دسته ها
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

کاشت آفتابگردان در خانه و شرایط نگه داری از آن

  • سحر بهرامی
  • ۴ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

گل آفتابگردان یکی از شناخته شده ترین گل های است که از نظر ظاهری دارای ویژگی های منحصر به فردی است، کاشت آفتابگردان می تواند گزینه مناسبی برای پرورش در منزل باشد از این رو برای پرورش آن باید با نحوه کاشت و نگهداری این گل منحصر به فرد آشنا باشید.

Sunflower که نام انگلیسی گل آفتابگردان است، برخی هم آن را به نام گل خورشیدی هم می شناسند، آفتابگردان یک گیاه کاملا مقاوم به شرایط جوی است از این رو شما می توانید در خانه به راحتی به کاشت آفتابگردان بپردازید و از زیبایی این گل لذت ببرید.
   نگهداری از گیاه آفتابگردان

گیاه شناسی آفتابگردان: آفتابگردان گیاهی یک ساله است و همچنین دارای رشد سریعی می باشد که با توجه به نوعی که دارد می تواند از ۷۰ سانتی متر تا چندین متر هم رشد کند، جایگاه اصلی گل آفتابگردان آمریکای شمالی است، زمانی که این گیاه بالغ شود جهت قرار گرفتن گل های آن همیشه به سمت شرق خواهد بود و زمانی که خورشید طلوع می کند گل ها تغییر جهت داده و به سمت غرب می چرخند.

ریشه های گل آفتابگردان به قدری عمیق است که می تواند به اندازه ۳ متر در خاک ریشه بدواند. برگ ها و ساقه های گل آفتابگردان بسیار مقاوم و سرشار از پرز های کوچکی می باشد. زمانی که عمر آفتابگردان به پایان می رسد باید دانه های خوراکی آن را جدا کرد، عمر گل آفتابگردان در صورت مناسب بودی شرایط محیط به ۱۵۰ روز هم می رسد.

در تمام دنیا از کاشت آفتابگردان استفاده های تجاری فراوانی می شود که در جهت به دست آوردن تخم آفتابگردان و روغن گیری دانه های آن به خصوص در صنعت آشپزی استفاده می شود.

چگونگی کاشت آفتابگردان

آشنایی با نحوه کاشت آفتابگردان در خانه

همانگونه که گفتیم کاشتن آفتابگردان به سهولت انجام می شود، اما مهم ترین نکته که در پرورش آفتابگردان وجود دارد این است که این گل در محلی که کاشته می شود می تواند به سرعت تمام املاح خاک را به خود می گیرد و از بین می برد به همین دلیل نباید در کنار دیگر گل ها کاشته شود از این رو استفاده از کود های مناسب به شما در این زمینه کمک خواهد کرد.

کاشت آفتاب گردان در خانه

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز
  • کاشتن آفتابگردان فقط از یک طریق امکان پذیر است آن هم کاشتن بذر است که از ابتدای فصل بهار و از بین رفتن سرما انجام می شود.
  • برای کاشت بذر ها ابتدا باید ۱شبانه روز آن ها را در آب بخیسانید، این کار کمک زیادی به روند سریع جوانه زنی می کند.
  • بعد از آن باید بذر ها را در یک خاک سبک کاشته تا جوانه زنی کنند.
  • شما می توانید برای کاشت بذر از گلدان های کوچک استفاده کنید.
  • بذر ها را در عمق ۴ الی ۵ سانتی در خاک کمپوست و یا در مخلوطی از شن و خاک برگ بکارید و آن را به خوبی آبیاری کنید.
  • تا زمانی که بذر ها جوانه نداده اند نگذارید بستر خاک خشک شود.
  • اگر قصد دارید بذر ها را در کنار هم بکارید بهتر است هر کدام را با فاصله ۱۰ سانتی از یکدیگر بکارید.

نحوه کاشت آفتابگردان

  • بعد از گذشت ۲ هفته از کاشتن آفتابگردان بذر ها شروع به جوان زنی می کنند که بعد از آن رشد سریعی را در پیش می گیرد.
  • زمانی که جوانه شروع به رشد و بلند شدن کردند بهتر است آنها را به باغچه و یا گلدانی بزرگ تر انتقال دهید، زیرا گل آفتابگردان ریشه زیادی دارد.
  • بعد از انتقال گیاهتان را در پر نورترین قسمت منزلتان قرار دهید زیرا گل آفتابگردان همانطور که از اسمش پیداست نیاز شدیدی به نور مستقیم آفتاب گردان دارد.
  • اگر گل آفتابگردان در محیط بیرون نگهداری می کنید بهتر است تا زمانی که ساقه های آن محکم نشده است گیاه را به یک قیم ببندید. تا در مقابل باد در امان بماند.

از کاشت تا برداشت آفتابگردان

شرایط نگهداری از گل آفتابگردان

آبیاری: از آنجایی که گل آفتابگردان ریشه های عمیقی دارد بدان معنا است که نیاز آبی فراوانی دارد، آبیاری گل آفتاب گردان باید طوری باشد تا تمام ریشه های آن به طور کامل خیس شود به همین منظور خاک باید کاملا خیس باشد، و تا زمانی که خاک به خوبی خشک نشده باشد از آبیاری خودداری کنید، اگر به این روش به آبیاری بپردازید ریشه های گیاه قوی خواهد شد. توجه داشته باشید که حتما اطراف خاک گیاه را هم آبیاری کنید.

خاک: خاکی که برای کاشت آفتابگردان استفاده می کنید باید دارای قدرت زهکشی بالایی باشد تا نگذارد آب در خاک باقی بماند، از آنجایی گل آفتابگردان به نیاز آبی بالایی دارد باید در انتخاب خاک دقت بسیاری بکنید. جنس خاک باید به گونه ای باشد که آب در آن دچار ایستایی نشود و به سرعت آب را از خود عبور دهد. بهترین خاک برای آفتاب گردان خاک کمپوست به همراه ماسه و پرلیت است.

نور: آفتاب گردان نیاز نوری بسیار بالایی دارد به طور کلی نیاز آن ۸ ساعت افتاب کامل در طول روز است، آفتاب گرم تابستان بهترین زمان برای دریافت نور مورد نیاز است، اگر آفتابگردان در محیطی که سایه است قرار داده شود رشد خوبی نخواهد داشت. اگر هم از این گیاه در خانه نگهداری می کنید سعی کنید مکانی را در نظر بگیرید که دارای بیشترین نور است.

نحوه کاشت بذر آفتابگردان

کود: در ابتدا به این نکته اشاره کردیم که زمانی که گیاه آفتابگردان در خاک کاشته می شود تمام مواد معدنی خاک از بین می رود و به خود جذب می کند از این رو کوددهی برای این گیاه بسیار مهم است، شما می توانید برای کوددهی آفتابگردان از کود نیتروژن، پتاسیم و فسفر استفاده کنید. بهتر است قبل از کاشت آفتابگردان به کوددهی خاک بپردازید. کوددهی را باید تا زمانی ادامه دهید که گیاه در حال رشد است.

نکته: توجه داشته باشید که در کوددهی زیاده روی نکنید زیرا منجر به سوختن برگ های آفتاب گردان می شود.

آفات آفتابگردان

بعد از اینکه آفتابگردان را داخل گلدان کاشتید امکان دارد گیاه مورد حمله آفات مختلف قرار بگیرد که اقدامات پیشگیرانه قبل از کاشت آفتاب گردان بهترین راه پیشگیری از حمله آفات می باشد.

۱. گلدان مورد نظر به منظور کاشت گلدان باید کاملاً تمیز باشد و آن را بشویید.

۲. در صورتی که داخل گلدان گیاه دیگری کاشته اید باید گلدان را از خاک گیاه قبلی تمیز کید.

۳. از بذر مرغوب و ارقام مقاوم آفتابگردان استفاده نمایید.

۴. گیاه آفتابگردان امکان دارد دارای آفات متنوعی باشد که برخی از آفات پس از مشاهده و حمله به گیاه با آفت کش از بین می روند و برخی از آفات های مختلف برگ های گیاه را مورد حمله قرار می دهند که انواعی از حلزون و سوسک اقدام به سوراخ کردن برگ های آفتابگردان می کنند و در برخی موارد مشاهده می شود که نوعی کرم سبز رنگ از برگ های گیاه تغذیه می کند که به منظور تمام این آفات ها سم دیازینون را به گیاه اسپری کرده تا این مشکل برطرف شود.

بررسی علل سوختگی برگ های آفتاب گردان

اگر آب لازم در اختیار گلدان آفتابگردان نباشد و یا برعکس، دچار سوختگی برگ ها می شود و همچنین از دیگر دلایل سوختگی برگ های آفتابگردان این است که به خاک گلدان کود بیش از حد اضافه کردید که در این وضعیت برگ ها دچار تغییر رنگ و خشکی می شوند که باید هر چه سریع این مشکل را برطرف نمایید.

شما می توانید جهت آشنایی بیشتر با انواع پرورش گل و گیاه کلیک نمایید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *