱ آبان ۱۳۹۸
  • ۰

آیفون  xs max با ویژگی برجسته صفحه نمایش ۶.۵ اینچی یکی از گران قیمت ترین گوشی های آیفون محسوب می شود که از چیپست و سیتم عامل قدرتمندی نیز بهره می برد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی این اسمارتفون زیبا و جذاب پبردازیم.

آیفون  xs max نه تنها گران قیمت ترین گوشی شرکت اپل بوده بلکه گران قیمت ترین گوشی هوشمند موجود در بازار نیز می باشد. که خرید آن شاید برای خیلی ها یک رویا باشد اما تقاضا برای این اسمارتفون با صفحه نمایش ۶.۵ اینچی زیاد می باشد. این مقاله به نقد و بررسی گوشی آیفون xs max  می پردازد. با ما همراه باشید.

آشنایی با آیفون رویایی xs max

آیفون XS Max

دارای
صفحه بزرگ دوست داشتنی
 دوربین توسعه یافته
عمر باتری خوب
سنسور تشخیص چهره عالی

در برابر

iOS از نمایشگر بزرگ، بهترین استفاده  را نمی برد.
تاحدودی گوشی سنگین است.
هیچ راهی برای شارژ سریع وجود ندارد

بعد از ورود آیفون x به بازار، بسیاری خواستار آیفونی مشابه اما با اندازه بزرگتر(PLUS) شدند و اپل در سپتامبر ۲۰۱۹ با عرضه آیفون  xs max به این خواسته پاسخ مثبت داد. ویژگی برجسته در آیفون  XS Max نمایشگر آن می باشد. این نمایشگر با اندازه  ۶.۵ اینچ نه تنها بزرگترین صفحه نمایش اپل است که تاکنون در یک گوشی گنجانده شده است، بلکه از نظر اندازه حتی نسبت به رقبایی با ویژگی های بالا نیز دارای اندازه بزرگتری است. آیفون x max دارای صفحه نمایش از نوع AMOLED، پردازنده ای سریع، دوربین های دوگانه توسعه یافته، اسپیکرهای بلند و باتری بزرگتر نسبت به آیفون های عرضه شده دیگر می باشد. در ادامه این مقاله،گوشی مذکور را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

گوشی ایفون XS Max

آشنایی سریع با آیفون  xs max

  • ابعاد: ۱۵۷.۵*۷۷.۴*۷.۷ میلی متر
  • جنس بدنه: قاب پشت شیشه ای، فریم استیل. دارای گواهینامه ip68
  • صفحه نمایش: ۶.۵ اینچی از نوع AMOLED
  • سیستم عامل: اپل ios 12
  • چیپست:  تراشه A12 Bionic
  • حافظه رم: ۴ گیگابایت
  • حافظه داخلی: ۵۱۲/۲۵۶/۶۴ گیگابایت(غیر قابل افزایش)
  • حسگر: تشخیص چهره، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطب نما، فشارسنج
  • تکنولوژی: LTE/ EVDO/HSPA/CDMA/GSM
  • دوربین اصلی: دوگانه ۱۲ مگا پیکسل با دریچه دیافراگم F/1.8
  • دوربین سلفی: ۷ مگا پیکسل با دریچه دیافراگم F/2.2 و سنسور BSI
  • باتری: ۳۱۷۴ ملی امپر ساعت، شارژ وایرلس

محتویات جعبه

جعبه گوشی آیفون

در داخل جعبه آیفون xs max شارژر ۵W، کابل لایتنینگ و هدفون سیمی وجود دارد. این گوشی هم از شارژ وایرلسی و هم از شارژ سریع سیمی بهره می برد اما با آدابتوری که درون جعبه وجود دارد امکان پذیر نیست. اما نکته مثبت این که آیفون xs max با تمام شارژرهای دارای گواهینامه Qi سازگار بوده و شما می توانید انتخاب های زیادی داشته باشید ولی برای بهره گیری از شارژ سریع باید آدابتور و کابل لایتنینگ به USB-C را از اپل خریداری نمایید. با توجه به اینکه نبود شارژ سریع در جعبه آیفون ناراحت کننده است اما اپل برای این کار دلیل ساده ای دارد و نمی خواهد شما آیفون خود را سریع شارز کنید چرا که استفاده از چنین شارژرهایی مانند شارژر اوپو عمر باتری را کاهش می دهد.

بررسی طراحی xs max

آیفون xs max با ابعاد ۱۵۷.۵*۷۷.۴*۷.۷ میلی متر  و وزن ۲۰۸ گرم از بدنه ای مرکب از شیشه و فولاد ضد زنگ همان کیفیت ساخت فوق العاده ای را ارائه می دهد که از محصولات اپل اطلاع داریم. کوپرتینونشین ها مدعی هستند که در بدنه ی این آیفون مقاومترین شیشه (کورینگ گوریلاگلس۶)، بکار رفته و جنس فریم دستگاه نیز با فولاد به کار رفته در تجهیزات پزشکی برابری می کند. تمام گوشی از کیفیت ساخت بالایی بهره برده و هیچ لبه زبری وجود ندارد که هنگام لمس، دست کاربر را آزار دهد. در هر دو طرف گوشی لایه ای از جنس اوولفوبیک کشیده شده است که گوشی را نسبت به اثر انگشت و لکه مقاوم نموده است. البته نه مقاومت صددرصدی نسبت به لکه و گرد و خاک، اما در کل مقاومت آن بالا رفته و تمیز کردن آن راحتتر انجام می شود.

ایفون XS Max

این گوشی دارای گواهینامه ip68  بوده و در برابر آب تا عمق ۲ متر به مدت ۳۰ دقیقه مقاوم می باشد. جلوی این اسمارتفون را صفحه نمایش  AMOLED  و تقریبا بدون حاشیه به همراه بریدگی پوشانده است. این نمایشگر ۶.۵ اینچی از کیفیت بسیار خوبی بهره می برد. در بالای صفحه نمایش در ناحیه بریدگی سنسور تشخیص چهره، اسپیکرتوسعه یافته و دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی تعبیه شده اند. در لبه سمت چپ کلیدهای تنظیم صدا و پاور جایگذاری شده اند در حالی که کلید چندمنظوره و عریض side button و درگاه سیم کارت در سمت راست گوشی تعبیه شده اند. در نبود کلیدفیزیکی، باز کردن قفل دستگاه توسط اسکن چهره کاربر صورت گرفته و تجهیزات سخت افزاری مربوط به این عملکرد به هیچ عنوان قابل پنهان ماندن نیستند.

نمای پشت گوشی آیفون xs max در صورتی که دوربین و فلش را درنظر نگیریم، تقریبا تغییری نداشته و بسیار ساده می باشد.  سمت چپ این نما از یک دوربین ۱۲ مگاپیکسل توسعه یافته با زاویه دید بالا و یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی تله فوتو بهره می برد. فلش چهارگانه LED نیز تغییری نیافته است. و در وسط این پنل  آرم براق اپل که در زیر پوشش شیشه ای قرار دارد به خودنمایی می پردازد. نکته منفی در طراحی این گوشی همانند دیگر آیفون ها بیرون زدگی قابل توجه دوربین دوگانه در پنل پشتی است که کار کردن با آن را هنگامی که به طرف پشت روی میز قرار دارد دشوار می سازد. سیم پیچ شارژ وایرلس در داخل گوشی تعبیه شده و اپل مدعی است کارایی آن بهبود یافته است.

آیفون XS Max

این اسمارتفون از قابلیت اتصال یک سیمکارت فیزیکی به همراه یک eSIM بهره می برد و برای کشور چین به صورت دوسیمکارته تولید شده است. اما دو درگاه جداگانه مشاهده نمی شود چرا که برای سیم اصلی از نانوسیمکارت استفاده می شود و سیم دوم به صورت eSIM می باشد.جک ۳.۵ میل متری نیز حذف شده است. ایرپاد یا هدفون سیمی خود را باید از طریق درگاه لایتنینگ متصل کنید. اگر قصد دارید از هدفون دیگری بهره ببرید باید تبدیل لایتنینگ به جک ۳.۵ میلی متری را جداگانه تهیه نمایید چون در جعبه گوشی وجود ندارد. اسپیکر بالایی نسبت به اسپیکر پایینی گوشی بهبود یافته و صدای بلندتری دارد. مطلب آخر در این بخش اشاره به رنگهای آیفون xs max می باشد. این اسمارتفون در ۳ رنگ طلایی، خاکستری و نقره ای عرضه می شود که طلایی تاکنون پرفروش ترین رنگهاست.

بررسی صفحه نمایش آیفون  xs max

ویژگی مهم که در این گوشی خودنمایی می کند نمایشگر تمام صفحه با حاشیه های بسیار باریک و بریدگی چالش انگیز آن می باشد که در لبه نمایشگر برای قراگرفتن دوربین سلفی در کنار سنسور تشخیص چهره ایجاد شده است. اپل با تانمودن صفحه نمایش، درایور آن را به زیر صفحه انتقال داد و به این ترتیب موفق شد حاشیه پایین نمایشگر را به طور کامل حذف کند. محصولی که تاکنون تولیدکنندگان بسیاری قادر به انجام آن نبوده اند. نمایشگر این اسمارتفون ۸۴.۴ درصد از نمای جلوی دستگاه را به خود اختصاص داده و از چهار طرف به جز بریدگی دوربین سلفی تا لبه های فیزیکی دستگاه کشیده شده و از این طریق تجربه مشاهده محتوای فراگیر و متفاوتی را نسبت به نسل گذشته در اختیار کاربر قرار می دهد.

صفحه نمایش گوشی آیفون

اپل در این نمایشگر به سراغ منحنی نرفته است. معمولا پکسل هایی که در قسمت منحنی صفحه قرار گرفته اند به خاطر نور محیط به درستی دیده نمی شوند و از نظر کارایی ویزگی مثبت این نمایشگر محسوب می شود. تراکم پیکلسی نمایشگر آیفون xs max برابر با ۴۵۸ پیکسل بر اینچ بوده در حالی که رزولوشن آن به ۱۲۴۲*۲۶۸۸ پیکسل افزایش یافته است. این صفحه نمایش از قابلیت HDR10 و Dolby vision پشتیبانی می کند و همچنین از ویژگی تنظیمات اختصاصی True Tone نیز بهره می برد. این ویژگی کمک می کند میزان تراز سفیدی تصویر بر اساس نور محیط تنظیم شود. طبق اندازه گیری ها در صورتی که ترو تون خاموش باشد در حالت حداکثر روشنایی به عدد ۶۵۳ و با روشن بودن ان به ۶۵۴ نیت می رسیم.

این صفحه نمایش با دقت بسیار بالا در نمایش رنگ ها،کنتراست فوق العاده و روشنایی بالا در رتبه دوم خواناترین صفحه نمایش قرار دارد. متوسط میزان DeltaE آن ۱.۹ و نهایت میزان انحرافش ۳.۸ می باشد. نکه جالب این است که حتی زمانی که میزان روشنایی را تا ۱.۹ نیت نیز کاهش دهید همچنان این دقت حفظ می شود.

دوربین آیفون XS Max

بررسی دوربین آیفون  xs max

دوربین اصلی این اسمارتفون ۱۲ مگا پیکسلی با دریچه دیافراگم F/1.8  و زوایه دید بالا به همراه دوربین تله فوتو با دریچه دیافراگم F/2.4 می باشد. هر دو از لرزشگیر اپتیکال بهره می برند. میدان دید دوربین ها برابر با لنزهای ۲۶mm (برابر با ۳۵mm) می باشد. نسل جدید سنسور بکار رفته در در دوربین این اسمارتفون، آن را از نسخه های قبلی متمایز می کند. این دوربین هم پیکسلهای بزرگتری (۱.۴ میکرون ذر برابر ۱.۲ میکرون) دارد و هم برای فوکوس از پیکسل های بیشتری کمک می گیرد.  همچنین دوربین از یک پردازشگر جدید  و قوی سیگنال تصویر با بافر ۴ فریمی بهره می برد که سبب می شود در کارکرد شاتر تاخیری وجود نداشته باشد. و نیز می تواند چندین فریم با نوردهی مختلف را به شکل همزمان ثبت نماید و یا ترکیب آن ها یک عکس HDR با جزئیات کامل را ایجاد کند که اپل این قابلیت را smart HDRمی نامد.

پردازنده گرافیکی گوشی اپل

در این ایفون دیگر نیازی به دوربین دوم برای ثبت عمق تصاویر وجود ندارد و این کار با دوربین اصلی و با کمک نقشه بردار عمقی ISP و داده هایی که از NPU به دست می آید صورت می پذیرد. از قابلیت های دیگر آیفونxs max توانایی ثبت تصاویر پرتره تنها با یک دوربین است که برای این کار از دوربین اصلی، توانایی عمق سنجی ISP (همانطور که ذکر شد) و پردازشگر هوش مصنوعی کمک می گیرد. همچنین می توانید عمق میدان دید و مقدار افکت بوکه پس زمینه را نیز به دلخواه تنظیم نمایید.

در نور کافی عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی گوشی آیفون xs max بسیار شفاف و دلپذیر بوده و جزئیات تصویر نیز  به راحتی قابل مشاهده است. نکته قابل توجه قدرت فوکوس دوربین است که در فواصل مختلف به قدری سریع و دقیق روی سوژه ها عمل فوکوس را انجام می دهد که دیگر نیازی به دخالت کاربر نمی باشد. یعنی لازم نیست برای تغییر فوکوس صفحه را لمس کنید. بزرگنمایی اپتیکال در نور روز کاملا بدون ایراد عمل کرده و تفاوت خاصی در خروجی تصویر ایجاد نمی شود. اما از آنجا که اپل دوربین ثانویه با لنز تله را ارتقا نداده است بزرگنمایی در شب با افزایش نویز و کاهش کیفیت همراه می شود.

دوربین گوشی آیفون

دوربین سلفی گوشی آیفون xs max تفاوتی با نسل قبلی نداشته و ۷ مگا پیکسل با دریچه دیافراگم F/2.2 می باشد. تصاویر و عکس های گرفته شده با این دوربین از کیفیت مناسب و رنگ های واقعی بهره می برد و می توانید عکس های واقعی خودتان را بدون هر گونه افکت به ثبت برسانید. با استفاده از ویژگی تغییر عمق میدان و تنظیم مقدار افکت بوکه روی پس زمینه هم می توانید خطاهای جزئی پرتره را اصلاح نمایید. نورپردازی استودیویی چندان کاربردی نبوده و نتیجه مطلوبی حاصل نمی شود. کیفیت فیلمبرداری این گوشی ۲۱۶۰p با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه می باشد. و دوربین سلفی می تواند ویدئوهای فول اچ دی را با میزان ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند و به لرزشگر سینمایی نیز مجهز می باشد. ویدئوهای ۴k ضبط شده با این اسمارتفون بسیار با کیفیت و روان می باشد.

بررسی اسپیکر

xs max از دو اسپیکر برای تولید صدا بهره می برد. که به ترتیب در لبه پایین و در بریدگی نمایشگر به صورت یکپارچه با اسپیکر مکالمه قرار گرفته اند. اسپیکر موجود در لبه بالای بهبود یافته و میزان صدای تولیدی آن تاحدودی با اسپیکر پایین برابری می کند  این اسمارتفون با صدای خروجی فراگیر، شفاف و بدون نویز یکی از بهترین گوشی های هوشمند در زمینه پخش صوتی می باشد و در پخش موسیقی، فیلم یا بازی خروجی صدای جذابی را به کاربر هدیه می دهد. این گوشی از لحاظ کیفیت صدای خروجی و نه از نظر بلندی صدا، بسیار عالی ارزیابی شده است.

آیفون جذاب XS Max

بررسی باتری xs max

آیفون xs max نسبت به دیگر گوشی های آیفون از باتری بزرگتری بهره می برد. اپل باتری لیتیوم یونی ۳۱۷۴ میلی آمپر ساعتی را در این اسمارتفون به کار گرفته است. با آدابتور دیواری ۵۷/۱A درون جعبه گوشی می توانید در مدت ۳۰ دقیقه تا ۲۰ درصد آن را شارز نمایید اما اگر آدابتور سریع شارژر خود اپل را خریداری نمایید در ۳۰ دقیقه شما می توانید تا ۵۵ درصد ظرفیت باتری را شارژ نمایید. نکته قابل انتقاد به این گوشی با توجه به قیمت بالای آن نبود آدابتور مجهز به قابلیت شارژ سریع در جعبه آن می باشد. در شرایط استفاده عادی از این گوشی ذخیره باتری آن تا یک روز کامل پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. مدت زمان حالت آماده به کار آیفون xs max متوسط بوده و حدود ۷۹ ساعت می باشد. با هر بار شارژ باتری مدت زمان مکالمه روی ۳G حدود ۱۶ ساعت، اینترنت و وبگردی حدود ۱۱ ساعت و تماشای ویدئو حدود ۱۴ ساعت است.

بازبینی گوشی قدرتمند آیفون

سیستم عامل و عملکرد

از لحاظ نرم افزاری سیستم عامل این اسمارتفون ios 12 بوده که عملکرد کاربری روانی دارد. این نسخه برای شما امکان ساخت میان برهای جدید برای siri را فراهم می کند مثلا با بیان دستور” Hey siri,cheer me up “دستگاه بلافاصله لیست آهنگهای موردعلاقه شما را در اپل موزیک پخش می کند. این سیستم عامل مدت زمان استفاده از هر اپلیکیشن را نیز نشان می دهد(ویژگی screen time) و  به کاربر این امکان را می دهد تا استفاده طولانی مدت از برنامه ها و اپلیکیشن های گوشی را مدیریت کند. مثلا در طول روز از پایم رسان های اجتماعی فقط یک ساعت استفاده کند.  در ios 12 شما می توانید برای face ID چهره دومی نیز تعیین کنید. همچنین  در این سیستم عامل به شما کمک می کند  در استفاده از این گوشی تاخیر یا لگی در بخش های مختلف مشاهده نشده است. به جز در بخش ایموجی که اندکی با تاخیر اجرا می شود. عملکرد سنسور تشخیص چهره نیز  با دقت و سرعت بالا  بسیار رضایت بخش می باشد.

از نظر سخت افزاری گوشی آیفون xs max به چیپست قوی و هوشمند Bionoc A12 مجهز می باشد. اپل این چیپست را اولین چیپست ۷ نانومتری دنیا می داند که به دست مصرف کننده نهایی می رسد.  و مدعی است در این چیپست با ۶ هسته پردازشی دو هسته قدرتمند ان ۱۵ درصد قوی تر شده و هسته های کم مصرف آن نیز ۵۰ درصد انرژی کمتری را مصرف می کنند همچنین پردازشگر گرافیکی چهار هسته ای این چیپست نیز ۵۰ درصد قوی تر شده است. این چیپست دارای پردازشگر سیگنال تصویر جدید(ISP) نیز می باشد که یکی از دو بهبود اصلی دوربین محسوب می شود. به طور کلی چیپست بایونیک A12 در حال حاضر سریع ترین چیپست موجود در دنیا می باشد که از عملکرد فوق العاده ای بهره می برد.

آیفون XS Max

با توجه به اینکه xs max از شیشه ساخته شده که در برابر حرارت بالا، مناسب نیست و متاسفانه در یک قسمت بدنه پشت گوشی زمانی که برای مدت طولانی از آن استفاده سنگین صورت گیرد، داغ می شود. که این حرارت سبب کاهش کارایی تا ۳۰ درصد و حتی ۵۰ درصد نیز می شود. البته این حالت در بنچمارک های طولانی مدت ایجاد می شود. و در بازی های سنگین و جدید، این گوشی تنها تا حدودی گرم شد و داغ نشد و افت کارایی نیز مشاهده نشد. نکته آخر در این قسمت فضای ذخیره سازی گوشی می باشد. آیفون xs max دارای حافظه رم ۴ گیگابایت و حافظه داخلی ۶۴/۲۵۶/۵۱۲ می باشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *