دسته ها
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳

همه چیز درباره واکسن شش سالگی و عوارض آن

  • فاطمه میرزایی
  • ۱۹ خرداد ۱۳۹۸
  • ۰

واکسن سه گانه دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و نیز قطره خوراکی فلج اطفال از جمله واکسن های ضروری برای کودکان در سن ۶ سالگی می باشد، واکسن شش سالگی نیز همانند بسیاری از واکسن های دیگر با عوارضی همراه است، در ادامه درباره این نوع واکسن توضیحات بیشتری ارائه خواهیم داد.

واکسن ۶ سالگی شامل واکسن ترکیبی دیفتری، کزاز و سیاه سرفه و نیز واکسن خوراکی فلج اطفال می باشد که به منظور جلوگیری از بیماری های عفونی تجویز می شود، این واکسن سه گانه به صورت یک آمپول مخلوط تهیه شده و در قسمت جلوی ران در عضله کودک تزریق می شود.

واکسن شش سالگی

واکسن های ۶ سالگی شامل واکسن های سه گانه (دیفتری، کزاز، سیاه سرفه)، فلج اطفال و MMR که شامل (سرخک، سرخجه و اوریون)می باشد که به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی و عفونی باید به کودکان، در سن ۶ سالگی و قبل از ورود به مدرسه تزریق شود؛ لازم است بدانید که کودک قبلا ممکن است، واکسن های سرخک، سرخجه و اوریون را دریافت کرده باشد، اما به منظور تحریک دوباره سیستم ایمنی و ساخت آنتی بادی مورد نظر در خون بهتر است که این واکسن ها دوباره به کودک تزریق شود. همانطور که در بالا اشاره کردیم، این واکسن سه گانه شامل مخلوطی از سه سم تغییر شکل یافته دیفتری، کزاز و میکروب کشته شده سیاه سرفه بوده که به صورت یک آمپول تهیه شده و در قسمت جلوی ران عضله کودک تزریق می شود. در این مطلب قصد داریم اطلاعات بیشتری در رابطه با واکسن شش سالگی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، از این رو در ادامه می توانید با ما همراه شوید.
واکسن برای 6 سالگی
تزریق واکسن ۶ سالگی ممکن است با عوارضی مانند سفت شدن محل تزریق در برخی از کودکان همراه باشد که ممکن است ، مدتها به این صورت باقی بماند، همچنین قرمزی و حساس شدن از دیگر عوارض این نوع واکسن ها می باشد که در صورت بروز آن می توانید از یک حوله مرطوب و نیمه گرم (کمپرس گرم) برای بهبود محل تزریق استفاده نمایید. تورم و درد در محل تزریق یکی دیگر از عوارض تزریق واکسن شش سالگی است که در صورت درد شدید با تجویز پزشک می توانید از استامینوفن استفاده کنید.

دیفتری یک نوع بیماری دستگاه تنفسی می باشد که واگیردار بوده و منجر به ایجاد غشایی کاذب در قسمت حلق و حنجره خواهد شد و با علائمی مانند تب، گلو درد، سرفه، گرفتگی صدا همراه است، موارد شدید این بیماری، منجر به قطع شدن دست و پا و منجر به آسیب های جدی در قلب و کلیه می شود.

واکسن شش سالگی

بیماری کزاز ممکن است، در صورت ایجاد هر نوع زخم و شکافی بر روی پوست ایجاد شود، این نوع باکتری فقط در محیط فاقد اکسیژن قادر به رشد است، به همین منظور زخم های سطحی با خطر کمتری در رابطه با این بیماری مواجه خواهند بود. سم تولید شده در اثر باکتری کزاز می تواند آسیب جدی به مغز و اعصاب وارد کرده و در نتیجه منجر به گرفتگی عضلات به ویژه عضلات صورت خواهد شد که باید حتما تحت درمان فوری قرار گیرند.

بیماری سیاه سرفه نشانه هایی شبیه به سرماخوردگی دارد و با علائمی مانند آبریزش بینی، قرمزی، آبریزش چشم، سرفه خشک و تب خفیف همراه است، که این بیماری برای کودکان زیر یک سال به شدت خطرناک بوده، زیرا منجر به مسدود شدن مجاری تنفس و نیز التهاب ریه های نوزاد می شود.

واکسن فلج اطفال به دو صورت وجود دارد که یک نوع آن به صورت ویروس زنده ضعیف شده وجود داشته و دیگری واکسن کشته شده ویروس می باشد و هر دو مورد در جلوگیری از بیماری فلج اطفال کاربرد دارد. در کشورمان از نوع خوراکی واکسن فلج اطفال به دلیل مزایایی که دارد، استفاده می شود.

واکسن های شش سالگی

بهترین زمان تزریق واکسن شش سالگی در سنین حدود ۴ تا ۶ سالگی می باشد، اما چون احتمال دسترسی به همه کودکان در این سنین ممکن است، دشوار باشد، بنابراین زمان مناسب برای تزریق این واکسن، قبل از ورود به مدرسه است که شامل تزریق واکسن های سه گانه، واکسن MMR و نیز قطره خوراکی فلج اطفال که به کودک داده می شود؛ توجه داشته باشید که ممکن است سیستم ایمنی بدن کودک قبلا واکسن های MMR را دریافت کرده باشد، اما به منظور تحریک دوباره سیستم ایمنی و ساخت پادتن مورد نظر در خون لازم است این واکسن تزریق شده تا مقاومت سیستم ایمنی در برابر میکروب ها و برخی بیماری ها افزایش یابد.

واکسن 6 سالگی

واکسن MMR (سرخک، سرخجه و اوریون) و واکسن سه گانه (دیفتری، کزاز و سیاه سرفه) باید در بازو تزریق شوند که در هنگام تزریق سه گانه ممکن است، موجب تورم و درد در محل تزریق شود که از جمله عوارض این نوع واکسن بوده و احتمال دارد ۲ تا ۳ روز یا حتی یک هفته به طول بیانجامد، به منظور جلوگیری از این عوارض موضعی می توانید در طی ساعت اولیه بعد از تزریق از کمپرس سرد برای کاهش تورم و تسکین سریعتر درد استفاده نمایید.

این روش تا حدودی می تواند مؤثر باشد، اما برای ۲۴ ساعت بعدی، استفاده از کمپرس گرم در محل تزریق بهتر می باشد و در صورت درد شدید می توان با تجویز پزشک از استامینوفن برای تسکین درد استفاده کرد. برخی دیگر از عوارض تزریق واکسن شش سالگی، تورم و درد شدید و نیز بروز آبسه و چرک در محل تزریق می باشد که در صورت مشاهده چنین مواردی حتما باید به پزشک مراجعه شود. همچنین کودکانی که سابقه تشنج دارند، ممکن است بعد از تزریق این واکسن دچار تشنج شده که در این صورت باید به جای واکسن سه گانه از واکسن دو گانه برای آنها استفاده نمود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *