دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

آموزش کاشت گلپر و پرورش آن در منزل

  • مهتاب علی پناه
  • ۳۰ دی ۱۴۰۰
  • ۰

کاشت گلپر در مناطق کوهستانی می باشد، گلپر دارای کاربردهای فراوانی است این گیاه بسیار مفید برای کاشت نیاز به خاک مرطوب، کود و همچنین نور کافی دارد، گیاه گلپر گیاهی است که بیشترین مصرف را در زمینه غذا و دارو دارد.

گلپر گیاهی است که به صورت یک ساله کشت می شود این گیاه در صنعت دارو و غذا بسیار کاربرد دارد، زیرا برگ، ریشه و ساقه هایش مورد استفاده قرار می گیرند. این گیاه بسیار معطر در نواحی نمناک کوهستانی ایران می روید، دانه های گلپر دارای طعم تندی می باشد به همین دلیل به عنوان ادویه در غذا کاربرد فراوانی دارد خواص گلپر، ذهن را باز و حافظه را زیاد می کند. و همچنین مقوی معده و سایر اندام های دستگاه گوارشی است، حتی خوردن آن به میزان کمی باعث ایجاد حس نشاط و شادابی شده و کمک زیادی به هضم غذا می کند، در ادامه مطلب به شما کاشت گلپر را آموزش می دهیم.

پرورش گلپر در منزل

آشنایی با روش های کاشت گلپر

کاشتن گیاه گلپر، شامل دو روش تکثیر می باشد یکی به وسیله بذر و دیگری به وسیله ریشه می باشد در تکثیر به وسیله بذر لازم است که بذر مناسبی تهیه کنید برای پرورش گیاه گلپر، در اولین مرحله باید بذر های این گیاه را خریداری نمایید فقط دقت داشته باشید که بذر های این گیاه بعد از برداشت، مدت کمی زنده هستند پس باید آن ها را به سرعت کاشت و همچنین می توانید به جای بذر، نشاء های گل را هم از گلخانه تهیه کنید.

جوانه زدن بذرها و تقسیم ریشه ها

در این مرحله باید بذرهای گلپر جوانه بزنند برای اینکار بذرها را به طور کامل و یکنواخت در سینی مخصوص کاشتن بذر بپاشید، برای جوانه زدن بذرها باید سینی را مرطوب نگه دارید حدود ۳ – ۴ هفته طول می کشد تا جوانه بزنند اما اگر جوانه نزدند، باید مجددا کار خود را با بذرهای جدیدی شروع کنید.

تقسیم ریشه برای اینکه گلپر بیشتری به دست آورید روش مناسبی است، در اوایل فصل بهار هنگامی که گیاه گلپر دوساله است می توانید گلپرها را برداشت کنید و آنها را به قسمت های کوچکی تقسیم کنید و مجددا آن هارا در خاک سست و با کیفیت بکارید.

 انتخاب منطقه مناسب برای کاشت گلپر

گیاه گلپر به نقاطی که دارای سایه جزیی باشد تمایل بیشتری دارد اما اگر مکان زندگیتان دارای آب و هوای سرد است، یک مکان آفتابی برای گیاه گلپر ترجیح داده می شود برای کاشتن گلپر باید خاک آن ،کود کافی داشته باشد و همچنین گلپر باید در برابر باد محافظت شود.

 کاشت گیاه گلپر

مرطوب نگه داشتن خاک اطراف گیاه گلپر

دراین مرحله از کاشتن گلپر باید خاک این گیاه مرطوب باشد برای رشد بهتر گیاه گلپر از کمپوست های پوسیده یا کودهای کهنه می توانید استفاده کنید زیرا گیاه گلپر از مناطقی که سرد و بارانی بوده است نشات گرفته است.

کود دهی

به منظور رشد بهتر گیاه گلپر باید غذای گیاهی به آن ها داد که به خوبی پرورش یابد که در واقع کود برای اینکار مناسب است، زمان کوددهی یکبار در اوایل فصل بهار برای رشد جدید گیاه و بار دیگر در اوایل تابستان به منظور افزایش تعداد گلپرها باید اینکار را انجام داد.

کاشت گلپر نیاز به نورکافی و خاک مناسب

 برداشت گیاه گلپر

به منظور طولانی شدن عمر گیاه می توانید زمانی که گل ها ظاهرشدند آن ها را بچینید با اینکار بیشتر از دوسال عمر طبیعی این گیاه را افزایش داده اید.

  • پس از اینکه گیاه شکوفه زد ساقه های گلپر را ببرید تا بهترین طعم را بدهد.
  • زمانی که گل ها تشکیل می شوند می توانید ریشه گلپر را بکنید و بشویید.
  • پس از آن که بذرهارا برداشت کردید سرگل ها را می توانید داخل کیسه کاغذی و در یک محیط گرم و خشک، خشک کنید و با این روش بذر گلپر روی زمین می افتند و می توانید این بذر ها را در یک ظرف  که هوا وارد آن نشود نگهداری کرد.

 

پرورش گلپر در منزل

روش های نگهداری گلپر

این گیاه نیز مانند دیگر گیاهان برای نگهداری نیاز به یک سری روش ها دارد که در ادامه مطلب شما عزیزان با روش های نگهداری آن آشنا خواهبم کرد

آبیاری :

آبیاری به موقع و درست نقش مهمی در نگهداری از این گیاه دارد زیرا، تحمل این گیاه در مقابل کم آبی ضعیف است از این رو همیشه باید خاک آن مرطوب باشد و اجازه ندهید خاک آن خشک شود و در مناطق گرم و خشک شاید لازم باشد در طول فصل های بهار و تابستان هفته ای دو تا سه بار نیاز به آبیاری داشته باشد که به منظور آبیاری این گیاه آب را فقط روی خاک بریزید و از خیس کردن ساقه و برگ های آن پرهیز کنید زیرا، باعث باعث بروز بیماری های قارچی در این گیاه می شود.

روش نگهداری گلپر

دما و رطوبت :

بهتر است این گیاه در محیطی خنک و به دور از دستگاه های گرمایشی گذاشته شود و اگر تصمیم به نگهداری از این گیاه داخل منزل دارید رطوبت فضای منزل کافی است و مشکلی به وجود نخواهد آورد.

خاک مناسب :

این گیاه باید در خاک دارای زهکشی مناسب و خاک متخلخل کاشته شود و به دلیل اینکه این گیاه قادر به تحمل خشکی نمی باشد از این رو، باید در خاک مرطوب باشد  و رهکشی عالی خاک نیز نقش مهمی در نگهداری آن ایفا می کند، در صورتی کاشت این گیاه داخل گلدان استفاده از خاک گلدان چند منظوره و یا ترکیب یک واحد پرلیت با دو واحد خاک معمولی ترکیبی مناسب است.

روش های نگهداری از گیاه گلپر

بیماری ها و آفات :

اصلی ترین آفاتی که امکان دارد این گیاه با آن موجهه شود مینوز برگ و شته می باشد  از این رو، به محض مشاهده حشرات ریز در سطح برگ ها و ساقه یا ظهور حفراتی ریز در گیاه بلافاصله با کمک یک گوش پاک کن آغشته به الکل قسمت های مورد نظر را تمیز کرده و این مشکل را برطرف کنید اما در صورت وسیع بودن قسمت های دیگری باید از اسپری روغن چریش برای رفع این مشکل استفاده کنید.

امیدواریم توانسته باشیم کاشت گلپر در منزل را به شما عزیزان آموزش داده باشیم تا بتوانید این گیاه بسیار معطر را در منزل پرورش دهید، در صورت تمایل جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه پرورش گل و تکثیر گیاهان می توانید بر روی لینک های گفته شده کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *