دسته ها
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳

روش های جلوگیری از حواس پرتی و افزایش تمرکز

  • سمیه نیک فرجام
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • ۰

یکی از استعدادهای بسیار ویژه ای در انسان می توان کشف قدرت تفکراست که در لحظه ممکن است بر روی موضوعات مختلف تفکر کند که همین موضوع می تواند موجب حواس پرتی آن ها شود و قدرت تمرکز را در او کاهش دهد.

ذهن انسان در لحظه می تواند بر روی موضوعات مختلفی متمرکز شود هر چند تحقیقات نشان می  دهد که نمی توان همزمان بر چند موضوع تمرکز کرد و تنها به شکل پراکنده می توان به هر یک سرک کشید. این که ما به طور دقیق بر یک موضوع تمرکز نداریم موجب پرت شدن حواس خواهد شد و چون در لحظه به چند موضوع تیکه تیکه فکر می کنیم نمی توانیم فکر خود را سازمان دهیم. نداشتن تمرکز و حواس پرت بودن در فرد می تواند از دلایل مختلفی نشات بگیرد که مهم ترین آن ها مشغله کاری، پیچیده تر شدن زندگی ها و پیشرفت فناوری و به روز شدن دنیا که همگی انسان درگیر فکر و خیال می کند و در نهایت موجب کم حافظه گی او خواهد شد.

 تکنکی رفع عدم تمرکز

چگونه از حواس پرتی جلوگیری کنیم؟

حواس پرت بودن می تواند به علت های درونی و بیرونی داشته باشد در مواقعی که منشا حواس پرت بودن در فرد درونی باشد عواملی همچون گرسنگی، درد، عصبانیت، غم، شادی و … می تواند تاثیرگذار باشد. در مواردی که علت های حواس پرت شدن بیرونی عوامل واقع در بیرون و محیط اطراف حواس فرد را پرت می کنند. این عوامل مانند نور، سروصدا، محیط گرم، سرد و … است. در مقایسه با این موارد می توان اذعان کرد که حواس پرت بودن درونی سخت تر قابل کنترل است اما در عوامل بیرونی می توان راحت دخالت کرد.

حواس پرتی؛ در مواقع مختلفی مانند انجام دادن کارهای روزمره، درس خواندن و … ایجاد می شود و چون فرد هیچ برنامه منظم و دقیقی برای زندگی خود ندارد با این مشکل بسیار مواجه می شود. در اینجا روش هایی برای ایجاد نظم ذهنی و پیشگیری از پرت شدن حواس برای شما عزیزان ارائه خواهیم داد. در کودکان نیز می توانید از روش های افزایش تمرکز در کودکان استفاده کنید.

درمان حواس پرتی

برنامه ریزی:

یکی از اصولی ترین قدم هایی که برای مقابله با مشکلات پرت شدن حواس باید برداشت برنامه ریزی اصولی است افرادی که در زندگی بدون داشتن نظم ذهنی و برنامه ریزی شده اقدام می کنند بی تردید  حواسشان پرت خواهند شد. ابتدا تمام فعالیت های خود را بشه شکل روزانه، هفتگی، ماهانه و یا حتی سالانه بر روی کاغذ پیاده کنید و در مرحله بعد باید هر یک را به ترتیب اولویت قرار دهید و در یک قالب زمان بندی شده قرار دهید و بر اساس برنامه و اصول آن عمل کنید.

کنترل استرس:

اگر درگیر عوامل درونی هستید که مانع تمرکز حواس شما می شود باید سعی کنید اضطراب، نگرانی و افکار منفی را از خود  دور نگه دارید. در اینجا بهتر است از تکنیک های مدیتیشن، مراجعه به مشاور و نوشیدن دمنوش استفاده کنید.

تمرکز ذهن و حواس

عوامل محیطی را کنترل کنید:

در محیط عوامل مختلفی می تواند ایجاد کننده حواس پرتی باشد بنابراین باید سعی کنید تا محیط اطراف خود را به بهترین شکل نظم دهید و عوامل مزاحم را از اطراف خود حذف کنید.

تکنیک های کلیدی دیگر:

  • ورزش کردن
  • افزایش تمرکز با استفاده از تکنیک های مختلف
  • خوردن مواد غذایی که تقویت حافظه کمک می کنند.
  • استفاده از جدول ضرب
  • گوش دادن به موسیقی

حواس پرت بودن چیست

حواس پرتی، یک بیماری است که شما خودت می توانید آن را کنترل کنید زیرا منشا درونی پرت شدن حواس را در خود می دانید و به راحتی می توانید آن را پیدا کنید و در نهایت آن را حذف کنید. درمان حواس پرتی و عدم تمرکز می تواند بسیار موثر باشد که از شیوه های مختلفی می توان استفاده کرد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *