دسته ها
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳

درمان حواس پرتی و عدم تمرکز با ۶ گام موثر

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱ مرداد ۱۳۹۷
  • ۰

ذهن انسان همیشه در حال فکر کردن است پس پیشگیری از فکر نکردن و حواس پرتی کاری دشوار و شاید در مواقعی غیر ممکن باشد. اما راهکارهایی برای درمان حواس پرتی و تمرکز وجود دارد که در این زمینه کمک کننده است.

افراد حواس پرت در هنگام انجام کارها دچار عدم تمرکز و دقت می شوند و نمی توانند ذهنشان را بر روی موضوعی متمرکز کنند. این افراد اغلب دارای افکاری پراکنده هستند. برای رفع حواس پرتی باید توانایی و مهارت این افراد در تمرکز کردن تقویت کرد و راهکارهایی برای حفظ تمرکز در اختیار آن ها قرار داد. در این مقاله با راهکاری مفید درمانی حواس پرتی بیشتر آشنا می شوید.

 نکات مهم درباره حواس پرتی

تکنیک های درمان حواس پرتی:

برای تمرین تمرکز، افزایش آن و غلبه بر حواس پرتی باید برای خود هدف تعیین کنید. هدفمندی به شما کمک می کند تا بتوانید حواستان را روی یک موضوع متمرکز کنید و دقیق تر و با انگیزه ی بیشتری هدف را دنبال کنید.

۱- تعداد کارهای خود را درطول روز کم کنید:

افرادی که سعی دارند کارهای زیاد را در طول یک روز انجام دهند و فشار کاری زیادی را برای خود ایجاد می کنند بیشتر دچار حواس پرتی می شوند. یکی از راه های مقابله و درمان حواس پرتی متمرکز شدن بر روی انجام تعداد کارهای کمتر است با این کار شما کارهای خود را اولویت بندی خواهید کرد و بر اساس میزان اهمیت، آن ها را  انجام خواهید داد.

زمانی که شما برای انجام چند کار مشخص با حجم کاری کم برنامه ریزی می کنید می توانید به راحتی و با فکری آسوده تر به انجام کارها بپردازید.

چگونه حواس پرتی را درمان کنیم؟

۲- انجام به موقع کارها:

برای رسیدگی و انجام درست کارها، کارهایی را که برای آن برنامه ریزی کرده اید به موقع و در زمان مشخص انجام دهید. یک برنامه ریزی روزانه دقیق برای انجام کارها داشته باشید. زمانی که شما در انجام کارها زمان بندی مشخص دارید تمرکز بیشتری برای انجام کارها دارید و در مواقعی که انجام کارها را به تعویق می اندازید در واقع اراده و تمرکز شما برای انجام کارها از بین می رود.

اختلال حواس پرتی و علل آن

۳- به انجام بخش های کوچک کار بیشتر توجه کنید:

انجام دادن برخی از کارها مدت زمان بیشتری را می طلبد بنابراین برخی افراد با فکر کردن به این موضوع که حجم کاری شان بالا است دچار خستگی و کاهش انگیزه در ادامه راه می شوند. بزرگ دیدن هدف و رویاپردازی نسبت به آن تمرکز را از شما دور می کند.

یک روش درمانی دیگر برای حواس پرتی و افزایش تمرکز در اینگونه مواقع به جای بزرگ پنداری کار، به انجام بخش های کوچک آن فکر کنید. انجام تدریجی کارها و مسئولیت های بزرگ موجب ایجاد انگیزه و انرژی بیشتری در شما می گردد.

راه های درمان حواس پرتی

۴- عوامل درونی ایجاد حواس پرتی را کنترل نمایید:

حواس پرتی در افراد علت های بیرونی و درونی دارد. علت های درونی حواس پرتی، افکاری است که به سراغ فرد می آیند و فرد نمی تواند بر آن ها غلبه کند این افکار ذهن فرد را منحرف می کنند و مانع متمرکز شدن بر انجام کار می شوند.

به عنوان مثال:زمانی که شما درگیری و آشفتگی فکری دارید به درستی نمی توانید بر روی انجام کاری متمرکز شوید بنابراین، باید این افکار را تحت کنترل خود در بیاورید و بر آن ها غلبه کنید.

۵- عوامل بیرونی ایجاد حواس پرتی را کنترل نمایید:

عوامل بیرونی ایجادکننده حواس پرتی، عواملی محیطی هستند که به راحتی قابل کنترل خواهند بود. به عنوان مثال: زمانی که تلویزیون روشن باشد موجب حواس پرتی شما خواهد شد و شما با کنترل این موضوع می توانید بیشتر بر انجام کارها متمرکز شوید.

تقویت تمرکز و دوری از حواس پرتی

۶- از تمرین تمرکز استفاده کنید:

انجام تمرینات مناسب برای افزایش تمرکز می تواند در این رابطه بسیار کمک کننده باشد. ورزش های مدیتیشن و یوگا که موجب کاهش و کنترل استرس و افزایش تمرکز در افراد می باشند از تمرینات مناسب در این زمینه هستند.

حال که با بهترین ترفندها برای درمان حواس پرتی آشنا شدید، پیشنهاد می کنیم سری هم به بخش روانشناسی مجله آرگا زده و از دیگر اطلاعات مفید دیدن نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *