دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

با خواص هسته هلو و فواید متفاوت آن آشنا شوید

  • زهرا خانزاده
  • ۷ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

از جمله خواص هسته هلو درمان دردهای رماتیسمی می باشد که برای آشنایی کامل با خواص این میوه و هسته آن پیشنهاد می کنیم، تا پایان با آرگا همراه شوید.

میوه هلو از سه جز: پوسته ای مخملی، گوشته ای آبدار به رنگ زرد و یا نسبتا سفید و هسته ای سخت تشکیل شده است. که علاوه براین که میوه ای بسیار خوشمزه می باشد، همچنین دارای خواص زیادی نیز می باشد، که از هسته و برگ این میوه نیز برای درمان برخی بیماری ها استفاده می شود. در ادامه می توانید از خواص هسته هلو و مزیت های مصرف هلو و طریقه استفاده از برگ و شکوفه هلو مطلع شوید.

خواص هسته هلو

خواص هسته هلو

هر چند مغز هسته هلو تلخ و غیر خوراکی می باشد و حاوی برخی مواد غیر سمی می باشد. اما با مشورت با پزشک می توان در قالب ضماد از آن برای درمان برخی بیماری ها همچون تسکین و بهبود دردهای روماتیسمی استفاده نمود. برای تهیه ضماد از هسته هلو باید تعدادی مغز هسته هلو را کاملا پودر کنید و آن را درون پارچه ای نازک و تمیز بریزید، سپس پارچه را بر روی پاها و یا دست روماتیسمی به مدت ۳ ساعت قرار دهید، تا درد آن تسکین یابد.

روغن هسته هلو برای درمان بواسیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. طریقه استفاده از آن برای بیماران مبتلا به بواسیر به این صورت است، که در طول روز دو مرتبه از این روغن را به مقعد بمالند و به آرامی مالش دهند، تا به تدریج درد تسکین یابد.

این روغن برای رفع گرفتگی مجرای گوش و بهبود درد گوش نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین از خواص هسته هلو برای درمان زخم بدن اطفال بخصوص پشت گوش آن ها استفاده می کنند. برای این کار، هسته هلو را درون آتش می اندازند و یا روی حرارت قرار می دهند تا بسوزد، پس از له کردن مغز هسته، آن را به آرامی بر روی محل زخم می مالند.

فواید هسته هلو

برخی دیگر از فواید روغن هسته هلو

درمان خشکی پوست : می توانید مخلوطی از چند قطره روغن هسته هلو را به همراه چند قطره روغن زیتون و نیز مقداری گلاب را قبل از خواب بر روی پوست خود قرار دهید تا جذب شود.

کاهش چین و چروک پوست : به منظور بهرمندی از خواص روغن هسته هلو برای این منظور نیز می توانید چند قطره روغن هسته هلو را با چند قطره روغن کنجد و مقداری گلاب مخلوط کنید و سپس آن را روی پوست تان بگذارید تا جذب شود.

مرطوب کننده پوست : چند قطره از روغن هلو را با چند قطره روغن جوجوبا و مقدار گلاب مخلوط کنید و بعد این ترکیب را پیش از خواب بر روی پوست خود بگذارید تا جذب شود.

بهبود در روند هضم غذا و مسهل : حدود ۳۰ دقیقه قبل از غذا به میزان ۵ تا ۶ قطره روغن هسته هلو را در داخل آب ولرم بریزید و بنوشید.

گرم کردن دستها : چند قطره روغن هسته هلو به همراه یک قاشق چای خوری عسل را مخلوط کرده و ترکیب آن را بر روی کف دست هایتان بمالید.

رفع بوی بد دهان : می توانید برای این منظور چند قطره روغن هسته هلو را زیر زبان تان بچکانید.

خاصیت هسته هلو

درمان زخم معده : یک قاشق غذا خوری روغن هسته هلو و یک قاشق غذا خوری عسل به همراه آب ولرم به درمان زخم معده کمک می کند.

جوانسازی پوست : چند قطره از هسته هلو را با چند قطره روغن جوجوبا را ترکیب کنید و بعد از این مخلوط پیش از خواب بر روی پوست تان بمالید و به آرامی ماساژ دهید تا جذب پوست شود، روز بعد صورت خود را با آب ولرم بشویید.

ضد آفتاب طبیعی : چند قطره روغن هسته هلو را پیش از بیرون رفتن از منزل بر روی پوست خود بمالید.

درمان ریزش مو : چند قطره روغن هلو را با روغن زیتون مخلوط کنید و سپس آن را روی کف سر بمالید و به آرامی ماساژ دهید و بعد از ۳۰ یا ۴۰ دقیقه موهای خود را با آب ولرم و شامپو بچه بشویید.

درمان شوره سر : چند قطره روغن هسته هلو و چند قطره روغن آووکادو را ترکیب کنید و آن را روی کف سر بمالید به آرامی ماساژ دهید، بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه نیز موهایتان را شست و شو دهید.

مزایای هسته هلو

فواید مصرف هلو

میوه هلو حاوی مواد معدنی (کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، منیزیوم، برومیوم)، کالری، انواع ویتامین ها(A، B1، B2، B3، C) می باشد و همچنین دارای مقادیری نشاسته است. به همین دلیل دارای خواص زیادی می باشد، که خواص هلو عبارت است از:

  • بوی بد دهان را از بین می برد.
  • جزو میوه های ملین است و تشنگی را رفع می کند.
  • قوای جنسی افرادی که طبعشان گرم است، را تقویت می کند.
  • مصرف هلو در زمان بارداری، سبب زیبا شدن فرزند می شود.
  • برای رفع کرم روده و تسکین دل پیچه کودکان از هلوی له شده استفاده می کنند و آن را به صورت ضماد بر روی شکم آن ها می مالند، تا موثر واقع گردد.
  • مصرف هلو برای کاهش وزن مفید می باشد.
  • مصرف هلو برای افراد مبتلا به ورم روده و معده و مبتلا به زخم معده و همچنین افراد مسن مشکل ساز نمی باشد، به این شرط که این میوه را با شکم خالی مصرف نمایند، تا هضم آن سریع تر انجام شود.
  • این میوه برای خارج شدن سموم از بدن مفید می باشد.
  • برای طروات و زیبای پوست از ماسک هلو استفاده می شود. پس از گرفتن پوست هلو آن را له کنید و بر روی پوست صورت قرار دهید، بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، صورت را با آب شست و شو دهید.

خواص بی نظیر هسته هلو

فواید برگ و شکوفه و پوست درخت هلو

علاوه بر خواص هلو و هسته آن، برگ هلو و شکوفه این میوه نیز فواید زیادی دارد. که شامل موارد زیر می باشد:

۱. جوشانده برگ های این میوه برای بهبود بیماری های پوستی، مجاری ادرار، ورم مثانه، سنگ کلیه مفید می باشد.

۲. برای رفع تب می توان از جوشانده پوست درخت این میوه استفاده کرد.

۳. ضماد ساخته شده از روغن زیتون، برگ هلو و جعفری برای درمان محل ضرب دیدگی و سوختگی های سطحی مفید می باشد.

۴.برای رفع کرم معده از دم کرده شکوفه هلو استفاده می شود.

 

خواص برگ و هسته هلو

تذکر:

  • زنان در طول بارداری نباید از دم کرده شکوفه هلو استفاده نمایند، زیرا ممکن است سبب سقط جنین گردد.
  • مصرف هلو در برخی افراد سبب ایجاد نفخ می شود، بنابراین بهتر است این افراد یک ساعت قبل از غذا میوه را میل کنند.
  • این میوه مناسب طبع افراد سرد مزاج نیست. در صورت مصرف، این افراد همراه با این میوه زنجبیل و یا عسل نیز میل نمایند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *